Штучне дитяче харчування

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем MILITARIYA, 20 Вересень 2008.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. Яська

Яська Well-Known Member

Відповідь: Дитяче харчування

Всім привіт!Я тут прочитала за харчування з баночок і не змогла не відповісти. Даю просто інформацію для роздумів, а не переконую нікого. в мене знайомі взяли для експерименту /в них також мала дитина 6 міс./ здали на аналіз в лабораторію мясні пюрешкию Результат приголомшив. Ніякого мяса, одна соя. А ви як знаєте майже вся соя модифікована. Так, що думайте. Це вже не інформація з телевізора, де один виробник хоче переманити покупця і тому пише всякі гадості про іншого, а дійсна інформація. На рахунок фірм-виробника, які вони провіряли сказати не можу, бо не запиталась, але якщо комусь цікаво запитаюсь. Думаю на рахунок овочевих пюре ситуація не краща.

2. Svitlanka

Svitlanka Well-Known Member

Аналогічно! Тільки в нас проблема, бо в малого тім'ячко запало, а пісяє рідко, сеча концентрована!!!! А пити так і не хоче. Груди пропоную постійно, але молока ЗАМАЛО! З ночі памперс сухий, ставлю пісяти - максимум 50 мл концентрованої сечі. Дівчата, що робити???

3. Відповідь: Дитяче харчування

А до педіатра звернутись? Може, щось болить? В мене таке було з малою при високій температурі - обійшлись цицею і слінгом (1,5 доби без зупину).
    Дитина ще замаленька і втрата рідини - це дуже небезпечно. Повинна бути причина.
    Єдина порада мамам - самим більше пити і нехай дитина висить на циці

4. olekolia

olekolia миється в бані

А якої фірми виробника ці пюре були? Хочу знати на майбутнє.

5. natorella

natorella Well-Known Member

а ви просто не давайте баночок і буде вам щастя

6. Веснянка

Веснянка Well-Known Member

Дівчата, мами, розумію, що тут зібралися в основному щасливі мами-годувальниці грудьми, це дуже радісно, дай Боже всім того щастя і якомога довше, але в житті трапляється усяке.
    Якщо хтось має досвід годування діток сумішами/кашами дайте знати, що ви про них думаєте/знаєте?
    Суміші: - NAN, - Детолакт, - Nutrilon
    Каші: - Карапуз, - Малютка, - Мальіш (Істринський, Росія), - Remedia
    Буду дуже вдячна за будь-яку інфо/відгуки/враження, тощо.
    Дуже термінова проблемка у нас...мене цікавлять зокрема випадки, коли діти не на ЗВ а виключно на ШВ.

7. amurka

amurka New Member

моя мала гамає "малютку" і цицю...багато всього чула про ті всі суміші,але ...
    ніби непогана та суміш,враховуючи ціну,знаю точно що стілець в нас нормального кольору іконсистенції,коли попробували тавати малиша,в нас пішла страшна алергія,тому я рішила не давати того малиша і залишилась на малютці...але в кожного різні діти і одні можуть сприймати,а інші ні...саме краще в гуглі набрати ту чи іншу суміш і там на форумах матусі,діляться досвідом про всі суміші!

8. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Що б вам не сказали, все одно методом спроб і помилок ви прийдете до найкращого варіанту саме для вас.
    Зі свого боку скажу - певний час частково їли НАН, все було ОК. Поряд з тим знаю багатьох хто давав детолакт чи нутрілон, також все було ОК. А також знаю діток хто намучився підбираючи суміш, тут не вгадаєш, лише пробувати.
    По кашам - карапуз не сподобався ( як клейстер ), малютку їла сусідка - теж не в захваті, Малиш їли не Істринський а Хорольський - ну дуже смачна кашка, така як була колись років 20 тому; Ремедіа - вони всі безмолочні, загалом не погані, розчиняються досить швидко, мала їла з задоволенням. Зараз вже місяців 4 їмо кашки Бебі Преміум, різнокомпонентні, молочні. Зі всіх що ми пробували вони нам найбільше підійшли по смаку, якості, і ціна в них відносно невелика ( але їх десь від пів року можна починати).

9. Galya

Galya Well-Known Member

10. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Дівчата, може я і дарма хвилююсь, але все таки напишу. Нам за 4 дні 7 місяців, а ми нічого крім циці не їмо. Спроба ввести прикорм в 6 з гаком закінчилась рвотою, отже животик ще не готовий для їжі, я так це сприйняла, і перестала тим займатись. Не раз читала, що 6 місяців - це не основний критерій для початку, що є багато інших признаків. Якщо чесно, у нас ні одного. До столу, після того отруєння(чи що це було,не знаю) перестав тягнутись, цікавості саме до їжі як такої я не бачу, зубів нема. Все б нічого, але всі навколо в один голос кричать, що дитині потрібні додаткові джерела вітамінів і мінералів, і що я дограюсь. Може хтось мене тут заспоїть, підтримає, або навпаки? А?

11. Златка

Златка Well-Known Member

Я швидше заспокою :girl_flag_of_truce: Fleshka, в нас було щось подібне. В Златусі рівно в піврочку вилізло 2 зубчики, але харчового інтересу, як от традиційно описують в книжках, в неї не було. Коли після півроку почала їй давати потрошки якогось прикорму, то більше половинки або цілої кофейної ложечки (і то не зразу, а через пару днів-тижнів) вона не з"їдала. Яблучко гризла, бо їй було цікаво гризти, певно й ясна чесались. Могла трошки бублика погризти. І все! Але попри те дитина була здорова, дуже добре виглядала, нам педіатр постійно казала, що я її перекормлюю і т.д. Потім Златуся захворіла на кашлюк, з яким ми промучились приблизно 2 місяці. В той період взагалі мови про щось інше ніж ГВ не могло бути. І так практично на одному ГВ ми прожили до 9 місяців. Зате як тільки вичухались від кашлюка, в дитини з"явився шалений інтерес і апетит до їжі :girl_blum:
    То певно таки на все свій час. І то важливо усвідомити і мамі, і всім оточуючим. А останнє, певно, найважче - бо ж бабусі-дідусі-сестри в нас мудріші/досвідченіші, вони ж не одну дитину вигодували і на ноги поставили, а тут ми, такі розумні і начитані мами, звідкись взялись. Ото біда :girl_crazy:
    Так що, Fleshka, твій спокій і твоє збалансоване харчування - передусім. А малятко собі вибере час. Тим більше, що виглядає твій хлопчик на фото суперово і нічого йому не бракує :girl_wink:

12. Galya

Galya Well-Known Member

То виходить треба напихати дитину, дитина хай рве, зате "всі" будуть довольні? Ви ж самі собі відповіли - немає ні 1 признаку введення прикорму, то почекайте. беріть з собою за стіл, хай бачить як інші їдять, але йому нічого навіть не пропонуйте якийсь час.

13. Fleshka

Ху, заспокоїли...ну так вже легше, ми не одні такі "цицькаті", будем чекати того часу. :girl_smile:

---------- Додано в 11:18 ---------- Попередній допис був написаний в 10:58 ----------

Одна моя знайома, у якої дитинка на рік старша за нашого Ромчика, і вони теж були на ГВ, декілька днів назад мені повідала таку інформацію, що чим пізніше вводити прикорм, тим гірше і тяжче дитина його сприйме:girl_emo::girl_crazy: Я правда не спитала, де вона то викопала, часу не було.

14. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

+100000000000000

15. Fleshka

Роман з нами на кухні з 2 місяців. Я і не пам"ятаю коли їла не під його наглядом. А останні 2 місяці тим більше! Від нього відійти нереально з того часу як він активно пересувається по квартирі...Але це йому не допомогло. Видно не тільки в тому справа, спостерігає він за нашим чавканням чи ні.:girl_emo:

16. Уляночка

і вибір мами догодовувати чи ні...і це її школа - з невдачами і успіхами...і хвалити чи звинувачувати потім можна лише себе, а не бабусь/дідусів/коліжанок/сестер...їхнє діло поговорити, а наше зробити так, як вважаєте найкраще для свого чада...

17. natorella

natorella Well-Known Member

все має бути в комплексі - і готовність ШКТ (у вас її нема), і виражений інтерес, і сидіння самому
    зачекайте - ми почали аж в 8 пробувати, а в рік шось їсти
    за все життя того г*** наїсться стільки, най трохи чистого молочка покуштує

18. Fleshka

воно то так, але ж ти і сама знаєш, як легко піддатись їхньому впливу, особливо, коли дитинка - перша, і ти ніколи з таким в житті не стикалась. Ті ж люди найближчі, і бажають тільки добра, і знаючи про це, важко не звертати увагу, а тим паче коли 10 чоловік тобі з дня в день товкмачать одне і те ж. Яка б начитана не була, але починаєш сумніватись в своїй правоті, а тим більше ніхто не підтримає в твоїй думці, навіть у лікарів поради не спитаєш...Хоча ти права, звинувачуати можна лише себе, і відповідати лише себе в разі чого. Це справді школа. І ми виносим для себе уроки з таких от ситуацій.

19. Уляночка

то я так говорю, коли люди дивуються, що Любік, маючи 3,8, не їсть оселедцю:girl_blum:, салатів з майонезом, маринованих овочів, свіжих овочів теж не любить, хіба з бабусиного городу собі зірве і немите в ротик пхає:girl_flag_of_truce:..а ще він не був в МакДональдсі:girl_blum:...ну не любітєль він закусок - любить вареники/борщ, картоплю/м"яско, голубці..одним словом - українець 100%:girl_tender:

---------- Додано в 15:52 ---------- Попередній допис був написаний в 15:50 ----------

20. Анута

Анута Well-Known Member