Собаки: ваше ставлення до їх присутності на дитячому майданчику і не тільки

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем Adriasia, 9 Серпень 2011.

?

Я

1. власник собаки і повністю дотримуюся правил вигулу собак

15,1%
  2. власник собаки і вигулюю як хочу і де хочу

2,0%
  3. не маю собаки, але мені чужі не заважають навіть на дитячому майданчику

2,4%
  4. не маю собаки, але не проти чужих собак, якщо їх господарі дотримуються правил вигулу

80,0%
  5. кицька в мене, а собакам - собачу смерть!

0,5%
  1. Neverland

Neverland Well-Known Member

Відповідь: Собаки: ваше ставлення до їх присутності на дитячому майданчику і не тільк

Я, ніколи не боялась що мене пев вкусить. І ніколи не кусав. А моя сусідка з одного будинку вічно труситься, що її вкусять, і дивним чином постійно кусають, гирчать і нападають. Може питання тут не лиш в собаках?
    П.С. По псові видно, коли він вкусить. Але людина правильною поведінкою може тут ситуацію владнати і ніхто нікого не вкусить. А думки "аааа, щас мене покусають аааа" аж ніяк не сприяють тому, щоб пес оминув людину.

2. Siania

Siania Love Life

Відповідь: Собаки: ваше ставлення до їх присутності на дитячому майданчику і не тільк

Можете собі думати як хочете, але таки мій пес не вкусить. Я за свою собаку несу повну відповідальність і усвідомлення.

Якщо дитина боїться, то згадайте звідки ноги ростуть. Повірте, кожного дня чую залякування що пес вкусить малечу.

3. Bree van deKamp

Bree van deKamp Відчайдушна домогосподарка))

Мій страх не з пустого місця. Писала тут, що мала неприємний випадок з собакою в дитинстві.

---------- Додано в 13:23 ---------- Попередній допис був написаний в 13:21 ----------

Важко маленькій дитині поянити, що пес не вкусить. Залякують для того, щоб дитина не лізла з ніжностями до всіх собак, яих по дорозі зустріне. Я цього не вітаю.

4. NataliaFed

NataliaFed Active Посиденька з баяном

Ото вже ж так. Сусідка і її діти часто приходять. Наші собаки їх знають, дітей люблять і інколи, таке враження, що чекають на них, щоб погратись. І кожен раз, коли діти приходяять, а я йду випустити собак, вона їм верещить"Ой, важайте, бо пси.."
    Сказала, що ще раз і я її наб"ю)))) Я є біля них завжди в той час, контролюю кожен рух, як дітей, так і собак, якого питається так робити? А, щоб діти шугані були

5. Siania

Siania Love Life

Не важко, бо більшість батьків на щастя адекватні, не залякуть, а поясюють. Хто хоче, знайде можливість. Але простіше залякати :)
    Є страх, дитина не чіпає тварин, мама задоволена і спокійна. А те що дитині від цього неспокійно - то не біда.

6. Made in USSR

Made in USSR Well-Known Member

7. Supernatural

Supernatural Well-Known Member

8. Made in USSR

легше пояснити що собаку можна погладити тільки з дозволу господаря. моя дитина то знає і страху до собак нема. Ми знаємо що не можна чіпати бродячих собак бо вони брудні і можуть вкусити. До домашніх собак підходимо і бавимось тільки з дозволу.

9. Siania

Siania Love Life

Через призму українського менталітету погано, а їм добре)))

---------- Додано в 15:10 ---------- Попередній допис був написаний в 15:08 ----------

Та власне, і дитина не перелякана, і всі щасливі :)
    Приїжджайте до нас побавитись на терапію)))
    Іноді підходять з зовсім манюніми дітками (місяців 10-12) знайомитись, то стііільки щастя і захоплення, причому у всіх)))

10. Made in USSR

11. Людок

Людок New Member

У нас коротко гладити можна тільки нашу Кицю. Інші чужі, не можна. Поки працює. Але ми ще маленькі.

12. panikvarts

panikvarts Well-Known Member

Малій дитині можна багато чого пояснити. Мала дитина - не означає дурна) Собак без господарів - не гладити, а ті, що з господарями, то тільки після дозволу того ж власника.
    Тут у США я не бачила собак безпритульних, але і до тих, що з господарями ми переважно не лізимо. Дитина собак не боїться, навпаки - дуже тішиться, як бачить їх, то часом господарі дозволяють погладити, в дитини емоцій повно. І ніхто тут з намордником не вигулює.
    Спихати всі страхи свої на власників собак не варто, бо медаль має дві сторони, як завжди. Мами неправильно пояснюють, самі бояться і того ж вчать дітей.

13. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

Мами перестраховуються. Краще бути обережними зі всіма, ніж не боятися взагалі.
    Ну от скільки гуляю бачу небезпечні ситуації з тими псами в парку. Часто великих псів вигулюють підлітки. І як пес щось побачить і кудись біжить - не мають сили і авторитету стримати і женуть за ним. То як чекати безпеки?
    Ну і в нас нема реєстрації обовязкової. Навіть як щось і станеться, то нічого не докажете.
    Словом, якби власники собак думали про інших людей і поважали їхні права і погляди, то і до собак було б інакше ставлення.
    Я люблю собак, і мрію колись мати свого, коли умови будуть дозволяти. Але чужих боюся, і дітей вчу бути обережними.

14. Музик

Музик Мартуська

15. Зорянівонька

добре. Є і порядні власники, і їх теж є немало.

16. Siania

Siania Love Life

Взаємоповага має бути з обох сторін. В тому проблема, люди не вміють культурно спілкуватись.
    Всі дозволяють собі кричати і повчати, тільки щось не так - дратуватись, матюкатись, робити зауваження підвищеним тоном. Це все від того, що люди нещасні. Щаслива людина просто не помічає стільки негативу. Це стосується і собак, і велосипедистів і пішоходів і водіїв і ін.
    А зауваження можна зробити позитивно, так що хочеться виправитись.

17. Apelsynka

Apelsynka Well-Known Member

Я вважаю, що вигулювати великих бійцівських собак, навіть у намордниках, треба подалі від дитячих майданчиків. діти можуть навіть вигляду такої собаки злякатися. а от дружелюбних песиків краще все таки з повідка не спускати біля дітей. бо інколи діти теж можуть спровокувати агресію навіть дружелюбної тварини.

18. Bree van deKamp

Bree van deKamp Відчайдушна домогосподарка))

Важко не помітити якщо на тебе летить метровий пес і гарчить. І дружелюбно зробити зауваження власнику, після отого гарчання, теж неможливо, бо від переляку і стресу хочеться ,,роздерти,, безтурботну власницю. Це я про свій останній випадок.

19. panikvarts

panikvarts Well-Known Member

Бачте, це як хто сприймає. Пригадалося, що з місяць тому у величезному парку, де купа озер, ліс на нас так мчалася німецька вівчарка, без намордника, щойно з води і хотіла на нас вискочити. Але - ми не почали кіпішувати, бо по собаці видно, чи біжить побавитися, чи вкусити. Господарі були поряд, спішити кликати собаку не стали. і хоч нам то було неприємно, бо якби собака таки вискочила, то ми би були брудні і мокрі, ми нічого не сказали, усміхнулися і все, а в нас попросили вибачення.
    Будьте трохи привітніші і до вас так ставитимуться, ато забагато злості і постійно те, що хтось вам щось винен.
    Розумію, що порівнювати тут різні країни не зовсім доречно, але все хороше для вас повинно починатися з вашої поваги до інших насамперед.

20. Зорянівонька

Ну не всі вміють бути привітними, коли на них біжить чужий пес...