Відповідь: Сім'я чи робота? Та правильно подумали, вам вже вище в цей час відповіли Але не за 2 місяці, а ніби за 4 місяці. Повірте, багато приватників навіть того не платять, так що радійте що ви в ІТ . Щодо збереження місця і влаштування в будь-яку компанію, то в нас це переважно легко у вашій сфері, але на жаль в інших сферах усе не так райдужно ---------- Додано в 13:50 ---------- Попередній допис був написаний в 13:48 ---------- Ну є ж те ті 29 чи скільки тисяч, які на 2 роки розтягують
Відповідь: Сім'я чи робота? так, але ті виплати не залежать від того, чи жінка працює чи ні) я тільки про бонус працюючих згадала)
Відповідь: Сім'я чи робота? це цивільно-правова угода, яка не підпадає під дію трудового законодавства та його гарантії.
Відповідь: Сім'я чи робота? сніжна, прошу ще підказати: це може бути доприкладу батько дитини? тоді він пише заяву на ім*я директора ? якщо я виходжу на повну ставку, а дикрет оформляє він- соц. виплата (по догл. за дитиною до 3х років) переоформляти на нього?
Відповідь: Сім'я чи робота? а до чого тут це? то гроші соцзабезу. Жоден роботодавець не платить того із своєї кишені.
Відповідь: Сім'я чи робота? На жаль не всі роботодавці це виконують. Не знають, і не хочуть знати. Їм простіше звільнити. Так. Берете всі документи з його роботи, наказ про вихід на роботу зі своєї, йдете в соц.захист, і оформляєте на чоловіка. І ті 130грн. буде отримувати він.
Відповідь: Сім'я чи робота? Ммм, може якось не так висловилася, бо не чітко знаю всі нюанси. Наприклад glasses на попередній сторінці описувала свою ситуацію, коли роботодавець їй чітко заявив, що для оформлення декретних йому потрібно найняти бухгалтера і всякі інші відмазки придумував і фактично змусив її написати заяву за власним бажанням ще до декрету. Думаю, її випадок не одиничний і приватники на жаль часто "забувають" про дотримання трудового законодавства, бо думають, що то їм все зійде з рук і вагітна не стане в своєму стані нервуватися і щось доказувати.
Відповідь: Сім'я чи робота? я зрозуміла, що glasses працює бухгалтером. а що на фірмі немає бухгалтера взагалі?
Відповідь: Сім'я чи робота? Ні, вона веде курси англійської. Я так розумію або нема або є якийсь "пріходящій". Але то все, ясне діло, відмазки керівника.
Відповідь: Сім'я чи робота? пробачте, але якщо всі почнуть так вимагати, то жінок з дітьми ніхто взагалі ніколи на роботу не візьме... одна так повимагає і керівництво почне брати на роботу лише осіб чоловічої статі
Відповідь: Сім'я чи робота? І настане рай, будуть чоловіки працювати, виконувати свою місію, годувати сім"ю, а жінки- бути жінками і матерями.
Відповідь: Сім'я чи робота? аби жінкам від того раю з побуту та хатніх обов"язків по колу дах не зносило
Відповідь: Сім'я чи робота? От коли роботи нема. І якщо мати дитину, чи після тих 3-х чи 4-х років догляду за дитиною, чи можливо потім знайти нормальну роботу, чи це буде ще у 10-ть раз важче ніж зараз?
Відповідь: Сім'я чи робота? Все правильно, я не бухгалтер. А він в нас САМ офіційно бухгалтер)))А так має людину, яка це йому все робить. Коли йому казали, що за Вас все зроблятьі гроші не візьмуть за то - "Я мушу довіряти тій людині", тому таке не катить. Повірте, що особистоя була налаштована відстоювати свої права, але після тої розмови і стільки негативу, зрозуміла не варто(((
Відповідь: Сім'я чи робота? Важко, але ж можливо . Як на мене то пізніше роботу буде важче знайти, у всякому випадку хорошу. Тому раджу пошукати роботу і спокійно потім піти в декрет і мати куди повернутись. А будете вертатись чи ні, це справа ваша. Але особисто мене тішить, що я маю куди повернутись, що моє офіційне місце праці чекає мене щоб там не сталось. А вирішувати вам.
Відповідь: Сім'я чи робота? Наш так і сказав, що з жінками справу мати то капець, то вагітна, то заміж, то ще щось ---------- Додано в 18:43 ---------- Попередній допис був написаний в 18:39 ---------- Ну, а Ви займайтесь двома справами на разЯкщо це буде офіційна, не приватник, то Вас не звільнять. То Ви нічого не втрачаєте, тому роздумувати нема чого, як на мене. Якби хто знав, що буде в майбутньому, та й ще мені здається залежить від професії
Відповідь: Сім'я чи робота? отож. То я до того, що коли пишуть "маєте право" або "керівник не має права". Трудове законодавство трудовим законодавством, а реалії- реаліями. ви маєте на увазі, що не маєте досвіду роботи ( чи маєте мінімальний), підете у відпустку по догляду за дитиною, а вже через кілька років шукатимете роботу з "0"? Важко сказати, як буде на той час. Зараз ваші стартові позиції більш вигідні, але і тут, при бажанні, керівник може знайти мінуси ( той же варіант- "підете в декрет"). З другої сторони, як пише Христуся оптимальний варіант. Але і тут не факт, що після того,як повідомите керівнику про вашу вагітність, вам буде куди повертатися ( мій керівник на час декртних відпусток- "відпускав" працівниць з роботи узагалі, а вже потім, при бажанні, через кілька років брав їх назад , якщо потребував саме їх на той час. Це стосується приватників. Найкращий варіант зараз- знайти роботу у державній структурі і з неї йти у декрет. Там так просто "не попросять" і матимете місце, куди повернутися ( тобто тут вже обираєте ви- повертатися чи ні, а не власник) ---------- Додано в 17:39 ---------- Попередній допис був написаний в 17:35 ---------- у відпустці по догляду за дитиною до досягнення 3-річного віку може перебувати будь-хто з родичів, який здійснює фактичний догляд за дитиною ( тато, бабуся, дід і т.п.). Для цього- вони повинні оформитися на своїй роботі як працівник, який пішов у відпустку по догляду і переоформитися у органах соц. захисту. Допомога на дитину виплачуватиметься тій особі, яка здійснює догляд за дитиною ( у вашому випадку- переоформляється на чоловіка)
Відповідь: Сім'я чи робота? дівчина-студентка,19 років, шукає роботу. У відповідь чує - Приходьте через 2 роки, коли закінчите навчання приходить, 21 рік, диплом - досвід роботи є? нема? приходьте через 2 роки 23 - заміжня? ні? ой, будете з нашими працівниками шури-мури крутити... виходьте заміж, приходьте через 2 роки 25 - діти є? нема? от вродите, тоді приходьте через 2 роки 27 - є дитина? ой, ще дуже маленька, будете лікарняні часто брати - приходьте через 2 роки 29 - діти є? тільки 1? о, то Ви скоро знов захочете в декрет. приходьте через 2 роки 31 -о, діти, менше ще зовсім маленьке, приходьте через 2 роки 33 - так, так... Вам 33?!?! А у нас вікові рамки - до 32. До побачення.