Слiнги, Ерго, Кенгуру...(2)

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем natorella, 14 Листопад 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Мар'яся

Мар'яся Moderator Команда форуму

Відповідь: Слiнги, Ерго, Кенгуру...(2)

Чесно кажучи, від такого ношення в мене б точно відвалилась спина, бо фактично нічого не міняє - тривале носіння на одному плечі. Зі свого досвіду носіння в СЗК, міняла плечі власне в залежності від того, якою груддю потрібно було годувати (це поки малий був менший), а коли став старший (в районі 2 років)- то міняла плече в залежності від того як мене то плече починало боліти.
    Ще один цікавий момент. Коли малий народився - на диво прогресивна лікар пропонувала міняти положення дитини в залежності від того, якою груддю я годувала - правою чи лівою, і в залежності від того міняти положення дитина на боці. Йшла мова про ліжко, але щодо слінгу - то умова зберігається.

2. Ligymunka

Ligymunka Cлiнгoкoнcультант

Я маю досвід носіння в трикотажному слінг-шарфі, бо після пологів мене дуже боліла спина і слінг з кільцями з цієї причини не розглядала навіть, як варіант, бо розуміла що, коли спина болить, то не може бути й мови про навантаження на одне плече :girl_emo:
    Але дуже-дуже дякую, бо тепер знаю ще більше про особливості носіння в слінгу з кільцями :connie_pull-pigtail

3. invisible

invisible Well-Known Member

Ааа :girl_cray::girl_mad::girl_devil: Я просто в розгубленості! Не можу малявку вкласти колисочкою в той слінг з кільцями ніяк. Роблю все по інструкціям, вже покроково сто раз їх перечитала, а голова нам якось скручується набік - аж вушко майже до плеча притискається, якщо лежить бочком до мене, а якщо покласти більше на спинку, то підборіддя до грудей притискається. Їй це видно дуже дискомфортно, бо одразу червоніє, викручується і починає плакати. Ніяк не розумію, що не так я роблю. Голівку наверх витягнути теж не можу, бо вона її ще не тримає. Лише найперший раз якось вдалося її покласти так, що вона лежала спокійно, а тепер всі мої спроби марні... :sad:

4. natorella

natorella Well-Known Member

я порадила вам консультанта
    але якшо хочете сама-сама - поясніть як ви бачите взагалі положення дитини в сск (на вашу думку)

5. invisible

Та я б вже з радістю (шкодую, що зразу не замовила доставку з консультантом, думала СЗК досить легкий у користуванні). Але до мене у Винники аж їхати треба, не знаю, чи консультанти виїжджають так.

Ну я так розумію, що не має голова аж так сильно вушком до плеча скручуватися, а якось рівніше лежати, принаймні з тих інструкцій це випливає.

6. StarKa

StarKa Member

а я писала десь пару сторінок тому, що в сзк набагато тяжче вкладати ніж в слінг-шарф то тоді мені не вірили.. Треба мати вже добре набиту руку...

можу помилятися, але по-моєму то не зле якщо так виходить.. наталя? прокоментуй, а то мене то теж на майбутнє цікавить

7. Holly

Holly Moderator

ППКС
    І з Оленкою мала сзк і зараз маю, горизонтально ніяк не можу всадити нормально, тільки нервуюсь. Вертикально пару раз Маркіянка вдалось запхати. От СШ - миле діло. Я тільки малого саджу в кишеньку, він одразу розслабляється, лягає на мене і чекає поки я його примотаю. Сзк реально мене виручав, коли Оленка вже ходила - і місця в сумці мало займають, і ідеальний варіант для "посадив-вийняв кожні 5хв"

8. natorella

наталь, я то кажу всім і кожній вже років 4 точно
    але, чомусь, мені не хочуться вірити;)
    але то таке -практика і все буде ок
    дитина має лежати півбоком, не на спині, пряма - шия, спина і таз мають бути в одній площині
    то важко на словах - легко на ділі
    ото буде форумівка - приходіть, все покажу і поясню
    оль, візьми свій сзк. я на твоєму маркіянові зможу показати (бо я зараз без сзк і без немовлятка)

9. invisible

Каюся, мені багато хто казав що СЗК важкий у користуванні для новачків. А я ж нє, мушу все на власному досвіді перевірити.:girl_crazy::girl_blush2: Ну як така проста конструкція і важка може бути, крім того по відео все так легко виглядає. Ага, щас :)
    Перепрала свою Лелю ще раз з пом'якшувачем, чекаю поки висушиться і далі в бій.

10. Olka Sherolka

Olka Sherolka розпатлана посиденька

а мені сзк нормально пішов, але малий в 3 місяці вже не хотів в позі колиски лежати, а в позі "жабкою" коли крутив головою - часом об кільця зачіпався.

а я похвалюся - приїхав вже до мене ерго, вчора випробувала - малому подобається, сидів спокійно і навіть присмоктався в процесі )) але поки його не носитиму дуже, хай ще трохи підросте і вагу набере

11. invisible

А ерго тільки тоді можна, коли дитина вже самостійно сидить, чи раніше?

12. Almariel

Almariel Well-Known Member

краще, коли вже сидить самостійно. бо якщо СЗК відрегулювати важко, то ерго - тим більше. і тоді можливі не правильні навантаження на спинку малюка

13. ZaKohana

ZaKohana New Member

З якого віку можна дитину мотати у СШ вертикально розвівши ножки?

14. natorella

українська натура - вчитись на своїх помилках

попрасуйте з відпарюванням

діти в колисці лежати після віку 3 міс не дуже хочуть
    а стукався до кілець -- то треба просто кільця вище, а дитину не на живіт, а на півбік садити

---------- Додано в 16:52 ---------- Попередній допис був написаний в 16:46 ----------

з півроку бажано, бо розподілення навантаження не таке як в сш, а припадає на поперек дитини

з народження, якшо тонусу нема
    якшо є незначний - то з віку 2-3 тижнів, коли тонус зменшиться
    ось так то має виглядати

15. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Не сзк важкий, а шарф легший. То все відносно. По суті основне практика і щоб раз-другий виправили помилки. Почне виходити тоді, коли ви перестанете боятись і почнете пробувати. Спокійно.

16. natorella

воно то так, але invisible написала -
    власне для мами початківця він важчий ніж шарф
    але коли напрактикуватись - то він справді легкий і швидкий

17. HAPPY NATA

HAPPY NATA Форумляночка

я так розумію, що у шарфі (100% бавовна) дитину щоб витягнути треба розв'язати вузол, а щоб назад посадити треба все починати спочатку (тобто повертатись до того моменту, коли на животі кишеня, а кінці шарфа перехрещені на спині і звисають з плечей)? Спростити нічого не можливо, так?
    І ще. В одній інструкції сказано приблизно таке: коли все підтягнуто, зав'язати вузол, а якщо є необхідність - подвійний вузол. Я чомусь думала, що ЗАВЖДИ в'яжеться ПОДВІЙНИЙ вузол. Хіба ні? Одинарний ж ненадііний...

18. natorella

а покажіть де?

можна
    отут - стаття про спрощення хреста над кишенею

19. HAPPY NATA

HAPPY NATA Форумляночка

20. natorella