Шлюб

Тема у розділі 'Філософські та релігійні посиденьки', створена користувачем Галюня, 3 Жовтень 2008.

1. Siania

Siania Love Life

Відповідь: Шлюб

А кому важко ходити на науки???????????

2. Нюта

Нюта Well-Known Member

Читайте тему з першої сторінки!

3. Ольга

Ольга Well-Known Member

потім легше не буде ;)

• Подобається Подобається x 2
  4. Marianka

Marianka Well-Known Member

Шукати церкву де наук немає

5. Siania

Siania Love Life

)))))))))))))))))
    Я думаю, що за дивний допис від Ольги, так і не зрозуміла....
    Вже як написала Маріанка допетрала:xaxa::xaxa::xaxa:

Я мала на увазі не що робити тим кому важко ходити на науку, а прокоментувала Нюту з дописом"Нюта "Я не розумію, якщо людям так важко походити на науку, про Біблію лише чули, що така книга є, то чи варто взагалі брати шлюб"
    От я й дивуюсь, бо не замічала що хтось жалівся на важкість від ходіння на науки...:ninja::ninja::ninja:

6. Niferttiti

Niferttiti Well-Known Member

Ну ви даєте. я також так спочатку думала, що то все до одного місця, тільки час будемо тратити. Але зараз ні каплі не жалію, що ходити місяць день в день. Цілу купу корисних речей з того взяли. Потрібно зрозуміти, що укладання шлюбу, то не буденна справа, то щось глибше.... Шлюбом Бог благослоляє вашу сімю на добрі діла, а до того тре бути готовим.
    В нас курси були досить простенькі і легко доступні. Бо чула про церкву Михайла, то там набагато все складніше, екзамени здають. Але то все стане в пригоді в подальшому сімейному житті. На ті курси раджу навіть вже одруженим час від часу походити. багато допоможуть сімейних негараздів вирішити.
    А як вже наважилися на шлюб, то треба пройти всі необхідіні процедури, а хто сказав що буде просто. Священник в церкві казав, що на кожних курсах знаходять пари, які відкладають шлюб, після того що там почують, бо розуміють що вони ще до того не дозріли....

• Подобається Подобається x 6
  7. Niferttiti

Ми будемо там шлюб брати. Бо моя сестра і брат нареченого там шлюб брали. сімейна така традиція виходить. Навіть і не роздумували над вибором церкви. Тим більше що то парафія мого нареченого.

8. Мар"яночка

Мар"яночка Well-Known Member

ну мені здається шо ходіння на науку має бути власним бажанням, а то зараз виходить шо якшо не ходиш на науку тобі шлюбу не дадуть :confused: цікаво який би був відсоток відвідувачів якщо це було б добровільно :confused: Це добре шо частина розуміють поняття шлюбу і відкладають весілля, але дехто розлучається і після наук. Та й зрештою колись такого поняття взагалі не існувало і шлюбу то не всі брали, враховуючи політичні умови і нічого живуть по 30 по 50 років, як Бог дасть. Я не заперечую що це корисно походити, але це всерівно не запорука успішної сім"ї :confused: нажаль

• Подобається Подобається x 1
  9. Niferttiti

Та й ніхто і не каже, що накуи це запорука щасливого шлюбу. Просто там розказують про такі речі, які стануть у пригоді у важку хвилину. А якщо ходити туди, бо так треба, то звичайно з того всього ніц корисного для себе не візьмеш.

• Подобається Подобається x 1
  10. ola-lyola

ola-lyola Well-Known Member

Брали шлюб в Домініканах майже 5 років тому, на навчання ходили 3 тижні, відмічала нас там як і Універі, чоловічок 2 рази прогуляв, так потім мав індивідуальну бесіду з священником. Підхід до шлюбу в нас обох був дуже серйозним, але після навчання я зрозуміла, що це набагато серйозніше, що з під-церкви хотіла втекти:xaxa:
    Коли в сімї виникають проблеми ми згадуємо що священник сказав нам одну річ - ми складаємо обіцянку бути разом не один одному а перед Богом. Тому коли я лякаю що піду, чоловік каже: ну зі мною чи РАГСОМ ти можеш домовитись, а з Богом? тому серйозно такі розмови навіть не виникають.

• Подобається Подобається x 3
  11. Зануда

Зануда Well-Known Member

Бог дає всім, але не всі хочуть користати. Як то файно скинути на когось всю відповідальність.:confused: Людям бракує свідомості, бракує бажання працювати над собою, над відносинами у сім"ї, тому перший ліпший конфлікт провокує тріщину, яка з кожним наступним конфліктом розширюється аж перетвориться на провалля між двома людьми, які кохали одне одного, просто не працювали над відносинами. Науки не є запорукою вічного щастя, бо то є крапля в морі у порівнянні з тим, що двом людям треба знати і вміти, щоб жити довго і щасливо, але дехто і того не знає, не було кому сказати, не було кому навчити, сам ще не дозрів до тих понять і власне для таких людей передшлюбні науки є підвалинами під той досвід, який вони будуть здобувати у майбутньому, можливо для них то стане початком пошуку нових знань і це їм допоможе в майбутньому зберегти сім"ю від розпаду.
    Я взагалі думаю, що треба бути чесним перш за все перед самим собою - люди, які не вірять у Таїнство шлюбу і не розуміють його значення, роблять це лише, щоб люди не осуджували та родина не дзьобала - повинні обмежитись походом у РАГС і не допускатись святотатства.

• Подобається Подобається x 12
  12. Мар"яночка

Мар"яночка Well-Known Member

взагалі то ви мене просто неправильно зрозуміли фразою, "Як Бог дасть" я мала на увазі те, скільки люди взагалі проживуть не в шлюбі, а на землі. бо з нашим рівнем смертності ... 20 років це вже ого го який стаж :confused: а з вищесказаним 100% згідна :)

13. Niferttiti

Підкажіть будь-ласка, чи є принциповим якою іконою батьки дома мають молодих благословляти? Бо я щось в тому зовсім не розбираюся.

14. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Отаке знайшла. Писати було лінь. :no:

15. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

В мене як сестра заміж виходила, її ще тоді майбутній чоловік був на гастролях, музикант, то я з нею ходила трохи за компанію на навчання, в церкву св.Михайла. Ніяких знань по Біблії там не треба, я ще досі пам'ятаю, як мені було цікаво то все слухати,може це ще залежить від того, хто то розказує. Тоді розповідав отець Юстин, прекрасна людина, цікава , розумна. Мені тоді було десь 15 років і вже в той час я зрозуміла, що перед шлюбом класно таке пройти, це ж цікаво і пізнавально!

16. Олюнька

Олюнька Well-Known Member

Ми взагалі забули "заплатити" за шлюб :girl_haha: І ніхто нам нічого не казав, ані не дорікнув чи нагадував. І, нагадаю, в день шлюбу, після наділення св.тайни ми розписувалися у захристії! Вже після весілля сиділи з батьками, згадували подробиці цього урочистого дня, як файно співав хор, і т.д......., та й вияснили, що ніяких грошей ні ми, молоді, ані наші батьки в церкві не давали. Отак наступного тижня підійшли в захристію, мовляв, так і так, просто забули серед тих клопотів, але ми готові - куди і скільки треба дати. Нам сказали: " То не обовязково. А якщо бажаєте зробити пожертву, он там у скриньку киньте, скільки хочете."

17. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

Ми ходили на науки в Домініканський, було дуже цікаво і я про це не жалію, бо багато таки чого і дізналась, багато пригадала, ще раз добре задумалась.
    Як сприйметься той процес, залежить від обох сторін, і тих хто то викладає, і готовність молодят до шлюби чи швидше їх свідоме бажання до такого таїнства.
    Про гроші. Дійсно є така справа, вимагають. Але в основному не священики а інший персонал,хоча то нікого не оправдовіє. Нажаль.

18. Грильяжка

Грильяжка Кавоманка

Ми брали шлюб у монастирі св. Онуфрія, і нам колега фотограф вже сам підказав що потрібно за бажанням дати пожертву. Ми дали коли росписувалися після шлюбу в захристії конверт монахині і залишили коровай зі спеціально вишитим під нього рушником. Так захотіли. А давати чи не давати за шлюб гроші це впринципі пожертва на церкву поки що не чула про вимагання я думаю особиста справа кожного.

19. L e v k o

L e v k o Well-Known Member

Повністю погоджуюся з Занудою, що церковні науки перед шлюбом- це капля в морі...
    Але для мене наприклад ця капля, котру "капнув" у мою свідомість колись священник під час наук по цей час відіграє вирішальну роль у прийнятті мною рішень. Він тоді запитав мене, на чию сторону я стану, коли в якомусь питанні дружина буде хотіти одне, а моя мама, чи теща будуть хотіти іншого? Я сказав, що стану на сторону дружини. Він сказав: "Молодець! Завжди так роби!" Тоді я ще до кінця не усвідомлював що сказав, але уже потім, живучи у шлюбі, я зрозумів наскільки є важливо завжди і усьому підтримувати свою дружину..., бо дуже великою спокусою є послухатися рідної мами, а не своєї дружини. Зараз, коли виникають якісь спірні ситуації, я завжди мамі, чи тещі кажу, що мені священник казав більше слухати свою дружину... і напруження зникає... Звичайно, що я не завжди в той момент згідний з тим, що каже дружина, але я завжди стаю на її сторону, а потім ми удвох обговорюємо прийняте рішення... Так само поступає і моя дружина, слава Богу!

• Подобається Подобається x 10
  20. Consuelo

Consuelo Well-Known Member

Скажіть будь-ласка, чи можна брати шлюб БЕЗ розписки в РАГСі? може хтось знає чи стикався...
    Ми питали в церкві Юра, там відмовили, але почитавши цю тему склалось враження, що цей собор взагалі якийсь монополіст.. чи правильніше комерційний палац урочистих подій...