Сімейні стосунки....з роками..

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Chortenia, 25 Червень 2009.

1. Chortenia

Chortenia Well-Known Member

Відповідь: Сімейні стосунки....з роками..

Улян, чи ж бо я з глузду з'їхала, розказувати про трупи в прямому ефірі? У нас тепер і дописи на форумах в доказову базу можуть внести ))))

2. jalla

jalla Прогрес року 2013

То ти пропонуєш звідки почати? Чуть не з гибокого дитинства?:)

А якщо такі певного роду недоліки, як то говориться, є в нього в крові, він з ними народився і з ними помре, то що тоді шукати? Чи жінка така всесильна особа, яка повинна залізти в підсвідомість, зрозуміти причину виникнення недоліка і звідки ноги ростуть, ноги відтяти- недолік ліквідувати.)) Та може й повинна, але не все так просто...
    На мою думку, що можна виправити, що піддається- думати, виправляти, що вже на глухо приросло- треба миритися. Щоб це примирення не виглядало якось надто жертовно можна просто змінити відношення до недоліку по мірі можливості.

Я коли так зробила- мій чоловік став для мене майже ідеальним.:)

3. Orman

Orman Модератор-бомба

про виправляти не згідна, якщо щось некритичне - прийняти, а серйозне - не подобається - не їмо.
    а взагалі з посилом поста згідна.

veronka, не вірю, що був ідеальний, а потім спортився. От жодного разу такого не бачила. Зате багато разів бачила як спочатку на гнилячки закривають очі любов-марков, або собі тихенько збираються перевховати, а потім як до кісток доїсть, то вже починається "вінтакийнебув!" Був-був.

4. Nana11

Nana11 аспіранточка

+1, колись навіть наш священик в церкві говорив добре думати перед заміжжям бо приходять молоді жінки на сповідь і на чоловіка жаліються шо п'є, б'є, і матюкається, питаю-" а шо до весілля не пив, не бив, не матюкався?"- "Та пив, бив і матюкався, тільки я думала шо зміниться після весілля! "
    В тому мабуть і корінь більшості проблем, зазвичай жінки переоцінюють можливості свого впливу на чоловіка, і вважають шо після одруження шось зміниться, з цього і починається біда, бо дорослу і сформовану людину можна лише направити в правильне русло, можна чуточку підкорегувати а змінити Ні.

5. veronka

veronka зла друзя

еееей, я ж не казала що був ідеальний))) кожна жінка (розумна) бачить недоліки і вади чоловіка, просто чоловіки не завжди всі й одразу демонструють))) у кожної людини свої "таргани" і або вони між собою "дружать" або - ні)) часто жінки бачать "верхівку айсбергу" і думають, що з цим можна нормально жити не зациклюючись, а коли потім (вже після шлюбу і народження дитини) з*являється "підводна частина" - дами, пардон за мій хранцузький, фігіють.

6. Rona

Rona Мама-йожик

та чо про певну... то всі такі :) і ми такі, язвочки, та-та, і так нам і треба :) нашось Бог дав такого чоловіка, і то тре поняти і прийняти, а не стрибати від єдного до іншого, бо сценарій той самий, як не гірший...
    то такий собі класний рекламний ролик, яким показується, що може бути, як докласти купу зусиль... потім, згодом, до чого мож дорости спільною працею (тільки в сім"ї жінка є рушійною силою, чоловік ведомий на то всьо, в нього ззовні сім"ї поле бою)
    перше букетно-конфетний період, потім звичка, далі образи/злість, тоді терпіння, далі борг, далі дружба, а аж тоді любов... як доведеться дожити до останнього етапу... а ми рекламний ролик хаваєм за Любов... а до неї як до гори рачки... ще пахати і пахати, але вно того варте, думаю

7. Supergirl

Supergirl Member

А я, наприклад, дуже сумніваюся, що після етапу "образи/злість" можна дочекатися "любові". Як-то кажуть, рана заживає, а рубці залишаються. В мене склалося враження, що після образ шлюб, вбільшості, тримається на самому терпінні. А ось любовь-марковь і є той самий канфетно-букетний період.

8. kira lv

kira lv Member

Можна. В конХфетний період любов трохи слабша (якщо так можна виразитись), а коли це рідна душа, то і любиш душею, це набагато сильніше почуття. Вже не крутиться голова, відчуття реальності, тоді як перші почуття більш схожі на сон. Я добре знаю, що кажу.

9. Натуля

Натуля Well-Known Member

Ну ще залежить які то рани. Останній рік в нас з чоловіком надскладні стосунки. А все із-за його графіку роботи. Іде вранці в 9-й, повертається в 10-й вечора і має лиш один вихідний. Йому хочеться вдома відпочинку, тиші і спокою, а мені і дітям хочеться його уваги (менший синуля вже теж дуже тішиться при появі тата). А ще раніше чоловік допомагав щось по дому, а тепер навіть тарілку за собою дуже рідко помиє. І мене ця вся ситуація не дуже радує. Я просила, пояснювала, сварилась. Був навіть такий момент коли я просто ненавиділа свого чоловіка. Але працюю в першу чергу над собою. Заспокоююсь, пояснюю свої образи. Дуже помічний тілесний контакт - прості обнімалки-цілувалки. До нас любов завжди повертається. ))

10. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

Ще й як можна! Більше того, виявляється, що те, що було до того - навіть не любов, а так, закоханість, чи що... А от коли пройдеш разом Крим і Рим, переб'єш купу посуду і перетрощиш меблів, а після того зрозумієш, що або капці, або треба щось робити, отоді починається відкриття зовсім незнаних граней і в собі, і в партнерові.

11. ckorpionsha

ckorpionsha Well-Known Member

А скільки на то років йде? Бо напевно та любов "послє боя" з'явиться тільки у випадку, якщо була до боя. "починається відкриття зовсім незнаних граней і в собі, і в партнерові."- у нас одна знайома це називає саморятування і немакуди подітися. А що то за грані?

12. Ука

це якщо воно йде з одного боку, коли один прогинається, щоб врятувати сім'ю, а інший сприймає це як належне..
    А от коли обоє усвідомлюють, що або шлюбу гаплик, або треба щось міняти, і обоє хочуть цього гаплика уникнути, тоді починається робота.
    Закордоном цим займаються сімейні психологи, ну а ми тут самі собі психологи. Якщо починаєш слухати і чути одне одного, влазити в шкуру одне одного, і головне - знаєш заради чого, то все можливе.

13. Маріка

Маріка Well-Known Member

Якось так зі свого досвіду бачу, що працювати над стосунками і щось міняти/рятувати більше хочуть жінки. Чоловіки переважно шукають легкі шляхи: хто в компанії з друзями, хто в чарці, хто з іншою жінкою. Жінкам більше потрібна сімя ніж чоловікам.
    І поки жінка "прогинається", підлаштовується, терпить доти сімя існує. А як тільки жінка хоче щось міняти, то треба робити вибір: або сама або терпіти далі.

14. Яруська

Яруська Well-Known Member

Натрапила я сьогодні на чоловічий "крик душі" в соцмережі...Там дуже багато коментів і особистої переписки, але сам посил-ось; "Поки жінка не зробить з чоловіка овощ, вона не уйметься. Чому у вас завжди до нас, чоловіків, претензії? Причому ці претензії постійно придумуються, їм немає кінця. Для вас варто поступитися хоча б міліметром і все, процес безкінечний. Колись я вважав усіх жінок мудрими в тій чи іншій мірі. І так воно і є. Але як тільки ви розслабляєтеся, одразу тупішаєте аж до маразму."
    Виявляється чоловіки теж думають про сімейне життя з роками...і виявляється їх теж багато що не влаштовує.
    Не погоджуюсь зовсім-зовсім...Якби ми почали ненавидіти одне одного, трощити меблі, перевиховувати і робити решту милих загальноприйнятих дрібничок, то не прожили б не те, що 20 років в любові і злагоді, а навіть року...Незвідані грані можна і іншими методами відкривати.
    Так це давно відомий факт..

15. Маріка

Маріка Well-Known Member

Ніби чоловіки не такі самі. Так будь-який з партнерів, якщо тільки побачить слабинку іншого буде нею користатися. А от чи буде зловживати, то залежить від його мудрості.

16. Ука

можна, звісно.
    Йшлося про те, чи можливо це
    Мій досвід каже, що можливо. Але справді, бажання було з обох сторін

17. Virchuk

Virchuk Well-Known Member

18. Mavra

Mavra New Member

Знайшла таку класифікацію розвитку сімейних стосунків. Як на мене, цікаво, щось в тому є)))

19. amaretto

amaretto як сказала Тося: "месний повар"

Після 8 років спільного життя розумію що ми з чоловіком маємо різні погляди на майбутнє(Мені стає надзвичайно тяжко так жити. Чи це період такий?Чи ми так змнились?Чи просто колись незвертали на таке увагу?Ну неможу я як баран йти за стадо чи як риба плисти за течією, а мій чоловік може. По характеру він спокійний, а я холерик....Все частіше виникає в мене бажання прибити його, або стукнути добре щоб врушився. Не знаю як можна бути таким повільним(

20. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

Відповідь: Як врятувати/полагодити стосунки?

Зрозуміла сьогодні, що наші стосунки в сім"ї зайшли в кут. І я не хочу їх лагодити, не маю жодного бажання і сили і залишаюсь з людиною тільки через дітей. Сумно. Пусто. Так втомилась чогось чекати, чогось сподіватись намарно. То все я сама придумала, сама повірила і тепер сама розплачуюсь.