Сімейні пологи - думка жінок (чи чоловік пішов би...)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем levandivka, 3 Грудень 2007.

?

Чи пішов би я на сімейні пологи?

1. Так - це подія, в якій я повинен приймати участь.

50 голосів
    58,8%
  2. Ні - це справа жіноча, де я нічим не допоможу.

8 голосів
    9,4%
  3. Піду, тільки коли цього захоче моя дружина.

17 голосів
    20,0%
  4. Не піду, бо морально не готовий до цього.

10 голосів
    11,8%
  1. Provizor

Provizor Well-Known Member

Відповідь: Сімейні пологи - думка чоловіків

Я б з мамою ніколи не погодилась народжувати... Вона не здатна бути об"єктивною, адже це МАМА. Я навіть заборонила дзвонити до неї, коли почались пологи. Коли все закінчилось, повідомили радісну звістку. Але може то в мене мама така чутлива...

Останнє редагування: 20 Березень 2010
  2. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

і я теж. Для мами нелегко бачити біль своєї дитини. Та й "дитина" при мамі розслабляється, розкисає і перестає адекватно робити те,що має робити при пологах.

3. Gluckoza

Gluckoza New Member

Вначале я не очень хотела,чтобы муж был на родах.Но так как были некие проблемы,меня положили в роддом заранее.И тут все началось,в тот момент когда муж и моя мама приехали меня навестить.это было в 8 вечера и я подумала,что сама я быть не хочу. Нас спустили в родильный зал,это хорошо,то что отдельная комната и не кто рядом не мешал,акушерка пришла показать мужу,как надо делать массаж во время схваток .И он мне очень хорошо помогал и морально и физически.Правда очень сильно переживал и все время звал акушерку и говорил,что она уже рожает .Роды начались в 4.30утра,в то время когда муж решил выйти на перекур,а когда вернулся.врач вручил ему ножницы перерезать пуповину,радость и счастье на его лице было безграничным,запомнила на всю жизнь.И вся боль,что я чувствовала при родах прошла мгновенно,при виде счастливых лиц моих родных и близких! И вторые роды,если будут когда то,я не раздумывая знаю,что мы будем вместе!!

4. Provizor

Provizor Well-Known Member

Коли мама зайшла до мене в родову кімнату і запитала як я, я просто розплакалась, так себе стало шкода:sad:. Уявляю, щоб було б під час пологів...

5. dianisia

dianisia New Member

Відповідь: Сімейні пологи - думка жінок

Це справді залежить від харатеру людини. В мене мама не чутлива і не сантиментальна і я така сама. Мені завжди говорять що у мене чоловічий характер... Я ніколи не любила " сюсюкань". Мама у мене теж така бойова... :Тому я думаю родити з нею мені буде легше.Хоча усе буде видно уже після родів. Обов"язково про це напишу:girl_curtsey:

6. shoniko

shoniko Member

Відповідь: Сімейні пологи - думка жінок (чи чоловік пішов би...)

А в мене сам напросився, я не дуже хотіла, але й не заперечувала. А тепер чоловік дуже радий,що був присутній при такій події, і всім знайомим радить народжувати разом.

7. ivanuska

ivanuska New Member

Ніяк не дотямлю, яке вношення має присутність чоловіка на пологах до взаємопорозуміння у сім"ї. Мій не був на жодних з трьох і слава Богу, я не розумію, чим би він мені там зарадив, але кращого батька для своїх дітей я й побажати не можу, не знаю, чи ще хтось так проводить багато часу ( коли має) з дітьми як мій. І до вередульки Мартульки, яка 2 перші роки не давала нам спати вставав так само як і я ( ми чергували з ним). Так що думаю, що тема пуста- все залежить від порозумміня і бажання і думаю, що треба зважати не лише на свої примхи чи на моду але й на думку чоловіка. Який відсоток розлучень у тій же Америці, де сімейні пологи обов"язкові? Отож бо. Любіть одне одного і поважайте. А тій пані, яка на сімейних пологах матюкалась і верещала на чоловіка, я б взагалі зашила те місце, щоб більше і сама не мучилась і чоловікові не було клопоту і сорому.

8. popelushka

popelushka Well-Known Member

Зі мною була мама, коли я народжувала свого синочка. Для мене і для неї це було не очікувано, адже, планувала народжувати з своїм, ще тоді, чоловіком... Але в останній момент, дякувати Богу, його мама забрала, якби не вона, то не знаю, як би все пройшло. Моя мама приїхала зразу ж до мене і ні на хвилину мене не полишала, хоч я її не просила, мені більше було шкода її, ніж себе в цей момент. Я бачила, як вона виходила в коридор, щоб поплакати, а приходила вже усміхнена, втішала мене.
    На майбутнє, ми плануємо з чоловіком разом народжувати, чоловік зараз багато перечитує розповіді про сімейні пологи... Каже, що то його одна з мрій, щоб бути при народженні нашої дитинки. Побачимо:)

9. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Оце - нісенітниця. А решту навіть коментувати не хочеться. Просто -1

10. Vitaminka

Vitaminka Well-Known Member

прочитайте наші дописи, можливо зрозумієте як кому допоміг чоловік і яке це має відношення до взаєморозуміння

11. ivanuska

ivanuska New Member

Зрозумійте мене правильно -я не агітую ні за ні проти - я просто думаю, що потрібно зважати і на думку чоловіка - наскільки він готовий до того процесу. ( Про маму я мовчу - вона у мене така панікерка, що то було б більше клопоту з нею ніж зі мною, тому я проти категорично присутності своєї мами на моїх пологах:)) Але ж самі розумієте - мами теж є різні) А щодо порозуміння в сім"ї - то воно або є або його немає і абсолютно не залежить від пологів - сімейні вони чи ні. Серед моїх знайомих багато народжували з чоловіками - їм це підійшло. Мені ні. У мене і думки не було туди тягнути чоловіка ( а у нього бажання теж не було) Я думаю, що то справа особиста і одного рецепту для всіх нема, так само як і щодо домашніх пологів. От пан Levandivka агітує всіх за домашні пологи ( як на мене то навіть з деякою агресивністю), він ,звичайно молодець, але я б на таке не погодилась, навіть якби пройшла сто шкіл по домашніх пологах. І думка у мене про наші ПБ і наших лікарів хороша ( принаймні можу судити по двох пологах, сподіваюсь, треті теж будуть щасливі і радісні) Ну, звичайно, у кожного своя думка і вона має право на існування. давайте поважати один одного і не забувати, що чоловік теж ЛЮДИНА. Ще раз нагадую про той допис, де писалось як жінка на сімейних пологах верещала на чоловіка і обзивала його. Не думаю, що після цього їх стосунки в сім"ї стали кращими :haha: Може в такому випадку краще родити самому???

---------- Додано в 16:26 ---------- Попередній допис був написаний в 16:06 ----------

Перечитала увесь розділ. І залишилась при власній думці. ( перечитайте афоризм в кінці власного ж допису) :)). мій чоловік не зважаючи на свій здоровенний вигляд не може навіть курки зарубати, а щоб іти на пологи - про це не може бути й мови :)) і чесно кажучи, не зовсім розумію, для чого ще після пологів , коли хочеться відпочити, потрібно щоб хтось сидів коло ліжка і пильнував мене, чи дитинку ( але це може тому, що у мене все гладко і просто було). А те як мій чоловік бережно ставився до мене під час вагітності і після і наскільтки активно приймає участь у вихованні наших дітей найкращий доказ його любові до нас і нашого взаємопорозуміння :))) Але ще раз наголошую - нема одного рецепту для всіх!!!!

12. Liliyah Romanova

І ще одна нісенітниця. Щось ви читали й недочитали. Що тут, що в темі про домашні пологи. Левандівка нераз підкреслював, що домашні - не для всіх.
    Говорилося якраз про те, що вони сприяють порозумінню, додають плюсів до вже існуючого.
    А нащо відпочивати, якщо все гладко й просто?
    Мабуть, зупиню на цьому коментування, бо щось не маю терпеливості вам спокійно відповісти. Знову -1.

13. Arika

Arika Well-Known Member

А у нас навіть не обговорювалося питання про сімейні пологи, ми навіть ще до вагітності вирішили, що родити буду сама без чоловіка. В мене чоловік категорично не хотів йти зі мною на пологи, казав, що не витримає... Він взагалі в житті дуже сильний характером, але що стосується мене і донечки, то навіть слабкіший морально за мене... Але я також би не хотіла, щоб він був присутній на пологах, деяким присутність чоловіка допомагає, а мені би навпаки заважала! Чоловік приходив до мене в родзал вже після пологів! Це таке було видовище!!!! :girl_crazy: Я лежу в родзалі, а він заходить такий переляканий, очі ТАКІ ВЕЛИКІ, акушерка дає йому в руки новонароджену донечку, а він аж тримати не може, руки трясуться! :girl_crazy: Недаром, є навіть думка, що чоловік би пологів не витримав, і що чоловіки взагалі слабкіші, що стосується фізичної болі! В нас стосунки після народження донечки залишилися такими ж прекрасними, як і раніше, і я вважаю, що присутність чоловіка ніяк не впливає на клімат в сім"ї!
    P.S. ми ходили здавати кров з пальчика донечці (їй було 4 місяці), то чоловік пішов зі мною в поліклініку, а в сам кабінет не заходив, сказав, що не може на таке дивитися :girl_crazy:

14. ivanuska

ivanuska New Member

ну, вліпити -1 найлегше. А з чим саме не згодні. можливо я переборщила, що сімейні пологи в США обов"язкові, але погодьтесь, що значно масовіші ніж у нас, а відсоток розлучень теж значно вищий ніж у нас, тож сімейні пологи не можуть бути гарантією щасливого шлюбу. А з чим ще ви не згідні? що у сім"ях де пологи були не сімейні не може бути взаємопорозуміння і підтримки? то тут вже мені напевне краще знати ніж Вам :) Не можна з одним лекалом підходити до всіх. Шановні форумчанки, я просто закликаю вас до поваги думки чоловіка в цьому питанні. Ну хочеться Вам, щоб він був при вас в той момент - добре, якщо й йому цього хочеться, але якщо чоловік категорично проти, не помагають ні навчання до сімайних пологів, ні приклади друзів,то не силуйте його. а раптом він просто боїться вигляду крові і зромліє під час самих пологів? Що тоді ліккареві робити - роди приймати чи чоловіка рятувати? Буває ж і таке....

15. Liliyah Romanova

Як ви можете знати, якщо нема з чим порівнювати?

Які шаблонні дурниці. :suicide:
    Я трохи прокоментувала, а більше не можу, бо злість бере. Сваритися ж із вами не маю наміру. Просто не люблю, коли так пишуть. Загальні фрази і всі 100-% правильні.
    Та хто проти. :girl_crazy: І де ви такі висновки вичитали? :confused:
    Та хто таке говорив???
    Говорилося, як і про домашні, що не для всіх, а для пар, котрі мають міцне духовне переплетення. Решті не рекомендують, бо мало що...
    Зробили купу висновків на рівному місці...

І де було про неповагу до думки чоловіка?

Останнє редагування: 22 Березень 2010
  16. Vitaminka

Vitaminka Well-Known Member

та ніхто тут до чоловіків не застосовує примус
    де було бажання мого чоловіка сам захотів
    скільки читаю форум, я не бачила там агресивності
    погано читаєте

це як?:8:
    я поважаю його думку і його бажання бути разом на пологах

ну і залишайтесь при своїй...може не туди попали?
    мій чоловік може підписатись під кожним моїм словом в цьому дописі (він був біля мене коли я писала це і читав)
    тут пишуть думку жінки від імені чоловіка (а не так придумали собі щось... чого хочуть) є тут дописи і від чоловіків...

17. ivanuska

ivanuska New Member

за таке можна й образитись ( я про духовне переплетення) Але не буду з вами дискутувати, бачу ви бачите лише те що хочете. А пана Levandivku я дуже поважаю, думаю він чудовий чоловік і батько, але деякі його вислови щодо ПБ і наших лікарів мене шокують, надто шаблонні і застарілі як Ви самі висловились.

-закликаю ще раз просто до поваги іншої думки. І ще раз наголошую - я не є противником сімейних пологів, просто закликаю до поваги думки чоловіка і не впадати в паніку і не робити трагедії, якщо чоловік категорично проти.

18. Liliyah Romanova

+1. Для мене взагалі то самозрозуміло, тому слова про "людину" просто підкосили своєю незрозумілістю. Якщо пишеш зі свідомістю, що ви одне тіло, то багато речей можеш опустити, оскільки вони самі по собі зрозумілі й відомі.
    У нас рішення про домашні прийшло спільно. І якби не чоловік, я би навряд чи зважилася. Він узагалі мене підтримує тут, як ніхто. Разом боїмося, разом переживаємо, але й навзаєм підтримуємо один одного, і сміливість у обох родиться з того...

19. Liliyah Romanova

Та можна. Але ніхто вас не образить, поки самі про себе щось не подумаєте.
    Це ж не значить, що всі, хто без чоловіка народжував того зв*язку духовного не мають. Однак ваш спосіб читання форуму та висновки вже перестають дивувати. Міняйте або стиль читання, або й не знаю, що порадити в такому випадку...
    Най буде. Але й жінка теж має право вимагати поваги до себе та своєї думки, чи лише чоловікову думку поважати треба? Як на мене, має бути середина. А чоловіки перестрашені значною мірою через те, що суспільство має заскорузлі стереотипи про те все.
    Мене вся чесна родина переконкувала, що мені чоловіка не треба на пологах. І він спершу боявся. Але думка інших чоловіків, а особливо нашого кума, його переконала в протилежному. Лікар наш також спочатку пробував відмовляти, але побачив тверде рішення мого чоловіка й лишився того ровера.
    У тих переконуваннях, що "нащо мені там чоловік" і "чим би він мені там допоміг" теж поваги не дуже, але чомусь такі висловлювання - то ок, і, як виявилося, закликають до поваги думки чоловіка. :confused:

Я висловилася про ваші слова. Щодо Левандівки я би так не сказала, бо багато в чому згідна. Медицина застигла в своєму консерватизмі й не розвивається. Он почитати гілку для вагітних: виписую, бо всім виписую... а про контракти з аптеками і т.п. взагалі мовчу. Ото сила прогресу! Особливо, коли вагітним виписують ліки, які їм вживати не можна. Вочевидь, тут геть без шаблоніві і застарілості треба обійтися. :confused:
    Власне, якби таке враження не склалося від дописів ivanuska, то би й не було такої бурхливої реакції. Добре такими словами розкидатися, особливо якщо на свої дописи зі сторони не дивилися.

Останнє редагування: 22 Березень 2010
  20. ivanuska

ivanuska New Member

Мій теж може підписатись під кожним моїм словом. Наші погляди в даному питанні співпадають 100%. То що мене - тепер з"сти через те що я не виспівую хвалебних од сімейним пологам? Я думаю, що є чимало чоловіків які не хотіли б бути на пологах і просто хочу заспокоїти їх дружин - нема в цьому нічого страшного, усе буде у Вас добре, і чоловік буде любити і Вас і вашу дитинку не менше, ніж той, що був на пологах. Все закінчую сваритись, бо мене таки справді зараз з"їдять або форумчанки або домашні :))) Тільки не розумію, навіщо підписувати свої листи розумними афоризмами, якщо їх не розумієш)