Штучне дитяче харчування

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем MILITARIYA, 20 Вересень 2008.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. Sonne

Sonne Well-Known Member

Відповідь: Дитяче харчування

Дуже хочу:girl_curtsey:

2. Natalysa

Natalysa Well-Known Member

пишу за власним досвідом, що можна. Я свого синульку кормлю грудьми, але і підкормлюю Малишом. Я навіть швидше даю, бо йому ще немає трьох і гречаний і вівсяний. Щоправда, я ще закупила, той що вариться, але його зняли з виробництва, тому тепер у продажі лише швидкого приготування.
    До речі, він в мене і сік яблучний пє, і пюре з 2 місяців "карапуз". Його не висипає і какає дитина добре.
    Тому, якщо вважаєте за потрібне, то догодовуйте;)

3. natorella

natorella Well-Known Member

ого - вашому малюкові скільки місяців? якшо ви на ГВ - то нашо догодовувати ТАК рано??

4. Муська

Муська Well-Known Member

Взагаліто давати соки дітям рекомендують не раніше року,бо це шкодить дитячому шлунку

5. Leditanya

Leditanya Well-Known Member

Догудовувати треба. Але обовязково залиште ГВ. Для дитини це дуже добре і суміш легше засвоюватися буде.

---------- Додано в 23:15 ---------- Попередній допис був написаний в 23:12 ----------

Ми тільки на ГВ були до 7 місяців. Потім почали з соків, печених яблук.

6. Diana

Diana мрійниця

відповіла в приват

7. natorella

natorella Well-Known Member

шо за брєд???? нашо суміш якшо є ГВ???

8. Бурулька

Бурулька Well-Known Member

До 6 місяців ніяких кашок і сумішей не треба... Дитина на ГВ нормально росте і розвиваєтсья, забезпечена всім необхідним. І водички, до речі, теж не треба.

Це є правильним у тому випадку, коли дитині більше 6 місяців. Тобто ГВ треба залишати якнайдовше. А після 6 місяців вводити прикорм при цьому даючи литині грудне молоко для кращого засвоєння спожитої їжі.

9. Муська

Муська Well-Known Member

Якщо даєте груди ,то так і продовжуйте спокійно годувати тільки грудьми поки дитина буде готова до введення догодовування(це приблизно після шести місяців,але не РАНІШЕ). Якщо перживаєте ,що дитині буде невистачати поживних речовин,то краще підкорегуйте своє харчування(побільше урізноманітненої та корисної їжі) і годуйте малюка грудьми на здоров"я. Поживні речовини набагато краще засвоюються дитині з грудного молочка ніж з штучних сумішей чи каш.

10. Nery

Nery Well-Known Member

Дівчатка, може хто теж має таку проблему, чи то не проблема зовсім - не знаю...
    Мій малий не п"є. Нічого крім циці. Йому 11 місяців.
    До пляшечки він не привчений, непроливайкою просто бавиться, пити не хоче. Спочатку я тим не переймалася, бо дуже часто давала цицю. А зараз він цицю їсть вже рідше ( десь не більше 3-4 разів на день), тому почала його трохи з ложечки поїти, або навіть просто з кружечки пою, але він так багато не вип"є, пару ковточків. І постійно переживаю, чи йому того достатньо.
    Може хто шо порадить?

11. Анута

Анута Well-Known Member

скоріш за все достатньо.
    а пісяє як? наскільки часто, як багато, колір сечі...

12. Муська

Муська Well-Known Member

Мій малий так само "полюбляє" попити кампотик ,пару ложечок чи пару ковточків з горнятка .....через певний час так знову....і так вчиться пити з горнятка (в основному бачить ,що ми п"ємо і так нас копіює). Але мій малий набагато частіше цицю гамає,тому я впевненна,що йому рідини вистачає. Пропонуйте і ви йому частіше цицю. До речі, з непроливайки малому не даю пити,бо він ту кришечку тільки зубами гризе,а не пити вчиться(тому закинула непроливайку на полку стояти для краси)
    І ще зверніть увагу чи часто пісяє,чи не пересихають губи,чи не западає тім"ячко, це одні з основних показників чи вистарчає рідини.

13. Буцька

Буцька Well-Known Member

Ми теж мало пили.Я пропонувала, але не заставляла. Думаю достатньо циці. Але моя доця вимагала груди часто. На мою думку трохи замало прикладань в вас на день в такому віці.

14. Юкола

Юкола Ділова ковбаса

я б не хвилювалася, якби какав нормально. В смислы, не було б закрепів.
    Мій теж до пляшечки був непривчений.
    Але коли у пляшечку я налила узвар і він бавлячись спробував, то швиденько навчився пити.

15. Nery

Nery Well-Known Member

Ага, я вже теж закинула :)
    Пісяє часто, сеча світла, вроді нормальна
    Пропоную - не завжди хоче! Я тільки рада. як часто бере. Зате вночі- завал, практично кожну годину. Тому ще й того переживаю, шо вдень не напивається.
    Какає, слава Богу, добре, від 2-х до 4-х разів на день.
    Губки не пересихають, але щічки в нас сухенькі. Але то, думаю, в нас алергійка, треба розібратись тільки на що. Кашки вже змінили, потроху вивчаю чи то може бульбочка, чи морква. бо так решта продуктів вроді вже провірені...

16. Муська

Муська Well-Known Member

Дитячі щічки можуть трохи пересихати на морозі від вітру.

17. Анута

Анута Well-Known Member

Nery, згідно ваших відповідей виглядає на те, що достатньо йому. Та ще й уночі надолужує ;)

а щічки можуть бути і від вітру та холоду, як Муська написала

О, попробуйте йому запропонувати пити не з непроливайки, а через соломку ;) воно ж цікаво

18. Leditanya

Leditanya Well-Known Member

Купіть малому гарний пийнничок. Ми так і зробили. Бо до року теж ложичкою поїли. Зараз п"є без проблем.

19. Nery

Nery Well-Known Member

А це який? Я щось крім пляшечок і непроливайок наразі нічого не знаю, а щось інше він просто ще не може тримати.
    До речі, вчора зварила малому смачного-пресмачного ( читай дуже солодкого :) ) компотику - трошечки випив, грам 20, решта часу просто гриз соску... Тому далі ложечка :sad:

20. Diana

Diana мрійниця

в нас також з непроливайки ( маю 3 різних) не пила, а з пляшечки з трубочкою :girl_claping: