Сімейні пологи - думка жінок (чи чоловік пішов би...)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем levandivka, 3 Грудень 2007.

?

Чи пішов би я на сімейні пологи?

1. Так - це подія, в якій я повинен приймати участь.

50 голосів
    58,8%
  2. Ні - це справа жіноча, де я нічим не допоможу.

8 голосів
    9,4%
  3. Піду, тільки коли цього захоче моя дружина.

17 голосів
    20,0%
  4. Не піду, бо морально не готовий до цього.

10 голосів
    11,8%
  1. invisible

invisible Well-Known Member

Відповідь: Сімейні пологи - думка жінок (чи чоловік пішов би...)

Це точно :) Мій на курси зі мною відходив, то потім і тужився зі мною, і слідкував щоб в обличчя не тужилася, і на лікарів кричав, щоб пуповину одразу не перерізали. :)

2. jalla

jalla Прогрес року 2013

А як не знає, то краще не йти?;)
    Я серйозно питаю, бо як скажу мужові піти, то він піде, але що там робити буде і чи втіче, чи залишиться до кінця, чи чимось допоможе, а чи заб"ється в кут і буде просто спостерігачем, а чи засне, як тут одна форумляночка писала)))- передбачити важко.:dntknw:
    Я хочу. Мені настільки його не вистарчало на перших пологах, що він мені навіть ввижався в період "помутнєнія"...))
    А от чи він хоче- не допитаєшся. Так з ним тЄжко в тому плані, що просто капець.

3. Markkomp

Markkomp Well-Known Member

Хай йде але знає що може відійти коли буде мати потребу і поводити він себе буде добре як буде знати що коїться нехай вивчає протоколи ведення пологів я своєму дала почитати то він контролював і перепитував що зі мною хочуть робити і дуже пишався що він то контролює :)

4. goldgirl

goldgirl Well-Known Member

(На жаль не вмію вставляти цитати, коли пишу з телефона)
    Жанна, то буде в-дь на Ваше запитання.
    Я думаю, що чоловік, який іде на пологи вперше, навряд, чи розуміє,
    Яка його роль до кінця. Але жінка може пояснити, дати книжку, протокол ведення пологів, завести на курси, тощо. А ще дійсно, щоб він знав, що за ногу його там ніхто не привяже, що пологи приймати його не змусять.

5. jalla

jalla Прогрес року 2013

В тому то й біда.
    На курси відмовився ходити, хоч я тоже в результаті не пішла.)))
    Книжки, протоколи читати не буде.
    Ну, от такий не підкований і не далекий...:biggrin: Думаю чи може він там бути чимось корисним?

6. rununkulos

rununkulos Well-Known Member

Присутність рідної людини - опора, моральна і фізична підтримка, принеси-подай-поклич...
    Звичайно, треба в якийсь спосіб пояснити можливі ситуацій,щоб був в курсі що робити.
    Мені здається, що чоловік не мав би стати перешкодою, хіба для жінки більш, ніж самодостатньої..

7. Markkomp

Буде-буде особливо на першому етапі оформлення перейми ну і не хоче читати і не треба Ви читайте і з ним діліться. Як що Вам його не вистачало значить він Вам потрібен тим і буде корисний

8. amaretto

amaretto як сказала Тося: "месний повар"

як на мене це головне
    ми на курси не ходили..
    чоловікова роль була як моральна підтримка, ну і в разі чогось гіршого точно знаєш що хтось з тобою
    Ми годинами просиділи в тих родзалах в двох

9. Rostuslavchuk

Rostuslavchuk Well-Known Member

Жанно, не переживай. Мій такий самий що перший раз був, що тепер. Але був зі мною. І все на базі інтуїції помагав мені, виконував те що я просила. Навіть то тут потри спину, то руку дай потримати, то встати поможи і т.д.
    Мені було дуже важливо щоб він був. Ну і що що він не знає з теорії що робити, і не читав тих протоколів. Це не головне, інколи головна сама присутність і те що ти знаєш, що ти не сама там:girl_wink:

10. jalla

jalla Прогрес року 2013

Ой, дівчата, напевно нічого з того не вийде.:girl_sad:
    Чоловік бачу відмазується, каже відвезе мене в пологовий, потім не може ніяк залишитися, бо мусить малого до батьків відвезти. Кажу що можна спочатку малого, а потім мене нє, виявляється то дуже трудно так і то так ніяк не вийде, бо пологовий ближче, ніж його батьки.
    Ладно, бачу буду і цього разу я сама... Ну, що ж поробиш.

11. Markkomp

ну а потім нехай може повернеться принаймі лялю побачить)

12. jalla

jalla Прогрес року 2013

Та навіть якщо він повезе малого після того, коли вигрузить мене в пологовому, то повертається спокійно за пів години. Буду надіятися, що хоч так...))

13. cheLOVEchuk

cheLOVEchuk New Member

А мій не хоче , як не прошу ні, і все...в нас навіть знайомих немає які б ходили, навіть що приклад навести з кого, каже що в нього психіка не витримає таке, зомліє, і інші відговорки, навіть незнаю як його впросити

Останнє редагування модератором: 13 Серпень 2013
  14. Markkomp

підіть на курси для майбутніх батьків
    ваші знайомі ваші ровесники напевно)
    То вже після 8 вересня плідно почнете займатись)
    Головне підходити свідомо з ясною головою, а не мамататосватбратподруги казали

15. cheLOVEchuk

cheLOVEchuk New Member

Markkomp,ні ні не ровесники ,ми живем в невеличкому містечку і в нас нажаль немає курсів для майбутніх мам,і так немає можливості разом ходити, він більше часу на роботі.

16. Khrystik

Khrystik Хороша дівчинка :)

cheLOVEchuk на рахунок курсів - 100 % правда. вартує майбутнім таткам(та й матусям) сходити на курси. жаль,що у вас в місті їх немає. ми з чоловіком плануємо партнерські пологи, а після курсів ми ще більше впевнилися в правильності нашого рішення.
    пошукайте в неті відео про позитив партнерських пологів і разом подивіться. можливо чоловік зрозуміє, що його підтримка важлива для вас.

17. StarRace

StarRace миється в бані

Ну я не заставляла свого йти на пологу, але він якость примудрився зайти, коли малій ще не обрізали пуповину. Скажу вам так, якщо чоловік не готовий, не заставляйте його.

18. Margarett

Margarett Well-Known Member

---------- Додано в 10:02 ---------- Попередній допис був написаний в 10:01 ----------

Останнє редагування: 13 Серпень 2013
  19. Markkomp

Margarett
    Доречі чоловік потрібен підчас перейм, підтримати, води принести, з лікарями поспілкуватись щоб жінці не заважали

20. Nyashka

Nyashka Well-Known Member

а я б не хотіла...Хочу, щоб була мама, щоб все "контролювала", запамятовувала, якщо треба, бо чоловік в мене наврядче зможе прийняти рішення в таких питаннях. А чоловік, хочу, щоб був до самих пологів і одразу після (як тільки-тільки дали дитинку).

Та й коли він поруч, а мені тяжко, я зразу стаю такою "слабкою".

Але то все думки на незаплановане майбутнє :)