Сімейні стосунки....з роками..

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Chortenia, 25 Червень 2009.

1. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

Відповідь: Сімейні стосунки....з роками..

Стосовно зробити самій - ніколи, то буде лише - от бачиш, і абсолютно без "угризений совести"

• Подобається Подобається x 3
  2. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

Ну не знаю - мені деколи простіше зробити щось самій замість провокувати сварку. І чоловік так робить.

• Подобається Подобається x 2
  3. Un.Known

Un.Known Well-Known Member

Ну тоді між вами порозуміння!

Взагалі у розподілі домашніх робіт є багато нюансів.

Моя мама ціле життя жаліється на тата - "нічого сам не зробить, все треба сказати, тикнути носом". Але... коли гоується, наприклад на Різдво, то у кухні всім роздається робота, є з того гора брудного посуду, метушні і нервів. Поза тим я на своїй кухні зі всім справляюсь сама.

Закидайте мене тапками, але я не вважаю приготування їжі геройством. Я консервативна.

Але якщо в когось у сім"ї функціонує все так, що жінка ремонтує розетку, а чоловік чистить картоплю - нехай. Лиш би функціонувало.

• Подобається Подобається x 19
  4. Галченя

Галченя Well-Known Member

І я останнім часом забагато роблю сама, але совість мого мужинька зараз мабуть під наркозом відпочиває. Чоловічок вже майже звик, що в будь-якому випадку (навіть без його участі) але квартира прибиреться( бо від тривалого бардаку в мене дипресія виникає:girl_crazy:), тиждень чекала на ту парасолю, але ж через два дні доведеться їй за допомогою фокусу моїх ручок таки вилізти (бо ж на морі вона мені знадобиться)... Мабуть, сама я виновата, бо розбалувала його, а він і облінився.
    Хоч раніше такого не практикувала, але зараз намірена якось його провчити...:girl_in_dreams:...може спробувати почати з ігнорування...:girl_cool:

• Подобається Подобається x 5
  5. Юстина

Юстина Well-Known Member

Я мало кому про це говорила, бо думала, що може я щось робила не так. Тепер бачу, що погіршення стосунків між чоловіком і жінкою після народження дитини, стосується не лише мене. Було дуже важко, десь до місяців 2-ох. Мій чоловік, напевно, забагато займався дитиною, тому смів мені казати, що я не вмію і не знаю як з нею поводитися і т. д. Ще + він прибирав, мив посуд, прав, ходив на закупи і я для нього вже не була авторитетом у всіх цих справах. Добра свекруха радила розводити моє "жирне молоко" водичкою і давати пити ромашку дитині, а він їй свято вірив і мене переконував у її правоті. Або як можна смажити рибу, коли на дворі зима, а в хаті місячне дитя. Мала легеньку післяродову дипресію, плакала днями-ночами з будь-якого приводу, дратувало в чоловікові буквально все, подумувала навіть про розлучення. Заставляла себе бути спокійною для збереження повноцінного ГВ і Юстяхового гармонійного розвитку. Хух, ніби минуло...
    Таки люблю я ту свою половинку... хоча часом хочеться запустити чимось важким... Тому працюю над своїм щастям і щастям своєї дитини кожен день. А часом розслабишся і вже чуєш, а може ти би прибрала сама, а чого ти не береш малу вночі на руки...
    Сімейний досвід 1,5 роки. Жили разом кілька місяців до оруження. До того досвіду сімейного життя або просто спільного життя - повний нуль. Зустрічалася і цілувалася з кавалєрами під під"їздом... Часом запрошувала на каву...

• Подобається Подобається x 22
  6. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

Юстинко, то ще не найгірший варіант, хча стандартно неприємний, принаймі допомагає, а лишні дурні поради переводьте на жарти та підсовуйте літературу, я от свому зранку до сніданку підсовувала ті статі з дитячих журналів, які треба, і він мені ввечері авторитетно "доводив до мого відома" як і що має бути, і мамі своїй пояснював сам.
    Хоча важко те все, мені інколи так і кортить стільки наговорити, що накипіло, але ж то ніц не дасть,сто відсотків, і від того ще сумніше.

• Подобається Подобається x 7
  7. Галченя

Галченя Well-Known Member

В нас сім років сімейного життя. + до того 5 років зустрічань:girl_crazy:

8. kryvulia

kryvulia Well-Known Member

Кажуть, що найважчі в сімейному житті перші 25 років: жінка намагається змінити чоловіка, а чоловік - жінку; потім розуміють, що це їм не під силу і починають жити щасливо.
    Набирайтеся терпіння...:girl_crazy:

• Подобається Подобається x 23
  9. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Та вони всі на будь якому році життя відмовляються, чи може правильніше сказати, бояться діалогів. Вони бояться що на них зразу будуть нападати і в чомусь звинувачувати. Я також цього боюсь і не люблю часами слухати свого чоловіка. Просто втікаю в іншу кімнату. Хоча він має рацію багато в чому, але тон і стиль яким він це викладає мене просто відштовхує. Я тутже закриваюсь і все - я його не почую хай навіть і не пробує зі мною говорити.

Вважаю що тон і слова є дуже важливі. Навіть в Біблії написано що коли «свариш» брата за гріхи треба це робити дуже делікатно аби інша людина тебе почула.

10. Олюнька

Олюнька Well-Known Member

Про тон....... тут і на форумі з тим проблема....... :girl_cray:
    Коли людина вловлює тон сказаного (а це відбувається раніше, ніж аналіз повідомлення),
    вона просто неспроможна сприймати інформацію, яку намагаються донести.

А в сімейних відносинах така проблема часто виникає.
    Одна жінка-психолог розказувала, що на прийомі як один з варіантів
    вона просить чоловіка й жінку відтворити свою розмову (суперечку).
    А тоді жінка має повторити, що сказав чоловік, і навпаки.
    У більшості випадків, коли повторять сказане своєю другою половинкою,
    погоджуються із цим!!!

• Подобається Подобається x 10
  11. Myroslava82

Myroslava82 Well-Known Member

Знаэте, а я вiд початку знайомства старалася багато говорити, пояснювати, розказувати, як менi подобаэться, а як нi, питати що йому подобаэться, а що нi i не робити того що йому не подобаэться, згладжувати всi кофлiктнi ситуацii, читала i радилася з психологами i тд. Але на жаль, зараз через 5 рокiв я думаю, що насправдi э ситуацii коли простiше той чемодан кинути i не нести без ручок( я не про розлучення а про розмови якi нiдочого не призводять). Мiй чоловiк мене уважно слухав, погоджувався, а потiм робив знову так само i це повторюэться до безкiнечностi. Напевне в мене просто такий варiант попався НА ЖАЛЬ

12. kryvulia

Слухайте, люди!
    Дивуюсь, чого жалієтесь так на чоловіків? Напевно, якщо вони колись вибрали вас, то через те, що вважають вас найкращими і найріднішими в цілому світі.
    А то самі скарги, аж сумно читати.:girl_cray:

13. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

А то нiчо що ми на них жалiємось. Хто зна кому (своїй мамi, друзям) вони жалiються на нас. ;)

14. Юстина

Юстина Well-Known Member

Жаліємося, бо гілка відповідна. Є і така, де ми їх хвалимо.
    Я перепрошую, а ви одружені?

• Подобається Подобається x 4
  15. kryvulia

Так. Але мені здається, що гілка не називається "Скарги на чоловіка"!

• Подобається Подобається x 2
  16. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Я тобі скажу судячи з того що ти розповіла в тебе дуже непоганий чоловік :girl_smile:
    Я не хочу сказати що в мене поганий але ото все тобою перелічене мій робить після третього "копняка" а до малої вночі ніколи не вставав як і ніколи не заколисував на ніч.:girl_devil:
    Так що я мабуть і не розслабляюся ( скорше я вже не напрягаюсь)..... я вже звикла....

• Подобається Подобається x 4
  17. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

У нас після чорної-чорної кризи, якої навіть ворогам не побажаєш, таке друге дихання прийшло, якого всім би хотілося побажати. Навіть не знаю, на що нарікати. Можна, звісно, якщо пошукати, але то все такі дурниці, порівняно з тим, що ми стільки перейшли й залишилися разом. І не просто залишилися, а й почуття зберегли. Та ще й віднайшли безмежне взаєморозуміння!
    Я й раніше не боялася старості, а тепер боюся її ще менше. Мені є з ким старіти й переживати свою старість... :girl_in_love:
    якщо доживу, звісно. :girl_haha:

• Подобається Подобається x 27
  18. Яруська

Яруська Well-Known Member

Афігєть!!!!:girl_cray:
    Та якби мій чоловік то всьо робив, то я би його замість добрий день в д...у цілувала...

Останнє редагування модератором: 30 Червень 2009
    • Подобається Подобається x 16
  19. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

:girl_haha::girl_haha::girl_haha: А чим личко не вгодило? :girl_crazy:

• Подобається Подобається x 6
  20. Яруська

Яруська Well-Known Member

:girl_crazy:в ньому замало емоцій, а то :girl_cray: в сам раз...:girl_wink:

• Подобається Подобається x 7