Відповідь: Сім'я чи робота? От я якраз і писала про такий варіант. Я йшла в декрет з державної роботи і ні краплі про це не жалію. Спокійно відпустили, вчасно оплатили гроші і чекають коли повернусь. Я коли почала працювати, то постійно була незадоволена, колективом, оплатою, обовязками. Потім втягнулась, вийшла заміж, завагітніла і думаю допрацюю до декрету, а там видно буде, але вертатись не планувала. Бо з своєю освітою можу заробляти більше та й трохи іншого характеру роботу хотіла. А тепер зваживши усі за і проти, таки планую повернутись. Всетаки маючи малу дитину буду мати можливість піти на лікарняний коли і скільки потрібно, зможу відпроситись коли треба (дитину скоріше забрати, чи на свято в садочку) чи спізнитись. І робота вже й не така нудна здається і оплата, враховуючи знову ж таки усі за і проти більш-менш влаштує. Отак змінюються пріоритети...
Відповідь: Сім'я чи робота? А якщо я виходжу на роботу коли дитині 2 роки, то перестаю отримувати ті 130 Грн?
Відповідь: Сім'я чи робота? Погоджуюсь, але у тому і проблема, що люди не свідомі і не вибирають, а пхаються куди-попало. З моїх одногрупників, ті, хто поступали свідомо на обрану спеціальність - зараз працюють на хороших роботах. А ті, хто попав, щоб десь та й вчитись - поневіряються де попало і розказують усім, як важко знати роботу за спеціальністю... Так, міфологія. Але коли двоє батьків працюють і двоє доглядають за дитиною - це цілком можливо... ( ну звичайно, це не гіпер можливості, а коли є в бонус садочок, або бабусі-дідусі) А ще собі нагадала, що хтось писав про те, що мама віддаляється від дитини, коли працює... Ну от чоловік мій постійно на роботі, крім того - часто у відрядженнях, на репетиціях і тд. Але жодного разу не помітила, щоб дитина від нього віддалилась... Ну це так, до слова. Звичайно, що є певні моделі і важко вигадати щось універсальне. У певних сім*ях чоловік працює на повну катушку, а жінка бере на себе хатні обовязки і догляд за дитною. Буває і навпаки. А буває, що можна знайти компроміси. Мої заробітки не є космічними, але часом без них не прокрутитись. І я могла б летіти стрімголов на будь-яку роботу, отримувати там в кращому випадку 2 тис, а ще купу нервів) Тому, як на мене, краще мати менше - але у спокої робити те, що любиш.
Відповідь: Сім'я чи робота? Ну це теж про мене. пішла на державну роботу, через рік пішла в декрет і маю спокій. Хоча роботу ту просто ненавиділа, але єдиний був плюс що мене ніхто не контролював коли прийшла, коли пішла, деякі дні взагалі не ходила. ну в мене теж така ситуація склалась. Я не хотіла поступати в той ВУЗ, але мене батьки не могли влаштувати в той що я хотіла, бо мама хотіла щоб я йшла по її стопам, і батьки більше ніде не мали "каналів" щоб мене впихнути. А знаннями я особливо не світилась, бо вчилась так собі. то шансів що я поступлю було мало. Але коли я почала працювати за дипломом, то побачила що то не моє. Тому зараз роздумую над тим щоб поїхати на якісь курси (фотографів наприклад, масажиста, консультанта) Ну і хочу дуже в другий декрет)))
Відповідь: Сім'я чи робота? А якщо на повний робочий день, то значить вже не буду отримувати 130 Грн? Я повинна повідомити в соцбез, що виходжу з декрету?
Відповідь: Сім'я чи робота? Так, обов"язково, якщо працюєте офіційно. Десь при оформленні тих 130 грн., пам"ятаю, що розписувалась про те, що зобов"язуюсь повідомити про вихід на роботу. Але неповний робочий день, це може бути скорочений день і на півгодини чи годину. На державних підприємствах таке часто практикують, встановлюють скорочений робочий день по наказу адміністрації (за заявою працівника), і тих 130грн. не втрачаються.
Відповідь: Сім'я чи робота? Ой, не можу таке читати, а потім бідкаємось йой, чого ж ми так погано живемо
Відповідь: Сім'я чи робота? Все рівно вони то вичислять, правда через пару місяців, і вам просто доведеться повернути гроші, що були виплачені за той період, що ви працювали. Тому, краще по-доброму признайтесь.
Відповідь: Сім'я чи робота? повинні ви про це підписувались просто вже не пам'ятаєте, або неуважно читали, що підписуєте ---------- Додано в 10:35 ---------- Попередній допис був написаний в 10:31 ---------- тоді, при виході в наступний декрет, наприклад, вас попросять копію трудової і за той період, від якого ви працевлаштовані і не повідомили, а 130 грн/місяць отримували, можуть сказати ті кошти повертати. Це стосується не тільки "вийшла на роботу до трьох", але і будь-яких змін за той час нарахувань: "звільнена, у зв'язку з ліквідацією підприємства", оформлена приватним підприємцем тощо.
Відповідь: Сім'я чи робота? Мені знайомий, який працює в ЦЗ економістом казав, що їх змушують їхати в Київ, щоб виясняти і ті гроші повернули. Я питаюсь як так може бути, що бухгалтери погано рахують, він сказав наприклад людина виходить на вибори на один день і стоїть на біржі, або має 2 трудові. Це все виясняється і просять повернути, як ні то вимагають гроші через суд. Тому обов"язково потрібно повідомити
Відповідь: Сім'я чи робота? меніхоч і подобається моя освіта, все одно йду на курси, щоб опанувати ще щось "для душі") це класно і дає класний поштовх енергії)
Відповідь: Сім'я чи робота? Я працюю після декрету трохи більше року. Раніше з 10 до 16-16.30. Було нормально. А зараз з 9 до 18. Часу на дитину нема зовсім. Жену з роботи, щоб встигнути його забрати, домоки в чергову групу не завели, додому, вечеря, приготування на наступний день, а в 21.00 малий вже спить. А якщо врахувати, копійчану ЗП, то подумала, що краще до 6 років оформити декрет і займатися дитиною, ніж невідомо заради чого на роботі просиджувати. ... не можу я дозволити собі без матеріальної мотивації працювати... робота дрежавна, і єдине, що трохи тримає не кидати - це надія, що може в другий декрет зберуся.
Відповідь: Сім'я чи робота? А ви вважаєте, що знаєте про все в приватних структурах? Багато є рівнозначно і гірше. Така селяві
Відповідь: Сім'я чи робота? коли йшла в декрет казала, що за пів року вийду на роботу. Не уявляла собі, як я довше всиджу вдома без роботи. За місяць буде два роки, як в декреті. Навіть думки про роботу нема, я собі не уявляю, як ту ціпочку залишити на когось на цілий день. Так як робота державна, то все частіше схиляюсь до думки, що нема куди спішити.
Відповідь: Сім'я чи робота? Я на роботу вийшла коли малій було 4 місяці. Може то голосно сказано - вийшла, бо це не на повний день (я і зараз не на повний день). Мійка в мене любітіль багато поспати, то я ходила на роботу на 2,5-3 години, поки дітьо спало. Вона лягала спати більш-менш в однаковий час, то в мене ніяких проблем не було. Але в мене з чоловіком є ще + свій бізнес. І тут часу затрачається набагато більше. Так, можна спланувти свій день, але інколи всі плани летять шкереберть, але ж не без такого. Не заробляти гроші для мене це не реально. Так коли чоловік достатньо заробляє і тих твоїх 2000 ні туди ні сюди, то можливо. В мому випадку ті гроші які я заробляю не є зайві, ну і наш бізнес повністю на чоловіка перекласти теж не виходить. У нас поділені обов'язки досить чітко. А от іти на роботу, для того, щоб схалтурити, щоб не попрацювати, швидше додому піти, то якісь бздури. То справді краще дома сидіти. В мене теж є любітіль на 15-20 хвилин швидше до дому побігти. В день свої справи повирішувати. Це при тому, що я не заперечую - єдина вимога - повідомити!!! Але ж ні - втіхушу це ж так класно. Хоча кожний раз це всерівно стає відомо. І людина не задумується, що за таке премію не отримає, а тільки підштовхує до думки, що такий працівник тобі зовсім не цінний. Ух, виговорила наболіле за сачкістів.