Слiнги, Ерго, Кенгуру...(3)

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем natorella, 14 Листопад 2007.

1. natorella

natorella Well-Known Member

Початок цієї гілки читайте тут. і тут

дам декілька
    посилань, які варто почитати перед тим, як починати вибирати і носити слінги та інші переноски для дітей

посилання на інструкціїдевайси, які роблять комфортним слінгоносіння
    для тих, хто думає в сторону пошитих майстринями рюкзаків, раджу переглянути порівняння

Останнє редагування: 29 Березень 2014
  2. Fiancee

Fiancee Well-Known Member

Ми спробували намотку простий хрест і нам сподобалось :) Маленький ще не встиг зрозуміти, що відбувається, як вже був у слінгу, навіть забув про витягування рук :) Дуже легка і швидка намотка. Файно, що мотається без дитини, бо з тим в нас і була проблема. Та й добре, що можна дитину витягати, а потім знову запихати без розмотування. Єдине, я не дуже впенена, що ми вже доросли до такої намотки. У Ніни Зайченко сказано, що звичайний хрест підходить для віку, коли дитина вже перевертається і лежачи на животику витягує ручки вперід. Синочок вже став добре перевертатись, але ручок на животику ще не витягує. Що скажете? Ну, але зате тепер я знаю, що ми також поносимся у слінгу :)
    Капучінка, спробуйте, може і Вашому малюку сподобається, бо то таки досить є різниця з ХНК.

Останнє редагування: 16 Травень 2015
    • Корисно Корисно x 1
  3. natorella

Вона дуже підступна на початках. Треба добре слідкувати за силою натягу країв

4. Rosynka

Rosynka Well-Known Member

Маю таке трохи, певно, дивне питання: от коли примотувати дитину, то треба ретельно слінг попритягувати, щоб мале було щільно пригорнуте, так? І так добре, коли спить, а от якщо ні, то якось їй незручно роздивлятися, чи навіть якщо би були коралі, на них дивитися... Як бути? Легше примотувати?

• Корисно Корисно x 1
  5. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

А мож розказати як ооююто добре зробити? Я протянула кінці через хрест і так підтягувала, але всерівно не до кінця певна, шо добре дотянула.
    І взагалі , от як примотую малу, то вона крутить головою, трохи відгинається і я ніби притягую верх максимально як можу, але от колм потім вона засинає і лягає головою на мене, то зверху такий маленький луз є. Що з тим робити?

6. natorella

Дитина має бути примотана щільно, але залежно до віку, верх може бути вільнішим

• Подобається Подобається x 2
  7. natorella

Руки конче ховати
    Підтягувати за відповідні краї, а не за повністю полотна

• Подобається Подобається x 1
  8. Vittoriya

Понятно а тільки краї, чи треба потім по всій ширині тканини ше підтягувати? Мені то взагалі важко дається і в ХНК. Ну типу так, підтяную краї , та, а потім тримаю в руці одній натянуті краї, а другою ще підтягую по ширині тканини, але чото нічо воно не дає маю враження, шось я не то роблю

9. Rosynka

Rosynka Well-Known Member

В 5 міс наскільки вільнішим?

10. natorella

В простому хресті - тільки краї,але перехркст,в який садимо дитину не має бути дуже вільним,а знаходитись на рівні пупа (до підтягування)

11. natorella

Шоб вона могла вільно крутити головою

12. skarlet

skarlet Well-Known Member

Дівчата, підкажіть,будь-ласка, чи то я правильно дитину вертикально в СЗК посадила? В позиціїї "колиска" вже кілька раз носилися, то нам обом сподобалося :). Видається мені, що кільця занадто вниз злізли.
    П.с. - коли маля заснуло, то верх натягнула трішки більше, щоб краще голівку притримати. А так ми вже досить добре тримаємо голову як на своїх 1.5 міс. Старший в 3 міс. ще так добре не тримав...
    І ще одне: чим краще\гірше май-слінг за ерго? Чим вони відрізняються один від одного, окрім конструкції і того, що в май-слінгу можна швидше почати носитись? Я так розумію, що шарфовий краще, але не зовсім зрозуміла, який це. Це той, що пошитий з шарфової тканини?

ну і ми в слінгу на фото:

13. natorella

Так, кільця занизько.
    Друге - повзуни (!) знімайте. Через них часто діти люблять випрамляти ноги, а в сзк то геть не пасує

14. Vittoriya

Нині сестра двоюрідна вислала фото мені, типу бач, я теж ношу дитину на собі. Тільки мала в кенгуру лицем до світу. Їй за два тижні 4 місяці, мала ще капець... І я не знаю, що робити. Сказати свою думку, що не можна так? Але що то дасть? Кенгуру вже мають, мене ніхто ні разу не спитав про те, що варто взяти, хоча знають, що я ношу в слінгу. Не хочу виглядати премудрою і типу однобокою, бо знаю як часом люди сприймають інфу, хоч в тому, що кенгуру шкідливе я певна на 100%. Якось чужій людині легше сказати прямо, а своїй , ніби ж навпаки мало бути не всерівно, шкода дитини, а сказати нічого не можу....

15. natorella

Я б сказала. Але в мене з сестрою відносини близькі досить. Вона троха прислухається

16. skarlet

skarlet Well-Known Member

За повзуни я пам"ятаю :girl_yes2:- треба штанці або колготки еластичні, то були такі на добрий розмір задовгі - то, ніби допустимо. Та й вперше суто для проби так примотала, а дитя заснуло одразу на годинку :d25:. А дупка-колінка, я так розумію, добре?

17. natorella

Поза добра

18. Deidra

Deidra Well-Known Member

• Подобається Подобається x 3
  19. Akina

Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

Я б сказала що я думаю про кенгуру і підкріпила статтями, а там хай собі як хочуть - дитина їхня, їм вирішувати, а вас совість мучити не буде потім, бо хоч спробуєте.

• Зе бест! Зе бест! x 1
  20. Vittoriya

Напевно я просто поскидаю статті, дякую.
    А до слова, десь з тиждень тому бачила коло магазину дуже гордого слінготата. Мацьопик на ньому спав гарно, а він гроші в банкоматі знімав. Намотка гарна і вупше я зацінила, чоловік і слінг класно дивляться.
    А чо на намотку увагу звернула, бо ще перед тим я в парку пересікнулась з дівчиною зі слінгом. Перший раз лиш поглядами перекинулись, я побачила, що намотка якось не ахті, але вона йшла з коліжанкою, яка везла возик і якось так. А на другому колі та дівчина сама мене зачепила. Сказала, що вчиться мотати, бо малеча не хоче у возику їздити. Але шось їй не виходить, вона невпевнена. Ну намотка реально погана, ХНК , спинка зовсім не натянута, купа складок, попа не просаджена. Я їй як могла сказала свою думку, кажу, в неті тре дивитись, ну вона каже, що так і вчиться. Але я так задумалась , які я відео польські бачила, то мені її шкода стало... Але що я можу зробити, я не професіонал, а лиш так, зі свого скромного досвіду сказала, що бачу збоку .. Надіюсь їй таки вдасться то добре, більше її не бачила

Останнє редагування: 3 Червень 2015
  21. Deidra

Deidra Well-Known Member

А я жалітися. Ще з народження малюка мама притягнула слінг з кільцями додому (тканина схожа на бязь, хвіст зшитий в таку-собі "кишеньку", складки на кільцях сформовані, але шов, який їх підтримує, досить далеко від кілець). Спершу ми пробували мотати колиску, але поки туди, поки сюди, то малеча перестала спати на руках. Потім почали тримати голівку, і я пробую примотати синочка вертикально на животі. Але виходить або завільно, або сильно перетискає ніжки. До кривизни моїх рук при намотці додається небажання масіка згинати ніжки і притулятися до мами. Ніжками він ментиляє, а ручками від мене відштовхується і крутить головою і плечима, розглядаючись по сторонах. От і питання, чи наполягати ще на тому слінгу (через істерику), чи пробувати якийсь інший, чи в нашому віці уже можна дивитися на май чи ерго? Мама би з нами в слінгу гуляла, на роботу забігала, та і по дому би трохи тягала. Ще бажано при цьому не спаритися :)