Шлюб

Тема у розділі 'Філософські та релігійні посиденьки', створена користувачем Галюня, 3 Жовтень 2008.

1. Nadja

Nadja New Member

Відповідь: Шлюб

мене хвилює одне, для мене, дуже важливе питання...я зі своїм майбутнім чоловіком хочемо брати шлюб.Але є одна проблема я відношусь до греко-католицької церкви,а він до православної. і у якій церкві нам вінчатися? І ще одне...одні кажуть що потрібно проходити науки у тій церкві у якій братимеш шлюб, інші- що можна будь де...і що робити?((

2. kristina

kristina Well-Known Member

Ми брали шлюб в церкві Андрія./біля Галицького базару/. Науку дійсно треба проходити у них , близько 10 уроків .Ходило близько 50 пар. І проблеми хто до якої церкви належить там намає

3. Inka Blond

Inka Blond Well-Known Member

І у нас така ж ситуація (в принципі така ж і у багатьох). Тільки православна я, а він греко-католик. То шлюб ми будемо брати в православній церкві. для мене це не має значення, яка церква, але в православній все набагато простіше (тут вже багато писали на рахунок цього). А для чого проходити науки в іншій церкві? Можливо так і можна, але для чого?

4. Nadja

Nadja New Member

як потрібно домовлятися про шлюб у церкві? підходити до самого священника, чи там хтось є хто за це відповідає?

5. Ольга

Ольга Well-Known Member

для себе і заради свого подружжя...

• Подобається Подобається x 4
  6. Inka Blond

Це і так зрозуміло, але для чого брати шлюб в одній церкві, а науки - в іншій

7. Inka Blond

Ми підходили до самого священника. Він з нами ще хотів порозмовляти і записував також він

8. Ольга

Ольга Well-Known Member

бо на жаль не у всіх церквах є науки. У Львові було лише 3-4 церкви де справді читали повний потрібний курс наук. У багатьох церквах науки зводяться в кращому випадку до кількох розмов.

• Подобається Подобається x 3
  9. Niferttiti

Niferttiti Well-Known Member

В церкві завжди декілька священників. а підходити рекомендую в те приміщення, де роблять записи за здоровя, за упокій іт.д. там завжди сидить працівник церкви і він веде всю канцелярію. І на науку скаже куди ходити. Бо не у віс церквах їх проводять. Тоді рекомендують декілька церков якоїсь там спільної парафії в яких можна пройти науку.

10. Єва

Єва Well-Known Member

В мене було весілля в травні місяці. Шлюб був в церкві св. Юра. При храмі діють науки, які ведуться священиками впродовж двох тижнів, після роботи (з 19.00 по 20.00). Разом з нами на навчання ходили пари, які мали вінчатися і в інших церквах.
    Щоб вінчатися в церкві Юра, потрібно, щоб хоча один з подружжя був парафіянином цієї церкви (був тут хрещений, або жив в районі, або просто щонеділі відвідував). За три місяці до дати шлюбу потрібно звернутись в канцелярію церкви і забронювати собі день та годину.

11. Fenomen

Fenomen миється в бані

Ми брали шлюб в Успенській церкві, хороший священник

12. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Найкращі науки у монахів студитів! Вони ж перші, хто таку практику розпочав. Рекомендую саме туди й нікуди більше!!!

• Подобається Подобається x 1
  13. Siania

Siania Love Life

А чи брав хтось шлюб у Преображенській церкві? Я вагаюсь. Хочу або там або в церуві св. Андрія.

14. Svizi

Svizi Well-Known Member

в Преображенській не була, не знаю, а от у церків Андрія мені не сподобалося зовсім, як давали шлюб (моїй подрузі). Ми тільки зайшли - раз-два і все закінчилося, я нічого не зрозуміла. І люди ходили туди-сюди (як на базарі), і бабці всім гостям наказували квіти залишити в церкві :8:

Скажіть будь-ласка, а в котрій церкві точно можуть дати шлюб в піст (11 липня) ???:rolleyes:

Останнє редагування модератором: 6 Березень 2009
  15. Natalka

Natalka Well-Known Member

Ми брали шлюб в Преображенській церкві.І науки проходили. І діток хрестили там також.Але то вже багато часу минуло.Шлюб був у 1996 р.
    Зайдіть до церкви до захристії і запитайте. Там працює секретарем (чи якось так називається посада) п.Ігор - дуже приємна людина. Він відповість вам на всі питання.

16. Юлія@

Юлія@ Well-Known Member

Ми брали шлюб у церкві св.Онуфрія і шлюб нам давав монах !!!
    Дуже сподобалось !!!:):):)

17. Ольга

Ольга Well-Known Member

шлюб у піст всюди можуть дати, тільки от аби Ви відмовилися від забав гучних в час посту ;)

• Подобається Подобається x 4
  18. Svizi

Svizi Well-Known Member

ой...не знаю...наприклад, на Щербакова (де завжди конвеєром вінчають) відмовились, бо це переддень великого свята Петра і Павла :no:

19. Holly

Holly Moderator

Ми брали шлюб у церкві Вознесіння Господнього на В.Великого, а науки проходили у церкві Юра. Науки нам дуже сподобались, їх проводив священник, психолог, лікар-гінеколог і сімейна пара. А в неділю мали поїздку в Унів. Ніколи не шкодувала, що ходили на ті науки, місяць пролетів непомітно

• Подобається Подобається x 3
  20. Нюта

Нюта Well-Known Member

:confused:Я не розумію, якщо людям так важко походити на науку, про Біблію лише чули, що така книга є, то чи варто взагалі брати шлюб! Чи шлюб беруть лише для того, що так всі роблять або щоб зняти на відео для нащадків?

• Подобається Подобається x 2