Штучне дитяче харчування

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем MILITARIYA, 20 Вересень 2008.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Відповідь: Дитяче харчування

може воно і так, але тепер він взагалі нічого не хоче. Якщо на початках його це цікавило,він цьмакав, ротик сам відкривав, ложку видирав і в ротик собі засовував а, то тепер та цікавість кудись щезла, випльовує, викручується, я 2-3 рази запропонувала, і перестала ну не напихати ж силою...

2. natorella

natorella Well-Known Member

а кабачок який? морожений? я б сама від нього вирвала))) та не давайте поки нема свіжих овочів морожених.
    сходіть (я до наталі) - в педприкормівські посилання. там багато інфи. якшо є питання - питайтесь, розкажем як є.

саша останнім часом почав вимагати окрему тарілку (сам). до того їв з моєї, я його годувала. а тепер бере свою мисочку (має пару місяців вже окрему) - приносить і показує щоб я поклала йому окремо їсти. бере виделку (в нас величезні, такі з мельхіору, ше і тяжкі) - і як може так то все наминає.
    є деколи дні, коли він просто не хоче їсти. тоді тільки циця))

3. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

4. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

5. Анута

Анута Well-Known Member

і ще чорний хліб смажений на олії :) і "касю" (кашу тобто)

ми теж з того тіста ;)

6. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

ооооо....ми їмо усі каші - пшеничну, гречану, геркулес....

---------- Додано в 16:05 ---------- Попередній допис був написаний в 16:04 ----------

Любік теж "бульба"

7. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

да ладно..моя їсть кабачок нормально, але не один кабачок а з картопелькою, цибулькою, вершковим маслом, телятинкою..... дуже смачно, сама пробувала. А один кабачок - то понятно що гидота, до речі навіть прикорм я починала одразу з 3 овочів, бо щось одне їсти неможливо і не смачно.

8. Gaichka

Gaichka Well-Known Member

Дівчата, а бурячок вже 8 міс мона?

Що до морожених овочів, вважаю, що краще заморозити і готувати з них зупки, пюрешки, ніж давати з баночки. Я завжди пробую сама то шо даю Саші. Бо різне буває, наприклад, раз попалась погана морква, з виду гарна, а зупа гірка була, то малявочці своїй і не дала.

9. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

100% :girl_claping: поки був сезон наморозила малій абрикоски, вишні, клубніку, перетерту суницю, смородину червону і чорну, чорниці... з овочів: кабачок, брокколі, брюсельську та цвітну капусту, морквочку домашню, гарбуз, кріп. Тепер маєм дуже різноманітне меню :)

10. Arctica

Arctica Енергійна жіночка

І у нас була заповнена вся морозильна камера фруктами і овочами, зелениною, все пішло на "ура", будемо чекати теплого літечка із щедрими дарами, аби знову взимку мати все своє.

11. Натуля

Натуля Well-Known Member

Можна. Якщо дитина не алергічна. Мій синулька буряк їсть тільки в борщі.
    А я вся розстроєна з нашим їдженням. Так тішилась, що малий гарно їсть. А от кілька днів веде себе просто жах. Кілька ложечок з"їсть, а потім так раптово різко відпихне ложку рукою, що все по кухні розлітається. Через кілька хвилин знову запропоную то знову з"їсть і знову ложку штовхає. Раніше коли не хотів то просто відвертався, а тепер от таке виробляє. А я думаю, може кілька днів нічого не давати крім циці?

12. Diana

Diana мрійниця

в нас з народження з апетитом проблем не було, а от останні 2 тижні то не буду, то нездале, то нефочу і так весь день, тільки дай їй бульйон, зіпку з яську і рибку і все. Напевно закінчилося то що мама дала, то зїла, а я думала цей період пізніше настає.

13. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Дівчата, скажіть а смажену картоплю можна в 1.3 рочки? Моя мала така картопляна душа... і пюре б їла постійно, і варену, і зрази картопляні, от зараз вже ховаю від неї смажену... повибирала готові але не присмажені кусочки для неї, але вона тепер вже і за смаженими тягнеться.
    Да і взагалі щось останнім часом мала дуже за нашою їжею тягнеться... і плов хоче і макарончики, гречку, котлетки, капусту тушену, омлетик, гороховий супчик. Вона то все звичайно їсть не дуже багато - але тому що я більше не даю, а вона взагшалі б ззадоволенням тільки б то і їла.
    Я для неї практично готую окремо, не смажу а варю або в пароварці...але воно явно їй меньше смакує аніж наша їжа.

14. дашулька

дашулька Well-Known Member

Віка,у мене так само. Я теж готую для Полінки окремо,але тепер даю щось й пробувати з наших тарілок. Що не подобається,то випльовує,є таке що смакує. Вже теж буду намагатись готувати на всіх однаково,хай потрошки звикає. я думаю,що нічого страшного не станеться,якщо масі будуть куштувати ,що ми їмо)))!

15. Tanju

Tanju Well-Known Member

Я малій намагаюсь якнайменше смаженого давати, але роблю все ж таки їй омлетик-смакує їй ,сьогодні, наприклад, вона їз задоволенням сирнички їла. Думаю, якщо давати смажене без зайвого фанатизму, то нічого страшного в тому нема.

16. olena

olena New Member

А мій переважно харчується з нашого столу,правда жареного мало готую,переважно тушу,печу,але є такі страви ,від яких він фанатіє:попробував деруни-тепер за вуха не віддереш(пробувала йому окремо робити на пару,то він на них навіть не дивиться).А от уже пару днів сідає не за свій столик ,а з нами за загальний стіл і намагається їсти сам,з зупкою виходить не дуже добре,а от тверда їжа краще,я дала йому десертну вилочку,він нею наколює і до ротика пхає,смішно так виходить,але класно,ми з чоловіком просто балдіємо від спостерігання за ним.

17. KNadya

KNadya New Member

Моїй Веронічці 11 місяців. А мій чоловік і свекруха хочуть дати попробувати малій трошки шиночки чи ковбаски домашньої. Кажуть м"ясо хороше. Я категорично заборонила, бо воно копчене та й жувати важко. Вона в мене їсть і кролика, і телятинку в зупці. Я думаю, що наразі їй достатньо й цього. Можливо не варто так категорично до цього ставитись і дати їй спробувати. Що порадите?

18. Натуля

Натуля Well-Known Member

Я би вам порадила почитати тему про педприкорм.

19. Dobra

Dobra Well-Known Member

Я в шоці, тільки що дивилась новини - на Тернопільщині 3-місячна дівчинка померла від отруєння нітратами, найбільш ймовірно від суміші Малюк. Її брата, з двійнят, вдалося врятувати. Просто жах якийсь.

20. Bogdanka

Bogdanka Well-Known Member

то не смішно, але що ми їмо то якийсь жах
    маю товаришку, дитина має 11 місяців на гв. Одного разу, збирались гуляти (десь 2 місяці назад), а дитина стояла коло ліжечка, стояла і раптом знепритомніла, трохи похляпади водою, прийшла до себе і почалась блювота-а-а-а-а... далі Орлика - отруєння нітратами, дитина на той час на 85% їла тільки маму, решта шось там дзьобала, товаришка нічого такого (огірки несезонні, помідори...) не їла. Пє чай з цитриною (кажуть цитрина може), їла апельсинку (може половину неповну) з такого, що називається дивним в раціоні... але навіть банани, які кажуть бувають дуже різні, ні вона ні дитина не вживають ну і скажіть від чого???