Штучне дитяче харчування

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем MILITARIYA, 20 Вересень 2008.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. panikvarts

panikvarts Well-Known Member

Відповідь: Штучне дитяче харчування

дитина народилася із стерильним ШКТ, ви правильно відмітили, але в перші місяці відбувається заселення різними бактеріями, грудне молоко цьому сприяє, штучне - .... і діти власне плачуть від тої "незрілості", ШКТ просто не готовий до сприйняття і перетравлення штучного харчування. Ви перевантажуєте і шлунок, і нирки дитини в енну кількість разів і ще хочете, щоб дитя мирно спало. Шкода дитини, що так має мучитися.

Якби було по-нашому, то було б ГВ, але ви цього не хочете.
    То хай вам ваші друзі і вишлють те суперхарчування.

2. natorella

natorella Well-Known Member

хто таке вам сказав? в центрі лактації?
    як починали ГВ? які пологи? природні? КР?
    то важливіше ніж пошуки суміші
    прикладання - хто перевіряв?
    ви почали не з того кінця і категоричним - НІ_ГВ самі копаєте собі калабаню
    дитині треба молоко мамине, тому він не травить суміш

3. panikvarts

panikvarts Well-Known Member

Во-во. Не туди зверталися, щоб налагодити лактацію - зверніться до консультанта.

4. natorella

natorella Well-Known Member

власне - з самого ранку телефонувати і чекати
    http://posydenky.com/blog.php?b=49 - тут всі данні
    точно приїде наталя (Наталя Колівошка 067-857-52-92 mamaNata)
    не відкладайте, бо то життя і здоров*я вашої дитини
    суміш - то крайній випадок

5. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

це не так. Бо маю за кордоном не лише родину, але і друзів по різних країнах. У всіх дітки різні і так само по різному реагують стосовно колік і на ШВ і на ГВ. Бо кольки залежать не лише від харчування дитинки, а й від нервової системи ( тому хлопчики частіше з цим стикаються, ніж дівчатка- чоловіча стать має бульш чутливу нервову ситему, що відображається і на роботі ШКТ), і ще від багатьох речей.
    В той же час і ряд наших діток, які перебувають на сумішах, які купують у нашій же торговій мережі, узагалі не знають, що таке кольки.
    Вам зараз правильно кажуть- замість того, щоб шукати невідому заморську суміш, запросіть додому консультанта з ГВ, а також- покажіть дитинку хорошому неонатологу-педіатру.

---------- Додано в 00:02 ---------- Попередній допис був написаний Вчора в 23:46 ----------

то все взаємопов язано. Хлопчики по природі бувають більше ліниві, тому поки лактація не налагоджена , нервуються і зляться, коли треба потягнути молочко, а не коли воно саме йому до ротика витікає. Дитина починає нервуватися- мама теж нервується і все- "немає молока". Відповідно, чим менше прикладань і більше заміни на сумішей, тим менше молока і вироблятиметься. 10 днів- то не показник для налагодження ГВ. І "немає молока"- таке у перші дні після народження буває ну просто вкрай рідко, коли у жінки і до вагітності були важкі ендокринні проблеми. Але тоді молока не просто мало, його реально немає узагалі ( такі приклади теж є, навіть у моїй родині- тітка з дитинства мала складні ендокринні порушення, тому після чудом народжених діток , реально не мала ні дня ні краплинки молока. Тому перші два місяці домовлялася навіть з жіночками по пологовому, у яких було багато молочка, і вони погоджувалися та зціджували та передавали її діткам своє "донорське" грудне молочко, принаймні на перші 1,5-2 місяці після народження. Тобто її чоловік по кілька разів на день перший місяць їздив до "молочних" мам і у них купував молочко)
    а як ви знаєте, що саме 10 мл тільки на годування? Пробували зціджувати чи 10 г иміряли через контрольне зважування?. Справа у тому, що у мене дитина аналогічно відмовлялася від грудей. Я теж думала, що молока не вистачає.Націдити сама спочатку могла реально 10 чи 20 мл. А контрольні зважування до їди та після теж не давали достовірних даних ( бо тоді виглядало, що дитина нічого не з їдала). А реально молоко то було. Дякувати Богу, що окрім мене, в якої вже опускалися руки від того всього, поруч був чоловік, який реально не давав відкривати банку із сумішшю ( а вона таки у шафці стояла) і привозив додому лактолога та консультанта з ГВ і мене місяць часу возив на процедури, масажі і т.п. День в день , на протязі місяця. У вас лише 10 днів малюку. ГВ повертають жінки,навіть які довший час з тих чи інших причин не мали змогу годувати дитинку. Поки у вас ще справді зараз є усі шанси це не втратити.

п.с. навіть якщо "малий і не хоче мами", це не привід відмовлятися від налагодження і вигодовування ГМ. Повірте, що цілий ряд жінок, у яких дітки відмовлялися від грудей ( хоча при грамотних консультаціях можна і цього уникнути), успішно годували діток зцідженим молочком. Я сама з них. До повних 6 місяців, допоки не дозволено діткам потрішки вводити прикорм, я зціджувала і годувала малого тільки грудним молочком. Суміш не давала . Не опускайте рук .

6. Margarett

Margarett Well-Known Member

Ви зрозумійте, що немає поганих сумішей (у Вашому випадку саме так напевне, якщо вже ГВ не можливе, бо перші місяці життя то є звичайно "зе бест") не має. Є такі, які підходять або не підходять дитині. Підібрати правильну суміш не легко. Треба пробувати. Я маю досвід і ГВ і змішаного. Ті які є на фото, як на мене це дуже насичені мікроелементами і різними складниками суміші. Дуже часто дітки їх не травлять, маю коло знайомих з аналогічними проблемами щодо цих сумішей. Думаю радити не варто нічого, бо то є дуже відповідальна і вирішальна справа. Маєте не на посиденьки з цим звертатись, а до хорошого доктора. І ще щодо ріабалу, як на мене то занадто сильний препарат. Його дітям дають у дуже виключних ситуаціях. Знаю, бо моє дитя хоч і було на ГВ та то не є панацея щодо коліків і в нас вони були і то жахливі. Та я до ріабалу не вдавалась, справлялись більш простішими препаратами, спробуйте народні методи, старі - кропна вода, тмин. Можна від тих ліків ще більші проблеми собі нашукати. 10 днів життя - це як крапельку води на мільйони розділити і взяти однесеньку частинку, пошукайте класного неонатолога і він вам допоможе і з вигодовуванням і з підбором препаратів від коліків.

7. Talibamina

Talibamina Member

Дуже шкода, що сталась у Вас така ситуація. Головне - не опускати руки і шукати рішення, старайтеся усіма силами і можливостями налагодити ГВ. Я пройшла також нелегкий шлях:після КР лежала з темп в пологовому під крапильницями,кололи купу всяких антибіотиків і "радили" не травити дитину і переводити на штучне годування. Дуже було важко і психологічно і фізично настоювати на своєму і сперечатись з персоналом і лікарями, які настійливо рекомендували суміш. Донечка була на змішаному годуванні і також мала коліки страшні, пройшли через купу препаратів (в основному пробіотиків), протягом місяця налагодилось ГВ (викликала консультанта) і все внормувалось. А чи здавали ви аналізи (підгузник)?в чорнобильській лікарні такі аналізи роблять, коштує 70 грн
    Щодо сумішей, почитайте про Сімілак, вони вийшли знову на ринок, якість дуже хороша. Але консультант з ГВ - в першу чергу

8. silvia

silvia Well-Known Member

в коліжанки була схожа ситуація. Єдиним виходом була безлактозна суміш. Але дякуючи консультантам з ГВ через деякий час вони перейшли на змішане годування а потім й взагалі на ГВ.

9. olerusya

olerusya sweet candy ;)

а молоковідсмоктувачем пробували зціджувати? це багато кого врятувало коли діти ніяк не хотіли брати груди, і тоді мами годували їх своїм зцідженим молоком. це в мільйон раз краще за суміш.

10. liyama

liyama миється в бані

все прочитано. всім дякую за поради.
    Взята нова суміш із гідролізованим білком, і зі зменшеним на половину вмістом лактози, поступово будем вводити.silvia зовсім безлактозну , можливо хіба, якщо від цієї відбудеться полегшення.
    olerusya Молоковідсос ? так є примітивний варіант їм і досягаються такі результати, як вказано вижче, нема проблем купити будь-який молоковідсос, але чи є в тому сенс і чи є принципова різниця який він буде ? механічний за 9 грн чи за 400 грн ?
    Talibamina подумаєм , треба ще телефончик знайти організаційні питання куди саме того памперса нести, памятаю для дорослих схожі аналізи на дисбактеріоз були по 100-150 грн на початку Зеленої там один лікар санепідем станції тим халутрить= підзаробляє . Але краще вже робити такі штуки після огляду лікаря. Ще не шукали і не возили на огляд бо зранку більш-меньш спав

11. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

візьміть на прокат і спробуйте нормальним, будете знати напевне.

12. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

теж із власного досвіду: отим вашим примітивним варіантом я узагалі не могла ні краплі зцідити. Іншими ( дорогими на кшалт Медели чи Авенту)- по 10 -20 г. А от руками - виявилося, що молоко то є. Але як правильно руками зціджувати вам мають показати лактологи. Багато тут на форумі критикують Ірину з Мечнікова, але власне вона мені показала, як правильно розціджувати груди. І виявилося, що те, що не можуть молоковідсоси- чудово можуть руки. Як потім мені сказала вже моя гінеколог, у певної категорії жінк просто структура грудей така- дуже пружна. І ніякий молоковідсос тут не буде таки ефективний, як банальне ручне зціджування.

13. liyama

liyama миється в бані

а тепер мікро звіт і розвінчання міфів на власному досвіді
    після різкої зміни суміші на суміш з гідролізованими білками полегшення настало меньше ніж за 2 годування, тепер ми забули про всі проблеми з травленням.
    поступова Схема зміни суміші можлива і актуальна тільки якщо суміш що ідеально підходить раптом чомусь стрільнуло змінити на іншу. Якщо від суміші серйозні коліки ( клізми \ газовивідні трубки і крик більше 3 годин на добу) тоді требе швидко переставати давати ту гидоту і давати щось краще\інше ( що порадить лікар, або на що свого розуму вистачить) .
    серйозні Проблем коліками і травленням можливі
    1) коли у кімнаті проживання малечі стрес , напруження когось з родини, крики;
    2) якщо не вірно підібрана суміш, або з молоком проблеми (мама наприклад не так харчується);
    3) якщо у дитини хвороба ;
    А так хіба незначний дискомфорт час від час . Колікі які завдають реальні проблеми - це НЕ нормально у будь-якому віці.

14. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

це супер! а що ви зробили для збереження ГВ?

15. Margarett

Margarett Well-Known Member

Я так зрозуміла, що там ? ГВ вигодовування уже не актуальне (достінекс або перев"язалась), зле чи ще зліше ? Не нам судити. ГВ - це бест, але і штучники ростуть не гірше.

Поганих сумішей не існує, є такі які не підходять. Добре, що вдалось підібрати. Але і то не панацея щодо відсутності коліків. Слідкуйте, щоб зловити на самому початку коли, що бо то у Вас ще дуже маленький борсучок. Треба пильнувати, щоб не пхати зайвий раз усілякими ліками.

16. Gabi

Gabi Dum spiro spero

Ви трішки не праві. Суміш, яка ідеально підходить на іншу не змінюють. Зміна суміші це дуже крайня міра і змінюють суміш тільки, коли попередня категорично не підходить. Дитячий організм це не бочка в яку можна заливати іншу суміш, бо в неї баночка гарніша. Маленькій дитині дуже легко зірвати шлунок.

Але я дуже рада, що вашому малюкові стало краще і ви підібрали хорошу суміш.

17. fiesta

fiesta Well-Known Member

Збираюся з малявкою в серпні на море. Маля повністю на ГВ. Педіатр каже на всяк випадок взяти з собою пачку якогось штучного харчування.
    Ніколи того не купляла... В роддомі всім купляли Хуману, а коліжанки Нутрілоном дітей годували...
    Порадьте щось :)

18. nattsol

nattsol Well-Known Member

моя порада: педіатра в сад

19. Redvisitor

Redvisitor Active Member

на який такий випадок? якщо молоко міфічним чином пропаде? :)
    зрештою, ви ж не на край світу їдете, правильно? хіба на місці не буде аптеки чи супермаркету? (на всяк випадок ;-))

20. PanteraLviv

PanteraLviv Well-Known Member

Молоко ніяк не пропаде, але слідкуйте за своїм харчуванням, бо є ризик заразитись кишковою інфекцією під час поїздки.
    Годуйте тільки ГМ то і дитина буде захищена від всяких інфекцій.
    А суміш купляти і давати не варто бо може не підійти дитині і будуть проблеми з животиком.