Шлюб

Тема у розділі 'Філософські та релігійні посиденьки', створена користувачем Галюня, 3 Жовтень 2008.

1. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

Відповідь: Шлюб

Як на мене ЧОМУ ТИ ХОЧЕШ ШЛЮБ..І ЧОМУ САМЕ З ЦІЄЮ ЛЮДИНОЮ., потрібно знати ще до рішення вийти заміж, взяти шлюб, це логічно, як можна дати згоду на пропозицію, коли не знаєш ЧОМУ ТИ ХОЧЕШ ШЛЮБ..І ЧОМУ САМЕ З ЦІЄЮ ЛЮДИНОЮ.. А наука - це добре, але я вважаю, що її призначення зовсім не пояснити вищенаведене, бо якщо ви вже вирішили одружитися, то само собою зрозуміло, що відповідь на ці питання ви вже знаєте,а просто прояснити деякі аспекти ШЛЮБУ і власне, спільне сімейне життя саме з християнської точки зору, у розрізі релігії, і звичайно дати деякі поради, настанови, які однозначно пригодяться подружжю в майбутньому:)

2. Лідочка

Я згідна, як на мене більшим гріхом являється взяти шлюб "бо так треба, бо так всі роблять", а потім розлучитися (ДАВАЛИ КЛЯТВУ ВІРНОСТІ ПЕРЕД БОГОМ)ніж жити не у шлюбі(хоча це теж гріх і розцінбюється як розпуста).

• Подобається Подобається x 1
  3. IRUSKA*8

IRUSKA*8 Well-Known Member

Не читаючи цієї теми,а лише побачивши назву,я вже вирішила,що писатиму-ми з чоловіком прожили між розпискою і шлюбом 1,5 р.(нате були різні причини:і жалоба за рідними і взагалі-банальні,бо я ще з РАГСУ вважала його своїм справжнім чоловіком,хоча ми обоє віруючі ........не розповідатиму дуже довгої історії про наші мрії,напишу лише одне- ми надзвичайно сильно хотіли дитинку і як тільки взяли шлюб- я одразу ж я завагітніла(хоча майже рік до того не могла)......тепер радимо всім знайомим,котрі ще не вінчались у церкві,якнайшвидше попросити в Бога благословення на майбутнє життя,

• Подобається Подобається x 11
  4. Люша

Люша Well-Known Member

[/QUOTE]Я з чоловіком вінчалася в церкві Пресвятої Богородиці (саме той, як ви пишете, біля пам*ятника Грушевському).
    Раніше відгуків про цю церкву я не чула (не місцеві), але вже після весілля почула, та й сама вже все побачила. Андріана має рацію : то є конвейер! Вінчання 20 хвилин, читає отець дуже швидко і скорочено. Постійно підганяли, "те робіть швидше, те подайте і швидше -швидше". Було трохи ніяково, тому що для мене велике значення мало вінчання!
    Пожертва була церкві. Здається, 200 грн за церемонію + жіночка, що продає свічечки хотіла 2 рази забрати мій шлюбний букет (!). Я спершу подумала, що мені почулося, але потім коли ми вже виходили з церкви, вона "приємно" попросила віддати мій шлюбний букет (поставить в церкві за наше щастя). Я його міцно прижала до себе і сказала, щось типу того "робіть зі мною що хочете, а свій букетик я не віддам". В кінці - кінців мій чоловік віддав їм великий букет білих троянд, які мені щойно після вінчання подарували [/QUOTE]

Дивно, в мене зовсім ішші враження про цю церкву, правда ми там вінчалися 5 з половиною років тому, може щось змінилося з тих пір, нам дуже сподобалося. Священик робив все від душі йому явно дуже подобається вінчати, і ніхто з нас нічого не "здирав", взагалі не було "тарифу на послуги" просто дали на церкву, а букетик я і так приготувала щоб біля ікони поставити. Ми потім у 2005 і синочка свого там хрестили, дуже задоволені.

5. Abraira

Abraira Чорний пояс по хендмейду

А я досі не вінчана... Як синочка хрестили, священник поглянув на нас і сказав, що бачить, що ми дійсно віруючі люди і що не варто нам тягнути з вінчанням... А я не можу!!! Чоловік вже 100 разів пропонував, а у мене стіна стоїть. Я дуже боюся, що у моєї свекрухи таки вийде нас розлучити, а вона цього ох як хоче. Чоловіка мого, вона знає де і як накрутити (якщо буде нагода), а для мене шлюб - то на все життя! От і чекаю, поки то все втихомириться. Хоч бачу, що чим далі тим гірше стає :sad: :sad: :sad: У мене навіть моя весільна сукня висить... чекає вінчання... :sad: :sad: :sad:

• Подобається Подобається x 7
  6. Лідочка

А може шлюб якраз і допоможе вам з чоловіком віднайти сімейний спокій???Тим більше якщо ви віруючі люди:confused:, а ще якби походили на науки перед шлюбом разом з чоловіком.....:)

• Подобається Подобається x 4
  7. Abraira

Та у нас у шлюбі все гаразд, хто казав про неспокій? І шлюб у нас був вже назначений, просто місячні... самі розумієте. Просто ми не вінчані, а це не правильно

8. Лідочка

Я мала на увазі вінчання, а до чого тут місячні....

А я досі не вінчана... Як синочка хрестили, священник поглянув на нас і сказав, що бачить, що ми дійсно віруючі люди і що не варто нам тягнути з вінчанням... А я не можу!!! Чоловік вже 100 разів пропонував, а у мене стіна стоїть. Я дуже боюся, що у моєї свекрухи таки вийде нас розлучити, а вона цього ох як хоче. Чоловіка мого, вона знає де і як накрутити (якщо буде нагода), а для мене шлюб - то на все життя! От і чекаю, поки то все втихомириться. Хоч бачу, що чим далі тим гірше стає У мене навіть моя весільна сукня висить... чекає вінчання...

По-моєму, як свекруха чоловіка проти вас накручує, то вже неспокій, тим більше ви самі пишете, що чекаєте поки все втихомириться...
    Або я вас не так зрозуміла......:confused:

9. Abraira

Ну, не знаю як у вас в церкві (може, ви просто не в курсі, бо ніхто вам не наголошував), я православна, і сповідатися та вінчатися у період місячних нам не можна. На це наголошував священник, коли ми прийшли на співбесіду про шлюб (ще до весілля). Так-само, коли ми хрестили малого, ми чекали 40 днів, бо мене не допустилиб після пологів (через лохії) а запитавшись вік дитини, священник просто відвів мене у окрему кімнату і прочитав наді мною молитву 40-го дня (для жінок, що "знову" входять в церкву після пологів). Можливо я щось не до кінця правильно пояснюю, то питайтеся. У багатьох церквах не так, як я пишу, :confused: але це вже не нам рішати. Головне - Боже благословення.
    А на рахунок свекрухи - то вона просто казиться і не заспокоюється, та я з нею не живу, просто хочеться дочекатися якогось перелому, бо подумайте самі, що ви б зробили, якби комусь вдалося вас розлучити...? А якщо ви щей вінчані?!!! :n::n::n:

• Подобається Подобається x 2
  10. Лідочка

Тепер дойшло..:) Я то все знаю, теж правлславна, і перед вінчанням якраз були місячні, то мусіла день спеціально вибирати, щоб посповідатися.
    А на свекруху не зважайте (знаю що не легко), нехай ваше вінчання (а я думаю воно таки вже скоро відбудеться:)) додасть вам сили і впевненості, що все в вас буде добре, що у вас буде міцна і дружна сімя (а я думаю так і є) і ніхто вас не розлучить і не посварить з чоловіком.

11. Abraira

Я теж маю таку надію. Вінчатися взимку все-одно не хочу, тому маємо ще час :)

12. Curly Xena

Curly Xena Well-Known Member

Почитала . що тут сварять церкву Покрови Пресвятої Богоридиці - мушу виступити на її захист:) - в нас була дуже гарна і дуже довга (коло години) процедура шлюбу. Наука перед шлюбом теж була , плюс звичайно і сповідь. На шлюб певну суму чоловік дав - я навіть не знаю скільки. Квіти коло Матері Божої - я вибрала найкращі та найбільші - як на це можна жаліти. :) Правда це було дуже давно :xaxa: - може в плані шлюбу щось і змінилося. А так - хороша і спокійна церква (правда мені не дуже подобається оновлений розпис стін , і я рада, що запис весілля ще зберіг попердній, більш спокійний та гармонійний варіант), найбільше люблю в ній служби на Великдень (Заутреня і 1 Сл.Божа) - вночі тобто. :)

Abrairo - вінчайтеся, і не зважайте на свекруху. Ви є сильнішою. ЇЇ син обрав вас - і вам бути його супутницею життя - вона це має розуміти.

Останнє редагування модератором: 18 Грудень 2008
  13. kati

kati Well-Known Member

а ми там хрестили синочка.....мені сподобалась ,нарахунок вимагання грошей:confused:

14. Nata

Nata Well-Known Member

Abrairo, Ви сильна жінка.Вінчайткся, все у Вас буде добре. Свекрухи різні бувають, та Вам же не з нею жити.

• Подобається Подобається x 3
  15. Montreal-ka

Montreal-ka Well-Known Member

Дивно, в мене зовсім ішші враження про цю церкву, правда ми там вінчалися 5 з половиною років тому, може щось змінилося з тих пір, нам дуже сподобалося. Священик робив все від душі йому явно дуже подобається вінчати, і ніхто з нас нічого не "здирав", взагалі не було "тарифу на послуги" просто дали на церкву, а букетик я і так приготувала щоб біля ікони поставити. Ми потім у 2005 і синочка свого там хрестили, дуже задоволені.[/QUOTE]

Напевно щось все таки змінилося..:confused: Мені все сподобалося, окрім поспіху.
    І на рахунок квітів,мені не було жалко жодного букету з тих, що мала, абсолютно! Просто свій шлюбний я не хотіла віддавати:)

• Подобається Подобається x 2
  16. Vesnyanka

Vesnyanka Well-Known Member

Хочу запитати... В мого знайомого восени померла мама. З дівчиною він зустрічається вже дуже довго. Хотіли побратися ще в літі, але через тяжку хворобу мами не зробили цього. Тепер запланували шлюб і весілля весною. Кажуть, що не можуть вже більше чекати. Звичайно, це їх справа що, коли і як робити. І не мені їм щось радити. Просто мені здається що це якось неправильно... Та й кажуть, що шлюб в церкві не можна брати рік, коли помер хтось із батьків молодят.
    А як мала б бути правильно? За церковними правилами? Може хтось знає?

17. Inka Blond

Inka Blond Well-Known Member

Не знаю як мало б бути правильно, але в однієї із знайомих була практично така ж ситуація. Померла мама нареченої, вона залишилась взагалі сама, то вони вирішили одружитись буквально через пару місяців. І в церкві шлюб брали

18. Андріана

Андріана Well-Known Member

та правил як таких немає, коли хочете, тоді і берете шлюб, просто гучної забави ніби не можна, тобто за близькою ріднею рік жалоби (поправте мене якщо шось не так сказала)
    в моєї одногрупниці батько помер раптово перед самим весіллям, вже нічого не відміняли, окрім музики, а в інших знайомих, була музика, але молоді не танцювали, не знаю чи правильно так, але це все їхня справа і не нам судити

• Подобається Подобається x 3
  19. Vesnyanka

Vesnyanka Well-Known Member

Згідна.
    Мені просто дуже жаль таких людей. Щось плануєш, про щось мрієш, а тут все йде шкереберть.

20. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

Шлюб в церкві млжна барти навіть в піст. Не можна робити забави. А про померлих - ліпше в церкві запитати.