Шурхотіння папером (скрапові оффтопи)

Тема у розділі 'Скрапбукінґ', створена користувачем Olena-m, 31 Грудень 2011.

1. Made in USSR

Made in USSR Well-Known Member

Відповідь: Шурхотіння папером (скрапові оффтопи)

каптал то перепліт? якщо так, то знайшла ось такий

2. Velana

Velana Member

то ви дали урок як плести коптський перепліт, як плести каптал показано ТУТ

3. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

Та я власне вичитала в вумних блогах, що коптським називається каптал, в якому нема тої ниточки основи, довкола якої він плететься, але МК того чуда знайти не можу. Сплела поки за Вашим посиланням, я його теж раніше вже надибала:)

До речі, як комусь треба перепліт коптський в картинках, то тут як на мене, дуже зрозумілий МК (мені по ньому найлегше було орієнтуватися).

4. Velana

Velana Member

то можливо якесь скарпове ноу-хау, бо я про таке вперше чую :pardon: щось тяжко уявляю як можна сплести каптал без того шнурка - основи...

5. Руда Лисиця

Руда Лисиця Шопоголік :-)

оце глянула на нову серію від October Afternoon
    Мамцю рідна, вже хочу! :khomyak:

[​IMG] [​IMG] [​IMG]

[​IMG] [​IMG] [​IMG]

[​IMG] [​IMG] [​IMG]

[​IMG] [​IMG] [​IMG]

6. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

А я вчора задивлялася на серію Little Miss... :girl_in_dreams:
    І на нову серію сезонних літніх чорнил від Тіма...

7. Руда Лисиця

Руда Лисиця Шопоголік :-)

ох вже ті хомяки...грошей на них вічно не старчить..

8. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Муж мені заборонив будь-що купувати, бо зараз у нас нове авто, діти на літо в табір, новий договір на хату. Всі гроші підуть туди. Працює людина, працює а користі мало.

Я тепер на все діджі задивляюсь, і папір також. В одної пані такий класний папір є, і так багато задурно, що я тепер на неї націлилась :)

Останнє редагування модератором: 13 Червень 2012
  9. Liliyah Romanova

То треба бути так, як іноземні блогери - на пенсії або майже на пенсії й видавати свої заощадження на хобі. :girl_haha:
    Ага, тоді треба буде чорнило до принтера купувати. На мене вже муж сварився, що зачасто міняти доводиться. І то чорне. А що про кольорове казати буде? :girl_crazy:

10. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

А він якось на то нормально реагує, а на пачки які приходять додому не дуже...

11. Adriasia

Adriasia Well-Known Member

я ото блукаючи нетрями блогів, власне звернула увагу на суттєву різницю у віці наших майстринь з іноземними. І не знайшла чомусь жодної української майстрині скрапу з віком за 50-т (чи мо погано шукала). В нас - це в основному матусі у декреті, а там - пенсійний вік. Чому так?

12. Lira

Lira Member

бо в нас жінки пенсійного віку не є аж такими користувачками інтернету, щоб отримувати інформацію і натхнення:), і тим більше, вони не блогерші.

13. Liliyah Romanova

Це добре питання. Просто тут у молодому віці геть про інше думають і геть іншим займаються, переважно. Я наприклад з однолітками тут майже не спілкуюся, бо нема в мене стільки вільного часу, як у них, та й досвід і проблеми в нас дуже різні. :pardon: А тут вже починають займатися хобі, як осідають із дітьми в хаті. І власне скільки не подивлюся, то скрапом займаються майже виключно старші. Аж самій цікаво. :xaxa:
    Правда, моду переймають саме наші молоденькі. Тільки якщо тій старшій легше купити щось, а переважно вони половину, як не більше, мають взагалі задурно від виробників (найпопулярніші блоги саме в тих, хто працює дизайнером для виробників), то нам, зелененьким, треба на то гроші збирати, зі сімейного бюджету вираховувати... :girl_in_dreams:
    До речі, то не пенсійний вік. То десь від 40 і вище. Просто багато виглядають старшими у віці 30-35, зате у 60 виглядають на 45.

14. Made in USSR

а ти дуже багато паперу і всяких прибамбасів накупила на пенсію 800 грн?

15. Liliyah Romanova

Йой, та не на пенсії вони ще, вони тільки виглядають старшими. Тут багато з тих, хто вже навіть досягнув пенсійного віку, далі працюють, бо рідко їх виштовхують геть на пенсію.
    А що, зарплати в Україні вже такі, що можна закуповуватися такими скрап-матеріялами, які не дуже й потрібні?
    До речі, от якраз минулого тижня розмовляла зі знайомою, чия сестра робить листівки й закладки і продає їх. Так от вона наробить листівок (всі в стилі чисто й просто) і йде наприклад до школи й продає ті листівки вчителям. А закладки то ще й учні собі куплять, не лише вчителі. Або ще в якийсь такий заклад. Бо здати в магазин - то ще треба такий магазин знайти. Продавати в інтернеті - то цим треба займатися. А так вона то на ярмарку наробить робіт, то на якесь святкування біля церкви. Для цього пильнує календар подій свого міста. І листівки в неї дешеві, бо вона на них мінімум часу й матеріялів тратить. І ніякі машинки-фени їй не треба, бо то все неоправдано підносить ціну листівки. І має собі жінка файне хобі й непоганий підзаробіток. І в блогах вона не сидить.
    До речі, в блогерів треба дивитися, яка в них кімната, бо по тому можна часто побачити, чи людина дає уроки наприклад. За тим, що на блозі є, які лінки, можна побачити, чи є в неї магазин. Тоді дивитися, для кого вона дизайнером працює (чи не для своїх же постачальників товару). І вже тоді вималюється повна картина того, чому людина має блог і чим займається. А листівки вони як продають, то на доброчинність переважно, що теж цікаво, бо такі листівки тут швидше куплять, ніж просто так.
    І взагалі тих усіх скрапових прибамбасів люди тут не розуміють. Прості листівки розберуть швидше. До того ж дивляться, аби листівка була пласка й легко надсилалася поштою. Коли зі мною говорили за листівки, то хотіли саме ізониткові, а не інші, бо там квіти, перлини тощо, а то все об'єм, як то пересилати... І платити ладні були більше саме за ізонитку. І спробуй зрозумій. )))

16. Made in USSR

скажу за себе: перед походом в магазин завжди складаю список необхідного. деколи навіть пишу приблизний колір паперу.

17. Liliyah Romanova

Нетиповий хом'як тобто. :xaxa:
    Не знаю, навіть тут треба добре думати, скільки можна з бюджету потратити на хобі, бо недешеве воно... А пенсія чи зарплата, то не таке велике значення, бо й так пріоритети інші, хобі - це не пріоритет.

18. Made in USSR

19. Nata

Nata Well-Known Member

Так-так, особливо у мам в декреті, така велика поміч від держави, що можна всі скрапмагазини скупити :)
    Але то певно хвороба якась, будеш три сезони в одних мештах ходити, зате купа паперу в хаті перекидається :)
    Та ще може хто заробляє на тому - а тут ліпиш для себе, ще і не висипаєшся часто, бо сісти можна тільки ввечері, ну але... скільки задоволення приносить та виліплена паперова штукенція!

20. Nastylove

Nastylove Well-Known Member

Про мене, один в один)