Сім'я чи робота?

Тема у розділі 'Бізнес-леді', створена користувачем Chortenia, 9 Вересень 2008.

1. Korona

Korona New Member

Відповідь: Сім'я чи робота?

Поставити ціль і впевнено, з вірою йти до неї. А як? Покаже час і обставини, які ми зуміємо зрозуміти для себе.

2. Зануда

Зануда Well-Known Member

Эвона как! (с) А подарунки від чоловіка приймаєте? Як так? Подарунки узалежнюють. А жінка має бути самостійною і незалежною! А щоб у декреті бути треба зробити фінансові накопичення, бо як то бути самостійною і незалежною, коли не працюєш і з/п не отримуєш?
    Капіталізм і фемінізм так вивернули в людських головах розуміння сім"ї, що аж страшно.

3. Korona

Korona New Member

Мова йде про майбутнє, а не про теперішню декретну відпустку, про досягнення кар*єрного росту чи "соска, тряпка і халат..." А незалежність кожен розуміє по-своєму, хто матеріальну, а хто іншу. Я відношусь до іншої.

4. Зануда

Зануда Well-Known Member

А чому так вибірково? Як в декреті і без роботи, то вже можна свою незалежність відкласти на майбутнє? Якщо хтось має такі погляди на життя, то мавби їх притримуватись незалежно від життєвих обставин.
    А "іншу" то яку? Можна детальніше?

5. Korona

Korona New Member

Можна,незалежність здобувається не одним днем(а в даному випадку мова йшла про роботу в науці). Щоб колись, ніхто і ніколи не потикав, що "витягнув, вдягнув чи щось подібне". І чоловікові повинно бути приємно і гордо за таку дружину і маму своїх діточок.
    "Інша незалежність" - це впершу чергу впевненість у собі, незалежність від страхів, комплексів і дискомфортів, незалежність від негативу. Коли усього цього позбутися, ти не те що вільний, ти ще й багатий (наголошую , не матеріально)

6. veladonna

veladonna New Member

Якщо дуже часто загострювати увагу на негативі ,то так про позитив можна взагалі забути. Я навчилась з усіх , навіть не дуже приємних обставин та ситуацій ,витягнути хоч якийсь позитив.

А якщо робити допис по темі, то вважаю ,що в одній жінці цілком може прижитись і хороша мама та дружина і бізнес-леді.Все залежить від того , чого ви очікуєте від життя і яке майбутнє бачите для своєї дитини.

---------- Додано в 00:19 ---------- Попередній допис був написаний в 00:13 ----------

Дуже влучно сказано, але треба додати , що для цього треба вийти з "зони комфорту" для того щоб попрацювати з своїми мозгами і жінки чомусь не готові на такі "жертви"...

7. Зануда

Зануда Well-Known Member

Якщо жінка сама собі має змогу купити все, що захоче, то це не означає, що вона ніколи не почує від чоловіка неприємних слів. Проблема в чоловікові, а не в ній. Значить таку собі жінка вибрала людину - десь недалеку, в чомусь діріб"язкову і не зовсім порядну, бо погодьтесь, що чоловік, який є достатньо зрілим, щоб мати сім"ю, розуміє, що він взяв собі не тільки розваги, але й обов"язки.

Тобто бути впевненою в собі, позбавленою комплексів і негативу може бути тільки жінка, яка робить кар"єру? А інші жінки, то перелякані, затуркані істоти по вуха в негативі і комплексах...Точно? Ви справді так думаєте? :)

8. Korona

Korona New Member

В мому дописі ви таке бачили? Ви вже так заплутали клубок з нитками...
    Парадокс, але частково з вашою думкою погоджуюсь.Жінка, яка ХОЧЕ змінити своє життя і життя своїх близьких і рідних у кращу сторону , завжди готова йти "у бій", чи то психологічно-бар*єрний чи кар*єрний. А жінка, яка тільки стогне і плачеться,
    та й яка їй кар*єра світить, якщо все так погано і тяжко....

9. mrochkizm

mrochkizm Well-Known Member

Підтримую, зарившись по вуха у власний негатив, дуже тяжко не те що кар"єру зробити чи самореалізуватися у будь-якій сфері, але й елементарно організувати себе так, аби не почуватися в кінці дня заїждженою конякою.
    Жалість - погане почуття, і гнати його треба якнайдалі від себе. Справедливо кажуть, що хто хоче - шукає засоби, а хто не хоче - причини.

10. Зануда

Зануда Well-Known Member

Та і щасливого сімейного життя у таких також не буває. Бо людина з таким ставленням до життя не отримує нічого, крім розбитого корита.
    Мені цілий час йдеться про те, що модель сім"ї зазанала змін, але ті зміни не завжди корисні, як для цілої сім"ї, так і для окремих її членів.
    Жінкам чомусь здається, що самореалізація через виховання дітей і турботу про дім, то зле, неправильно і ганебно. Жінка-кар"єристка ідеал сучасного світу. Успішність у всьому - материнство, подружжя та кар"єра, то є іллюзія.
    Я вже писала і не хочу повторюватись, але жінка має бути щасливою, якщо для цього їй потрібно ходити на роботу - прошу дуже, але деяким для щастя потрібно з роботи піти. Не варто пропагувати шаблонних штучнонасаджених ідеалів і вірити у них, краще просто поступати так, як буде краще вашим дітям і сім"ї загалом.

11. mrochkizm

Кожна свідома жінка сама здатна обрати ту модель, яка їй більше імпонує. Є такі, яким робота замінила чоловіка-дітей, є такі, яким лише в колі сім"ї добре і комфортно.
    І ніц нема поганого, аби кожен розказував про своє бачення - бо я не помітила якоїсь особливої пропаганди, що лише кар"єра то добре, а сім"я - то рабство. Навпаки, йдеться про те, що можна встигати і там, і там. Якщо людині це справді потрібно.
    А коли жінка невдоволена собою, коли сприймає сім"ю як хрест на науковій роботі (чи принаймні, як бар"єр, котрий ту роботу унеможливлює на довгий час), то може треба їй хоч трохи, але почати працювати, аби заново в себе повірити?

12. Korona

Korona New Member

Цілком згідна з двома твердженнями.

На мою думку, це дуже зле, коли вважають, що іллюзією є успішність у всьому. Людина від народження наділена Усіма дарами від Бога, от тільки чи зуміє їх вдало розвинути і використати у житті - це вже інше. Найбільша проблема такого хибного (на мою думку) розуміння - це мислення кожної особистості. Більшість із нас, якщо не усі, мислять стереотипно, так як вчили у школі, інституті і як вчило життя. Чому нас вчать різним наукам, їх аналізам, чинникам, факторам, але не вчать основного- як заробляти гроші для прожиття. Але не буду відхилятися від теми.
    Тому для мене успішністю є все , і материнство і подружжя, і кар*єра . Я прагну до цього, я росту у цьому напрямку і мені допомагають і підтримують мої рідні.

13. Ірушка

Ірушка Well-Known Member

Як ще була вагітною планувала в 2 роки віддати дитину в садочок і шукати роботу, народження синочка розставило все по місцях, стало зрозуміло що в житті основне, а що другорядне.
    Вирішили що до 3 років про роботу навіть думати не буду, і ось на днях мені запропонували повернутися на колишню роботу - 15 робочих днів, непогана зарплата, керівництво в другому місті.
    Синочок на ГВ, на час виходу на роботу йому буде 1.7 р.Свекруха погодилась залишити роботу, вона вже на пенсії і 15 днів на місяць приходити до нас посидіти з дитиною.
    Великого бажання йти на роботу не має, але прогавити цю роботу не можу, в нашому місті знайти роботу дуже важко.

14. Korona

Korona New Member

Погоджуюсь. Тут зіграла роль, ситуація життя, та ситуація, яка була найбільш необхідна і бажана самою жінкою-майбуйтньою мамою на той момент.
    До своєї вагітності, мені теж запропонували гарну роботу у Києві, з житлом і в майбутньому можна було забрати сімю. У цій структурі я завжди мріяла працювати, не скриваю що би і зараз не відмовилась. Коли був назначений день співбесіди і я готувалсь їхати до Києва, я дізнаюсь ,що вагітна. звичайно, що від усього цього я відмовилась, бо на той момент для мене було важливіше інше.

15. Левицька

Левицька New Member

Погоджуюся з вами, але якщо заглибитися далі - то все навколо є ілюзія і залежить від нашого спряняття чи несприйняття.
    Я не люблю поняття "успішність", воно для мене є досить штучним та відносним. Мотивом моїх дій чи прагнень є моє щастя та внутрішній комфорт. На сьогодні він полягає у поєднанні сім`ї (зараз поки чоловіка, якого я люблю понад усе на світі і нашої майбутньої дитини) та реалізації себе за її межами. Я вважаю, що якщо жінка щаслива - то добре усім її рідним.
    Якщо людину охоплюють сумніви чи вона не почувається щасливою - значить треба шукати і робити!

16. Редвумен

Редвумен Active Member

а яка модель сім"ї є ідеальною для всіх її членів?
    і на якому етапі розвитку суспільства ви вважаєте, що вона (модель) була найбільш наближена до ідеалу? а може й була ідеальна?

17. masaryk

masaryk New Member

Абсолютно згідна.
    Тут половина людей на собі зациклились і не можуть позбутись власного егоїзму. На роботу біжать кар'єру роботи, щоб бути незалежними :) Щоб гординю свою тішити. Не знаю навіть чи сміятися чи жаліти їх.

Одружена жінка, як і чоловік, залежна від своєї сім'ї і все тут. Це якось навіть дивно бути незалежною від своєї половини і дітлахів. Залежність - це стосунки, коли тобі допомагають, ти допомагаєш, а часто і безумовно даруєш не чекаючи на віддачу і щонайбільше вмієш просто прийняти чужу допомогу.

До речі, мої любі кар'єристочки :), скоро за новим законом ваш декрет навіть у стаж вам не включать. Невже ви думаєте, що хтось зацікавлений, щоб ви дітей родили. Світова влада давно вже "рятуючи нашу планету від перенаселення" робить все, щоб винищувати людство.
    Тому бути викладачем і займатися наукою слід не для того, щоб бути крутим і займати посаду, а для того щоб змінювати світ, виховуючи нове покоління людей, які живуть не за стандартом, який нав'язується, а за істинними принципами, бо вони існують, і незнання їх не звільнює від відповідальності.

18. mrochkizm

Ви знаєте, вам якраз відповіли люди, котрі не тішать свою гординю, а поєднують сім"ю і роботу. Висловили свою позицію щодо піднятого вами питання, а саме:
    Абсолютно згідна - це варто робити, коли є покликання. А про крутість якусь ніхто не говорив - що, мовляв, лише робота це круто. Навпаки, старалися розрадити і пояснити, як поєднати дім та роботу, в тому числі і наукову - ви ж самі про це писали у своєму першому дописі. Зрештою, щоб викладати, все одно потрібно вийти з дому у навчальний заклад - це раз, і працювати над собою - це два, бо викладач, який не розвивається і не може дати з часом новішого і новішого матеріалу, просто нецікавий для студентів.
    І якщо ваше розуміння сім"ї не збігається з розумінням інших - то це ще не привід, щоб розглядати всіх інших як емансипованих кар"єристок.
    Якщо ви бажаєте реалізувати себе в сім"ї, через виховання дітей, якщо вас це справді влаштовує - то це ж прекрасно і ніхто не буде проти!
    Головне, аби ви самі знали, чого хочете, а то у мене особисто неоднозначне враження склалося з ваших дописів.
    Щиро бажаю вам знайти себе!!!

Останнє редагування: 11 Лютий 2011
  19. masaryk

masaryk New Member

Чому ви сприймаєте це на свій рахунок? Тут 22 сторінки дописів. І взагалі дискусія тут давно вже вийшла за межі мого питання.

Стосовно цього, дякую. Хоча, я мала на увазі дещо інше. За новим матеріалом, думаю, студенту краще звертатися в інтернет і до книжок. Викладач -не wikipedia. Викладач - це вчитель, вихователь, який вчить життя, свого погляду на світ , а студент приймає його, або відхиляє його. У нього є вибір.

20. mrochkizm

Я просто відповіла на ваш допис :d23::d23::d23:
    А крім погляду на світ, треба і знання нести, і постійно їх поглиблювати :) Але це вже радше про роль викладача у виховному процесі і тягне на офф - топ :)