Синехії у дівчаток

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем Іруня, 11 Лютий 2009.

1. Fast

Fast Well-Known Member

Відповідь: Синехії у дівчаток

ААААА!!!!! Зрощується :sad: Через місяць, як розєднали чуток зрослося і все, а зараз че трошки. Але зараз лікар каже ще не рухати. Спостерігаємо.

2. Lithium

Lithium Active Member

Треба піти на огляд до дитячого гінеколога і от він скаже що робити треба, але якщо вже проблема є то не треба її затягувати дальше.

3. Ljus6ka

Ljus6ka Well-Known Member

Я якось теж розєднала малій губи іте що я побачила мене не втішило в малої була така мацюпусінька дирочка все решта зрослося. Трохи погуглила і вирішила не травмувати дитину , а мастити маззю після якої все скамо розходиться. Оскільки маю мржливість купити в Польщі деякі ліки то попросила і мені мали привести, але коли фармацевт почула що це для двохрічної дитини почала відмовляти , оскільки мазь гормональна. Після цього я вирішила допомогти дитині без втручання лікарів. Мала щовечора сиділа у ванні з з розчином ромашки чи череди, а після цього змазувала стрептоцидовою маззю 5% і робила масаж на цьому місці потягувала великі губи у різні сторони, і трохи ватною палочкою натискала всередину спайки , через півтора місяці я ось так натиснула і в нас посередині зробилась дирочкапотім ще трохи потягла у різні сторони і все в нас все в нормі , при цьому жодного дня доня не плакала і не відчувала дискомфорту. Оскільки в нас є схильність до синехій, тепер щовечера після того як я помию дитину я роблю їй масаж там, аби не було рецедиву.

4. Oddly

Oddly Well-Known Member

це вам лікар порекомендував?

5. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

круто....
    а на попередній сторінці писалось що
    не срашно палочками тикати?
    а чому саме стрептозидова мазь ? вона ж має певні покази для використання? Чому не проста олійка, гарбузова наприклад?

Останнє редагування: 15 Вересень 2010
  6. Ljus6ka

Ljus6ka Well-Known Member

---------- Додано в 22:39 ---------- Попередній допис був написаний в 21:50 ----------

Ні лікар мені такого не рекомендував, бо до нього з тою проблемою не зверталаася. Але знаю що моїй знайомій , тобто її дитині розєднували і рекомендували так робити.
    Чому власне я так роблю бо якщо я туди не буду дивитися і масувати то воно далі зростається. Ви мабуть думаєте , що це якийсь жорсткий масаж , але це легенькі масуючі рухи кругові або в різні сторони і масую я не малі статеві губи і навіть не великі, а тіло ніг біля піхви і коли я тіло розводжу у сторони то відповідно і рухаються малі статеві губи цей масаж триває 30 секунд.
    Як на мене паличкою зручніше вона менша ніж палець тим більше на пальцях нігті можна поранити це ж не зовсім рівна поверхня де влізе палець аби змастити. Я обрала цю мазь бо інколи нею користувалася коли в малої була червона піся, нічого проти не маю олійок певно можна було і ними.
    Ви справді собі уявили цю картину як в страшному сні, насправді все відбувалося безболісно і не насильно, жодного разу моя дитина не відчувала болю і неприємних відчуттів у цей момент. Звичайно кожна ситуація індивідуальна , але я бачила що роблю , бо кожен день після тих процедур я бачила як оце зрощення ставало все тоншим і прозорішим , нічого ніколи не кровило і не червоніло після процедур то чому я мала з того приводу переживати, а от часто після розриву який роблять у лікарнях чи поліклініках дитина мучиться бо її там болить і пече. Я коли доторкнулася по середині паличкою і трішки натисла то це зрощення тріснуло посередині, а зверху і знизу ні, на другий день я трохи розвела тіло в сторони і все пішло далі.
    В тому то й справа я знаю свою дитину і знаю що ця процедура в поліклніці принесла б їй біль не лише фізичну але й травму психологічну оскільки процедура секундна , але болюча. Після того моя мала певно б в житті не дала нікому туди й заглянути. Доречі нещодавно проходили медогляд і гінеколог оглядала дитину я їй сказала , що у нас були синехії , і її призначення на майбутнє були ідентичні до моїх дій.

7. ViTanya

ViTanya Member

А той, хто радив, пробував наносити "строго по линии слипания", але "только свой палец"? ширина синехії - десь 1-2 мм, а ширина пальця - 1-1.5см. Тобто площа поверхні, на яку попадає крем, занадто велика, що зумовлює передозування гормонального крему і побічні дії.
    Є лікар, який має протилежну думку - Уварова Олена Віталіївна, керівник відділення гінекології дитячого і юнацького віку, професор, доктор медичних наук. Вона радить наносити крем вушною паличкою. Моя знайома повністю позбулась синехій у дочки, користуючись її методом. Крім того, Уварова чітко пояснює, чим погане хірургічне втручання, чи варто чекати статевого дозрівання, які причини рецидивів. детальна інфа - http://www.zdoroviedevochki.ru/girl/faq/?id=170

8. snegok

snegok New Member

В нас також було зрощення,нам виписали мазь Овестин,допоміг через два тижні!
    І тепер постійно слідкую і обробляю,щоб знову не зрослося!

9. festa

festa New Member

Донечці в 9 місяців поставив діагноз імунолог, решта лікарів за всі попередні огляди не помічалию Але я згідна з думкою не болить не лікувати. Хоча принагідно обов, язково займемомся тим. Правда імунолог повідомив, що то може не турбувати доки не почнуться піхвові виділення

10. jozya

jozya Member

О-оо, синехії бр-ррр...
    Наша історія: в місяців 9 у донечки педіатр глянула туди і порадила звернутись до дитячого гінеколога, бо їй здається, що щось "не альо", але вона до кінця не впевнена і вона не настільки вузький спеціаліст по тих питаннях. Так як я сприйняла це як "вона не впевнена, чого нариватися і шукати собі болячки" до гінеколога ми потрапили аж в рочок". Тьотя мому сонцю не сподобалась, але вона сказала, що у нас синехії (зрощення десь 1 см, що досить багато для такого віку і розмірів :girl_sad:) і що "поки що оперативного втручання проводити не будем, роз"єднати завджи встигнем, а поки мазати гарбузовою олією і ванночки з "Елекасолом" - всього 20 шт. :girl_devil:
    Ну що скажу... пройшли ми тих ванночок приблизно штук 15, було дуже шкода кидати, але попасти на Орлика з найсильнішою аллергією (всі ноги були у чиряках - елакасол то суміш досить аллергійних трав), потім тижня два ми знімали "то всьо лікування" іншими ванночками :girl_cray:.
    В перший свій візит до іншого дитячого гінеколога (дуже нам подобається, доця взагалі від неї тащиться), вона роз"єднала нам синехії (плачу було секунд 10), тепер просто консультуємся, робимо легкий массажик (спочатку з олійкою, тепер без) і безмежно щасливі розпрощатися із такою болячкою :girl_dance:

---------- Додано в 14:01 ---------- Попередній допис був написаний в 13:58 ----------

До речі, як і більшість дитячих хвороб, легше лікувати в зовсім дитячому віці, чим пізніше, бо тканина рубцується і боляче ходити по-маленькому, якщо синехії більш зрощені (у нас від народження не було - десь читала, що ШГ сприяє появі синехії)

11. Un.Known

Un.Known Well-Known Member

В Ликери були синехії.

Не лікували ні дня. Зараз все в нормі.

12. BizLediSan

BizLediSan New Member

У моєї старшої теж були. В 1,5 роки, я тоді взагалі не знала що то таке, і пережила маленький шок, бо в молодшої в тому місці було все нормально, тому я дуже налякалась, але лікар (дитячий гінеколог) запевнила, що то нічого страшного, таке тепер часто трапляється. Хірургічного втручання не рекомендувала, щоб не травмувати дитину і воно потім може повторитися, тоді буде ще важче. Виписала Овестин, десь за місяць поїхали на консультацію, і все було майже добре (у нас було повне зрощення), залишалось кілька міліметрів, продовжили клотримазолом і травами (ромашка, череда). Зараз тільки пильную, щоб не було рецидиву.

13. Vinnikomachka

Vinnikomachka Читаюча посиденька

Піднімаю тему, сьогодні мала стояла біля мене без трусиків і почала пісяти струйкою як хлопчик, я вже давно спостерігала, що вона пісяє якось струйкою, але не придала тому значеня, а дарма. Малявка не дає ніколи туди подивитись, сміється і втікає... сьогодні я таки подивилась, коли вона спала... шок, там майже повністю зрослися малі губки, залишилась малюнька дирочка, от тепер зрозуміло - чому струйка. Дівчата, хто з цим стикався? обовязково - хірургічно, чи можна масажами? сижу і себе картаю, чому раніше не подивилась, правда ніхто з лікарів при огляді в рік нас теж не глянув, що робити?

14. Luiziana

Luiziana Well-Known Member

ми стикались і з старшою і тепер з меншенькою, обом хірургічно - -процедура триває пару секунд і поліклініці(хірург , тепер вже є дитячий геніколог) . після цього капають вазелінове масло і наносять стерильний бинт. В старшої це відбулось у півроку і більше не повторювалось, побачимо з маляввкою.( доречі, це не боляче, навіть не пікнула, але потрібно відволікти малу, правда у вас доросліша панянка, складніше...Ще хірург нам говорила, що якщо періодично змащувати і розводити обережно - то рецедивів не буде.

15. Niferttiti

Niferttiti Well-Known Member

Я замітила синехіі як тільки ледь зчепилася шкірочка. Протирала ваткою змоченою в олії з насіння гарбуза, розтягувала акуратно і все минулося.
    Просто потрібно час від часу туди заглядати, на ранніх стадіях дуже легко побороти ці синехіі.

16. karioka

karioka Well-Known Member

в нас було і в старшої -десь в три рочки аж, а в меньшенької-то вже десь в 8 міс. почалося... ми якось ттт, без хірургічного втручання позбулись...призначали нам мазь (дуже по чть-чуть) і олійкою масаж+ травичкою мили ...Не панікувати! то головне!:) і все буде добре!

17. Bree van deKamp

Bree van deKamp Відчайдушна домогосподарка))

В нас малі губки ,,приклеєні,, до великих((( то що таке?

18. Gybka Bob

Gybka Bob Member

Дівчата порадьте дитячого гінеколога....в нас також ці синехії((( хочу показати лікарю

19. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

В меншої були, я начиталася про медичні методи і вирішила спочатку спробувати самостійно позбутися того. Під час купання легенько розтягувала масажними рухами і десь до двох тижнів плівочка розійшлася в ванній. Тобто якщо не боїтеся, можна спробувати спочатку масажем, бо різати і гормони завжди встигнеться. Ну і, здається, то тільки наші лікарі синехії лікують.

20. Karrizo

Karrizo New Member

У нас теж така бяка була, вже майже повністю зрослось, роз'єднали. Тепер ванночки + гарбузове масло щодня, надіюсь, що рецидиву не буде, а якщо й буде, то хірургічного втручання точно більше не дозволю. Донечка ту процедуру перенесла нормально, хоча нам вже 2 роки і вже все розуміє, але пісяли ми перший день на воду, бо її пекло, далі ніби все нормально, дає змастити. Якщо буду бачити, що починає зростатись, то постараємось обмежитись масажами.