Швидке виготовлення закордонного паспорта

Тема у розділі 'Мандри', створена користувачем Kiss, 13 Квітень 2010.

1. Tamada

Tamada ла-ла-ла

Відповідь: Швидке виготовлення закордонного паспорта

170 грн. Детальніше: http://posydenky.lvivport.com/showthread.php?t=98682

Насамперед, це тепер не ВВІРи, відділення Міграційної Служби (МС). На дверях Галицького відділення вказано, що приймають мешканців всієї Львівської області:
    Хоча краще звертатись за місцем прописки, так в законі вказано. Відхилення від закону пояснюється технічною неготовністю МС, детальніше про проблеми і контакти:
    http://news.lvivport.com/zhyttja/37653-ovri-lkvduvali.html
    http://zik.ua/ua/news/2013/02/07/391853

Закон це вимагав завжди. Ввіри ввели платну додаткову послугу - фотографування і беруть за це 87,15 грн. і "вішають вам лапшу", що це обов'язково.

---------- Додано в 14:18 ---------- Попередній допис був написаний в 13:54 ----------

Інформація на сайті міграційної служби: посилання
    На стіні Галицкого відділу МС ще вимагається копія свідоцтва про народження і довіреність від вашого чоловіка.
    Причому бажано, щоб в тій довіреності вказувалось що відсутні причини для заборони виїзду за кордон (про всяк випадок). Якщо потрібно буде - відсканую свою довіреність, зараз не маю під руками.
    Ще звертаю вашу увагу, що вимоги до фото різняться - на сайті МС вимагають 3,5х4,5, "на стіні" 3х4, в законі не знайшов вимог крім "Відомості про дітей, які їдуть за кордон разом з батьками (законними представниками), вписуються в паспорти батьків чи одного з батьків (законних представників) на підставі заяви громадянина, у чий паспорт вписуються діти.", тому бажано взяти 3,5х4,5 і бути готовою обрізати на вимогу (інколи працівники МС самі обрізають). Але для цього потрібно щоб на фото був "запас" по всім сторонам.

---------- Додано в 14:35 ---------- Попередній допис був написаний в 14:18 ----------

Раджу переконатись, що для країни, в яку ви збираєтесь, достатньо вписання дітей в паспорт. Кажуть, що є країни, які вимагають, щоб обов'язково був окремий проїзний документ, а іноді - ще й довіреність з апостилем.

2. NeAliona

NeAliona New Member

Дівчата, я така зла на все. сьогодні подзвонили з ОВіРу і сказали, що в податковій мені дали відмову у виготовленні закордонного паспорту. кажуть, що напевно якісь помилки в прізвищі були раніше. я в шоці, тепер треба пертись знов в той ОВІР, там брати якусь довідку, а потім з нею іти в Податкову. як таке може бути? чому, якщо я надала всі оригінали та ксерокопії моїх документів і все було правильно. а зараз я знов маю тратити свій час на їхню неорганізованість. по телефону жіночка з ОВІРу мене культурно послала, і сказала-або я іду в Податкову, або паспорт мені робити не будуть. бо це мої проблеми (коли я сказала, що гроші я заплатила за паспорт і їхні послуги, і часу їздити я не маю).
    хтось стикався з такою ситуацією? бо ще вона сказала, що таке буває з жінками, які змінюють прізвище (я не змінювала)

3. Tamada

Tamada ла-ла-ла

Жартуєте??? Якщо вони відмовляють, то повинні дати офіційну відповідь з вказанням причин. Причин є вичерпний перелік в законі!

4. NeAliona

NeAliona New Member

хотіла б жартувати. зараз я така розчарована тим всім. то тільки в Україні таке може бути. ніяких причини мені ніхто не вказав, а якщо б я ще пару хвилин поговорила з тою пані, то вона б мене послала.
    а вважаєте, що нормально взагалі говорити:
    от чого все в нас так? чого людина тратить день на них, чекаючи в черзі невідомо скільки часу ( я вже коли в кабінеті сиділа, чекала 15 хвилин поки мене обслужать, а вони ще жалілись між собою, що ж то стільки людей), і йде зі спокійною душею додому в надії незабаром отримати свій паспорт, а тут такий сюрприз тобі? чому в Податковій довідку маю брати я, а вони самі не можуть все владнати? от як 21річній дівчині можна відстояти свою позицію? мене ж ніхто навіть слухати не хоче...

5. Tamada

Tamada ла-ла-ла

Не комплексуйте, не можуть відстояти і дорослі дядьки, в т.ч. журналісти і юристи. Сподіватись на милість тих хапуг не варто, потрібно або йти вчитись на юриста або скористись послугами юриста.

P.S. Це не реклама, я не юрист і знайомих юристів порадити не можу:)

6. Gentle

Gentle Well-Known Member

7. Тетянка

Тетянка Well-Known Member

Не впевнена, чи тут пишу - щоб вписати дитину в закордонний паспорт, чи портібно довідкуз ЖЕКу/ОСББ про приписку дитини?..Бо в Сихівський ВВІР неможливо додзвонитись. Ну й ще - Сихівський знаходиться на Зеленій 150, чи мені портібно в р-н Іскри?...Бо знайшла, що там паспортний стіл вроді...Хочу Марка собі вписати, нот.згоду вже маю, цікавлять інші документи. І ще - планую подавати з фото малого, але ж дітки ростуть - чи з часом то треба буде нове фото вклеювати?...

8. kati

kati Well-Known Member

ні, потрібно тільки згоду батька , і фото( але до 3 років не потрібно фото),ну і квитанціія про сплату мита( якщо виробляти новий паспорт,і одразу вписувати дітей,то тепер не потрібно за це платити)

так

---------
    А мене цікавитьт таке- чи можна виробити додатковий закорд. паспорт? Чоловік каже що можна( в нього самого два паспорти)
    Питаючь ось чому- в мене в паспорті вже дуже мало сторінок лишилось, не хочу чекати поки закінчаться, а тоді терміново робити новий паспорт..а так би зробити додатковий і нехай собі лежить, чекає свого часу

9. Tamada

Tamada ла-ла-ла

Насамперед, "воно" тепер називається не ВВІР, а ДМС (Державна міграційна служба України).
    На сайті ДМС про це нічого не вказано:
    Натомість районні відділення вимагають і нотаріально завірений дозвіл, і копію паспорта (ксерокса їм свого шкода), і навіть конверт.
    Можна.
    Це найкраща відповідь на ваше запитання)))
    Згідно законодавства - вам потрібно обгрунтувати потребу ще одного паспорта (часті поїздки закордон) і вам зобов'язані його видати.

10. Gentle

Gentle Well-Known Member

В мене зараз теж два, старий до червня і новий з червня. Тобто вони не "накладаються", але є. Зробіть собі наперед і хай новий лежить - чекає свого часу. Хіба що Ви хочете щоб прямо таки два "паралельно" діяли - так, як Ви кажете, в чоловіка.

11. MakarOnka

MakarOnka хлопчача мама :)

У випадку якщо дитина вписується в закордонний паспорт батька і матері одночасно - то нотаріальна згода не потрібна(ми на початку березня подавали документи з чоловіком на вул.Донецькій),і ще фото дитини має бути , не 3,5*4,5,як вказано на сайті ДМС, а трохи менші 2,5*3,5(матові)

12. Tamada

Tamada ла-ла-ла

Небезпечно - в старому може місце закінчитись, а новий ще не дійсний. Але я зустрічав в законах, щоб так можна було робити "переднім числом".

---------- Додано в 19:52 ---------- Попередній допис був написаний в 19:46 ----------

Так, чув про це, але в законодавстві в принципі не бачив таких вимог щодо обов'язковості нотаріальної згоди.
    Бардак і самодіяльність)))

13. Diushka

Diushka New Member

Скажіть, будь-ласка, чи можу я змінити закордонний паспорт живучи у Львові, а приписаною будучи (чи то зареєстрованою) у Рівному? І, відповідно, зробити проїзні документи дітям. Наперед вдячна за відповідь.

14. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Дівчата, а хто знає людину яка би допомогла вписати дитину в загранпаспорти.
    Так щоб я все завезла, або до мене заїхали все взяли і через деякий час отримала готові документи. Без моєї присутності в овірі і біганини по ощадкасах, стояння в чергах і т.д. В ПП будь-ласка, якщо можна..

15. Tamada

Tamada ла-ла-ла

Можете. Згідно нових правил (від 28.03) прописка не має значення. згідно старих мала, але вони все одно приймали. Уточнити можна тут:
    Львів: (032) 261-09-30, Київ (044) 383-76-26
    Начальник ГУ ДМС Скиба Ярослав Дмитрович (032) 226 49 22.

16. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

А де ті правила можна почитати? Бо треба мені виробити закордонний паспорт. Я прописана в Бережанах Тернопільської обл. Щоб зробити паспорт маю їхати в Тернопіль. Для мене то дуже проблематично. Чи можу я виробити паспорт за місцем фактичного проживання, тобто у Львові?

17. Tamada

Tamada ла-ла-ла

http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/185%D0%B0-2013-%D0%BF/paran565#n565

18. robik

robik Member

Підкажіть, скільки коштує термінове виготовлення закорд. паспорта. Старий вже закінчився, а треба дуже.

19. Tamada

Tamada ла-ла-ла

Якраз написав відповідь на це питання в вигляді невеличкої "замітки":
    Як не дивно, закордонний паспорт коштує по-різному, причому не лише в різних областях, навіть в одному і тому ж відділені ДМС паспорт може коштувати від 257 до 800 грн. і більше. Від чого це залежить? Від наглості працівника ДМС і проінформованості відвідувача.

Законодавством визначено один обов’язковий платіж – держмито, яке становить сьогодні 170 грн. Але працівники ДМС вважають, що громадяни зобов’язані ще оплачувати платні послуги ДМС (87,15 грн.) і вартість бланку паспорта (120 грн.). Чому ми піддаємо це сумніву? Та хоча б тому, що 170 грн. “прописано” в постанові КМУ, яка називається “Порядок видачі паспорта” і є по своїй суті правилами видачі паспортів, а послуги ДМС – в постанові “Перелік платних послуг“, що є фактично прайс-листом ДМС. Цілком логічно, що якби платні послуги були обов’язкові, то про них було б написано в правилах. Але ж ні.

Тим не менше, ДМС ще вимагає оплатити 120 грн. за бланк паспорта, хоча цієї суми ніде в законодавстві немає. Додатково відвідувачів заоохочують оплатити послуги ДП “Документ” за “довідку про несудимість”, яка також не передбачена законодавством та інше.

Підсумовуючи, варіанти вартості “нетермінового” оформлення закордонного паспорту (30 календарних днів):

170 грн. – виключно через суд

257 грн. (170+87) – якщо вдасться переконати ДМС, що за бланк платити не потрібно і відмовитись від непотрібних послуг ДП “Документ”.

377 грн. (170+87+120) - якщо оплатити все, що просить ДМС і не платити ДП “Документ”.

407 грн. (170+87+120+30) - якщо оплатити все, що просить ДМС і подарувати 30 грн. ДП “Документ”.

Все, що понад цю суму – це ваша благодійна діяльність на користь невідомих структур та осіб. Якщо ви оплачували ще якісь платежі – пишіть в коментарях де, скільки і за що. Донедавна ще вимагалось оплачувати страхівку, фотографування, заповнення анкети і т.д., на сьогодні наче це вже неактуально.

В випадку термінового оформлення паспорту (10 днів) ці суми становитимуть відповідно 340, 514, 784 та 814 грн.

Скільки платити – обирати вам, але не соромтесь відстоювати свої права!
    http://zahyst-prav.com.ua/zakordonniy-pasport/skilki-koshtuye-zakordonniy-pasport/

20. Solomi

Solomi New Member

підкажіть пліз які кроки зробити і кіко грошей треба?

дякую.