Сім'я чи робота?

Тема у розділі 'Бізнес-леді', створена користувачем Chortenia, 9 Вересень 2008.

1. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

Відповідь: Чому і коли віддавати дитину в садок?

Ну і ще. От уявіть, що маєте свій бізнес і вам потрібна надійна людина, яка має бути віддана роботі. Від якої напряму залежить дохід і розвиток фірми. От чесно собі дайте відповідь, кого ви би взяли?

---------- Додано в 09:26 ---------- Попередній допис був написаний в 09:06 ----------

А може тоді Бозя дасть друге - знову все спочатку. Про ті сорок років, які цитували в мене - то не я вигадала. То було дослідження. Що найкращими працівниками є жінки за 40, які відчули що вже не так потрібні дітям, а час робити кар'єру. Але що вони знають...

2. olja_zaj

olja_zaj Well-Known Member

Тільки чомусь багато де оголошення про роботу вік стоїть 18-30, тобто якшо мені вже 31 то я не підхожу...найперше питання скільки вам років, потім чи є діти, малій тоді було 3 роки, одразу відповідь ой, ті діти так часто хворіють, я кажу ми ходимо в садок, є бабці з дідусями, ага, ми вам перезвонимо, спочатку було образливо, тепер закинула пошуки роботи, згідна з

3. Bogdanka

Bogdanka Well-Known Member

це просто мало б бути справді неписаним явищем. Ми так і вирішили зі своїми працівниками, дівчата одружені, мабуть будуть вагітніти, родити, нащо мені нових шукати, тимчасово буде певна прогалина, самі чим зможемо підтримаємо - допоможемо, роботу можуть скоро і з дому робити, значить треба буде пізніше забезпечити все так, щоб чи то Люда, чи Аня, якщо вони самі не вирішать до того часу роботу поміняти наприклад, реорганізувались, не знаю, як вийде за три - п'ять місяців? більше, не знаю, в той час розподілимо роботу інакше, або тимчасово візьмемо студента/студентку та й усьо.
    Я не думаю що я така одна, шукайте дівчата. Роботодавці бувають різні. На Інтермаркеті знаю таких, що відбули по 2 декрети і вертались назад і таке питання мені в 26 років на співбесіді ніхто не задавав. Компанія ж не мала була;) Такщо шукайте, знаходьте, усьо є:)

Останнє редагування модератором: 17 Червень 2011
  4. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Рік. ;)
    А ще рік можна взяти за свій рахунок.
    Ви ж не про відпустки говорили, правда? Відпустку встановлює держава, а ви говорили про бізнеси. Так що то не має відношення до того, про що я писала.
    Тут роботодавець НІКОЛИ не питає, чи є діти, чи одружена, скільки дітей. Тобто ні, питає, але ПІСЛЯ того, як уже прийме вас на роботу й ви почнете працювати для нього.
    І лікарняні для дитини вам дадуть, із дому (якщо є можливість) дозволять працювати. І відпустять, якщо щось із дитиною, швидше. Тому що сім'я - найважливіша.
    Якщо би я мала фірму, то дохід і розвиток залежав би напряму від мене. Тут іншого й не бачила. Мій бос такий і є. Цікаве у вас уявлення про власний бізнес. Був у мене інший бос, який думав так, як ви, ну то він від того, що покладався на інших забагато, мало не збанкрутував. І то працювали на нього перспективні, неодружені чоловіки.
    Так, бо лікарняні оплачує медкомпанія, в якої фірма купує додаткове страхування. Або можуть дозволити брати їх за свій рахунок. І якщо є довідка, то все в порядку тоді. Ну, і працювати з дому тут уряд заохочує, так що багато роботодавців це практикують.
    А для таких є гнучкий графік тоді. Можна собі посунути години роботи. Коли в нас на фірмі всі працювали з 9 до 17, я працювала із 7 до 15, бо хотіла побільше часу бути із сім'єю.
    Ну, от і я реально дивлюся й кажу те, що думаю щодо цього. І якщо люди вважатимуть, що це нормально й гнутимуть під таке відношення шию, то таке відношення й далі буде. Ну, не по-людськи це і все. Але, якщо для людей найвищий критерій - гроші, то так воно й буде ще довго.
    Скажімо так. Ви - не критерій, аби по вас говорити про такі загальні речі.
    Я так розумію, що дослідження щодо українок саме, так?
    Якщо так, то такий результат не дивує, особливо, якщо є таке мислення.

5. manka

manka Member

А в Італії, якщо я не помиляюсь - три місяці

6. Зорянівонька

Лілю, є зараз таке в Україні і не скоро зміниться, я ж не кажу, що це правильно. І зрозуміло, що якщо лікарняні платить не фірма, якщо є можливість працювати з дому чи мати гнучкий графік, то це чудово. Але наскільки в нас реально знайти таку роботу??? Ну, щоб ще й платили не копійки.

А, дійсно, та кому ті гроші потрібні? Всі ж заради задоволення працюють. А якщо я думаю про гроші то вже певно остання людина.
    А не подобається - "до побачення". Тут на кожне нормальне робоче місце черга стоїть. Такі реалії. І не треба писати, що це не правильно, це і так зрозуміло. Але роботодавці всі соки з людей тиснуть щоб заробити.

---------- Додано в 16:31 ---------- Попередній допис був написаний в 16:27 ----------

Це звичайно супер, якщо беруть на роботу оцінюючи виключно знання і вміння.

7. Liliyah Romanova

В Америці також.
    Тільки різниця там у тому, що люди одружуються доволі пізно. Вони спершу "гроші роблять", а тоді жінка зразу має кілька дітей підряд і сидить удома. Не всі так, але є таке часто.
    Я про пріоритети. Для мене на першому місці саме сім'я, а не гроші. Якщо гроші важливіші за сім'ю, то ... не варто нічому дивуватися тоді.
    Е ні, писати, що це неправильно ТРЕБА. І не тільки писати, але й говорити. Інакше вийде так, як у вашому дописі, на який я так бурхливо відредагувала - загальний одобрямс і ціхонько гнемо шию... Принаймні обурюватися треба, бо ж треба із чогось починати. Інакше виходить, як моя бабуся казала, що на голову наклали, а я ще й поправлю, най мені лежить. Вибачте такий натуралізм.
    Усе починається в головах людей. ;)
    Де в головах інакше пріоритети поскладано, там і на роботу беруть (або ж не беруть), починаючи з приниження.
    Ви направду вважаєте, що все гаразд? ЩО ви захищаєте?

Останнє редагування: 17 Червень 2011
  8. Зорянівонька

Так в тому то і проблема. Роботодавцю найважливіше - сім'я. Але його сім'я, добробут якої залежить і від фінансової сторони. Відповідно, доходи від діяльності йому важливіші ніж сім'ї працівників.

9. Liliyah Romanova

А це тут до чого?
    Якось ви так цікаво все перекручуєте в розмові.
    Бачте, он спитала в куми, то в Америці питання про вік і про дітей - нелегальне.
    Чому не можна проти такого обурюватися українкам? Чи воно легальне в Україні?

10. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Давайте спробуєм уявити.
    Ніхто не хоче йти працювати до такого роботодавця, бо їм важливіша сім*я. Тоді він буде продовжувати провадити таку політику щодо підлеглих? Чи буде підлаштовуватись під вимоги квалифікованих працівників і поважати їх приватне життя?

11. Liliyah Romanova

Прочитала ваш допис іще раз. У чому "переоцінка цінностей"?
    І ще раз запитаю, бо ви не відповіли: ЩО і чому ви захищаєте??

12. manka

manka Member

Можна, але воно нічого не дасть. Українки багато на що мають право лише не папері. у нас є великі прогалини в законодавстві

13. Siania

Siania Love Life

14. Зорянівонька

15. Liliyah Romanova

Таке мислення нічого не дасть. То правда.
    Інакше кажучи, хочете нічого не робити, але щоби раптом все стало добре?
    Наведу тут приклад універу свого, своєї групи.
    Коли дівчат змусили носити важкі книжки, я єдина висловилася проти. Решта підібгали хвости.
    Коли бібліотекарка видавала всім по дві пачки книжок (досить великі такі пачки), то дівки чемно так і брали ті дві пачки. Я демонстративно взяла одну. І ще кілька так узяли потому також, бо побачили, що нічого вона мені не зробила.
    Великі зміни починаються із маленьких - у голові.

16. Зорянівонька

А ви спробуйте уявити, що всі дружно відмовляться від хорошої роботи, бо роботодавець не взяв когось на роботу. Уявили? То в вас хороша уява. Бо такого ніколи не буде. Ніякі закони ж не порушено. Кожен має право вибирати персонал за своїми критеріями.

17. Liliyah Romanova

Відповідь: Сім'я чи робота?

І ви тепер стали поганим працівником?
    Коротше, якби ви мали власний бізнес, до вас на роботу я би не пішла. :xaxa: Рабовласникові потрібні раби, а в мене мислення інше. :pardon:

18. Анута

Анута Well-Known Member

Юридично - це порушення трудового законодавства.
    Але як то довести? (риторичне)

19. Зорянівонька

---------- Додано в 17:21 ---------- Попередній допис був написаний в 17:14 ----------

Потрібні були би гроші -пішли би :girl_haha:

20. Liliyah Romanova