Шлюб

Тема у розділі 'Філософські та релігійні посиденьки', створена користувачем Галюня, 3 Жовтень 2008.

1. Ірушка

Ірушка Well-Known Member

Відповідь: Шлюб

В нас в місті є собор св.Георгія московського патріархату, в якому встановлена плата за вінчання, ні більше ні меньше і причому вона росте з кожним роком як і витрати на урочистості в РАЦСі.

2. Natalya Engy

Natalya Engy Well-Known Member

Ми вінчалися в Домініканах, розписувалися через 2 місяці після шлюбу. В священника жодних заперечень не було.

• Подобається Подобається x 1
  3. Грильяжка

Грильяжка Кавоманка

А в нас було обов"язковим-документ про розписку

• Подобається Подобається x 2
  4. hrystusja

hrystusja Well-Known Member

Нам також казали обовязково акт реєстрації шлюбу повинен передувати шлюбу, в них там якась нарада була між священниками і так вирішили. ми шлюб брали в церкві Покрови.

5. zaba

zaba Well-Known Member

Потрібно питати в церкві в якій ви хочете вінчатись, знаю, що в більшості католицьких церков потрібно акт, а в православних можна і без

6. Joana

Joana Member

Ми скоро будемо заручатись в автокефальній церкві. Мій хлопець православний, я грекокатоличка, чи потрібні якісь спеціальні дозволи на це??? (а якщо на заручини не потрібні то чи будуть потрібні на шлюб?)
    І ще одне чи потрібні виписки з церковних книг про хрещення?

7. Грильяжка

Грильяжка Кавоманка

Ми вінчалися в греко-католицькій і всі вищеописані пункти були обов"язковими. Друзі брали шлюб у православній казали, що в них тих документів не вимагали, щодо автокефальної не знаю, може запитайте саме в ній що вам потрібно

8. Фіяна

Фіяна Творча муза 2013

Ми вінчались в автокефальній церві Успіння св.Богородиці що на перехресті Руська-Підвальна. Жодних документів та виписок не вимагали...

9. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Для заручин нічого не потрібно, для шлюбу phijana пише, що теж ні, але греко-католицька (та й узагалі католицька) Церква у таких випадках зобов*язує католицьку сторону обіцяти, що діти будуть виховані в католицькому дусі. Це щодо офіційної позиції.

10. Holly

Holly Moderator

Мене хрестили в православній церкві. Та й місті, де я виросла була тільки православна церква, в яку ми і ходили. У Львові я живу приблизно років вісім, і постійно ходила в католицьку церкву. Коли ходили домовлятися за шлюб, то священник тільки запитав, чи не буде проблем з хрещенням дитини. Бо я православна, а чоловік - католик. Бо щоб офіційно взяти дозвіл (чи що там потрібно дл шлюбу), треба було зробити купу довідок, затратити багато часу. Шлюб брали і дитину хрестили в католицькій церкві:girl_smile:

11. Sokolova

Sokolova Well-Known Member

Я римокатоличка, мій чоловік православний, шлюб ми брали в костелі, то вимагали лише від чоловіка документ про хрещення.
    на рахунок цього нам ніц такого не говорили. Думаю, це ще від священника залежить.

12. Зануда

Зануда Well-Known Member

Говорили-говорили. :) То є частина обряду.Крім того, Католицька Церква ставить такі вимоги, щоб не поглиблювати в сім"ї релігійні розбіжності. На цю тему є цілий документ і навіть не один (відносно мішаних подружь).

13. Liliyah Romanova

Це наука Католицької Церкви. Як могли не сказати?

14. Sokolova

Sokolova Well-Known Member

ви думаєте, я така закохана в хмарах літа, що не слухала, шо мені говорять?!!!
    Кажу, особисто нашій парі не говорили!!! Я постійно ходжу лише в костел, мене там хрестили, священник знає усю мою родину. Певно не казав, бо не вважав за потрібне,бо і так знав, шо я малого там буду хрестити (я навіть Вірою укр. мовою не знаю, тільки попольськи).

15. Liliyah Romanova

Зануда в тому самому костелі (чи ви про Антонія?) брала шлюб, тому знає, про що говорить. :)

16. Любознательна

Любознательна Well-Known Member

І ми там вінчались,теж нічого не вимагали,хоч я православної віри,а чоловік-грекокатолик

17. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

Ось тільки тепер в мене виникли запитання. А як є у сім'ях де чоловік і жінка різних вірувань? як вони дітей виховують? (читала що в Яценюка якщо не плутаю то перша дитина хрестилася в православній церкві бо жінка православна а наступна дитина хрестилася в УГКЦ бо він греко-католик) для мене це дико ділити дітей! Любов-любов'ю але так жити? потрібно дуууууже добре подумати чи ти дійсно такого хочеш!

18. Любознательна

Нам священик ,пояснив ,що спочатку мусить бути Рагс,тому що після шлюбу в церкві не можна вже знімати обручки.Просто якщо не виходить,то можна після церкви в Рагс але без знімання і ще одного вдягання обручок

Маю двох синів,і виховую їх у вірі в Бога,а не в тому який він-православний чи грекокатолик.Ходимо з чоловіком і до православної і до грекокатолицької,і різниці не робимо.Вважаю,то великою дурницею,коли люди роблять поділ на одних та на других,і своїм дітям це пояснюю так:Бог є один,а до якої церкви ти підеш не грає ролі,головне,щоб це було щиро.

Останнє редагування модератором: 28 Жовтень 2009
  19. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

І в мене мама з католицької віри, тато-православний. абсолютно не робили ніколи з того проблеми.просто виховували християнку!мене хрестили в католицькій, бо тоді в селі тільки вона і була, а сестру - православний священник(церква ближче додому і отець зміг прийти на домашнє хрещення)

20. Любознательна

І що саме Ви такого дикого в цьому бачите?По Вашому,то шлюб і сім"ю створювати можуть тільки православні з православними,католики з католиками.Ось це для мене дійсно дико,відразу згадала ,як була маленька і в селах почали ділити церкву: в ті дні-православні,в інші-католики,то пересварилось все село,дітям забороняли один з одним бавитись!!!!Я ще раз повторюсь-для мене і моєї сімї-БОГ є один,і те що ми різні не заважало нам ні разу за всі наші вісім років спільного життя!!!