Швидке виготовлення закордонного паспорта

Тема у розділі 'Мандри', створена користувачем Kiss, 13 Квітень 2010.

1. tanchyk

tanchyk хочу миру в Україні

Відповідь: Швидке виготовлення закордонного паспорта

Дітям дають проїзний документ(світло голубенький паспорт), терміном на три роки!

2. ola-lyola

ola-lyola Well-Known Member

Для оформлення проїзного документу необхідно нотаріально завірену згоду обох батьків, довідку з місця проживання (незнаю навіщо), квитанції про сплату послуг (розмір залежить від віку дитини). Фотокартки, ксерокопія свідоцтва про народження.
    Але такий документ як вже писали, дійсний лише 3 роки, тому краще вклеєти дитину а паспорт одного з батьків, до 5 років фото необовязково і діє до закінчення терміну паспорта батьків або до повноліття дитини. Треба нот. завірену згоду другого з батьків, два фото, паспорт, квитанції про сплату.

3. Нікуся

Нікуся постою послухаю...

прийшла щойно з Залізничної. Щоб вписати дитину в паспорт потрібно нотаріально засвідчений дозвіл батька, довідка з жеку про приписку копія та оригінал свідоцтва,3 фото 3,5-4,5 см.
    отой нотаріальний дозвіл вони забирають копію чи оригінал?

зорієнтуйте, щоб зробити дозвіл батька в нотаріуса які потрібно документи?

Останнє редагування: 17 Січень 2011
  4. Lidusha

Lidusha New Member

Треба присутність батька в нотаріуса і його український паспорт.

5. ola-lyola

Оригінал, якщо вам треба копію, то можете відразу при виготовленні дозволу зробити його копію в нотаріуса і завірити. Але навіщо вам той дозвіл? Якщо захочете їхати з дитиною самі, то для візи необхідно робити новий дозвіл-згоду батька, з вказанням країни (чи країн - напр. Шенгенської зони) куди і на який час ви вивозите дитину.
    Ще треба ідентифікаційний код.

6. mysha

mysha New Member

Мені на Залізничній казали приносити свої фото (2,5см*3,5см). Це було пів року тому.

7. lucysd

lucysd New Member

Маю два питання:
    1. чи можна на Залізничній робити паспорт тим, хто у Львові не прописаний?
    2. чи хтось тут залишав собі старий паспорт, коли видали новий? (знаю, що можна якусь заяву написати, щоб старий не забирали)

8. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

Можна , я робила

9. lucysd

lucysd New Member

дякую! а ціна була така сама, як для львів'ян? і у який термін зробили?

10. Smokky

Smokky New Member

Можна залишити якщо в ньому є дійсні візи

11. lucysd

lucysd New Member

я колись читала, що можна навіть без відкритих віз залишити паспорт. пишеш заяву, що, мовляв, через необхідність частих поїздок за кордон потребую два паспорти, чи якось так. але не знаю, чи зараз таке ще можна.
    дякую! буду дізнаватися вже на залізничній

12. tanchyk

tanchyk хочу миру в Україні

Можна, пишете заяву і доплачуєте 100 грн. щоб залишили старий, але при умові що в старому не дівоче прізвище, а новий хочете на чоловікове прізвище.Якщо був на дівоче, а робите на інше то забирають старий!

---------- Додано в 09:56 ---------- Попередній допис був написаний в 09:54 ----------

На Залізничній міжрегіональний ВВір, тому для всіх все однаково, роблять від 3 до 45 днів!

13. lucysd

lucysd New Member

tanchyk, дякую! прізвище я не міняла, тому можу залишити старий паспорт.

14. bubamara

bubamara Member

При оформленні зак. паспорта за страхування платити не потрібно, ну хіба б на то була ваша добра воля. Тому що це страхування - добровільне, просто ніхто як правило вас не питає, чи ви його хочете. Але якщо не оформляти його, то ніяких проблем не повинно бути. В крайньому разі, якщо таки в працівника ОВІРу виникнуть питання, можете попросити, щоб вам надали письмове пояснення у відмові приймати ваші документи без оплати страхівки. Зазвичай таке прохання вирішує проблему автоматично, і документи приймають. Щодо власного досвіду, два місяці тому моя подруга виробляла закордонний паспорт у Галицькому ОВІРі без страхівки, і жодних проблем з цього приводу не було. А ось тут інформація про "законність" стягнення страхових зборів при оформленні паспорта.

15. Viola

Viola Well-Known Member

Вже здала всі документи і без проплати тої страхівки. Це просто Шевченківське відділення ВВІР таке нагле - написали р/р і суму в списку ОБОВ'ЯЗКОВИХ квитанцій які треба нести при подачі документів. Вимахувались там трохи, хамили. Але документи не посміли не приняти. Сказали, правда, що коли буду забирати паспорт то прийдеться мені писати заяву про те що я відмовилась від тої страхівки ))))))) Але більшість людей мовчки, без розбору платять і "не вякають". Я в шоці! В нормальній країні вже б відкрили кримінальну справу... Люди, не платіть мовчки за все! Розбирайтесь у всьому. Вас хочуть напарити на кожному кроці.

16. Nuson

Nuson New Member

В мене чоловік вчора хотів здати документи на закордонний паспорт в Шевченківському ВВІРі, прийшов туди десь год. 15.30, людей вже було десь 40 чол. За 20 хв. стояння ніхто не зайшов і не вийшов, то він розвернувся і пішов. Казав, що попробує в Залізничний ВВІР, кажуть там немає таких черг.

17. Almariel

Almariel Well-Known Member

Я наскільки зрозуміла, що у Львові на Залізничній є Міжрегіональний центр видачі паспортів? я б рекомендувала його, замість інших ОВІРів. не знаю, як у Львові, але в Києві можна у них на сайті записуватися в чергу онлайн. я так робила і здала документи за 1 годину. ніякого страхування не платила (і не вимагали). правда у них було відділення банку (прямо в тому ж приміщенні - для зручності), який брав по 10 грн за одну квитанцію (але шукати інший банк у незнайомому районі муста не хотілось). Але, не зважаючи на це, паспорт мені обійшовся в 400грн з послугами банку включно (через 30 днів забирати паспорт). щоб залишити старий - доплата 70 грн (+ клопотання, чому вам потрібен старий паспорт, бо ж візи вам можуть вирвати і віддати так)

будьте уважні, хто робить другий паспорт (при зміні прізвища), що змінились (вкотре! :girl_devil:) правила транслітерації, тому краще прихопити з собою закордонний паспорт чоловіка, його копію, свідоцтво про одруження, і його копію, щоб написали ваше прізвище так як і чоловікове.

якщо терміново треба, то 900 грн - за 10 днів, 1300 грн - за 3 дні. але треба підтвердження, чому вам терміново треба паспорт (наприклад, відрядження і т.п.)

http://passport-ua.org/ua/documents.html - і ще таке посилання цього центру - дуже багато корисної інфи, яка відповідає на багато питань з цієї теми.
    і ще: копію ідент. коду вимагають на окремому листку А4 (не разом із паспортом)

Останнє редагування: 22 Лютий 2011
  18. Montreal-ka

Montreal-ka Well-Known Member

Я щойно звідти. Я мала вже закорд.паспорт, цього разу робила його заміну у зв*язку із зміною прізвища.Прописана я не у Львівській області. Черга була сьогодні здороооооовецька. Але швидко проходила, бо обслуговує одразу 2 столика. Я була 10 чи 11 в черзі, то рівно за 1 годину мене покликали до столика. Весь процес заповнення бланків, ксерокс документів (на місці), оплата (теж на місці), фотографування зайняло 20 хвилин. Я задоволена! Дівчата працюють там оперативно, ввічливі (мені тіко дівчинка Галинка не дуже сподобалася, бо я попросила глянути на фото, а вона щось собі під носа буркнула, шось типу " та й так нормально, нашо вам на то дивитися", то я сама полізла у монітора і подивилася на себе :girl_blush2:). Через 6 тижнів йду забирати паспорт. Заплатила 445 грн

19. ola-lyola

А де саме на Залізничній? Яка адреса?

20. napoleona

napoleona Well-Known Member

Киньте хтось у пп номер за яким можна подзвонити на Залізничну!:girl_flag_of_truce: