Сімейні пологи - думка жінок (чи чоловік пішов би...)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем levandivka, 3 Грудень 2007.

?

Чи пішов би я на сімейні пологи?

1. Так - це подія, в якій я повинен приймати участь.

50 голосів
    58,8%
  2. Ні - це справа жіноча, де я нічим не допоможу.

8 голосів
    9,4%
  3. Піду, тільки коли цього захоче моя дружина.

17 голосів
    20,0%
  4. Не піду, бо морально не готовий до цього.

10 голосів
    11,8%
  1. Ольга

Ольга Well-Known Member

Відповідь: Сімейні пологи - думка чоловіків

можете спробувати домовитися про індивідуальну консультацію у когось з тренерів-лікарів, які ведуть курси...

• Подобається Подобається x 1
  2. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

Знаєте, мені здається не варто відразу фільми качати, особливо ті дуже "откровенні", а то ще передумає, думаю спочатку таки треба пару консультацій фахівця, як би там не було з роботою, а потім можна і фільми, як то кажуть щоб була якась "база".:)
    Я правда не спеціаліст, щоб давати поради, але така моя думка:ninja:

3. RubenRybnik

RubenRybnik Well-Known Member

интересно а можно договориться с реанимационной бригадой которая будет ждать под окнами на всякий случай?

4. levandivka

levandivka З яйцями...

Та і міністра можна під вікна запросити. але дорожче.

5. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Маю трошки на диску - пози під час перейм з допомогою чоловіка, на диску. Можу поділитись, якщо ще актуально - пишіть в ПП.
    Сама брала для чоловіка. З власного досвіду - це , звичайно не зашкодить, навіть дуже поможе, але найголовніше - його бажання помогти.

6. RubenRybnik

а если серьезно? был у кого опыт?

7. Tanju

Tanju Well-Known Member

Мы решили, что присутствие мужа на родах совершенно ни к чему-(обоюдное решение и моё и мужа). Моё мнение, что если все -таки пара решается на семейные роды, то и подход к этому должен быть серьёзный,т.е. :участие мужа во время всей беременности, посещение курсов, сдача всех необходимых анализов, а не так, как я слышала это бывает, что не собирались вместе рожать, а потом после приезда в роддом, врач предлагает пойти мужу в род.зал...

8. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Не те, щоб ми планували, але я хотіла, а чоловік не відмовився. На курси я ходила сама, бо чоловік таки мав ходити на роботу і заробляти гроші. При цьому він дійсно мені поміг в пологовому - мені елементарно було комфортніше в його присутності - було з ким поговорити і відволіктись, а потім дуже допомогла і його фізична сила, та знання , що саме і як саме треба мені сказати, щоб отримати потрібний результат. В кінці, перед потугами я тільки його і слухала. Не знаю чи зрозуміло написала... Все таки це більше залежить від відносин в парі.ІМХО.

• Подобається Подобається x 9
  9. Katrin

Katrin Well-Known Member

Розкажу історію пологів моїх знайомих. Це їх друга дитина, першій 5,5 років назад. На питання про сімейні пологи, чоловік знайомої якось так ініціативи не проявляв,єдине сказав, що якщо захоче дружина, то він піде,але їх лікар ніби не дуже підтримує СП. На курси вони не ходили, якоїсь спец. підготовки не отримували і т.д.
    Пологи почались швидше і стрімкі, приймав дитину чоловік в таксі (не встигли доїхати) Родила, як пісню заспівала. Чоловік знайомої при цьому всьому памятав, що дитина пуповиною була обвита (показувало УЗД),скинув пуповину, все зробив як треба, пуповину тыльки вже швидка перерізала. До чого веду, природа вона значно розумніша ніж ми всі і просто не треба панікувати.
    Другий приклад- це запропоноване моєму співробітнику вже в ПБ піти родити разом. Як він розповідав про пологи потім,з таким натхненням, з таким щастя- не передати словами.
    Все індивідуально.

• Подобається Подобається x 5
  10. Масінька

Масінька Well-Known Member

Я десь місяць назад свого чоловіка питала чи він хоче зі мною родити, то по реакції не зовсім усвідомила, чи так чи ні. А вчора спитала знову, точніше попросила, щоб не пускав мене саму, що без нього туди не піду, то він підтримав і сказав, що тепер саму і не відпустить. :)
    Я до чого веду, що перша реакція мужчини може бути незрозуміла для нас, бо вони ще самі не усвідомили що від них хочуть. А коли подумав, "переварив", перейнявся тим, то й думка схиляється в сторону підтримки дружини, а не власного почуття егоїзму.

• Подобається Подобається x 3
  11. kati

kati Well-Known Member

а ви вважаєте що чоловіки не йдуть на роди тільки через власний егоїзм? !Більше варіантів ніяких так?

12. Масінька

Масінька Well-Known Member

Шановна kati, очевидно я не так висловилась, або Ви не так мене зрозуміли. Звичайно, це не єдина причина, по якій чоловіки не хочуть йти на роди.
    Але, оскільки мій чоловік не проти зі мною йти, то аргументів проти від нього чи чоловіків моїх подруг, я не чула і не знаю, можу лише здогадуватись. Очевидно, у Вас досвід більший і Вам видніше чому чоловіки не йдуть на пологи з жінками.

13. kati

kati Well-Known Member

дякую, просто ви так написали, що склалось враження, що чоловіки які не прсутні на родах сплошні егоїсти, а я з цим не згідна

• Подобається Подобається x 2
  14. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

От в нас з чоловіком навіть ще до вагітності це питання обговорювалось, оскільки він вже до мене був одружений і мав дитину, от він вважав що в принципі йому на пологах робити нічого, його колишня дружина категорично того не хотіла. А я навпаки доводила йому наскільки то важливо і корисно. Ну але в кожного свої думки на це. Він в свою чергу звичайно не стрибав від восторгу що його чекає присутність на пологах але і не відмовлявся категорично. Було так тіпа... ну він згоден. Потім ближче до пологів він по ТВ натрапив на программу про реалії наших пологових, про ставлення до жінок, про халатність лікарів, про багато чого. З того моменту він мене запевнив що однозначно піде зі мною. Потім коли ми домовились з нашим лікарем якому чоловік абсолютно довіряє він якось мені сказав щось тіпа - а може я не піду разом з тобою, а може не треба....... в мене чуть ноги не підкосилися. Бо мені чоловік потрібен, як я вже багато разів писала не стільки для того аби він оце все бачив і перейнявся тим на все життя, а скільки аби я не почувалася там саменька. Хоча перейнятися чоловікові тим чудом народження дитини теж не зашкодить.
    Чим ближче до пологів.... тим мені було страшніше..... там ще родичі насіли мол нашо ти його береш і почали його відмовляти..... і мене така істерика була з цього приводу, що чоловік побачив що краще він буде поруч і я буду спокійна, аніж лише мене саму. Може він ще там щось зрозумів, я його вже не випитувала. Але факт в тому що він йде зі мною.
    Моя мама чогось дуже сильно переживає що він там налякається.... що мене дуже дивує, бо здоровий мужик зі здоровою психікою і адекватним сприйняттям того процесу повинен нормально це сприйняти, і більше того допомогти жінці а не лякатися.
    Ну це моя така думка.

• Подобається Подобається x 6
  15. Tanju

Tanju Well-Known Member

Я считаю , что неподготовленным людям, в т.ч. и мужьям нечего делать в род.доме, и тем более в род. зале. Извините, беременная женщина на протяжении всей беременности проходит массу анализов,стоит на учете, а неподготовленный муж этих самых анализов не проходит, а потом мы все удивляемся откуда берется инфекция в род.домах...:confused:

16. dieSonne

dieSonne Well-Known Member

Інфекція є всюди, якщо вона не причепиться в роддомі, вона вас де завгодно зможе підчепити, ви самі можете дитині її принести з двору, з маршрутки від знайомих на одязі, на обличчі і т.д. Тут ідетьс яне про підготовку антиінфекційну, бо її як такої нема, звісно що є такі речі які чоловікові варто зробити, зокрема флюрку, а про психоемоційну підготовку, про готовність чоловіка допомогди дружині фізично і морально, підтримати її в час народження нею їхньої спільної дитинки, хоч чоловікам і здається що для жінки то звичне діло, але, вибачте, жінка часом лише раз народжує, два-три максимум, їй ці переживаня так само важко даються як і йому, а від неї ще й вимагається неабияких зусиль. Чоловіка в сам родзал ніхто не зажене, але якщо він усвідомлює таку потребу - то піде сам, якщо ні - може підтримувати в часі схваток - це найнеприємніший момент, масувати, відволікати увагу, потанцювати з дружиною, дихати разом з нею, ходити і підтримувати. Але то діже індивідуальна штука, кожне подружжя вирішує самостійно як народжуватиметься їхня дитинка - у присутності їх двох чи жінка самою залишиться і їй допоможуть лікарі (часом і вродять за неї, в нас і таке буває)

Останнє редагування: 10 Грудень 2008
  17. okodemig

okodemig Well-Known Member

можна йти чоловікові на пологи, але треба докладно знати, що відбуватиметься. Знання то сила (а інтернет - лише інструмент для здобуття знань)

18. RubenRybnik

Это совсем не страшно:) надо идти и помогать жене .... обращение к коллегам мужьям:)
    вот наша палата

• Подобається Подобається x 8
  19. Відповідь: Сімейні пологи - думка чоловіків

Не такі ми вже і підготовлені йдем в роддом! Здаємо аналізи, стоїмо на обліку, на узі час від часу ходимо, про роди слухаємо в кращому випадку на курсах а в іншому від знайомих, рідних та читаємо нафорумах. Ми так само не підговлені як і чоловіки! (Доречі, чоловіки мають пройти повне обстеження, для того щоб нам дали виписку в амбулаторну картку.)

20. dimalozz

dimalozz Well-Known Member

Погоджуюсь на 100%. Знання потрібні і побільше, хоч краще йти нічого не знаючи і просто люблячи свою дружину, ніж взагалі не йти з відмазкою що я нічого не знаю і не вмію.
    Я перед пологами дивився відео з різніх пологів... вдалих і не дуже... (тут в сусідній гілці лінк давали), вагітним таке дивитись не можна, принаймні не все... так от навіть це відео вже було для мене круто, зате на пологах я був у свідомості. До того думав, що достатньо переглянути фільм BBC про пологи щоб все знати що до чого, насправді зовсім ні, а "все знати" я вже буду хіба вже на наступні пологи, на перших кліпав очима, про все розпитував-перепитував :).

• Подобається Подобається x 2