Син закоханий у маму

Тема у розділі 'Маленькі бешкетники', створена користувачем Liliyah Romanova, 11 Травень 2011.

1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Відповідь: Син закоханий у маму

Та ні, вона з дітьми про таке не говорить. Дітям вона розповідає типові, цікаві речі. Про природу тощо. Тому я й не переживаю.
    І щодо ситуації, то вона дійсно поговорила з малим своїм, пояснила, що треба людям допомагати, і тепер вони з Дарком знову бавляться гарно й без проблем. Ну, і вона більше мені не радить того, що раніше. Вочевидь, моя жартівлива, але гостра відповідь дала їй зрозуміти, що я не прихильник таких поглядів. Кохання чоловіка мені вистачає цілковито. Син собі своє має. :xaxa:
    Я от думаю, що може, то в неї через те, що чоловік дуже зайнятий і рідко вдома буває, не знаю. Ну, але з власним бізнесом тут інакше не буває.
    Чесно, ні. Та й у школі Дарка достатньо з тим переслідують, аби ще й вона до того додавалася. Кажуть учителі, що то неможливо витримати, бо ще такого не бачили, аби дитина сиділа й дивилася на дівчинку цілий час, замість працювати. У другому класі. :girl_impossible:

Властиво, я не бачила ні разу, аби вона його обнімала. Тому мене її погляди й здивували. Про них ніщо не свідчило. Вони з сином разом ходять гуляти, грати у футбол, теніс, бадмінтон тощо. Вона повністю присвячує час після його школи - на його ДЗ та навчання. А вільний час його - це компутерні ігри. Зауважила, що він не вміє себе зайняти, а от дай компутер - і дитина щаслива. То єдине, що мені в тій дружбі з Дарком не подобається. Більше мінусів не зауважувала наразі.

Щодо нормальності знайомої. То вона таки нормальна. Просто самотня дуже, тому зосередилася на синові. Типова річ для таких випадків. Думаю, їй просто потрібна подруга. Зараз вона в мене буває як не щодень, то через день. Може, тому малий і почав ревнувати, що перестав бути центром її життя.

Останнє редагування: 17 Травень 2011
  2. Яруська

Яруська Well-Known Member

Мдя...
    Орман мене випередила:girl_crazy:
    Мені тут прийшло в голову, може, Ліля, та жіночка якось неправильно висловилась і не зовсім "кохання" мала на увазі? Бо якщо зовсім, то я б побоялась з нею дитину лишати...

3. bora

bora Well-Known Member

Думаю це початок проблем.
    Взагалі слово "закохай", особливо, якщо йдеться про людину ще не сформовану психологічно, виглядає насиллям над особистістю (бо ж відомі всі слабкості маленької людини), яке невідомо як вилізе. Маленька дівчинка не вміє так "закохати" ще, вона робить купу якихось дитячих помилок і в них будуються нормальні, рівні стосунки. які мають стати запорукою нормальних стосунків в майбутньому.
    А кохати ідеальну маму.. Ніби очевидно, що заміну їй потім можна все життя не знайти. І поплатитись за це своїм особистим життям.
    Та і мамі як.. Жінка як любить - часто поступається чоловікові. І впливає на його помилки непомітно. іноді розуміючи, що сформовану особистість переробити складно. Але ж дитину натомість якраз треба ще виховувати. Яким виросте син якщо йому часто поступатимуться замість настояти на справедливому покаранні?
    Якось не уявляю мам, які перебудовують ТАК свою психологію - це складно, межі крихкі, наслідки важко прогнозовані...
    Дівчата вже багато написали. Гіперзалежність дитини від батьків дійсно лякає. Дитина має жити своїм життям та емоціями поза сім"єю також, інакше дорослою вона так і не зрозуміє, чому вона має одружитись і сприймати іншу сім"ю за свою. Що врятує її від всеохоплюючої самотності з часом?

Останнє редагування: 18 Травень 2011
  4. Liliyah Romanova

Я власне вчора, коли написала повідомлення, теж про то подумала. Може, вона просто якось не так свої погляди сформулювала, бо абсолютно нічого людині поза тим не бракує. Хіба впевненості в собі.

5. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Я в тому впевнена. Просто так як ти описала, то вона мені виглядає що надто сильно любить свого сина, власне тому що чоловік завжди в роботі і між двома хлопчиками така велика різниця. Менший для неї love child, тобто дитя любові. Тому може вона так і сказала, щодо закохати у себе.

6. jalla

jalla Прогрес року 2013

Та то як на мене, вибачте, повна біліберда.
    Навпаки чим більше ласки і любові хлопчик отримає в дитинстві, тим мужнішм і сильнішим виросте.
    Я не уявляю, як пояснити трьохрічній дитині, що мама менше почала його пестити і цілувати. Та я свого Святослава не зарікаюсь що і в дорослому віці цілувати і обнімати не буду. Звичайно, що ми не будемо разом в обнімочку спати, як зараз, але прояви любові присутні як в дитинстві, так і в дорослому житті. Просто носять трошки інший характер.
    Мені так приємно коли мій чоловік приходить до мами на день Народження, дарує квітку, а вона його цілує,обнімає і таке враження, що старається затримати цю мить. Пригорнеться і пару секунд не відпускає його з обіймів. Він її дитина і це цілком нормально.

7. Т@нюшк@

Т@нюшк@ чекаю...

якраз для того я і написала фразу "це не мається на увазі що зовсім перестати пестити", але всі бачать тільки першу частину повідомлення (я так і думала що так буде)
    і хіба щось говорилось про те, що треба перестати обнімати, цілувати своїх синочків???
    для порівняння: немовлям синочка ми обціловуємо кожний сантиметрик) В 3 роки, в 5 років, в 7 років ви теж так будете робити?

8. jalla

jalla Прогрес року 2013

Цитую ще раз то повідомлення. Та ніби добре всі зрозуміли. Хлопчика треба почати менше пестити після трьох років, тобто не надміру. До трьох було по всякому, коли в міру, коли надміру, а після трьох стоп, міру тре знати.)))
    Та ніхто таке і не описував. Писалося саме про зменшення проявів любові. Всі все вірно зрозуміли.

9. Т@нюшк@

Т@нюшк@ чекаю...

а що пояснювати я не розумію? ваші слова якраз показують що ви буквально все трактуєте. Стукнуло дитині 3 і з пестощів залишились лише поцілунки в щічку
    Взагалі-то це природно відбувається само собою. З віком прояви любові змінюються (не зменшуються), виявляються по-іншому

10. jalla

jalla Прогрес року 2013

Мої слова показують, що я трактую те про що читаю.
    З віком мається на увазі, коли дитина , тобто син дорослішає, мужніє, але не коли йому три рочки.

---------- Додано в 23:12 ---------- Попередній допис був написаний в 23:10 ----------

Та й ваша викладачка досить чітко розмежувала як можна поводитися з дівчинкою в плані пестощів, тобто довільно, а як треба поводитися з хлопчиком. Тоді до чого ж тут вікові зміни прояву любові, які приходять самі по собі?

11. Liliyah Romanova

Зачепила мене одна ситуація нині, тому вирішила "реанімувати" цю тему.
    Наперед перепрошую за сумбурний допис, але пишу на емоціях.

Із сусідкою, через яку ця тема почалася, відносини я перестала підтримувати. Востаннє ми з ними зустрічалися на Різдво, а після Різдва я вирішила, що досить. Воно звучить гостро, мабуть, але то вийшло дуже природньо. Часу в мене й так не було, бо працювати почала, а потім і Роман почав свої курси, так що я хіба час від часу зідзвонювалася.
    Наслідки філософії "син має бути закоханий у маму" мені геть не сподобалися і я не хочу, аби той хлопчисько мав вплив на мого Дарка. До того ж, ревнощі малого переросли у ненависть до Дарка. Коли я це помітила, перестала підтримувати Даркове бажання йти туди бавитися, чи запрошувати до нас. Мама хлопчика теж перестала запрошувати, так що питання вирішилося дуже непомітно й безконфліктно.
    Із тим хлопчиськом доходило вже до маразмів. Він приходив жалітися на все підряд (аж його батько почав оправдовуватися й пояснювати мені, що його син рідко буває з однолітками, в основному зі старшими й у результаті не вміє з дітьми бавитися, тільки говорити з дорослими і в компутерні ігри). Коли малий після енної скарги (при тому дійсно смішні скарги: Дарко скаче, Дарко бігає, копає м'яча... і це надворі), прийшов до мене й почав жалітися, що Дарко вдарив його кулькою по голові, мені терпець урвався і я пожартувала, що "не знала, що кульки роблять із цегли". Малий змінився на обличчі й пішов геть. Більше не приходив. Малий робився все злостивіший і я почала Дарчикові пояснювати, що часом так буває, що ми вважаємо друзями тих, хто друзями не є. У нього з'явилися інші друзі, й він перестав мене мордувати тим, чи можна йти в гості до сусідів.

Сьогодні ж сталася ситуація, яка мене страшенно розізлила.
    Я часом зустрічаюся із сусідкою коло школи, коли вона забирає сина, а я приходжу з Натуськом по Дарка. Так от той малий зі мною навіть не вітається. Мені не дуже й треба, хоча мене й дратує те, як він починає маму дослівно гнати, аби вона йшла й не розмовляла зі мною. Нині була вершина хамства ("мам, та йди вже! мам, ти не можеш швидше рухатися?" і то таким тоном, що Даркові я би вже давно увагу звернула, що так ні до кого говорити не можна, тим більше до мами). Він підганяв маму страшенно, і то лише тому, що вона пропонувала нас підвезти до хати. Падав сильний дощ, а Натусько протестував проти дощовика на візок.
    Я довго відмовлялася, але врешті погодилася, бо дощ сильнішав. Дарко, як то Дарко зі своїм позитивом і наївністю, зразу сів у машині коло того хлопчика. Поки ми із сусідкою запихали возика в багажник, хлопці щось там говорили. Дарко сказав мені, що той інший сказав до нього "F-word" (матюкнувся). Той малий зразу почав кричати, що "Дарко мене рознервував, то він мене змусив таке сказати". Знаючи, що його мама нічого не зробить (і вона не зробила, а просто мовчала й посміхалася), я малому сказала, що "ні, то не Дарко, то ти сказав погане слово, і Дарко не винен у тому, що ТИ робиш". Малий присів і перестав тицяти пальцем.
    Під хатою Дарко знову почав питати сусідку, чи можна бавитися з її сином. Вона йому відповіла "можливо". На тому й попрощалися. Її син, очевидно, не сказав "па-па" ні мені, ні Даркові.
    Поки ми піднімалися по сходах додому, я почала Даркові пояснювати, що йому краще бавитися з друзями, а не із сусідським хлопцем, зважаючи на те, який він до Дарка злостивий і тільки його зневажає. І тут Дарко додає: дійсно, і каже "shut your f... mouth" (подаю мовою оригіналу, бо навіть не хочу думати, як би то було українською). Мені мову відняло. Перше бажання було подзвонити до його батьків і розповісти, якими висловами розкидається їхній син. Правда, натомість подзвонила до Романа, а він мені сказав, що не варто до них дзвонити, бо вона й так нічого не зробить, тільки я знервуюся. І що я вже й так Дарка захистила й показала тамтому малому, що я думаю про його правдування.

І от я згадую зараз всі її пояснення, як то син маму слухає, якщо він у неї закоханий, і як то Даркові замало маминої любові (бо друга дитина з'явилася, а на мою вагітність реакція взагалі була шедевральна), й зовсім не шкодую, що відносини припинилися. Не бачу я позитивних плодів тої філософії. Не може хлопець постійно бути з мамою (футбол, баскетбол, закупи, прибирання) й майже в ізоляції від ровесників.

Чого найбільше не можу зрозуміти, то це того, чому не боротися якось із тою злостивістю? Чому дозволяти, щоби дитина так поводилася й ненавиділа іншу дитину? І то за що? За те, що його мама кілька разів забирала ту дитину зі школи й із нею розмовляла.

12. Зануда

Зануда Well-Known Member

Мама себе обманює з тією "любов"ю". Вона кривдить свою дитину, просто ще не почала "збирати плоди" своєї псевдофілософії і їй легше закривати очі на таку поведінку. Крім того, то вона більше "zapatrzona" (як це українською?) у свого сина, ніж він "закоханий" у неї і все, що би він не робив, як би себе не поводив, сприймається нею, як цілком нормальні речі, я навіть думаю, що вона ним пишається.

---------- Додано в 01:20 ---------- Попередній допис був написаний в 01:19 ----------

То не він її слухає, то вона йде в нього на короткому повідку.

13. terezka

terezka котяка-вишивака

теж хтіла те написати. Це суто її проблеми, оскільки наразі її син ще малий, а вже аж надто багато собі дозволяє. Пропоную не акцентувати увагу на тому, що вони кажуть-висловлюють у ваш бік з малими, оскільки то лише собі нерви тріпати і все.
    Спокій і впевненість у собі - наше все, і дуже добре, що Дарко розуміє саму ситуацію

14. Liliyah Romanova

Та я взагалі собі до того була байдужа, хіба трохи совісно було, що отак відносини завершила. Ну, але якщо до мене не дзвонять, то значить і я не дуже потрібна. А ця вчорашня ситуація мені тільки підтвердила, що то все якось штучно трималося на бажанні моєї дитини бавитися з її. Хоча воно ніби й виглядає, що їй прикро, що не підтримуємо зв'язку так, як раніше, але мені простіше, що вона мене не напрягає своїми поглядами. За все своє коротке життя я вперше відчула, що різниця віку в 14 років може бути такою суттєвою. Ні з ким іншим такого відчуття прірви нема.

15. terezka

terezka котяка-вишивака

різний підхід до виховання мабуть був, тому і відмінність

16. Liliyah Romanova

17. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Переконана. Я також таке бачу в деяких сім’ях. Вони пишаються своїми дітьми, і щоб вони не зробили все сприймається як нормально і правильно.
    Тут взагалі зовсім інакший підхід до виховання, і я б тому не дивувалась. Тут багато виховують так, що ти кращий аби бавитись з тим чи іншим хлопчиком. А матюкатись діти вчаться від батьків, і ні від кого іншого. Значить його тато саме так говорить вдома, тому і малий так поводиться. Вже 1000000000 раз переконалась, що дитина не придумує собі поведінку а наслідує дорослих. І в тої жіночки хтось так поводиться в родині, той відповідно малий то повторює. І маму він зневажає саме тому, що хтось йому так показує. Я не вірю, що там проблема лише в ній одній.

Ми он також колись з сусідами мали нормальні відносини, але вже давно не спілкуємось і невідомо чому, і нічого. Пережили. Ми їх не розуміємо, а вони нас. Метальність не та.

18. Liliyah Romanova

Я би теж не дивувалася, якби то не були свої, слов'яни, а точніше поляки.
    Матюки та дитина точно не від батьків знає.
    Мій Дарко теж такі слова знає й часом міг сказати. І я точно знаю, що він то зі школи приніс. Ми вдома нераз проводили розмову про те, що деякі слова, хоч вони й існують, говорити не варто.
    Ти знаєш, зазвичай так і є, але не в цьому випадку. Батько дуже вихований і чемний, але постійно працює, бо має власний бізнес. Старший син живе з ними, вчиться й допомагає батькові. У мене враження, що тут просто вседозволеність і власне те, що батько не має для малого часу, тільки мама й мама. І її точно ніхто не зневажає в домі (вона така правдива пані дому, чоловік для неї все і вся зробить). До речі, коли тато вдома, малий собі такого не дозволяє, бо дістав би ого-го. А поза хатою, або коли тата вдома нема, то жах!

19. Made in USSR

Made in USSR Well-Known Member

я якраз вчора задумалась на тему відносин сина і мами. в нас так склалось що цьомки-обнімайки з мамою то вже традиція. я приходжу з роботи, ледве встигаю руки помити як Сашко вилазить на коліна і починається))) а покажи як ти мене любиш, а тепер я покажу, а давай поцьомаємось, а тепер цьом в носик...і так може тривати до години часу))) з татом такого нема, з татом він дорослий пацан і має свої чоловічі справи))) деколи в мене бувають сумніви, чи правильно я роблю, але відмовитись не можу. хоч ріжте. тим більше як подумаю що то хлопчисько і з часом він вже не буде потребувати маминих обнімашок, то аж ломка починається.
    тим не менше, незважаючи на нашу прив*язаність, чомусь навіть не допускаю думки щодо закоханості в маму. в мами є тато, а в сина буде колись дружина. ніколи мені Сашко не казав що одружиться з мамою, але час від часу починає ревнувати. одного разу чоловік обняв мене, малий побачив і каже: не цьомай маму, цьомай мене)) але тоді чоловік пояснив йому що любить і маму і його і все полюбовно вирішилось (знову ж таки всі дружно обнялись і поцілувались)

20. Liliyah Romanova

У такому віці? Нема за що переживати. Мій і в 9 років до мене прийде притулитися. І то до мене швидше, ніж до татка. І перед сном завжди має бути цьом і обійми, що зі мною, що з татом - традиція така. Інакше спати не піде.