Відповідь: Сім'я чи робота? В мене таке було, коли я жила сама, а він приїжджав до мене в гості. Ще до весілля. А зараз я навіть не знаю що краще: засидітись допізна на роботі, чи їхати додому (а там в мене і так майже гуртожиток). Хібащо запросити чоловіка на здибанку поза домом. Ато все так дістало, що ви собі не уявляєте.
Відповідь: Сім'я чи робота? нєє, так не можна у нас свої сімейні радощі були і коли з батьками жили, і зараз є. на те вона і сім"я, щоб радість приносити!!! і ще "поумнічаю" якщо колись Ви жили окремо, то може і тепер могли б?
Відповідь: Сім'я чи робота? Ні. ми не жили окремо. То ми тільки зустрічались кілька місяців перед весіллям. Ми живемо разом дві сімї та ще й батьки в одній квартирі. Радощі, звичайно є сімейні. Але ж повірте, після важкого трудового дня хочеться прийти додому, прийняти ванну, відпочити морально. А тут - племінники кидаються тобі на шию - бався з ними. Ванна зайнята, бо хтось там лахи пере, в кухні, як в пеклі - в когось там щось підгоріло Окремо могли б, але фінансово поки що не можемо собі дозволити. Я вже десь писала. Тому приходиться миритися з тим, що є, бо інакше можна або з розуму зійти, або зіпсувати стосунки.
Відповідь: Сім'я чи робота? Дівчатонька! Я вийшла на роботу...!!! Вважаю, що сім"я завжди на першому місці, але працюється також лише на благо сім"ї !!!
Відповідь: Сім'я чи робота? З вересня іду на роботу. Маленькому 2 роки. Це ж потрібно вставати о 6 год. ранку, готувати сніданок, одягати маленького. А він так любе поспати зранку. І ще потрібно готуватись до уроків, бо чекає мене нелегка педагогічна праця.
Відповідь: Сім'я чи робота? Ну і правильно. Тільки ви знаєте що для вас краще. Я також планую з вересня рухатись в тому напрямку, але вже серйозно. І це не тому що нам бракує грошей, хоча трохи скрутно, бо на одну зарплату не дуже виживеш, а тому що для себе хочу рости. А сім*я вона завжди буде на першому місці. Бо роботи і начальники зникають, а чоловік і діти залишаються.
Відповідь: Сім'я чи робота? Ех, бідна дитина... я сама вчительська дитина, знаю, як воно, і саме тому на таку роботу ніколи не піду!
Відповідь: Сім'я чи робота? Мене теж на роботу тягне, тільки от є стримуючий фактор - життєвий досвід. Кажуть мудрі люди вчаться на чужих помилках, тому я вважаю , що ці посіденьки є шансом почути багато різних думок, та можливо побачити проблему дещо з іншої сторони. Після народження старшого сина я вийшла на роботу , коли йому було 9 місяців. Ніколи не забуду як він плакав зранку, з ним сидів мій тато і коли треба було вийти з хати, брав його на руки та вів у кухню показував ворон і шось завжди розказував., а Миколка кликав гав і плакав. А ввечері, від годинки так 17, ходив попід дверима і кликав маму. Усе це спричинило його нервовість, енурез, довгі роки лікувань. Наступного разу я була дещо розумніша і вийшла на роботу чере 1,3р. це вже набагато краще. З Софійкою аж до 1,7 ., а з Павлусиком певно відразу в другий декрет. Мій вибір вже не змінити, та й на роботу я виходила, бо грошей не було.. Тепер їх правда знову мізерно, але свідомо не вийду. Для дитинки це занадто великий стрес. Взагалі, вважаю, що варто почитати (маю на увазі себе) різну літературу, щодо впливу швидкого виходу на роботу мами, на маленьку дитинку. Тоді можна реально оцінити та зважити усі за і проти. Бо це серйозний крок і справа навіть не у плачі дитинки, а в тому якиу моральну та психологічну травму вона отримує. А цеж на все життя.
Відповідь: Сім'я чи робота? Моя мама все життя по роботах, працює головним бухгалтером, тому я її вдома майже не пам"ятаю. Як не свято то звіт, вечір і вихідні вічно на роботі. Зарас я її розумію, але в душі лишився дуже важкий осад. Точно знаю, що для своєї дитини такого не хочу. Тому з декрету не поспішаю виходити, особливо із-за карьєри. Інше діло нехватка грошей, але поки вистачає на мінімум, то можна сидіти вдома.
Відповідь: Сім'я чи робота? знаєте, прочитала в одному жж - успішна оперна співачка (!) залишила сцену на 7 (!!!) років для догляду за дитиною. коли її спитали, а як же кар"єра, вона відповіла, що в кар"єрі завжди можна почати все спочатку, у вихованні дитини - ніколи! вважаю, що це золоті слова.
Відповідь: Сім'я чи робота? Знаєте в питанні сім"я чи робота більшість з нас скаже все таки сім"я і я тієї ж думки, про те обставини склалися так що з 1-го вересня мені прийшлося вийти на роботу, сьогодні перший день та й загалом перший раз , коли мені прийшлося зранку поцьомавши своє сонечко кудись бігти , а я його залишити вдома. По дорозі на роботу, мені так було не по собі, таке враження, що частинку себе лишила вдома, чи просто щось забула, і так хотілося сказати чоловіку, розверни машину і вези мене додому. І хоча сьогодні перший день , але я вже так чекаю вихідних, щоб Маркіясик знову прокинувся в моїх обіймах, знову засміявся мені, поцілував
Відповідь: Сім'я чи робота? Спостерігала випадок, коли людина будучи власником фірми, яка навчає "мистецтву спілкуватися", не могла навести контакту зі своєю дитиною, яка стала нікому не потрібною з початком маминої кар!єри. Дитина (зовсім не повільно) котилася на дно, а мама - не мала часу поспілкуватися, проконтролювати, бо роботи багато. Мабуть, мають все ж таки бути пріоритери в житті, вибираючи між кар!єрою і родиною, дитина - справжнє майбутнє, а кар!єра - мильна бульбашка і купа амбіцій, не виправданих.
Відповідь: Сім'я чи робота? як почитати назву тем, то відразу напрошують відповідь-вирок... а насправді все не так і все можна поєднати при бажанні, багацько форумних мам можуть бути прикладом (глянути тільки на кількість спосорських тем), треба тільки трохи бажання і вміння себе організувати. "Кар'єру" можна і в декреті зробити - вілтіс тому гарний приклад, зараз в аспірантуру поступає наприклад... а дитина на ГВ до нині, і мама працює до 4х годин вдень Моя мама все працювала і вдома теж була, класно що мала допомогу, якої в мене нема (житя різне у всіх), ми жили з маминими батьками і вони дуууууууууууже допомагали, але мама була на всіх академконцертах, святах садочку, школи, танців... читала з нами, вчила нас розуміти, рахувати, писати тощо, і разом з тим працювала завжди з моїх 2,5 років. Такщо все відносно. Мабуть просто є іноді професії, котрі для віддачі себе сімї в ПЕРШУ чергу вимагають від жінки після народження дитини/дітей змін. Така моя думка. Зокрема вчора ходила з Софкою консультувати по своїй професії і організовувати прес-конференцію з нагоди відкриття однієї компанії. Софія чудно побавилась в чужому офісі олівцями, брелками і кольоровим посудом, а ми з Замовником за той час все встигли. Єдине - на саму пресуху я не попаду,щоб подивитись на свої мінуси, які можливо набула тимчасово в декреті, бо нема на кого Софку лишити, бо ж пресухи - це повна тиша, але то не біда, піде мій колишній співробітник. Вихід є завжди. ---------- Додано в 05:32 ---------- Попередній допис був написаний в 05:27 ---------- хоча оце чудова фраза-цитата
Відповідь: Сім'я чи робота? Богданко, віриш, я з мацьопою колись і на пресухи бувало ходила (на ті, які надавались до того), а раз навіть на сесію міськради (правда урочисту і ненадовго, бо повноцінної роботи інакше не було б) повторюся, але оця фраза - для мене - в яблучко. Звичайно, в професії втрачати не хочеться, починати з меншого теж, але про те, щоб "втрачати" дитину, працюючи нон-стоп 24 години на добу 7 днів на тиждень, я навіть думати, причому дуже-дуже однозначно, не хочу.
Відповідь: Сім'я чи робота? Підтримую ногами і руками, бо хоч я і працююча мама, але якщо прийдеться вибрати між дитиною і кар"єрою, то довго думати не стану
Відповідь: Сім'я чи робота? Дякую Богданці за компліман) Хоча ,вона й сама бізнес-мамуся ще та (то новий термін мого чоловіка. Насправді, встигати можна все. Головне бачити мету і вміти себе організувати. Але, знов ж таки :я б не танцювала- працювала до 8 місяця,якби щось було не так з вагітністю, і вже точно не відлучала б малого в 3 місяці (як багато танцюристок) ЛИШЕ заради того, щоб вийти на роботу.Тим більше існує як мінімум 2 варіанти: вийти на роботу, бо "біда чорна", чи просто хочеться в суспільство. От ще той перший я б десь зрозуміла.... Я на роботі по 4 години на день ( і то переважно, коли Ярко спить)...і то в мене мало не комплекс був перші пару місяців, що моя дитина отримує не весь мамин час. А так, то Ярко був вже і на змаганнях зі мною ( і я в перервах між виступами в суддівській кімнаті годувала), і вже по-маленько танцює І вдома ми займаємось з ним багато...і вже часами з"являється думка про другу дитинку Так, в мене може бути немитий посуд ( або його миє чоловік), так, я лягаю спати в 2 годині ночі ( Ярко засинає в 10 і я маю ВДОСТАЛЬ часу , щоб попрацювати на компі,але то того варте І я однозначно за поєднання : сім"я + робота) розумне поєднання
Відповідь: Сім'я чи робота? Сімя завжди повинна бути на першому місці. Тому і роботу під це треба підлаштувать
Відповідь: Сім'я чи робота? 100% погоджуюсь!!! адже робота явище плинне (сьгодні є? завтра немає, пізлязавтра іншу знайшли ...), а 7"я - це CONSTANTA!!!!