Сімейні пологи - думка жінок (чи чоловік пішов би...)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем levandivka, 3 Грудень 2007.

?

Чи пішов би я на сімейні пологи?

1. Так - це подія, в якій я повинен приймати участь.

50 голосів
    58,8%
  2. Ні - це справа жіноча, де я нічим не допоможу.

8 голосів
    9,4%
  3. Піду, тільки коли цього захоче моя дружина.

17 голосів
    20,0%
  4. Не піду, бо морально не готовий до цього.

10 голосів
    11,8%
  1. Vitaminka

Vitaminka Well-Known Member

Відповідь: Сімейні пологи - думка жінок (чи чоловік пішов би...)

Ніхто тут не примушує чоловіків і не робить з цього трагедію
    ну де ви таке тут прочитали, що ми не поважаємо думку чоловіка?
    давайте конкретніше пишіть

2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

3. Vitaminka

100%
    хотіла про це і я написати

4. Liliyah Romanova

ivanuska,
    раджу почитати темку "перестрашених, зневажених і замучених своїми жінками" чоловіків. І подивитися, чи справді так є, як вам видається і як ви то намагаєтеся представити.
    http://posydenky.lvivport.com/showthread.php?t=53057

5. Vitaminka

і який я такий розумний афоризм написала, що й сама не розумію?
    може напишите конкретно
    і хто б говорив про повагу до чужої думки...:bad:

6. Ная

Ная Well-Known Member

Те чи пішов би чоловік на сімейні пологи чи ні залежить від того як побудовані стосунки в сім"ї з самого її початку.Коли будь-яка ситуація в житті переживається спільно,а не кожен сам по собі,то питання "чи пішов би..." навіть не виникає.Для мене присутність чоловіка на пологах мала найперше значення,тим і керувалася при виборі лікаря і ПБ.Навіть не уявляю собі як би я народжувала сама серед чужих мені людей,так само він не уявляє як би міг залишитися вдома,чи відмічати подію десь з друзями. Ми сім"я і народження нашої дитини ми хотіли пережити разом. Чоловік потім як всім повідомляв про народження донечки(як першої,так і другої),то казав,шо "ми народили",приємно було слухати.

7. ivanuska

ivanuska New Member

За три вагітності жодного разу з таким не зіткнулась і не чула про таке від знайомих. Вперше зіткнулась з таким на форумі. і якщо на таке натрапили - то що тут говорити - міняйте лікаря і все. їх є зараз дуже багато і вибрати є з кого. Може мені просто везе? Дякую Богу, хай мені і далі так щастить. Доречі, на форумі начиталась стільки жахів про пологи, лікарів і т.д., що мені напевно справді не варто сюди заходити, бо чомусь на треті пологи страшніше йти ніж на перші чи другі (хоча на перші взагалі не боялась йти, бо навіть не уявляла, що воно таке, а на другі вже добре знала що воно таке і теж зовсім не боялась) :))) Але це вже не до тої теми. Щасти Вам.

8. MAXAMAK

MAXAMAK New Member

наскільки я зрозуміла цю тему - тут пари що пройшли сімейні пологи діляться своїми враженнями та зауваженнями - ніхто не агітує за чи проти, тим паче не йде до ВРУ з законом про обовязковість сімейних пологів:girl_haha:.
    Ну не хочете ви чи ваш чоловік сімейних пологів - ваше право. Кожен повинен народжувати так як йому зручно і комфортно.
    Знаю багато пар які народжували разом - прекрасні веселі люди і сімї в них міцні і дітки хороші, те саме можу сказати про друзів які разом не народжували - ніц ні їх дітям ні їм самим не бракує.
    Особисто я за сімейні пологи - дуже рада що їх дозволили і активно пропагують. Двох своїх донечок народжували разом із чоловіком - і не уявляю собі інакше. Наші спільні пологи це наше маленьке сімейне таїнство, яке нас зблизило і дало нам зрозуміти що ми одне велике ціле і разом можемо пройти через усе. Я знаю що мій чоловік любить і мене і наших діток і любив би їх якби і не був на пологах. Але мені дуже приємно від того, що він бачив як вони народились і на руки узяв їх раніше за мене....

9. Vitaminka

10. ivanuska

ivanuska New Member

Знаєте приказку " от добра добра не ищут" от Вам і відповідь на ваше питання.
    Annka, дякую за підтримку, бо ці дві пані мене просто з"їдять, а я просто хотіла поділитись досвідом і висловити свою думку, як роблять і всі інші форумчанки :haha:). я ж не реагую гостро на фрази типу " Сімені пологи тіли тільки для тих хто відчуває духовну близькість" чи "звикли ділити всі радості і болі навпіл" Як на мене -це теж просто пафосні фрази, але якщо в цьому хтось так переконаний, то хай собі думає ( тому й не цитую їх , хай собі думають). Все іду геть, бо мої мене з"їдять замість вечері :))

11. Liliyah Romanova

Тепер знаю. Але не бачу зв*язку із цією темою. Ми ніц не шукали. Ми - одне тіло. І під час зачаття, і під час вагітності, і під час пологів, і далі...
    Ви хочете підважити почуття тих, хто думає інакше, як ви?

12. Nata

Nata Well-Known Member

13. Vitaminka

поділитись досвідом - це добре, будемо знати, що
    .
    висловлювати свою думку...добре висловлюйте...але уважно вчитайтесь в свої і наші дописи
    а ви що робите?
    пишете, що ми тут кидаємось афоризмами, не розуміючи їх значення...
    хочете дискусію - добре, але пишіть конкретно, а не загальні фрази

14. ivanuska

ivanuska New Member

А Ви? Послухати Вас, то пари які народжують не разом - то взагалі не пари а так - "перепихнулись", зробили дитинку і далі чоловік покинув нещасну жінку на муки пекельні одну. Оце прочитає ваш допис якась молоденька майбутня мама, чоловік якої категорично боїться йти на пологи і що вона вирішить - що вони не одне ціле, що у них не достатня духовна близкість і т. ін.... Я не проти сімейних пологів, я проти таких пафосних фраз які ображають тих, хто думає інакше.

---------- Додано в 18:55 ---------- Попередній допис був написаний в 18:46 ----------

От афоризм в кінці вашого листа "...существует столько же истин, сколько людей на земле, и каждая точка зрения оправданна, у каждого были свои основания прийти именно к ней...!"
    Я вже не пам"ятаю в чиєму листі читала про те що " Ми з чоловіком одне ціле, і під час зачаття, і під час вагітності, і під час пологів і далі", "сімейні пологи - для тих хто дуже духовно близькі духовно" - це по вашому нікого не ображає? Ну що ж, кожен має право на свою думку.

15. Vitaminka

:girl_devil: ну де про таке писалось?!
    скільки можна? конкретно пишіть

це не кінець допису, це підпис на форумі
    і я його прекрасно розумію і поважаю протилежну думку
    і з чого ви взяли, що я не розумію свій підпис?

це думка дописувача...і чого вона когось має ображати? - поважайте протилежну думку
    не приміряйте все на себе

16. MAXAMAK

MAXAMAK New Member

Ви знаєте, є така фраза - наші судження обмежують наші можливості.
    Отак дуже багато чоловіків і жінок і пар разом - посудили що вона не хоче чи він не хоче - і відмовились. Чогось мені здається, що більшість пар що категорично відмовляються від сімейних пологів приймають таке рішення досить передачсно, або за часту вирішують одне за одного, адже пологи це не тільки кров, крики і жахи та муки народження. До крові - є довгі години які навіть просто веселіше проводити із кимось близьким. Походити на науки, поцікавитись цим питанням - почитати, порозмовляти про це як між собою так із іншими людьми які прийняли сімейні пологи або ж навпаки не прийняли - це ж нічого не коштує. Є цілих девять місяців щоб до цього підготуватись і з цим питанням визначитись. Сімейні пологи належать до того типу речей яким не підходить ні категоричне "ні" ані категоричне "так". У мене і у мого чоловіка було теж дуже багато сумнівів, багато за і проти. Коли ми почали більше взнавати інформації про самі пологи, як що до чого - тим більше питань ми задавали і більше задумувались над спільністю цього процесу - у результаті нам це підійшло.
    Раджу тим хто сумнівається - не зупинятись на етапі "я не хочу бо буду стидатись чоловіка", або "я не хочу бо він зомліє", а чоловікам зійти з позиції - що це не чоловіча справа дітей народжувати. Дозвольте собі хоча б на мить розширити свої можливості і принаймі подумати про таку можливість.

17. Liliyah Romanova

18. Provizor

Provizor Well-Known Member

Не зовсім тактовне висловлювання. Що тоді робити з чоловіками, які три дні в запої, поки дружина в пологовому? І допис не є прикладом поваги до іншої точки зору.
    Мій чоловік не хотів бути присутнім на пологах. А я дуже хотіла, щоб він був поряд. На мою думку, спільне переживання процесу народження нового життя зближує і є кроком вперед у стосунках. Часто небажання чоловіка пов"язане з недостатніми знаннями про пологи, упередженим ставленням. Тому протягом вагітності я інформувала його про перебіг і фази пологів, готувала морально до процесу. Не примушувала коханого йти в род. залу маніпуляціями, залякуваннями ( "якщо ти не підеш зі мною, то я залишусь вагітною:)"), а розвіювала стереотипи, шаблони, дала змогу прийняти рішення самому. Пологи - це не лише кров, вимащені простирадла і т. д., зрештою чоловік може бути присутній лише на переймах. Побачити більше, ніж він сам захоче, ніхто не змусить. Але я ніколи не забуду момент, коли чоловік взяв на руки донечку, а в його очах були сльози... Це ті кадри життя, які не потребують фото для запам"ятовування, бо вклеюються в серце.

Останнє редагування: 23 Березень 2010
  19. ivanuska

ivanuska New Member

Чесно скажу- не знаю, що робити з такими чоловіками. Мій жодного разу не був в запої ні за донечку ні за сина. А щодо інформування чоловіка про перебіг вагітності - повністю Вас підтримую - мій був зі мною на всіх УЗД ( на перше УЗД я його не взяла, то страшенно образився), знав краще за мене коли мені до лікаря, мені страшенно подобається, як він розмовляє з малечою в животику, як вони перестукуються. Наші старші навчились від тата розмовляти з маленьким і часто підбігають, щоб просто щось сказати маленькому. Але не може він себе пересилити - не може він піти зі мною на пологи, та й потреби я не відчуваю. А те як він під час виписки взяв вперше нашу доцю на руки - повірте теж назавжди в моїй пам"яті. І його здивовані слова: "Іваночко, вона рухається!!!!!" Закінчую цю пусту дискусію, яку й не мала намір починати. Перепрошую, якщо когось образила, просто хотілось висловити думку, що не сімейні пологи теж нормальні і нічого страшного нема, якщо чоловік не хоче йти з вами на пологи, це ніяк не впливає на прдальше сімейне життя ( але вже боюсь взагалі щось дописувати, бо враз перекрутять ) а якщо чесно - вважаю такі посиденьки пустою тратою часу. Тут ніхто нікого ні в чому не переконає. Якщо у вас нормальні стосунки з чоловіком, то ви всі проблеми вирішите удвох і вам не треба буде нічиїх порад, адже це все дуже індивідуально. То ж моя вам порада- більше розмовляйте з чоловіком і він обов"язково прислухається до ваших бажань: хочете сімейні пологи- піде з вами на пологи ( вдалось же provizorу переконати в цьому чоловіка), не хочете - залишиться вдома і з нетерпінням чекатиме вашого дзвінка... Надобраніч усім :)

20. Lizza

Lizza Member

згідна на всі 100%.

Я-за сімейні пологи! Безумовно, це прекрасно. Це незабутні спогади для обох сторін ! не скажу правда,що пари, які пережили це - БЕЗУМОВНО духовно збагатіли ,а їх сімейні стосунки ОБОВЯЗКОВО зміцнилися !

А дискусія на останніх сторінках нагадала мені вислів - "нет пророка в своем отечестве.." .

Останнє редагування: 23 Березень 2010