Штучне дитяче харчування

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем MILITARIYA, 20 Вересень 2008.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. Златка

Златка Well-Known Member

Відповідь: Дитяче харчування

А в нас Златуся оголосила бойкот кашам. Вже певно другий тиждень пішов, коли вона жодної кашки - ні ложечки :girl_cool: І це при тому, що раніше я її взагалі жартома називала кашоманкою, бо вона їла із превеликим задоволенням усі кашки і ні ложечки не залишала. Колись навіть поставила тарілочку уже пусту на столик, поки підійшла до мийки і розвернулась, а воно, мальота, тарілку в руки і облизує :girl_haha: Як то можна перестати щось любити так раптово :confused:?

2. Dobra

Dobra Well-Known Member

І так вже страшно щось дитині купувати в магазинах, а тут точно з такими новинами якась фобія може початися. Слава Богу ми на ГВ, але ж ситуації різні бувають.
    І головне тут не знаєш звідки чекати небезпеки. Дивно.

3. olena

olena New Member

У нас теж саме,раніше малий каші лопав за обидві щоки ,а тепер зовсім не хоче їх їсти,ну хіба гречку з молоком може і то не завжди,от і приходиться придумувати всякі запіканочки,сирники,оладки,а деколи на одній циці до обіду протягує,бо нічого іншого не хоче.

Так,часом як наслухаєшся таких розповідей аж страшно робиться,ні тобі з'їсти нічого не можна,ні тобі води випити,бо навіть у якості бутильованої води не завжди можна бути упевненим.

4. oreol

oreol New Member

Моїй дочці 1рік і 2 міс.Вона в мене 2 рази на день їсть каши Нордик.Вони дуже зручні в приготуванні.

5. Prutylyatko

Prutylyatko Well-Known Member

В мене менший малий каші взагалі не хотів до рота брати. Купували готові, варили самі, але все то дарма переводилось. Тоді в 11 місяців почали його повністю переводити (цицю він їв далі) на загальне харчування -собі варили та йому давали. Спочатку були страхи, чи не зашвидко, але малий все сприймав без якихось проблем та нюансів, то й минулось без каш.
    А доня та їсть щовечора кашку їз задоволенням.

6. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Наша мала, я вже писала, признає молочні кашки ...сніданок і перед сном в нас кашка. Але моя дитина видно розпробувала що їдять батьки і тепер вона в мене піцеїд страшний. Я щось тепер часто роблю піццу - то мала за нами бігає зі словами "нєм...нєм" і лупить ту піцу. А ще прям трясеться за блінчиками з мясом. Може і два за раз приговорити...

7. ckorpionsha

ckorpionsha Well-Known Member

Дівчата чим відгодувати дитину,щоб поправився???? З тими зубами-хворобами-температурами схуд дуже.мав майже 14 кг..а зара 12.100...терміново треба поправлятись..а то вже такий худий....

8. masjanj4ka

masjanj4ka Well-Known Member

ckorpionsha, а апетит синочок має? Якщо має, то не хвилюйся так. Можеш двічі на день кашки давати. Від них добре поправляються. Ну принаймні мій синуля ))))
    Для підвищення апетиту Апілак здається можна, вітаміни якісь - порадься з педіатром.

9. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

Дівчата, а ви даєте с воїм діткам салати? Салат вважається корисною їжею, але щось мені рука не простягається, а чому-пояснити не можу:).

10. mileneva

mileneva New Member

Читаю ваші дописи і все нібито про нас (там де не їмо каші взагалі, до обіду ніц.....). Нам 1,7років, ще на ГВ (ніч), і на загальному столі, проте дитина переберає страшно. Коли вже вичерпуються всі ідеї, то я підглядаю деякі страви на цьому сайті http://www.millionmenu.ru/rus/recipes/collection/listkitch/vkitch38/3/ Може комусь пригодиться.

11. kati

kati Well-Known Member

ти про які? овочеві чи типу майонезні?
    З овочевих мій видзьобує хіба дольку помідори чи огірка, ні салат ні зелень не признає.А, капусту теж ні ні..
    А олів"є б лопав з ззадоволенням, тільки я не даю багато, так пару ложочок і все.

Ну то нормальне явище що під час хвороби схуд...не переживай, зараз готуй його улюбленні страви, побільше фруктів, і знов наїсть щічки:)

12. Abraira

Abraira Чорний пояс по хендмейду

Огірок, помідорчик, капуста, цибулька зелена, заправлені олією - на ура їдяться :girl_tender: Але малий виделкою може вибирати сьогодні помідор, завтра огірочок... від капусти не відмовиться, а цибульку або кріп викине.
    Правда з нашим отруєнням не знаю, ще пару днів точно сирих овочів не даватиму. Нині вперше за 3 дні поїв, точніше згриз шмат чорного хлібчика і запив водою. Ото з"їздили на озеро :girl_impossible:

13. natka75

natka75 Well-Known Member

я даю малому просто сам помідор кусками, огірок свіжий або малосольний, деколи роблю салат з помідора+огірок+зелень+чуть витисну лимонного соку+олія, то такий він любить(і ту юшку ще випиває), олівє не памятаю коли сама їла, то і малий не пробував ще.А такі салати типу фаршмак чи з сирків на майонезі не їсть (може саму сардіну пробувати).

14. Юстина

Юстина Well-Known Member

Наша з задоволенням їсть салат з капусти, огірок, зелень і цибулю без нічого. Помідори, десь чула чи читала, що до 3-ох років не можна.

15. Златка

Златка Well-Known Member

І я б хотіла Златусі якісь салатики готувати, але то, мале, не їсть сирих овочів взагалі :girl_nea:

16. Mira_SH

Mira_SH Well-Known Member

може й не можна, але Христя якраз тільки з помідорів і їсть, точніше помідори в будь якому вигляді любить, ще минулого року з грядки в бабусі смакувала:) а зелень типу огірок, петрушка, цибуля, кріп залишає на тарілці;)

17. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

аналогічно, може просто граючись кусок наприклад огірка помусолити, але не їсть.
    Зато тушену капусточку любить :)

18. Mira_SH

Христина в цю спеку взагалі лише б пила, їсти не хоче. То роблю їй фруктові коктейлі: банан, 1 скл чорниці (або персики, вишні, суниці ) 1 скл молока, 2 кубики льоду, і чайна ложка кленового сиропу, п"є з задоволенням. А Ви таке даєте?

19. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Миросю, де береш кленовий сироп, який він на смак? Моя Юлька в ту жару лише їсть кашку зранку і вечері, компоти залпом пьє навіть не знаю скільки....багато одним словом, але пісяє при цьому не дуже багато певно через те що все через піт виходить. Ще дуже їй смакує прохолодний кефірчик з бананом блендернутий в коктейль.

20. Mira_SH

Сироп солодкий, має специфічний присмак, передає сусідці син з Франції, а вона віддає мені, бо не знає куди приткнути:)

• Погоджуюся Погоджуюся x 1