Шурхотіння папером (скрапові оффтопи)

Тема у розділі 'Скрапбукінґ', створена користувачем Olena-m, 31 Грудень 2011.

1. Made in USSR

Made in USSR Well-Known Member

Відповідь: Шурхотіння папером (скрапові оффтопи)

а я на роботі творю)) от зараз закінчую вишивати картинку, братові на ДН))) вже навіть не ховаюсь від шефа, він звик)))

2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Тут така робота світить хіба в приватному рукодільному магазині. На інших робочих місцях таке неприпустимо.

У мене паперу маса, але відмовлятися від своєї безмежної любові до шаликів, торбинок і взуття заради скрапу... Ні, я на таке не здатна. То ж скільки жіночого задоволення тоді не відчую. :girl_impossible: Я волію мухи окремо, котлети окремо. Тобто скрап скрапом, а я маю бути чіча-ляля. :girl_blush2:

Останнє редагування: 14 Червень 2012
  3. terezka

terezka котяка-вишивака

у мене то також недопустимо, та й у більшості теж, хіба то якась державна робота за копійки, бібліотека, садочок і т.д.

от того всього зовсім не потребую, спокійно можу ходити у звичних капцях, та й все, і сумок маю лише кілька, тягаючи при цьому лише, переважно, одну. Тому тішусь скрапом і вишиванням, о, і ще кульчиками

4. Руда Лисиця

Руда Лисиця Шопоголік :-)

ой, сережки то моя "хвороба"..маю їх повно, і люблю носити. щоправда останнім часом через велошолом сильно всякі-різні не поносиш.

5. Nata

Nata Well-Known Member

Ну так, але я не відчуваю стільки насолоди від нових капців як від нового стосу паперу :) Взуттям тепер особливо перебираю, бо гуляю багато з малими, маю справді одні зручні тапки плюс парадні мешти. Крім того, одяг, взуття, торби - то все іде із сімейного бюджету, а скрап - окремо, я свої заощадження на те спускаю :)

6. Natasha Rykova

Natasha Rykova New Member

Я б не сказала що в нас так вже скуповують те що не потрібно. З моіх знайомих які роблять листівки всі стараються обійтися мінімумом, а якщо щось і накуплено забагато то все ж таки щось з тим зробити. Та і в магазинах якщо подивитися перед тим як щось купити люди обдумують приміряють і т.д. Тобто я б скорше сказала що то легше за кордоном купувати все що вийшло з нової колекціі певної фірми, бо в нас все таки дирокол Марта Стюарт найдешевший 150грн, а в Америці 20 доларів але немає чого рівняти їх зарплати з нашими, то по суті 20 гривень для нас. Тут вже на непотріб не розгонишся.
    Тому все таки в нас скрап майстрині молоді жінки, а не жіночки пенсіонерки в яких нарешті з"явився час для хобі але немає грошей. Це звичайно сумно!

я так само в основному до 2 ночі щось роблю і як правило на ранок. Бо на роботі робити таке не допустимо і просто куда це все з собою тягати. :) Ну але це все мелочі порівняно з тим коли даруеш і людина тішиться.

7. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Як легко обрахували. Цікаво, чому я ще не закидала всілякими МС діроколами чи іншими прибамбасами. Так, у нас ціни на порядок дешевші і нам трошки легше собі позволити щось купити, але не настільки як всі думають. Ми просто гроші складаємо, по доллару нераз, аби мати змогу щось нове купити. Я не маю такої можливості аби купувати так багато як дехто інший купує. І чорнил в мене на порядок менше ніж в деяких українок, і інших прибамбасів. І обходжусь дуже часто саме тим, що друкую собі з нету папір і штампи/написи.

---------- Додано в 16:59 ---------- Попередній допис був написаний в 16:55 ----------

Ну я і багато молодих знаю. Просто назагал культура така, що дівчаток не вчать ані шити, ані вишивати, ані в’язати чи гачкувати. Нема в тому потреби, бо легше заробити гроші і готове купити. Така ментальність. Творчість для окремих людей які або мають свій магазинчик в якомусь курортному містечку, або займаються тим онтак як ти описала.

Загальна культура така, що шити одяг собі НЕ треба. Винятки є, але вони підтверджують правило.

8. Liliyah Romanova

Ой, я вже навіть не рахую своїх торбинок. :xaxa: Ціле щастя, що чоловік більше не питає, нащо мені стільки. От за біжутерію на мене нарікав нещодавно, що я нічого не ношу й він не може мені ніц такого подарувати, бо й так буде лежати в шкатулці. Хоча я часом вбираю, але рідко доволі. Та й не люблю ніяких прикрас, окрім ручної роботи: в'язані, з пластики, зі шкіри, зі шкла... Ну ще можу бірюзу на себе вбрати або бурштин. А срібло чи золото - не моє чи що.
    Ну, але власне, що мені не доводиться відмовляти собі в чомусь, аби купити скрап. Окремо захцянки в лашках тощо, а окремо в скрапі. )))
    У мене то розділено на жіночу радість і хом'якову. :girl_blum: І як купила нову торебку помаранчеву, то мала настрій чудовий надовго. З папером радість так довго не триває. )))
    Ага, я також. Додатковий заробіток - то на скрап.
    По ідеї, тут найдешевший від Марти 10 доларів, а то й менше. І то правда, що легше купити дірокол най і за 20 доларів, якщо зарплата 3 тисячі доларів, а не гривень. Ну, але все одно то є дороге хобі, що би хто собі не думав.
    Правда, багато блогерок не платять за свої матеріяли, бо працюють на виробників або для магазинів.
    Та молоді є, я того не заперечую. Але я от дивлюся, що молоді в основному в бізнесі типу stamping up! тощо. Тобто вони роблять презентації, продають продукцію й на тому заробляють власне. Типу як ті, хто продає кухонні причандалля а-ля Pampered Chef.

9. Natasha Rykova

Natasha Rykova New Member

Саме це я і мала на увазі.

Загалом я нікого образити не хотіла і рахуватися не з ким не хочу, просто вважаю, що часом за кордоном це все можна і швидше помацати і швидше купити навіть нам украінкам, до поки це доїде до нас і добре якщо ціна буде адекватна.
    Але в тому ніхто не винене. А хіба погано мати можливість не відмовляти собі ні в чому займаючись улюбленою справою. Я, наприклад, тільки ЗА.
    І мені як людини для якої це дійсно просто хобі, цікаво читати ваші відгуки стосовно деяких речей які у нас тут тільки з"являються, а можливо вже і є але я просто далека від того. :) Часом чимось загоришся ой, хочу, а почитаеш і виявляеш що ще або досвіду бракує, або поки можна ще без того обійтися.

10. Liliyah Romanova

Ну, але на хату йде більше, як половина. То треба теж враховувати.
    А в Канаді з її податками на руки дають не 3 тисячі, а 2.300, бо 700 забирають у податках. І коли віддаш 1200 на хату, ще пару сотень на страхування, а садки дешевше 700 у місяць не коштують, то не так багато й лишається. )))
    Я не нарікаю, не подумайте. :xaxa: То я про те, що воно хоч і не так дорого нам, як дівчатам в Україні, але теж не дуже дешево.

11. Nata

Nata Well-Known Member

Та я і не писала про відмову, просто комусь необхідно мати двадцять пар мештів, а комусь то не так важливо. Мова не іде про те, щоб ходити в обносках і відмовляти собі у необхідних речах. Але для мене і сорокова торба - це не так важливо, а от папір чи квіточки - то велика насолода :)

12. AlbinaK

AlbinaK Member

Мені дуже-дуже подобається позиція Лілі!
    Я от останнім часом практично не маю часу на себе. Мій менший такий мамусин синок, що маючи гроші, щоб щось купити для себе чи просто відвідати салон краси, я не маю можливості, тому останнім часом трохи "запустила" себе кохану :) купляю собі не те що хочеться, а те що конче треба і переважно це все більше спортивного зручного стилю, щоб було зручно гуляти з дітками. Частіше відриваюся на купівлю чогось діткам(одяг, іграшки і т.д.) або тішу свого хомяка, а от щось гарне собі прикупити (поміряти, покрутитися, повибирати) не маю можливості.
    На рахунок того скільки витрачаю на скрап прибамбаси чоловік підозрює, але точно не знає :) Раніше постійно питав скільки то скільке це, але намагаюся поменше йому це все афішувати. І ще маю маленький козир (знаю що не дуже чесно, але ...) Він в мене курить і курить багато, ніяк не можу вмовити його кинути, тому я не рахую скільки в нього йде на сигарети, а він скільки в мене на скрап :)))
    А в роботах він намагається давати розумну критику та навіть деколи щось корисне підказує і пару разів "клієнтів" підганяв :))) Кому із партнерів інколи щось треба, рідко але всеж :)
    Хоча вже помітила, роботи по замовленню робляться мені довше, ніж ті що просто хочеться зробити ще не знаючи куди прилаштувати, чи на подарунок :)
    І в нас дійсно скрап виходить трохи дорожче задоволення порівняно із нашими зарплатами, а особливо як раз для наших мамусь у декреті(які переважно цим і займаються :)), які мають аж 130грн в місяць на себе :) Тому і виходить, що це все спонсорують наші татусики, які при всьому тягнуть ще й сім'ю з трьох-чотирьох, а то й більше осіб.

13. Nata

Nata Well-Known Member

Ну та власне. А ще коли подумаєш, що всеодно завтра, післязавтра і через місяць далі ніж дитячий майданчик не підеш...
    Та і не можу сказати, що дуже вже ми все підряд скуповуємо - я до прикладу якщо купую багато то точно знаю що наступні кілька місяців до магазину просто фізично не матиму часу піти. А наперед теж не дуже заплануєш, бо вже кілька разів мені таке було, що пригледіла собі папір, прийшла через місяць, а вже зовсім інші колекції позавозили.

14. Liliyah Romanova

Йой, та я теж ходжу хіба до Дарка до школи і в суботу та неділю до церкви. А поза тим хіба по продукти. :xaxa:
    Ну, бо як муза нічим не обмежена, то завжди легше витворяти. А як на замовлення, то вже треба вважати, аби не вийшло задорого, а ще смаки замовника...
    Тут наприклад ходові листівки ціною 3-5 доларів. А я такі не вмію робити, наприклад. :pardon: Тому або віддавати за таку ціну, яка для мене є збитковою, або дарувати файним людям. Я волію друге, тому й закинула спроби реалізувати свої листівки наразі.

15. AlbinaK

AlbinaK Member

В мене ще деколи виходить, що близьки просять зробити для них листівочку(йдуть на весілля чи ДН) за "винагороду", а коли приходять забирати чемно дякують, ну і я відповідно за "винагороду" ніколи і не нагадаю. Тому в мене листівки зроблені на замовлення теж даруються :)
    Скоро буду мати МЕГАзамовлення(знову за дякую :)) але так приємно робити близьким приємності :)

16. Nastylove

Nastylove Well-Known Member

Мені дуже тяжко листівки на замовлення даються, не знаю чому, певно обмежується фантазія і зазвичай листівка потрібна вже, а я в цьому ділі дуже не люблю поспішати.
    Але то так на замовлення свекрухи для своїх коліжанок, до продажу я ще не доросла по майстерності, та і бізнесмен з мене нікудишний, краще подарую ніж продам)

17. Liliyah Romanova

Я зараз в основному роблю листівки на сайти, де я є дизайнером. На інші часу бракує, а то дисциплінує певною мірою.
    Найгірше для мене працювати із зображенням, яке до мене не промовляє. Тоді листівка якась така натягнена. А якщо зображення мені подобається, то й листівка для мене буде часом творчої насолоди.

18. Мар'яся

Мар'яся Moderator Команда форуму

Дівчатка, я маю питання-прохання :) Хто має встановлювач люверсів і міг би мене виручити? Десь на наступному тижні? З мене чоколядка :)

19. Руда Лисиця

Руда Лисиця Шопоголік :-)

йой, на ideeli офігезний розпродаж від WeRMemory Keepers
    сиджу і гризу себе - брати чи ні. аааа:khomyak::khomyak::khomyak:

20. Liliyah Romanova

А що там у них такого цікавого, що хом'яки мруть? ;)

Я он задивляюся на кілька ножів від papertrey ink. Лиш нема їх ще в магазині. То чекаю, поки з'являться, бо аж пищу, так хочу тих шестикутників!

А ще маю вихвалялку. Мою листівку з трускавками рендом обрав на приз. Ще не знаю, що за приз, але все одно приємно. ))