Сімейні пологи - думка жінок (чи чоловік пішов би...)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем levandivka, 3 Грудень 2007.

?

Чи пішов би я на сімейні пологи?

1. Так - це подія, в якій я повинен приймати участь.

50 голосів
    58,8%
  2. Ні - це справа жіноча, де я нічим не допоможу.

8 голосів
    9,4%
  3. Піду, тільки коли цього захоче моя дружина.

17 голосів
    20,0%
  4. Не піду, бо морально не готовий до цього.

10 голосів
    11,8%
  1. syavych

syavych Well-Known Member

Відповідь: Сімейні пологи - думка чоловіків

то просто сявич наклікав :)

2. Orman

Orman Модератор-бомба

а з тих кого я знаю - майже всі були на пологах з дружинами. Вони врівноважились :)

• Подобається Подобається x 6
  3. Mokka

Mokka Well-Known Member

Угу, я теж про це подумала, і не тільки чоловіки, а ще й більшість жінок, не рахуючи коє-кого :)

4. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Так справа в тому шо можливо чоловік до того як побував на пологах вважав то непотрібною справою, а от народивши разом з жінкою ( а вони потім саме так це називають) змінили свою думку.
    Мій мужа, якби я не упросила його, навряд чи пішов би зі своєї ініціативи, але мені, в першу чергу мені то було потрібно дуже, і він погодився. А вже після пологів казав " ми народили" , "я перерізав пуповину" був сповнений гордості і тепер вважає що так і мало бути і якщо ще раз то знов разом будем.

• Подобається Подобається x 7
  5. Бурулька

Бурулька Well-Known Member

А ті, хто проти, вже народжували? Чи їхні дружини народжували?
    Думаю, якщо б говорила зі своїм чоловіком про сімейні пологи 5 років тому, то він би теж був проти... Я, мабуть, також... Але коли приходить час народжувати, то для жінки важливою є підтримка близької людини (найкраще чоловіка), та й чоловік відчуває, що він є потрібним. Зрештою, люди починаються цікавитися цим питанням, коли приходить час і тоді змінюють свою думку. Говорю зараз про свою сім"ю, але думаю, що не лише у нас так було.

• Подобається Подобається x 3
  6. Tequilochka

Tequilochka Well-Known Member

А мій ще до одруження сказав, що він буде присутній на родах!

7. Iwka

Iwka Well-Known Member

Мій чоловік виявляється хотів бути присутнім на пологах одразу з того моменту, як дізнався про вагітність... але не знав,як я то сприйму...:o
    Зараз настроєний рішуче, готовий помогти - а шо з того получиться напишу вже опісля...
    Також проголосую мабуть за нього вже згодом (так як його тутечки нема)

8. Ailenka

Ailenka Member

ггг. питаю свого мужчину: ти хочеш бути присутнім на моїх пологах? він, не відволікаючись від компа: - та можна..подивитися
    виявляється я його в кінотеатр запрошувала...))))))))))))

9. Margaryta

Margaryta Well-Known Member

Мій чоловік відповів та, що там роди піду ще раз з тобою, хоча ні піду якщо ти ще раз того захочеш.
    Моя перша вагітність повинна була закінчитись ну зрозуміло чим але сама без чоловіка ми це питання обговорювали не раз і мені було б не приемно, але мої мучення які складали 29 години змусили чоловіка помагати мені тримати ноги за що я йому дякую за його підтримкуЮ, хоча багатьом чоловікам на таке наприєно дивиться коли його кохана дружина не найліпшому стані, а є чоловіки в яких на таке є протипокази і чесно кажучи я їх розумію.

10. anka

anka Well-Known Member

Чула від одного знайомого- висловлювався при дружині: "і нічого страшного в тому нема- був я на тих пологах-фігня повна, нема на шо дивитися" втовкла б... !
    той самий варіант! я багатьох чоловіків переконала в тому, що вони повинні бути на пологах і всі потім казали, що дуже раді, що були присутні.
    Більшість сприймає присутність чоловіка на пологах не як підтримку, а як "йду подивлюся, головне не зімліти, головне не зімліти". А ще мені не подобається, коли кажуть " чого я там не бачив?" ти ТУДИ йдеш дивитися, чи своє дитятко зустрічати?!, "не хочу, щоб мій чоловік бачив мене в такому стані, потім він мене не захоче":8:. Така бздура!!!
    і про "моральну готовність"- присутність на пологах, на мій погляд, не героїзм, а звичайне бажання чоловіка бути поруч із коханою і побачити неймовірну мить появи на світ дитятка. Просто суспільство нашарувало стереотипи і понав"язувало ідіотські штампи нашим мужчинам. Дехто боїться заплакати від щастя при дружині, дехто стидається "перед пацанами"- ой, бачила і таке- переконати не вдалося. Часта фраза тієї розмови "то не для мене, я її-в роддом, а сам піду з пацанами в бар".
    Мій чоловік всім завжди каже, що пологи- то святе дійство і що чоловік повинен там бути присутнім. ойййй, я ним так горджуся.....:girl_in_love::shy:

Останнє редагування: 16 Грудень 2009
  11. Ailenka

Ailenka Member

абсолютно згідна. не стільки потрібно жінці показати-ото дивися як я намучилася, ось тобі тут не казочки розказувати, а йдеться мова про те, що чоловік сам свідомо мусить вирішити для себе- чи зможе він підтримати свою кохану при такій відмовідальній події.........і ще нагадує складання іспитів у вузи-здоровезний натовп зі студентів та групи підтримки. що складається із їхніх батьків, і мами вже наніц знервували,а студент(ка) що поступаає і в вуса не дує-бо нашо переживати, за них і так вже все вирішили (чи то домовилися, чи тот підмазали, чи впевнений що він(вона) наймудріший...от якраз мужчини мені нагадують тих абітурієнтів...і чоловік присутній на пологах не тому що він САМ цього бажає, тому що в нього є певні наміри полегшити якимось чином "страждання" жінки, відчути що зачаття, вагітність та й роди це не проблема тільки жінки, а це спільна подія двох людей. ми не вправі змушувати чоловіків бути на пологах, тим більше якщо від них користі нуль. і він це ніби як армію відбуває

12. Iryna

Iryna Well-Known Member

я взагалі не уявляю свої пологи без чоловіка:girl_in_love:, без його підтримки...я б без нього не справилася!!!!Коли родилася доця, то він плакав, зате тепер між ними такий міцний зв"язок, що можна без сумнівів сказати, що це татова донечка:girl_curtsey:
    Він після родів мені заявив, що на наступних пологах буде обов"язково:girl_claping: і на наші інтимні стосунки це абсолютно ніяк не вплинуло:girl_in_love:

13. amurka

amurka New Member

але є різні чоловіки.....
    мій чоловік якщо б був би зі мною на пологах і бачив шо я там "викрикувала" і "виробляла",...він би не витримав і лікаря "стукнув",сказав-"зробіть шось,щоб вона не мучилась.....і т. д."
    а схватки в мене були цілу сутку...так шо я не уявляю весь цей час його біля себе,мені було легше коли він був "за дверима"!!!

14. anka

anka Well-Known Member

Амурко, а може якби він був, в Вас би все було значно легше і Ви б зовсім не викрикували?
    Я думаю, що без чоловіка, я б може і рипіла, а так обіймала його і жалілася йому, наспівувала. То при потугах, а при переймах то ми взагалі ходили коридорами і хіхікали.
    Як згадую пологи- він мені нагадував і як дихати (забувалося якось), тільки раз гаркнула на нього, бо він мені казав як тужитися:), а я вже була трохи зла:)
    Але якби його не було- мене б тримали далі на кріслі, а так- ми стоячи народжували- я чоловіка ледве не переламала:) хто б ще погодився мене притримувати?
    Є в мене кілька знайомих, які мали перші пологи без чоловіка і другі -з. і ВСІ казали, що з чоловіком було незрівнянно легше.

15. amurka

amurka New Member

в мене були важкі роди....коли були перейми я ходила...кругом було багато крові((..я була вимучена і на ходу засинала,бо цілу ніч неспала від переймів.....картина була страшна...зі мною була знайома яка працювала в роддомі....ніби близька родина,але легше мені від того не стало.....всеодно вважаю,що чоловік зайвий там...але це тільки моя думка і в кожного вона різна!!!))

16. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Якби він там був, думаю, ви би так не поводилися. Воно би природньо так склалося. І чомусь та ваша страшилка тільки підтверджує таку думку.

17. amurka

amurka New Member

я з вами не погоджуюсь!!

18. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

А свідомість того, як виглядаєте зі сторони, не допомогла би? ;)
    Бо родичі та близькі то таке, а чоловік... то все-таки зовсім інші відносини.

19. veronka

veronka зла друзя

Мій чоловік спочатку боявся, але протягом вагітності усвідомив наскільки це важливо, в першу чергу, для нього:girl_smile: мені було б без нього зовсім погано (бо дуже боялась неуважності лікарів, їх ставлення та й просто бути самою), коли були сильні перейми, то він гладив мені пузик і мені ставало легше і не так боляче:girl_in_dreams: а після пологів його наші стосунки стали кращими, міцнішими, довірливішими (завжди і у всьому покладалася лише на себе):girl_in_dreams:

20. amurka

amurka New Member

кожен має право на свою думку,рішення....в кожного різні стосунки між близькими,в кожного різний характер...і кожена жінка має право вірішувати- родити самій чи з чоловіком!!!!!