Штучки-дрючки та інші прибамбасики

Тема у розділі 'Теревені', створена користувачем Liliyah Romanova, 15 Травень 2009.

1. Анута

Анута Well-Known Member

Відповідь: Штучки-дрючки та інші прибамбасики

вони періодично є в наших інет-магазинах. найчастіше бачила в Алісена.

а я купувала тут

• Подобається Подобається x 1
  2. Галинка

Галинка Well-Known Member

На кісточках добре зберігати нерозпочаті моточки, а ті що вже розпочаті добре зберігати на бобінках. Для зберігання кісточок є файлики з кишеньками для 14 кісточок, а для бобінок є коробки-органайзери, які мають 16-17ячейок, в залежності від коробки.

3. Юстуся

Юстуся Well-Known Member

У мене є станочок(настольні гобіленові пяльця)від фірми RTO якими я дуже задоволена:).Минулого літа вони коштували 130гр.а зараз 190гр.Раніше я вишивала в руках і навіть не думала про пяльця,а коли вишила від DIMENSIONS "Зиму" де більше пів хрестика ніж хрестика і мою вишивку "перекосило" то плакати хотілось:sad:.Зараз вишиваю тільки на них.

4. Ума

Ума Super Moderator

Юстусю, а можете детальніше розповісти про той перекос? У мене також вишивка трохи коситься після півхрестика, але вишивала я на п"яльцях дерев"яних. Мене цікавить чи після прання вишивка хоч трохи вирівнялась. І що потім з тим перекосом робити?

і чи дуже Ваші гобеленові п"яльця відрізняються відзвичайних деревяних?

5. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

А розкажіть мені хтось, як роботу до станка прикріпляти? Шукала в неті інформацію, але не знайшла. Допоможіть будь ласка!

6. Анута

Анута Well-Known Member

для вирівнювання перекосу потрібно ще вологу вишивку (після прання) розрівнювати, підтягувати. В принципі реально розгладити так, що буде більш-менш рівненько. А в багетці вам ще її натягнуть і в рамочці буде СУПЕР! ;)

7. Ума

Ума Super Moderator

дякую, Ануто, трохи заспокоїли. А то перша велика робота... і так не склалося... тобто перекосилося :no:

всі станки, що я бачила нитками кріпили полотно до рами. пришиваєте, одним словом, ніби шнуруєте.

8. Liliyah Romanova

Умо, я той... на словах не сприймаю. :sad: Мені треба один раз побачити, аби зрозуміти. Десь таке можна знайти??

9. Ума

Ума Super Moderator

10. Liliyah Romanova

Дякую, Умочко! Виявилося, що мій варіянт з прищепками не такий уже й трагічний. :xaxa: :xaxa: :xaxa:

11. Юстуся

Юстуся Well-Known Member

Ума я не всі свої роботи перу.Моя думка,що без потреби не потрібно.Коли робота на станочку вона не вимазується,акуратно підшита і дві руки вільні,а Ви собі просто підтримуєте.На станку зверху і знизу є планочки з цупкою тканиною до яких пришивається Ваша робота звичайним швом бажано товстою ниткою.Потрібно натягнути сильно,щоб вишивка не "прогиналась",тоді рівніше і гарніше получається.:)
    На свому досвіді переконалась коли є хрестик і пів хрестик буде перекос.Свою останю велику роботу від DIMENSIONS я теж вишивала на станку і ледь замітний перекос був.В багетни від "перекосу" не в захваті бо треба помучитись щоб гарно натягнути.Вони переживають щоб замовник не забракував їхню роботу.Насправді це не страшно в цьому є хороша сторона картина виглядає "живою" а не ідеальною ми ж знаєм,що їдеального нема:)

• Подобається Подобається x 4
  12. Ума

Ума Super Moderator

а якщо заздалегідь прошити хрестик по периметру (наприклад, білою ниткою, як рамочку), то перекос буде? не знаєте? я питаюся на майбутнє, бо ще маю три поля Анкорівські шити, а там півхрестика дуже багато.

п.с. не втерпіла і попрала свою роботу- вона вже вишита, залишилось ще половину франц.вузликів накрутити і трохи її повирівнювала, стало значно краще! (до речі, переконалася, що маркер дійсно, зникає в мить!!!)

а не важко так постійно сидіти, як за столом? бо я вишиваю на п"яльцях і сиджу в кріслі, як в шезлонгу... зручно, потім ніц не болить, хіба інколи шия

• Подобається Подобається x 2
  13. Liliyah Romanova

Скажу за себе. Мені на станку дуже зручно. За станком я сиджу на твердому дерев'яному кріслі. Спина не болить, взагалі ніц не болить. :xaxa: А от після п'ялець та крісла в мене навпаки часом спина поболювала. Може, я якось незручно сиділа, не знаю.

14. Kasia

Kasia Well-Known Member

а ви может виставити фото? я навіть не уявляю як то вишивати? ви тою голкою двостроньою - яку я навіть не то що не уявляю, для мене то щось типу космічних технологій:xaxa:

• Подобається Подобається x 2
  15. Ума

Ума Super Moderator

наскільки я зрозуміла, то одна рука повинна бути над роботою, інша під. Тоді виходить те, що кажуть вишивати в дві руки... Двостороння голка (десь була фото) - має посередині, не на кінчику, як ми звикли, вушко для нитки, а обидва кінці "робочі", тобто гострі...

а я на п"яльцях, та ще й з лицевої сторони голку встромила і одразу ж виводжу її на лицеву...

16. Liliyah Romanova

Я вишиваю звичайною голкою. Ставлю станок поближче до себе, лампу наставляю, аби світила на полотно, на тому ж станку ставлю схемку. Якщо вишиваю ліву сторону, то схема на правій. Постараюся нині своє робоче місце зазнимкувати. :)
    А ліву руку я завжди старалася розвивати, тому вона в мене робоча. :xaxa: Правда, в мене частіше ліва зверху, а права знизу.

Похвалюся, що купила собі нарешті коробку, де зберігаю ті нитки, якими не користуюся, голочки, п'яльця (я великих не маю, бо не люблю), але от ніяк в неті не знайду знимки. Хіба вдома зроблю. :)

• Подобається Подобається x 3
  17. Kasia

Kasia Well-Known Member

о я так пробувала на пяльцях як УМА. мені так не вдається. вишиваю без прибамбасиків. а все зберігаю в металевій коробці від рафаело. але вже сі не влазить. треба нові РАФАЕЛО купити:xaxa:

Останнє редагування модератором: 25 Травень 2009
  18. Анута

Анута Well-Known Member

двохсторонні голочки

19. Юстуся

Юстуся Well-Known Member

Ума мені зі станочком вишивати зручно як ніколи:).Я раніше вишивала "верх- низ",а зараз одну з рук тримаю знизу другу зверху потім міняю. Робота йде скоріше,але треба практики.Спина болить коли сижу довго,але таке буває рідко.

• Подобається Подобається x 3
  20. Holly

Holly Moderator

Ось такий набір: гольничка, чохол на на ножиці і картинка
    [​IMG] [​IMG] [​IMG]

і ще такі гольнички
    [​IMG] [​IMG]

ще такий чохол (схеми не маю, але ідея мені сподобалась)

Останнє редагування модератором: 10 Липень 2009
    • Подобається Подобається x 8