Сім'я чи робота?

Тема у розділі 'Бізнес-леді', створена користувачем Chortenia, 9 Вересень 2008.

1. hrystusja

hrystusja Well-Known Member

Відповідь: Сім'я чи робота?

От я якраз і писала про такий варіант. Я йшла в декрет з державної роботи і ні краплі про це не жалію. Спокійно відпустили, вчасно оплатили гроші і чекають коли повернусь.
    Я коли почала працювати, то постійно була незадоволена, колективом, оплатою, обовязками. Потім втягнулась, вийшла заміж, завагітніла і думаю допрацюю до декрету, а там видно буде, але вертатись не планувала. Бо з своєю освітою можу заробляти більше та й трохи іншого характеру роботу хотіла. А тепер зваживши усі за і проти, таки планую повернутись. Всетаки маючи малу дитину буду мати можливість піти на лікарняний коли і скільки потрібно, зможу відпроситись коли треба (дитину скоріше забрати, чи на свято в садочку) чи спізнитись. І робота вже й не така нудна здається і оплата, враховуючи знову ж таки усі за і проти більш-менш влаштує. Отак змінюються пріоритети...

2. Guapa

Guapa Active Member

А якщо я виходжу на роботу коли дитині 2 роки, то перестаю отримувати ті 130 Грн?

3. Анута

Анута Well-Known Member

якщо на неповний робочий день - ні

4. OrxIdea

OrxIdea New Member

Погоджуюсь, але у тому і проблема, що люди не свідомі і не вибирають, а пхаються куди-попало. З моїх одногрупників, ті, хто поступали свідомо на обрану спеціальність - зараз працюють на хороших роботах. А ті, хто попав, щоб десь та й вчитись - поневіряються де попало і розказують усім, як важко знати роботу за спеціальністю...
    Так, міфологія. Але коли двоє батьків працюють і двоє доглядають за дитиною - це цілком можливо... ( ну звичайно, це не гіпер можливості, а коли є в бонус садочок, або бабусі-дідусі)
    А ще собі нагадала, що хтось писав про те, що мама віддаляється від дитини, коли працює... Ну от чоловік мій постійно на роботі, крім того - часто у відрядженнях, на репетиціях і тд. Але жодного разу не помітила, щоб дитина від нього віддалилась... Ну це так, до слова.
    Звичайно, що є певні моделі і важко вигадати щось універсальне. У певних сім*ях чоловік працює на повну катушку, а жінка бере на себе хатні обовязки і догляд за дитною. Буває і навпаки. А буває, що можна знайти компроміси.
    Мої заробітки не є космічними, але часом без них не прокрутитись. І я могла б летіти стрімголов на будь-яку роботу, отримувати там в кращому випадку 2 тис, а ще купу нервів) Тому, як на мене, краще мати менше - але у спокої робити те, що любиш.

5. PanteraLviv

PanteraLviv Well-Known Member

Ну це теж про мене. пішла на державну роботу, через рік пішла в декрет і маю спокій. Хоча роботу ту просто ненавиділа, але єдиний був плюс що мене ніхто не контролював коли прийшла, коли пішла, деякі дні взагалі не ходила.
    ну в мене теж така ситуація склалась. Я не хотіла поступати в той ВУЗ, але мене батьки не могли влаштувати в той що я хотіла, бо мама хотіла щоб я йшла по її стопам, і батьки більше ніде не мали "каналів" щоб мене впихнути. А знаннями я особливо не світилась, бо вчилась так собі. то шансів що я поступлю було мало.
    Але коли я почала працювати за дипломом, то побачила що то не моє. Тому зараз роздумую над тим щоб поїхати на якісь курси (фотографів наприклад, масажиста, консультанта) Ну і хочу дуже в другий декрет)))

6. Guapa

Guapa Active Member

А якщо на повний робочий день, то значить вже не буду отримувати 130 Грн? Я повинна повідомити в соцбез, що виходжу з декрету?

7. poputochka

poputochka Well-Known Member

Так, обов"язково, якщо працюєте офіційно. Десь при оформленні тих 130 грн., пам"ятаю, що розписувалась про те, що зобов"язуюсь повідомити про вихід на роботу.
    Але неповний робочий день, це може бути скорочений день і на півгодини чи годину. На державних підприємствах таке часто практикують, встановлюють скорочений робочий день по наказу адміністрації (за заявою працівника), і тих 130грн. не втрачаються.

8. hrystusja

hrystusja Well-Known Member

9. Guapa

Guapa Active Member

10. Siania

Siania Love Life

11. Megan

Megan Well-Known Member

Все рівно вони то вичислять, правда через пару місяців, і вам просто доведеться повернути гроші, що були виплачені за той період, що ви працювали. Тому, краще по-доброму признайтесь.

12. Bogdanka

Bogdanka Well-Known Member

повинні
    ви про це підписувались
    просто вже не пам'ятаєте, або неуважно читали, що підписуєте

---------- Додано в 10:35 ---------- Попередній допис був написаний в 10:31 ----------

тоді, при виході в наступний декрет, наприклад, вас попросять копію трудової і за той період, від якого ви працевлаштовані і не повідомили, а 130 грн/місяць отримували, можуть сказати ті кошти повертати.
    Це стосується не тільки "вийшла на роботу до трьох", але і будь-яких змін за той час нарахувань: "звільнена, у зв'язку з ліквідацією підприємства", оформлена приватним підприємцем тощо.

13. glasses

glasses Member

Мені знайомий, який працює в ЦЗ економістом казав, що їх змушують їхати в Київ, щоб виясняти і ті гроші повернули. Я питаюсь як так може бути, що бухгалтери погано рахують, він сказав наприклад людина виходить на вибори на один день і стоїть на біржі, або має 2 трудові. Це все виясняється і просять повернути, як ні то вимагають гроші через суд.
    Тому обов"язково потрібно повідомити

14. OrxIdea

OrxIdea New Member

меніхоч і подобається моя освіта, все одно йду на курси, щоб опанувати ще щось "для душі") це класно і дає класний поштовх енергії)

15. Юкола

Юкола Ділова ковбаса

Я працюю після декрету трохи більше року.
    Раніше з 10 до 16-16.30. Було нормально.
    А зараз з 9 до 18.
    Часу на дитину нема зовсім.
    Жену з роботи, щоб встигнути його забрати, домоки в чергову групу не завели, додому, вечеря, приготування на наступний день, а в 21.00 малий вже спить.
    А якщо врахувати, копійчану ЗП, то подумала, що краще до 6 років оформити декрет і займатися дитиною, ніж невідомо заради чого на роботі просиджувати.

... не можу я дозволити собі без матеріальної мотивації працювати...

робота дрежавна, і єдине, що трохи тримає не кидати - це надія, що може в другий декрет зберуся.

16. Ritamadonna

Ritamadonna Member

Так думаєте, бо напевно все знаєте про роботу в державній структурі?

17. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

А ви вважаєте, що знаєте про все в приватних структурах? Багато є рівнозначно і гірше. Така селяві ;)

18. arkka

arkka Well-Known Member

коли йшла в декрет казала, що за пів року вийду на роботу. Не уявляла собі, як я довше всиджу вдома без роботи. За місяць буде два роки, як в декреті. Навіть думки про роботу нема, я собі не уявляю, як ту ціпочку залишити на когось на цілий день.
    Так як робота державна, то
    все частіше схиляюсь до думки, що нема куди спішити.

19. Siania

Siania Love Life

Працювала і бачила як працюють мої колеги. Стало тошно, звільнилась.

20. Fast

Fast Well-Known Member

Я на роботу вийшла коли малій було 4 місяці. Може то голосно сказано - вийшла, бо це не на повний день (я і зараз не на повний день). Мійка в мене любітіль багато поспати, то я ходила на роботу на 2,5-3 години, поки дітьо спало. Вона лягала спати більш-менш в однаковий час, то в мене ніяких проблем не було. Але в мене з чоловіком є ще + свій бізнес. І тут часу затрачається набагато більше. Так, можна спланувти свій день, але інколи всі плани летять шкереберть, але ж не без такого. Не заробляти гроші для мене це не реально. Так коли чоловік достатньо заробляє і тих твоїх 2000 ні туди ні сюди, то можливо. В мому випадку ті гроші які я заробляю не є зайві, ну і наш бізнес повністю на чоловіка перекласти теж не виходить. У нас поділені обов'язки досить чітко.
    А от іти на роботу, для того, щоб схалтурити, щоб не попрацювати, швидше додому піти, то якісь бздури. То справді краще дома сидіти. В мене теж є любітіль на 15-20 хвилин швидше до дому побігти. В день свої справи повирішувати. Це при тому, що я не заперечую - єдина вимога - повідомити!!! Але ж ні - втіхушу це ж так класно. Хоча кожний раз це всерівно стає відомо. І людина не задумується, що за таке премію не отримає, а тільки підштовхує до думки, що такий працівник тобі зовсім не цінний.
    Ух, виговорила наболіле за сачкістів.