Сім'я чи робота?

Тема у розділі 'Бізнес-леді', створена користувачем Chortenia, 9 Вересень 2008.

1. Kazkarka

Kazkarka Member

Відповідь: Сім'я чи робота?

Знаю мам, які вдома цілими днями, але настільки злі на долю, що змушує їх не працювати, що й дітям та нервовість передається.... Ще й тих знаю, хто дууже багато працює, добряче заробляє, але ні часу, ні сил на дітей не має...

Мені здається, найважливіше, знати, ЩО робить тебе щасливою.
    Для когось найважливіше - це турбуватись про Дім (в значенні, створювати затишок, присвятити себе дітям та чоловікові). А в когось є ще додаткова потреба або щось створювати, або комусь допомагати, або бути першим, або бути кращим і т.д. В кожного своє щастя. І в першому, і в другому випадку, впевнена, можна мати щасливий шлюб і щасливих дітей. Думаю, головне - не кількість часу з сім"єю, а якість....

2. bora

bora Well-Known Member

КІлькість важлива. Тільки часто вона не тотожна з "сидінням вдома". Знаю домогосподарок, які всі серіали передивляються за день та вечір і з подругами постійно на телефоні. Але вважають себе супер-дружинами, бо ж зате наготували і прибрали. А виховувати дітей, а спитати чоловіка, що в нього на роботі? Діти все одно в дитсадку, чоловік важливо, щоб не заваджав телевізор ввечері дивитись. А, і з чоловіком нікуди не ходять - ну бо нецікаве їм все те, що цікаве йому. Най сам йде кажуть.
    Так що працювати чи вдома сидіти - це одне, а дійсно присвячувати сім"ї свій час - інше.

3. kostuk

kostuk New Member

Особисто для мене і сім'я, і робота - це невід'ємні частинки мого життя. Я себе не уявляю без одного чи другого. Це повинно поєднуватися: виховання дитини, піклування про чоловіка, домашнє господарство, власна кар'єра. Якщо жінка буде тільки працювати і думати про свою кар'єру, то згодом мабуть стане "черствою" до чоловіка, дітей. А якщо сидіти вдома і нічого більше не бачити крім виховання дітей, постійного прибирання, готування їжі, прання тощо, то можна "здичавіти" (вибачте, що так різко). Я думаю, що кожен може поєднати ці всі речі. Тут дійсно головне організованість і тоді все можна встигнути. Ніхто ж не вимагає, щоб ви допрацювались до директора фірми або виростили дитину-вундеркінда.

4. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

Не думаю, що кожна жінка повинна це поєднувати. І не кожна може, часто то лише видимість, що вона всюди встигає. Трохи суспільство нав'язало стереотип успішної пані "все в одному", от багато хто і намагається йому відповідати. Щоб випадково не думали, яка то я відстала від світу, сиджу вдома з дітьми, з-за баняків нічого не бачу.
    Якщо комусь таке поєднання в задоволення, то респект тій організованості і вмінню вжитися в дві ролі одночасно. Але, на мою думку, не кожній жінці це потрібно.

5. kostuk

kostuk New Member

Тут ви дійсно праві, я щось не подумала. Писала, судячи про себе.

6. pravovuk

pravovuk Well-Known Member

Я так хочу просто бути вдома і на всі 100% присвятити себе сім"ї...дітям ...але на жаль не можу собі цього дозволити.Мушу бути як вище писали "все в одному".......Хоча ще рік тому тішилась своєю успішністю у всьому.....напевно замучилась я.......чи "батарейка" сіла......

7. yakotak

yakotak New Member

наш час диктує такі умови, що треба і вдома бути берегинею, і на роботі працювати. Я вважаю, що стосунки в сім'ї найважливіші, але і без грошей неможливо. Треба вчитись поєднувати непоєднуване.

8. mirishka

mirishka Well-Known Member

Я думаю, що багато жінок працюють не тільки через те, що їм потрібні гроші. В мене є подруги, чоловіки яких забезпечують дуже добре, але вони все одно ходять на роботу, будують кар'єру. Думаю в першу черга справа в амбіціях жінки, одним подобається бути домогосподаркою, сидіти вдома, готувати їсти, чекати чоловіка з роботи, а є жінки яким цього мало, які хочуть добиватись успіхів у кар'єрі, бути незалежними. Було б ідеально якщо б кожна жінка могла дозволити собі займатись тим, що їй хочеться і що для неї ближче: хочу працюю і будую кар'єру, хочу сиджу вдома виховую дітей і готую їсти, хочу поєдную перше і друге, але життя будує свої плани на нас, і часто не питає, що ми хочемо і що нам потрібно.

9. Тетянка

Тетянка Well-Known Member

о, у нас з цим проблема...Мій чоловік хоче, щоб я сиділа дома, а в мене плани інші..:sad:

10. bora

bora Well-Known Member

Якось так..однобоко...
    Ну чому ж мало:) Просто мізки закипають) У всіх задатки різні. І комусь вдається вдома вишивати - а комусь ні за яких зусиль, бо холериками народилися (а то є вродженим, що не робіть з такою:)). Зате вдається продукцію продавати більше інших, або конфлікти залагоджувати у колективах краще всіх.
    А кожна жінка хоче бути для чоловіка кращою. А як якщо додомашніх справ не тойво..)) І нехай це будуть успіхи на роботі, але він зможе нею пишатись. Адже амбіції в чоловіків теж різні.
    А ще такий варіант - хоче чоловік мати вдома друга з яким поділиться тим, що бюджет не складається, а вона гляне й допоможе йому. Чим не підтримка? )
    До речі, знаю чоловіків, які ще так кажуть, - а якщо зі мною щось станеться - на що вона з дітьми жити буде? Добре, якщо ніякої кризи в країні й щось залишу по собі, але я хочу, щоб моя жінка була пристосована до цього життя.
    До чого це я..А) Життя таке різне, і люди теж, давайте без кліше:)

11. mamatu

mamatu Well-Known Member

Я швидше чула про стереотип, що жінка не може бути успішною і вдома, і на роботі. Що було вагомим аргументом проти того, щоб я йшла працювати.
    Але з власного досвіду роблю і власні висновки (не претендуючи на істину в останній інстанції), що жінка повинна працювати і заробляти. Навіть для дітей це корисно - бачити приклад успішної, розумної мами. Я дещо деградувала, сидячи вдома, хоч взагалі не дивлюсь серіалів, багато читала художньої літератури та мала яке-ніяке спілкування. Але те, що мені не треба було вирішувати якісь питання поза побутом та дітьми, дається взнаки. Адже дітям треба з мамою не тільки на побутові теми спілкуватись, а що може порадити людина, що окрім кастрюль та памперсів нічого не бачила?
    У мене як народився син, я вважала, що усе, що потрібно дитині - то мама з татком, повністю віддалась материнству, з головою. А тепер розумію, що дитині багато що треба окрім опіки. Потрібен в першу чергу приклад, модель поведінки. Тому як це не важко, намагаюсь зараз поєднати і сім"ю, і "кар"єру".
    Так, мої діти не їдять щодня "перше, друге та компот", у мене немає ідеального порядку в квартирі. Та врешті-решт, я і не хочу, щоб вони вважали, що на цьому весь сенс життя і сходиться.

12. mirishka

Я це і мала на увазі, що жінки різні, комусь подобається сидіти вдома, а хтось і дня не може.
    Згідна з такими чоловіками на 100%, на мою думку, кожна жінка незалежна від того, як забезпечує її чоловік, повинна вміти заробити на життя собі та своїх дітей, тому що життя така штука, сьогодні є все, а завтра не має нічого.

13. bora

bora Well-Known Member

О. Я знаю цю красиву розумну жінку. Вона на себе наговорює)
    Але певно, що сьогодні світ розвивається дуже вже стрімкими темпами. Воно все наганяється швидко. Але треба щоб колись це бажання нагнати з"явилось..бо чим довше ти вдома (роблю висновки зі знайомих) тим менше уявлення що там ззовні і тим менше бажання в ту метушню включатись.

А раніше як було - загинув чоловік на полюванні - жінку стая (ну якось так:) ) підтримує, або в цивілізованих країнах - жінка довіку страхівку отримує на яку може жити сама та підтримувати дітей. А в нас..не дай бог чоловік захворіє - стаєш автоматично йому тягарем замість допомоги. Мені здається в нашій країні до того ж сидіти вдома - розкіш.

14. talja

talja Member

Стосовно того що жінка повинна бути і відчувати себе само реалізованою згідна на всі сто, та іноді приходиться іти на якісь жертви, розуміючи що на даний момент нічого не зміниш. Я відношусь до такої категорії що в дома сидіти не може, і от приходиться, бо розумію здоров'я дитини важливіше, не кидати ж його власноруч під танк. І вже сто раз піднімали тему із чоловіком як поступити, і ще прийдеться тієї зими без садочка, а от сподіваюсь все буде добре і я буду мати змогу реалізовувати себе не лише коли малий спить! А у мене є знайомі яким навіть більше подобається займатись сім'єю і дітьми, тому це все власне особисте!

15. mamatu

mamatu Well-Known Member

Це дуже мудрі люди, бо мій чоловік навпаки робить вигляд, ніби він буде жити вічно і мені зовсім не треба вміти заробляти. Це при тому, що веде далеко не здоровий спосіб життя.

Дякую. :girl_blush2::girl_blush2::girl_blush2:
    Моя невпевненість у собі мабуть криється у тому, що не маю фінансової впевненості. Коли я буду бачити, що мої праця з талантами можуть мене прогодувати, тоді і самооцінка підніметься. Я сподіваюсь. :girl_haha:

16. shalunka

shalunka New Member

у мене така ситуація- чоловік заробляє мало. а час тепер самі знаєте який, тому я вирішила також піти на роботу. Та і не хочу "сидіти" вдома, не витримаю так. Але діти ще малі, "садочкові". Знайшла роботу, що приходжу пізніше, йду швидше, а заробляю від напрацьованого... З грішми стало трохи легше, але... Діти є діти, вони хворіють, потребують догляду. свекруха "сидить" вдома, то приглядає за ними. Але ж то не мама, та і у неї є свої потреби. І тепер я розриваюсь - хочу працювати, а дітям потрібна мама. :girl_cool::girl_blush2:

17. talja

talja Member

Чоловік ніби і не проти щоб жінка і не працювала і працювала, та коли якась ситуація стає ребром і немає на кого залишити дитину, чоловік моментом випалює, що потрібно дивитись хто більше заробляє! Я от ніби не можу...в мене робота... мене то просто злить :girl_cray: таке їхнє бачення... Хоча він вибачився, та розумію, що чоловіки тим керуються, якщо особливо заробляють набагато більше жінок.

18. mirishka

Та не обовязково, коли багато заробляють, в мене є знайомий, в нього зарплата 1800 гривень, а він жінку на роботу не впускає, каже що йому зручно коли вона вдома, раніше це мотивував тим, що дитина маленька, тепер дитина пішла в школу, треба ж її після школи забирати,тай каже ще "нема такої біди страшної, щоб жінці йти на роботу". І це не поодинокі такі випадки, ніколи не розуміла таких чоловіків, і таких жінока, хоч може просто жінці підходить така ситуація, для чого напрягатись ходити на роботу, трошки чоловік заробить решту батьки допоможуть.

19. talja

talja Member

Значить це не змінює картину, а просто доповнює її!

Не думаю що жінку таке влаштовує, та можливо їй хочеться спокою у сімейних стосунках, а не постійні конфлікти!
    Знаю сім'ю, що чоловік просто просить не працювати жінку а вона ніяк при невеликій зарплаті і от у них постійні конфлікти на побутовому рівні, бо йому простіше давати їй ті гроші щомісяця, лиш би змінилось їхнє життя!
    В такій ситуації потрібно дивитись свої інтереси чи сімейні! Тому немає кліше є кожна окрема сім'я, і ситуації у ній є різні! Зрештою це руки зв'язує не на все життя ще два три роки і вона спокійно може іти на роботу, ну хіба такий упертий чоловік, але і до таких можна знайти підхід! А ще, маже він боїться що жінка буде заробляти більше нього і проблема зовсім у іншому?

20. mamatu

mamatu Well-Known Member

Для мене ця тема перегукується з темкою про чоловіка-тирана. Думаю, що підсвідомо чоловік хоче, щоб жінка була від нього залежна, це дає йому певні "козирі" у стосунках. Ну і звісно страх, що як жінка зароблятиме більше, то нашо він їй треба буде (ніби жінка за гаманець виходить заміж, хоча буває і таке...).