Слiнги, Ерго, Кенгуру...(3)

Discussion in 'Діти-квіти' started by natorella, Nov 14, 2007.

1. natorella

natorella Well-Known Member

Початок цієї гілки читайте тут. і тут

дам декілька
    посилань, які варто почитати перед тим, як починати вибирати і носити слінги та інші переноски для дітей

посилання на інструкціїдевайси, які роблять комфортним слінгоносіння
    для тих, хто думає в сторону пошитих майстринями рюкзаків, раджу переглянути порівняння

Last edited: Mar 29, 2014
  2. Ligymunka

Ligymunka Cлiнгoкoнcультант

Відповідь: Слiнги, Ерго, Кенгуру...(3)

Вам ручки треба ще ховати під спинкою, а не зверху + ніжки несемитрично розміщені - це важливо!
    В вашому май-слінгу немає підголовника, щоб фіксував голівку, тому вартує страхувати руками, бо дівчата добре написали, що в нас перехожі сунуть деколи , як "танки " особливо при вході-виході з маршрутки.

Також не можна вдягати джинси, краще якісь еластичні штанці, колготочки з додаванням еластану, гетрики, тобто щоб гарно тягнулися, тоді ніжки добре розводяться і дупка файно провисає.

А лямки виводьте під дупкою дитинки, по спинці не можна. Має бути отак

Спина може боліти, з різних причин. Ви вже могли мати якісь невеличкі проблеми з поставою, а май-слінг навпаки змушує випрямити спину, а ви відчуваєте біль і автоматично сутулетеся. Лямки мають бути добре розправлені і туго намотані + на поясі так само туго зав"язані. Також врахуйте, що після пологів минуло лише два місяці- це впливає на біль в спині.

Приємного вам слінгоносіння :girl_claping:

3. natorella

починаю
    1. в слінг (б-я) жодних джинсів, курток балонових. виключно м*яка тканина, яка буде зручною. флісові комбінезони наприклад. дитині 2 місяці , ще находиться в тому обмундируванні
    2. ніякого обмотування себе і дитини на рівні поясу. май добрий, але ми перехрещуємо лямки в ТУГО примотаному маї в дитини на попі і заводимо ПОПВД ноги дитини собі ззаду і там зав*язуємо
    3. симетрія !!! - гдє?
    коли дитину розміщуємо в маї, томи підтягуємо спинку високо і лямки потім добре натягуємо по спині ЩІЛЬНО
    жанно, ти хоч якусь інструкцію дивилась??? але би по руках дала за таке!

4. Mira_SH

Mira_SH Well-Known Member

Наталю, дуже дякую за наш май, задоволені . носити зручно. і тепло.

5. natorella

молодці
    але, мирось, можна чуть нижче дитину розміщувати
    отак може бути незручно
    голова має бути на рівні яремної впадини

6. Mira_SH

Mira_SH Well-Known Member

так і стараюсь, це перші проби пера:) тому і трохи високо, потім не було кому сфоткати.
    спина мене не болить, і нести не важко, це при тому , що Дзвінка 8,5 кг важить.

а от як людям пояснювати, що нам з дитем не холодно?
    у мене діти не мерзлюки, а в слінгу ще й так тепліши, але на мене як на ізверга дивляться

7. Ligymunka

А є сенс щось пояснювати ? Вам не холодно і крапка. Ви собі файно посміхайтеся, то людям пропаде інтерес шось коментувати :girl_in_love:
    Я з розумінням ставлюся до таких людей, бо вони в слінгу дітей не носили, то звідки їм знати. А для того, щоб зрозуміли, то хіба треба намотати і зробити тест-драйв.

8. jalla

jalla Прогрес року 2013

Якби не дивилась, я б взагалі не знала шо з тою шматиною робити.))) а якщо якось та й замоталась, знадчить не з голови.:)

Не знаю чи то буде доречним давати ссилку на інструкцію, яка мені видалась найбільш сприйнятною, але по-перше, там малявка тоже в джинсах (доречі, наші на 6 місяців, тобто вони добряцько вільні) і по-друге, замотувалась як там показувалось. Отак стояла перед монітором, тисла на паузи в потрібних місцях і чітко виконувала. Тільки одне зробила трохи не так- там показувалось лямки на спині дитини перемотати вісімкою, мені це не сподобалось і я зробила так, як в іншій інструкції. Там було все так само, тільки на по спині дитини просто лямки розправити і ззаді собі зав"язати.
    На рахунок асиметрії- то вже повторюю, так не було, як з хати виходила, по дорозі сповзло.:girl_blush2:)

9. Ligymunka

Якщо Ви проводите лямки по спинці дитинки, то ви випрямляєте спинку, а в дитинки , яка ще сама не сидить спинка в май-слінгу має бути округла -
    вигнута до мами буквою С ( якщо ви дивитеся в профіль в дзеркало )

---------- Додано в 17:51 ---------- Попередній допис був написаний в 17:43 ----------

Джинси навіть, якщо вони на кілька розмірів більші, але тканина цупка. Вам треба, щоб штанці були еластичні - для носіння в слінгу це важливо, для того щоб гарна посадка була і дитинці було зручно. Навіть колготки я брала на розмір більші і щоб мали трохи еластану і гарно тягнулися.

10. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

виглядає як в ергономічному рюкзачку) ми свій пробували, я категорчино відмовилася той девайс носити, а чоловік там щось пробує. а потім ходить і ниє, що там його болить, тут малий бовтається, і фразу затягни тугіше я вже чула стоп"ятсот раз. поки чоловік те чудо техніки вдіне, я малого мотаю-розмотую нєспєша. але ж як надьожно виглядає! будемо до батьків кататися тільки з ним)

до речі, Наталю, куму вчора "примотала" своєю 5кою, спали. а до того весь день - ніяк)

11. Ligymunka

Якої фірми в вас ергорюкзак ?

12. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

beco baby carrier. нє, я не фірмою незадоволена, мене сам принцип після шарфа і мая не вражає)

13. natorella

какая разніца? я завжди раджу легкий і зручний одяг
    ніяких брюк,сукенок, джинсів, спідниць
    максимально мало шарів
    а ше куртка болонова!!!
    категорично ні
    костюми чи комбези з флісу і всьо. наразі йому нічого не треба
    парадуватись буде тоді коли буде ходити
    і економія і зручно

14. jalla

jalla Прогрес року 2013

Та різниця в тому, що оті всі інструкції в онлайні мали б нести правдиву інфу, а то не відомо ще скільки таких новачків як я на то поведеться.
    Переглянула по ссилці, яку мені дівчатка скинули. Дійсно дуже доступно і зі всякими такими нюансами. Тільки що там радять, що такі маї до хоча би 3-4-х місяців не бажано.

15. natorella

а в мене 2 комбези і всьо
    економія
    просто замість купи штанів і курток вистачає 2 комбезів, а бо навіть одного

не такі, леля позиціонується як шарфовий, тканина в ньому діагонального плетення
    при правильному розположенні дитини такий май має ефект слінга-шарфа
    правильне, то як по парківському посиланню, як ото Mira_SH показувала (в неї до слова теж леля)

16. glasses

glasses Member

:girl_tender:Наталя, де можна пишити вставку в куртку?Здавай точку і скільки таке діло виносить.

17. natorella

де не скажу, бо майстриня, котра шила мені, наразі не шиє((
    я вже наді-НОРІС давала свою вставку, можна брати і пошукати когось, хто б пошив
    то не важко
    треба зо 0,5-0,8м тканини як верх зимовоїкуртки (підібрати), стільки ж флісу, замок, утеплювач - синте- чи шерстепон
    ну і пошиття

18. glasses

glasses Member

Дєвоньки, як хтось знайде - свистіть.Бо то троха зараз ходити важкувато -прохолоднувато.Я намагалась сьогодні перебігти до банку - 3 рази.
    А на зиму тре вже думати.

19. natorella

я не розумію
    я сьогодні була в годувальному топі тонкому, юра в шарфі і кофтинка на плечі накинута - умовна
    юра в футболці, штані легкі і кофтинка з капюшоном тож не найтепліша
    були мокрі. оба
    не було зимно зовсім
    вчім ви ходите?
    вставку в яку куртку ти плануєш шити? в демі?

20. glasses

glasses Member

Такс мене саме більше напрягав вітер, бо то задування мені не подобається.
    Малий мав колготи+шкарпетки, майка, шапка і такий махровий з середини костюм.Н нас всі дивляться, бо ото народ ходить з малими дітьми в комбеззах дутих, а я така типу мачуха.Малому явно не холодно, він тепленький.А от мені троха холоднувато, через вітерець.Я в курці і кофті на четвертний рукав.В мене таракан такий, я щось боюсь груди простудити, з чого я то боюсь,я не знаю))).
    Я маю такий пуховик зимовий.Зараз якось переконтуємось, може:)
    Ще маю питання, от як діти з мамами, які без от слінгів,ерго і так далі гуляють в зимі?З такими мальотами.Я купила вже конверт малому, і от що думаю, він захоче їздити взимку?Я щось то так слабо уявляю.Комбез+конверт +всі ті накриття у візку.:girl_devil:

21. Olka Sherolka

Olka Sherolka розпатлана посиденька

порадьте, будь ласка, в чому взимку зручно малого в ерго поверх куртки носити?