Собаки: ваше ставлення до їх присутності на дитячому майданчику і не тільки

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем Adriasia, 9 Серпень 2011.

?

Я

1. власник собаки і повністю дотримуюся правил вигулу собак

15,1%
  2. власник собаки і вигулюю як хочу і де хочу

2,0%
  3. не маю собаки, але мені чужі не заважають навіть на дитячому майданчику

2,4%
  4. не маю собаки, але не проти чужих собак, якщо їх господарі дотримуються правил вигулу

80,0%
  5. кицька в мене, а собакам - собачу смерть!

0,5%
  1. cherepashka

cherepashka Well-Known Member

Відповідь: Собаки: ваше ставлення до їх присутності на дитячому майданчику

У нас, поверхом вище, теж живе голосна собака. Майже кожну ніч вона гавкає, годинки до 12. Раніше Настюха через це постійно просиналась, але ж не виселимо сусідів з собакою. Тепер звикли до того гавкоту, йде як фоновий шум для засипання

2. manka

manka Member

та я знаю, звичайно, що труїти не стану, як і того "ді-джея", що в той же час крутив дискотеку з авто під вікнами

3. Arctica

Arctica Енергійна жіночка

4. Finya

Finya if you don't get enough I'll make it double

Прошу мене в такому стилі не коментувати. Де Ви у моєму дописі побачили, що бабулька купила собаку бійцівської породи? Я написала, "вигулюють". І я це бачу щодня, так само, як про компенсацію своїх страхів кажу на основі свого досвіду спостережень і консультації з психотерапевтом після згаданого мною вище кривавого випадку з сусідським пуделем, що гавкнув на пітбуля.
    Про висновки американських зоологів..))) Ви, особисто, бачили атакуючу таксу? Щодо подібних інсинуацій хочу навести приклад зі своім собакою. Його потягнула за хвіст дівчинка приблизно року за віком. І відтягнула на півметра! То, вибачайте, в гіршому випадку агресивну таксу відкопнете. Нє? А стаффорда? Прошу уважно порівняти.

5. Finya

Finya if you don't get enough I'll make it double

Собаки, як і люди, є різні. Може не вкусити ніколи. Продовжу історію з дівчинкою. Я кинулася тоді до них, мама дитини бігла від лавки, а мій 12кілограмовий пес, якого тягли за хвіст, просто здивовано дивився на дитя. Це було неймовірно навіть для мене, яка знала, що він миролюбний і любить дітей. Мама дитини потім сказала, що їм дуже пощастило і вона тепер знає, що собаки бувають безпечні.

6. zetta

zetta Well-Known Member

собаки.............. а коти?
    маємо сусідку яка виносила кота свого справляти нужду в пісочницю......а діти мають в то пхати руки, свекруха її висварила . але гуляючи іншими дворами я пару разів бачила таку ситуацію.
    чим ті люди думають? потім дивуємось звідки той токсоплазмоз та інші інфеціїї, бо котику треба покакати.. йому ж бач там легше какашки запорпати....!

7. Незнайомка

Незнайомка Well-Known Member

сама маю кицьку. вона нормально справляє нужду в лотку з наповнювачем, проблем з "закопуванням" в неї нема. до такого маразму, щоб виносити кота для цього в пісочницю - не додумалась би:)

8. jalla

jalla Прогрес року 2013

Вже писала в "прозі" ще напишу сюди в тему.
    Мала нині такий випадок. Гуляли з малим на дитячому майданчику. Приходить бабулька з вівчаркою, стає посеред майданчика, знімає намордник і пускає. Та починає з шаленною швидкістю бігати, скакати. Я злякалася не на жарт. Зробила зауваження тій жіночці, що мов тут дит. майданчик, і що для чого вона тут вигулює свого пса, та ще й без намордника. На що вона мені з форсом відповіла: "Жіночко, вона вас чіпає???!!!" Ну, я була в шоці. Почалася дурна суперечка, хоча мені напевно вартувало обернутися і піти з малим, але він так файно бавився, як ніколи, шкода мені було уступати місце тій собаці.
    Після всього конфлікту бабулю покликали мамочки діток, які бавились в сусідній пісочниці. Собачка прискакала до них, залізла в пісочницю і почала бавитися з дітками, обнюхувати їх, лизати. Я так зрозуміла серед тих мамів була знайома тої жінки, або ж вони всі її знали. Батьки тішаться, всі щасливі. Мдяяя, я вийшла якась тойво біла ворона, чи як то сказати. Ще всі так дружньо заглядали чи я дивлюсь, бабулька щось там так махала руками в мою сторону. Не приємно було. Звичайно що ті пси будуть гуляти на дит. майданчиках, ср...ти в пісок, в траву, в якій бавляться дітки, якщо самі батьки дозволяють, ще й майже заохочують таке. Я обурена!!!:girl_devil:

9. kostuk

kostuk New Member

Якийсь жах! Ну як так можна вигулювати собаку на дитячому майданчику? Я б на вашому місці вже такий скандал "закатала"...:girl_devil:
    Це ж тварина...навіть її власник не може на 100 % передбачити, як вона себе поведе в певній ситуації...А тут діти бавляться...Про якісь норми гігієни я вже мовчу, то само собою зрозуміло...

10. Valkiriya

Valkiriya senior member

А в нас сусідка може під вікнами вигулювати своїх псів, це в кращому випадку. А як виходить на вулицю з ними, то каже нам: " Ну йдіть вже, куди йшли- не стійте тут". Або "Не кидайте мяч- пес зараз за ним побіжить". Причому собацюра така, що вона ледве тримає її на поводку. І без намордника. А вона так зверхньо до всіх ставиться, бо бач Викладачка університету- еліта.

11. kostuk

kostuk New Member

12. Solomi

Solomi New Member

про вигулювання собак, котів,
    про їх нужди на майданчиках,
    про бродячих, брудних собак -
    це все ясно, я теж категорично Проти

але

коли мої діти бавляться на майданчику, а я сиджу на лавці, і біля мене мій цуцик

то більша половина дітей на площадці збігається до нас, погладити песика
    і це непогано , бо діти які не мають вдома собак, хоч якось мають звикати до собак

13. kostuk

kostuk New Member

Ніхто цього не заперечує. Але не тоді, коли та собака в 2-3 раза більша за дитину і не знаєш, чого від неї чекати...а господар переконує, що тваринка "добра" і нікого не кусає...

14. terezka

terezka котяка-вишивака

у мене стосовно цього протилежна думка, діти, у яких вдома немає собак, повинні знати, що чіпати чужу тваринку заборонено, бо собаки бувають дуже різні. І мене доста нервують ті мами, які кажуть дитині "йди погладь собачку".
    "Звикати" до собак можна: на відстані, зі знайомою собакою, коли власники не заперечують

15. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Дозвольте батькам самим вирішувати до чого і як мають звикати їхні діти.

16. Мар'яся

Мар'яся Moderator Команда форуму

на дитячому майданчику не місце ніяким цуцикам: ні великим, ні малим, ні добрим, ні злим.
    І, власне, звикати дитина до псів не мусить, достатнього "заочного ознайомлення", якщо його погодять батьки дитини., а не "добровільно-примусового", бо от тут є пес, значить треба йти до нього "звикати".

17. Ligymunka

Ligymunka Cлiнгoкoнcультант

Повністю погоджуюся.8 березня гуляла з дитиною в Стрийському парку,біжить бульдог без намордника,а господар Собі спацерує метрів за 20 позаду.Говорю "Прошу Пана заберіть собаку", а у відповідь "Ми вже тут 5 років гуляємо і ще нікого не покусали...Тільки цікаво,як це пояснити маленькій дитині,котра ще вимовляє лише окремі слова?

18. terezka

terezka котяка-вишивака

це також не показник, на свої очі бачила як 9-річна собака порвала мою подругу , хоч власник теж казав "не кусається, нікого не покусала, "она добрая, детей очень любит"

19. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

я проти собак на дитячому майданчику. а ще більше- проти мам. які на тому ж майанчику одночасно вигулюють і свою дитину і песика, який гадить на тому ж майданчику. Я поважаю своїх сусідів, які вигулюють собак поза межами території, де є дітки, і які навіть пропонують почекати, поки мама з маленькою дитиною зайде до під їзду, щоб дитина часом не вилякалася песика ( маю наочний приклад, коли сусідська "кімнатна" собачка хватанула за ногу мого малого, коли ми просто виходили з ліфту, а господарка стояла по ту сторону і чекала на ліфт на коридорі. Я її не звинувачую, бо тоді ніхто не міг передбачити ситуації, коли її песик ні з того ні з сього накинеться на людину, яка з ліфта виходить. Добре, що обійшлося синцем . Але, в той же час, моя дитина, якій вже 7 років дотепер панічно боїться собак). І не поважаю сусідів, які вважають допустимим на одній і тій же території перебування дітей і собак. Тому що ніколи не можна бути впевненим у тому, як зреагує навіть найменша собачка на раптовий рух чи крик діток, які поруч бавляться.
    п.с. зараз, коли зійшов сніг і ще немає трави у нас біля будинку страшно глянути на той майданчик- на ньому практично немає "живого" місця від екскрементів. І прекрасно розумієш, що влітку це просто гарно "маскується" у траві.

20. Svjatkova

Svjatkova Well-Known Member

Ненавиджу абсолютно невихованих людей, які вигулюють своїх собак на дит.майданчиках та щей без намордника!