Сімейні пологи - думка жінок (чи чоловік пішов би...)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем levandivka, 3 Грудень 2007.

?

Чи пішов би я на сімейні пологи?

1. Так - це подія, в якій я повинен приймати участь.

50 голосів
    58,8%
  2. Ні - це справа жіноча, де я нічим не допоможу.

8 голосів
    9,4%
  3. Піду, тільки коли цього захоче моя дружина.

17 голосів
    20,0%
  4. Не піду, бо морально не готовий до цього.

10 голосів
    11,8%
  1. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

Відповідь: Сімейні пологи - думка жінок (чи чоловік пішов би...)

Це точно, навіть після моїх важких пологів, які закінчилися КС, я би вже йшла родити, зовсім не страшно, ну так, біль був...сильний... (стимуляція все таки:sad:), але то якось так забулося.....то така дурниця порівняно з тою радістю....я би вже хотіла народжувати,...... тільки природнім шляхом і дуууже надіюся, що так і буде з другою ляльою:)

2. Яська Березнева

Яська Березнева Well-Known Member

3. Лідочка

Ага, деколи аж занадто:girl_in_dreams:

4. Zhyrafka

Zhyrafka New Member

Як на мене, він сам позбавив себе такої можливості, коли сказав категоричне "Ні!". В інакшому випадку, ми б разом готувались до цього процесу. Бо вважаю, що до пологів треба готуватись. Принаймі знати всі етапи пологів, як робити масаж і т.д.

а він просто вперся. "Я сказав ні, значить ні!"

Дівчата, може з моїх слів виходить, що основна причина справді ніби я його наказала. Насправді основна причина - він був не готовий. При моїх складних пологах мені було б ще важче, якби прийшлось розказувати йому, що робити. Я про витирати лице, дати пити, навіть як зі мною розмовляти (з мамою все було обговорено наперед). І навіть основніша причина - від був з далекої дороги - не вмитий, без потрібного одягу-взуття..

Може вам так і видається. Насправді як і у багатьох з вас просто мама - найрідніша людина (звісно як і чоловік). Вона з півслова (з півпогляду) розуміє мене. Їй не треба було пояснювати, що хочу пити - вона сама бачила, коли губи зволожити, коли лице втерти...
    Якби не змогла вона, пішла б свекруха - з нею мені б теж було добре і все було так і обговорено, як не вийде піти мамі, то буде вона. Або колєжанка.

5. Лідочка

І мій сказав категоричне "ні" - як йому спочатку здавалося....Ну помилявся він, то що ж, мені йому було зробити на зло і не впустити? Е ні, то вже якийсь дит. садок...
    І мій був "не готовий", але нічого пояснювати мені не довелося - він сам все прекрасно розумів. Не робіть з чоловіка черствого тупака, спочатку б спробували, а потім робили висновки, а так, це просто ваші домисли (а скоріше виправдання для самої себе).
    Всі - тільки не чоловік.

6. Un.Known

Un.Known Well-Known Member

А хто визначає критерії готовності?

Знаєте, коли tslezinska написала "мамина доця", то я ще не була впевнена в цьому. Але після отої концентрації на собі "як мене втерти, мені губи змочити, як зі мною говорити" - то погоджуюсь на всі сто процентів. Вам в голову не приходило, що в нього також є почуття, емоції? Чи він мав бути присутній суто як підтирач-напоювач?

7. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

отут вперше не погоджуся.
    є ситуації. коли роль одного з подругів є саме допоміжною. І пологи - одна з таких ситуацій. Жінка повністю сконцентрована на своєму внутрішньому світі, для неї не існує більше нікого.

Але тут знову ж інший момент. Якщо є порозуміння між подругами, то ніхто так як чоловік не відчує і не зрозуміє, що саме в такий момент жінці потрібно. Це вже інтимний світ двох, десь чимось споріднений з інтимними стосунками, коли чоловік часом краще знає, як принести задоволення дружині, аніж вона сама :girl_in_dreams: Але це вже ознака зрілості подружжя, і поки обидвоє не відчепляться від маминих спідниць, доти така зрілість не настане. Над нею потрібно довго і натхненно працювати, і однозначно без допомоги мамів, коліжанок тощо.

Однак дуже багато подружь приходять до народження першої дитини ще до настання цієї зрілості. І це сумно, по собі знаю....

8. olerusya

olerusya sweet candy ;)

я б теж впустила....але розумію і почуття Zhyrafka, бо впевнена що від зачаття дитини і до її народження вона мріяла розділити саме зі своїм чоловіком цю щасливу мить, а він повів себе якось по-дитячому, вперся що не піде і все! і я так розумію що навіть ані найменшої можливості своєї присутності на пологах не розглядав, навіть спробувати переконати себе не схотів... мені б теж було страшенно образливо, бо, мушу вам сказати, чоловік є для мене найріднішою людиною у світі, навіть ріднішою за маму, і тому мені б хотілось щоб саме він допоміг і підтримав мене у цю важку хвилину... хто знає, можливо у мене чи у іншої жінки це був єдиний раз у житті, і насправді важливішого таїнства як народження дитини для мене не існує!
    Завжди мене дратує - чому чоловіки радо беруть участь у зачатті дитини, а от самі пологи вважають суто жіночою справою, до якої вони не мають жодного відношення?
    У випадку Zhyrafka я б теж взяла з собою маму(чи ще якусь особу, яка мені приємна), хоча б чисто з тої причини що не довіряю лікарям! А те що жінка при пологах сконцентрована на собі, теж є абсолютно нормальним! ЇЇ завдання(можливо це ще відлуння наших пращурів) - самій вижити і народити живу здорову дитину, і те що їй допомагає втирання чола чи змочування губ є теж нормальним! За кордоном в хороших клініках це все робить медперсонал, а для нашої країни вже великим досягненням є те, що НАРЕШТІ дозволили стороннім людям(з точки зору медиків) бути присутніми біля роділлі і допомагати їй!
    Я дуже щиро бажаю усім жінкам щоб їхні чоловіки були присутні з ними на пологах, це неймовірне відчуття - народити дитину РАЗОМ!

9. Un.Known

Un.Known Well-Known Member

Уко, я це і мала на увазі.

Курси і знання фізіології - це, звичайно, важливо. Але не думаю, що чоловік не відчув би інтуітивно, коли і чим допомогти. А йому б допомогли саме його почуття і відчуття, без котрих до пологів йти не варто, навіть зі знанням фізіології.
    Беззаперечно.

Але до пологів вона може й про чоловіка подумати, чи не так?

10. Nata

Nata Well-Known Member

Я вже лесь писала: мій чоловік погоджувався піти на природні пологи, але чомусь шалено впирався щоб йому виклали дитину після операції. Я вже й змирилася, ну що мені воювати із дорослою людиною? Це його вибір. Трохи посумувала, трохи оразилася (йому звісно не показала) та й все. Але в останню хвилю перед операцією акушерка перепитала чи чоловік іде зі мною і я здивовано почула його "ТАК".
    Дуже тішуся що таїнство народження ми по-своєму але таки пережили разом. Чоловік перший побачив нашу донечку, він був біля мене коли відходила від наркозу, мені було значно спокійніше засинати знаючи що поруч є найрідніша людина.
    Та й вдома наш татусик значно більше уваги приділяє донечці (порівняно із хлопцями у такому віці), він ніжніше і уважніше ставиться до мене.
    Ех, треба було вмовити ще перший раз іти разом зі мною :)

11. NoOne

NoOne миється в бані

Мені так само гостро не вистачало чоловіка вже після пологів вночі в палаті, я була там сама, спати не могла від сильного перевантаження і позитивних емоцій, хоча на пологах раділа, що він не бачить , як я мучусь, в мене такий характер, що мені не спокійно, коли за мене хтось переживає, тому і не хотіла

12. Zhyrafka

Zhyrafka New Member

Лідочка, ви здається не дуже уважно читали мою розповідь.
    Думаю кожна жінка, сама для себе.
    Звісно про його почуття, емоції я не тільки думала, а й бачила, бо він був перший, хто побачив синульку. Відразу по народженні зайшов до нас, і всі процедури мені доробляли вже при ньому.
    А про підтирач-напоювач. Не думаю, що з моєї сторони в той час так думати було егоїстично. В найважчі миті життя ми чекаємо допомоги від найближчих людей. І це б мала бути його допомога.
    А я не думала? Щось не дуже зрозуміла, що ви мали на увазі...

Дівчата! Дякую за таку увагу до моєї розповіді. Звісно я була готова і до позитивних і до несхвальних відгуків. Не готувалась хіба тільки до образливих. Пояснювати щось ще більше немає сенсу. Кожен давно в моїх словах прочитав те, що ХОТІВ прочитати.

13. OrxIdea

OrxIdea New Member

Ой, а ми з чоловіком сьогодні були аж на двох різних курсах по підготовці до партнерських пологів))) коханий ледве встиг після того всього на футбол)
    але така підготовка справді потрібна, чим більше дізнаєшся, тим більше виникає запитань)
    ми були на "своїх", куди записалися. і ще у Антошці на безкоштовній лекції. (до речі, вони проводяться щочетверга у 17.00) найбільше мене здивувало, що на цю лекцію прийшли тільки жінки О_о, тільки я була з чоловіком...

мені здається, що кожна жінка сама вирішує, хто повинен бути біля неї в такий момент, але і вибір чоловіка є дуже важливим також.
    я чекаю свою першу дитинку і просто не уявляю, як без чоловіка. тому ми однозначно "ЗА" пологи разом.

14. Velana

Velana Member

я однозначно За сімейні пологи. з власного досвіду - це величезна підтримка з боку чоловіка, ходивши разом на курси він (!!!!!) під час пологів нагадував і підказував як правильно дихати, робив массажі та підтримував морально. можна сказати, що ми й разом народжували :) він ще й досі згадує і дуже тим тішиться що першим побачив синочка :) він досі дивується і не розуміє - чому чоловіки не ходять на пологи разом зі своїми дружинами ?? і якщо хтось з майбутніх татусів ще не знає чи йти - то вислуховує від нього цілу лекцію про позитиви спільних пологів.
    то напевно від людини залежить. тому якщо хтось не пішов на пологи разом з дружиною, не означає що він менше любить її чи дітей...
    а мій чоловік не міг уявити, як то я можу піти народжувати без нього :)
    а ми були усі троє (я, синочок та чоловік) , то ще напевно залежить від місця в якому народжуєш.
    дівчатка, чому ви про пологи розказуєте як про якусь муку? я так не думаю і всім кажу що народжувати легко, просто потрібно до цього готуватися.

15. OrxIdea

OrxIdea New Member

а де ви народжували?

16. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Та бо його дуже вміло від цього відсувають. Самі чоловіки цього не придумали. При чоловіках навіть говорити про процес не прийнято й соромно, то що дивного, що їх участь у процесі не вважається за важливу й взагалі можливу?

17. Velana

Velana Member

відповіла в ПП

18. MorsImmortalis

MorsImmortalis мирний атом

у мене ще все попереду. та точно знаю,що чоловік би не витерпів такого видовища. це ще б кому довелось надавати допомогу)

19. Velana

Velana Member

а яке саме "видовище" ви маєте на увазі?

20. OrxIdea

OrxIdea New Member

власне в тому і справа, що чоловік не йде на роди як на "видовище", якщо він це свідомо розуміє. чоловік йде брати участь в родах, допомагати вам, підтримувати, а не просто дивитись і стояти поряд для галочки. якщо обоє це усвідомлюють, то ніяких проблем немає.
    та й на сам процес народження йому не обов*язково дивитись. він може бути просто біля вашої голови, і в крайньому випадку вийти в цей момент.