Швидке виготовлення закордонного паспорта

Тема у розділі 'Мандри', створена користувачем Kiss, 13 Квітень 2010.

1. enigma

enigma Well-Known Member

Відповідь: Швидке виготовлення закордонного паспорта

так

виходить до 2013 нікуди поїхати на можу, бо нових віз вже не отримаю

2. Тетянка

Тетянка Well-Known Member

чому? Залежно куди - в Болгарію, Угорщину, Туреччину - прекрасно й на дівоче отримаєте :), я так робила. Навіть шенгенську візу в Угорщину нормалньо відкрила. Правда переживала трохи на кордоні, але всюди все було ок.

3. enigma

enigma Well-Known Member

в мене знову питання з тими моїми паспортами.
    Чи можна якимось чином залишити старий паспорт(на старе прізвище), нехай він буде вже недійсний, але власне лишити цілий (не відривати там якісь сторінки).

4. Тетянка

мені за Залізничній сказали, що не можна :sad:

5. tanchyk

tanchyk хочу миру в Україні

Паспорт на дівоче прізвище заберуть обов"язково, інакше нового не зроблять.

6. enigma

enigma Well-Known Member

а якшо оформити втрату? це дуже накладно?

7. ola-lyola

ola-lyola Well-Known Member

А я здавала сьогодні старий паспорт, то питали чи не хочу залишити, бо він в мене до червня, казали що треба заплатити 80 грн і можна залишити. Правда я прізвище не міняла, лише паспорт бо скоро закінчиться.
    Взагалі враження від тої залізничної двозначне - ніби і швидко, але як завжди все в нас робиться через д...
    Прийшла вперше - до консультанта, вияснила що треба, записала, навіть сфотографувала список документів, щоб нічого не забути.
    Вдруге, знову черга - я з повним переліком документів для себе і для проїзного для дитини. І тут починаються "качелі" - проїзний виготовляємо тільки в терміновому порядку... бланків нема... На мої аргументи чому? починається,а у вас що всі документи може є?
    Кажу є всі, що у переліку. Перегладають, "А у вас немає заяви-анкети де фото завірене ... Увага! ЖЕКом..."
    На мої запитання на підставі якого нормативного акта ЖЕК має завіряти фото моєї дитини, відповіді не отримала.
    Йду до начальника, який на аналогічне запитання надав унікальну відповідь - "А звідки я знаю яку ви дитину вклеїте, треба печатку з ЖЕКу чи в школі", звідки може знати мою дитину ЖЕК, начальник сказав - А в них є (знову увага!) будинкова книга... "Якщо дитина не вчиться в школі, то можете завірити в садку"
    На мої запитання, чого цього мені не повідомили, і не дали бланку, як я приходила на консультацію, щоб двічі не ходити в ЖЕК за довідкою про прописку а потім ще раз завірити фото на заяві, відповідь була - треба було зайти на сайт...
    Пробувала знайти нормативний акт, на підставі якого треба завіряти фото дитини в ЖЕКу - не знайшла. Добре що завірили в садку, хоча таке прохання їх дуже повеселило.
    З третьої спроби, знову черга, документи здала, хоча також починали "для дитячих немаж бланків, треба резолюцію начальника..."
    І насамкінець - на одного нормальностоячого в черзі громадянина припадало по 2-3 "від Петра Петровича" і по дзвінку...
    Зате тепер на інформаційній дошці в переліку документів для проїзного дитина зявився пункт "заява встановленого зразка, завірена за місцем проживання чи навчання". Може комусь допоможе тричі не бігати...

Останнє редагування: 18 Квітень 2011
  8. enigma

enigma Well-Known Member

Поділіться, будь ласка, тим переліком (для дорослого).

9. ola-lyola

Це той перелік що я фотографувала минулого вівторка, добавилось тільки для дитячого проїзного ота заява-анкета.
    Можу ще добавити що копію паспорта треба у двох екземплярах. Ну і квитанції які оплачуєте там на місці, в банку.

10. Тетянка

в тому то й справа, що якщо старий паспорт на те саме прізвище - можна доплатити і залишити. А якщо різні прізвища, то тре здавати. Шкода. П.С. Щось у них розцінки виросли. раніше, щоб залишити старий паспорт тре було 60 грн.

11. enigma

enigma Well-Known Member

Почитала я законодавство, написано, що можна зробити відмітку про втрату в тій заяві, тоді вони зобовязані кудись там повідомляти. Мені би підійшло так оформити...

12. Тетянка

ооо ,то точно! А ще був такий нахабний хлопчинка, тощенький, який запускає людей ?

13. Kasia

Kasia Well-Known Member

Оля, а та черга на здачу - реально скыльки часу займає?

14. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

а де зразок можна взяти?

15. ola-lyola

Як пощастить, вперше стояла годину, вдруге біля трьох, а втретє десь хвилин 15.
    Гафік прийому, сфотографований на вході

В них, на Залізничній, 56, тел. 239-53-10
    Начальник казав що ще є на сайті, але я не знайшла такого.

16. bubamara

bubamara Member

і це ще можна вважати, що небагато:shok:
    Я сьогодні теж ходила здавати документи на Залізничну. Прийшла туди об 11.30, переді мною було 4!!! чоловіки, не багато. Але за годину сидіння в черзі НІХТО з "загальної" черги не пройшов до столу на оформлення документів. Потік Коль_Васів_Вовів_і_Пєтів до Галі_Люби_Ліди не припинявся, і тільки півпершої, за півгодини до обіду, пішла людина із загальної черги. О першій всіх успішно попросили вийти на вулицю, зачекати доки не закінчиться обідня перерва (Боже, дякую тобі за сонячну погоду :girl_angel:). А о другій перед дверима був вже справжній натовп, оскільки крім тих, хто здає документи, прийшли й ті, які вже отримують паспорт. В приміщенні діялося теж саме, що й в інших ВВІРах. Отже, процедура здачі документів у мене зайняла 3 години (із годиною обіду включно), це при тому, повторю, що я була 5-ю в черзі. Сама процедура виглядала так: черга, підходиш до столу, де заповнюєш 4 документи, потім отримуєш квитанції, які потрібно оплатити в банку (банк поруч, адресу скажуть), можна квитанції оплатити заздалегідь, якщо точно знати реквізити. Я прийшла із оплаченими квитанціями, які оплачувала через Приват, але платила на рахунки ГУ МВС у Львів. області, бо планувала спочатку йти в Шевч. ВВІР, а для Міжрегіонального центру (МЦ) потрібно робити оплату на ГУДКУ у Київ. області. Тому якщо оплачувати наперед, краще уточнити реквізити (думаю, можна по телефону). Потім із квитанціями і заповненими папірцями йдете у 1 кабінет, де роблять фото. Там сидить дві справжні стерви (напевно їх взяли на роботу як заслужених працівниць із іншого ВВІРу) - говорити не вміють, лише гиркають. Після того як зробили знимку, підписуєте ще два папірці (один із них зразок підпису, який буде у паспорті, тому підписуйтеся гарно :)), і на цьому все. Весь процес займає хвилин 30 - 40 (це з дорогою в банк і назад, і при умові, що ви дочекалися своєї черги).

Щодо здачі старого паспорта, у мене паспорт забрали, так як він на дівоче прізвище, але вирвали і віддали мені сторінки із візами.

Ось скан реквізитів, які мені дали в МЦ: правда два платежі 13.10 грн. і 46.90 грн. без реквізитів, але в Фольксбанку на Стороженка 12 були в курсі, що це і прийняли ці дві суми.

17. mysha

mysha New Member

Реально з понеділка по середу вони працюють не до 18.00, а до 17.00. Потім двері з середини зачиняють і треба дуже довго стукати, щоб хтось відчинив... Зі мною так раз було в понеділок і раз у вівторок. Відвідувачів всередині не було! Документів приймати не хотіли, аргументували тим, що для відвідувачів вони працюють до 17.00, а потім обробляють документи. Треба просити покликати керівника (в мене подіяло - документи взяли о 17.30), ще можна погрожувати пожалітися у захист прав споживачів (не пробувала, бо мені чоловік пізніше сказав), оскільки вони повинні працювати для відвідувачів так, як вказано в графіку.

18. tanchyk

tanchyk хочу миру в Україні

Передзвоніть і запитайте, мов я загубила, а тепер хочу зробити але вже на чоловікове прізвище. Там буде якийсь штраф, якщо я не помиляюсь! А ще можуть сказати писати оголошення в газету про втрату!

19. Nuson

Nuson New Member

Народ, в той МЦ просто неможливо додзвонитись, там або зайнято або не беруть трубки. Скажіть, може хто знає, якщо ми з чоловіком разом оформляли паспорти, то чи може він по паспорту (коли буде забирати свій) забрати і мій закордонний?

20. Almariel

Almariel Well-Known Member

не може. хіба "попросите", але я не знаю, як там з "просьбами".