Швидке виготовлення закордонного паспорта

Тема у розділі 'Мандри', створена користувачем Kiss, 13 Квітень 2010.

1. Tamada

Tamada ла-ла-ла

Відповідь: Швидке виготовлення закордонного паспорта

При виготовленні закордонного - безкоштовно, якщо паспорт вже є - 18,63 грн.
    Сайт ДМСУ

2. tinkaKris

tinkaKris Just do it!

В мене така ситуація: вийшла заміж, змінила прізвище, тепер так розумію, треба виробляти з "0" закордонний паспорт, не маючи можливості і часу йти в суд і відсуджувати паспорт за 170грн,
    У скільки це зараз всетаки обходиться (Львів, р-н Франківський)

І що потрібно додатково, тільки паспорт, ідентиф. Код, свідоцтво про шлюб, (фото???) чи можливо ще щось??
    Може тут хтось вже так преробляв, та й мені підкаже:girl_curtsey:

3. Tamada

Tamada ла-ла-ла

Справді, при зміні прізвища паспорт треба оформляти "з нуля". Обходится паспорт однаково у всіх відділеннях. Як не маєте бажання судитись - 170+87,15+120=377,15 грн. В Франківський йти не раджу, там традиційно шалені черги. Раджу Галицький (Мартовича) або Залізничний (Я.Мудрого). Потрібно паспорт і копія коду. На всі додаткові вимоги типу довідки про несудимість, страхівки, копій паспорта, з Жеку, тощо - лякайте скаргами в Київ, щоб хоч частково відстояти справедливість.
    На сайті ДМС вичерпна інформація щодо оформлення паспорту "без суду": http://dmsu.gov.ua

4. tinkaKris

tinkaKris Just do it!

Дякую!
    і ще запитаю: То зараз нема територіальної прив'язаності по районах при здачі документів??

5. Tamada

Tamada ла-ла-ла

Немає, подавати можна в будь-яке відділення.

6. mamaMari

mamaMari New Member

хотіла сьогодні подати документи на вписання дитини у свій паспорт і ще виготовити для старшого сина окремий проїздний документ.
    для вписання вимагали сплатити за послуги 18грн коп, свідоцтво про народження дитини і його копія, мій закордонний паспорт, укр. паспорт і копія до нього, а також нотаріальну згоду батька на вписання . Документи не подала, бо не мала нотаріальної згоди, бо на сайті цієї вимоги не було. Питання чи потрібна ця нотаріальна згода і чи потрібно ще якусь заяву писати, чи то вже при офрмленні документів.
    Для проїздного документу теж оплата послуг 20 і 30 грн з копійками, свідоцтво дитини і копія до нього, а також хочуть нотаріальну згоду двох батьків? і довідку про місце прописки дитини , Цікавить чи потрібно дійсно ця нотаріальна згода і якщо ні, то якими документами апелювати і чи потрібно довідку про прописку?
    Ще не хочу платити ДП Документ за оформлення облікової картки і заяви , чи є десь зразок як заповнювати і бланки, і чи обов
    'язково це має бути друковано, чи можна від руки заповнити. Дякую

7. Юкола

Юкола Ділова ковбаса

Народ, підкажіть!
    Ситуація така.
    Буду роиби собі подвійне прізвище.
    В РАГІ сказали, що закордонний паспорт мені не видадуть, бо виходить багато букв 16, а треба щоб було не більше 12..... ну брєд, нє?

8. zjomka

zjomka Well-Known Member

По тій же причині вчора навідалась в Міграційну службу Галицького району, доречі тепер вони знаходяться не на Мартовича, а на Чайковського 17 на 2 поверсі. Запаслась я терпінням, начиталась попердніх дописів і вирішила сплатити все що завгодно, лиш би не псувати нерви собі і мати паспорт якнайшвидше...
    Прийшла 14:30, в черзі двоє людей, але для того, щоб взяти перелік документів пропустили мене першу. Тітонька дала перелік і сказала де оплатити всі рахунки (реквізити вказані в переліку) я все мала з собою крім 2 конвертів з марками. Оплатила за все орієнтовно 420 грн., черги в А-банку на Дудаєва не було взагалі. Купила конверти і повернулась на Чайковського, під кабінетом не було нікого, здала документи, мене сфотографували (шкода фото не показали, а я шось протормозила попросити) і все. За паспортом прийти потрібно через 1 місяць і 1 тиждень :)
    На це все потратила 40 хв., приємно здивована, бо від багатьох чула, що тратять по пів дня...

---------- Додано в 13:47 ---------- Попередній допис був написаний в 13:38 ----------

Хотіла залишити старий паспорт, там купа віз, щоб в посольство з собою взяти, але не дозволили, бо є зміна прізвища... тільки вирвала з паспорта сторінки.

9. Miss Sixty

Miss Sixty Double Boy Mama

---------- Додано в 14:48 ---------- Попередній допис був написаний в 14:33 ----------

А в мене питання до дівчат, які вийшли заміж-змінили прізвище і їхали у подорож закордон: при зміні прізвища старий закордонний паспорт одразу стає недійсним? Потрібно виробляти новий паспорт і аж тоді їхати чи можна по-старому ще?

10. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

Хто в курсі, чи потрібно свідоцтво про народження при вклеюванні фотографії в дитячої фотографії в закордонний паспорт в 5 років?

11. kati

kati Well-Known Member

ні, не треба

12. zjomka

zjomka Well-Known Member

Якщо є дійсна віза в старому паспорті, або безвізова країна, то без проблем, ми так літали в Барселону в медовий місяць.... ніхто ж не бачить там вашого укр. паспорта :)

13. Tamada

Tamada ла-ла-ла

Тратять по пів дня в Франківському районі, де постійно величезні черги, іноді таке й в Сихівському і Залізничному. В Галицькому завжди було менше людей.
    Не псуючи нерви можна було зробити за 377 грн і рівно місяць замість "місяць і тиждень". Просто треба було сказати, що знаєте свої права, в більшості випадків цього вистачає:) І конверти можна було міграційній служб і не дарувати. Зрештою, це особистий вибір кожного.
    Не дозволили тому, що він недійсний через закінчення терміну і підлягає вилученню, незалежно від того, міняли ви прізвище чи ні.
    Є кілька точок зору на це питання. Закордонний паспорт виготовляється на основі українського, який, наскільки мені відомо, дійсний протягом 6 міс. після зміни прізвища (треба уточнити). Відповідно поки у вас в українському і закордонному паспорті однакове прізвище, то немає підстав для хвилювання.
    Інша думка з цього приводу - якщо залишити укр. паспорт із зміненим прізвищем вдома, то можна досхочу мандрувати з "старим" закордонним, хоча по суті він наче вже недійсний, бо то не ваше прізвище.
    Підсумовуючи, раджу проконсультуватись в посольстві держави, яку плануєте відвідати, але вцілому, краще змінити обидва паспорти і мати спокій.
    http://dmsu.gov.ua/posluhy/dokument...rt-hromadianyna-ukrainy-dlia-vyizdu-za-kordon

14. Made in USSR

Made in USSR Well-Known Member

скажіть будь ласка, я хочу робити закордонний паспорт собі і чоловікові. не знаю як краще поступити з малим: вписувати його в обидва паспорти чи в один, чи взагалі краще зробити йому окремий паспорт? ну і по цінах зорієнтуйте будь ласка...

15. Tamada

Tamada ла-ла-ла

В деякі країни пускають з "вписаними дітьми", в деякі потрібен окремий ("проїзний"). Згідно нових правил "проїзного", який зараз коштує 54 грн., більше не буде, треба буде робити дитині звичайний паспорт і платити 377 грн. Тому раджу зробити "проїзний документ дитини" поки їх ще роблять:
    http://dmsu.gov.ua/posluhy/dokumenti-dlya-vijizdu-za-kordon/740-vydacha-proiznoho-dokumentu-dytyny
    А також впишіть собі в обидва паспорти дітей, при оформленні паспорту це роблять безкоштовно. Довіреність при цьому робити не треба, в переліку документів її немає:
    http://dmsu.gov.ua/posluhy/dokument...rt-hromadianyna-ukrainy-dlia-vyizdu-za-kordon

16. Made in USSR

Made in USSR Well-Known Member

я так розумію треба спочатку зробити собі закордонний паспорт, а потім впиувати дитину??

17. Tamada

Tamada ла-ла-ла

Можна й так, тоді доведеться оплачувати. А якщо при подачі документів на паспорт відразу й попросити вписати, то безкоштовно. Принаймі так мені сказали в Галицькому відділенні ДМС коли я подавав документи.

18. zjomka

zjomka Well-Known Member

Ні, залишити не можна саме через зміну прізвища, а не через закінчення терміну дїї (він в мене до 2015р.). Якби виготовляла паспорт на старе прізвище, то дозволили б залишити! Так пояснили працівники міграційної служби. Тобто не можна мати два паспорти з різними прізвищами, а два з однаковими можна.

19. Seshat

Seshat Альфа-баклажан

В мене з різними. Відкрили шенгенку на 2 роки, тому змінювати паспорт не планую. А український з собою мати не повинна. В принципі, якщо користуватися відкритими візами і не отримувати нових, то проблем не має бути. Коли закінчиться віза, то паспорт обов’язково зміню, але зараз мене жаба дусить профукати шенгенку:girl_yes2:

20. zjomka

zjomka Well-Known Member

Я напевно не дуже зрозуміло виразилась, не можна мати два ЗАКОРДОННИХ паспорти на різні прізвища, а укр. і закордонний можна, в мене також так було поки віза дійсна була, а зараз закінчилась, тому і пішла робити новий паспорт :)