Шлюб

Тема у розділі 'Філософські та релігійні посиденьки', створена користувачем Галюня, 3 Жовтень 2008.

1. Marianka

Marianka Well-Known Member

Відповідь: Шлюб

Я і не казала, що я готова..я якраз намагаюся зрозуміти з ваших дописів, що означає бути готовою до шлюбу, а що означає бути готовою до РАГСУ. Я розумію різницю між рагсом і церквою, але якраз намагаюся зрозуміти поняття Готування..можливо я просто не сприймаю цього слова готуватися, бо мені здається, що це трохи перебільшення..хоча я чесно хочу і намагаюся вас зрозуміти..зрозумійте, я прийшла не сперечатися сюди, а зрозуміти і збагнути ваші слова...Ви пишите не готова до шлюбу, але це звичайне для мене речення, і змісту я в ньому не бачу..для мене шлюб - це є Благословення Господнє, що означає готуватися до нього я незнаю..ходити на науки, але раніше не було наук, і всі якось без цього жили..брали шлюб і ніхто не дискутував годинами про підготовку..зараз навпаки є науки (звичайно я на них піду, я проти них нічого немаю, думаю в будь-якому разі це буде корисно..), є форум де говорять про це..мені просто цікаво читати думки і ваші поради, оскільки у вас є вже досвід..

2. Inka Blond

Inka Blond Well-Known Member

а за скільки часу до весілля Ви йшли домовлятися за шлюб?

3. Natalia

Natalia Well-Known Member

За 5 місяців.

• Подобається Подобається x 1
  4. Багіра

Багіра Well-Known Member

я думаю, підготовка до шлюбу - індивідуальна для кожного... для когось це може тривати роки, а для когось просто прийняте рішення... до прикладу мої знайомі - зустрічались 4 роки, одружились рік тому як молодій було 18, а молодому 22. Я знаю їх як дуже свідомих і розумних людей і що вони дві половинки одного цілого...а зараз вони досить успішно (тьху-тьху) будують свою сімю і досягнули вже такого, що інші сімї йдуть до цього років з десять...

• Подобається Подобається x 2
  5. viltis

viltis Well-Known Member

Домовлялись за місяців 7. Вже тоді було досить багато пар записаних. А на науки ходили за майже 4 місяці. По-перше, ми дійсно присвячували себе наукам , а не шуканню сукенки, солодкого і т.д. ( щось було замовлено, до іншого ще був час), а по-друге, потім не поспіху готувати всі документи ( мій чоловік з Мостиськ, то треба було туди пару раз з"їздити).

6. ckorpionsha

ckorpionsha Well-Known Member

А ми за місяць

7. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

Зголошення до церкви потрібно за 4 місяці до дати шлюбу, але і це не завжди бо кожна церква має щось своє, потрібно заздалегіть дізнатися.

8. Melisa

Melisa Well-Known Member

Коли ми тільки починали жити зі своїм чоловіком, ми не одружилися і не брали шлюбу. Свекруха дуже переживала з цього приводу, і подзвонила до свого племінника священика, розказала йому нашу історію. Той послухав її і порадив не тиснути на нас , бо ми ще просто не доросли до шлюбу, ми ще обов'язково до цього дійдемо. Тепер коли ми знову разом чоловік почав говорити про одруження і про шлюб, сказав відчуває, що це зараз йому потрібне.

9. СОФІЯ -СОНЯ

СОФІЯ -СОНЯ Well-Known Member

Коли ми одружувались у 1993 році ні про яку підготовку до шлюбу чи заняття мови взагалі не було. І вінчались ми у церкві, що належить Московському патріархату, бо у нас на Волині ніхто тоді ще особливо цим не переймався - у яку церкву ходили з дитинства, у тій і вінчались. Діти хрещені у церкві Київського патріархату. Знайомий священик казав, що так не можна (ЧОМУ?!). А я вважаю, якщо віра є і Бог в душі, то все це дрібниці і можете закидати мене тапинками!

• Подобається Подобається x 5
  10. Marianka

Marianka Well-Known Member

І я так вважаю як Ви! Для мене розподіл на конфесії є не важливим, Бог є один, а правила, які видумували і постійно видумують для мене є неважливими. Дуже шкода, що вічно намагаються зробити видимий поділ на віру, належність до тої чи іншої церкви, насправді людина йде з молитвою до Бога, і мені не важливо чи я буду промовляти цю молитву в Греко-Католицькій церкві чи в Православній!

• Подобається Подобається x 6
  11. мамочка

мамочка Well-Known Member

мені теж завжди було цікаво : чи вважається гріхом піти на службу в Православну церкву, якщо мене хрестили і вінчали в греко-католицькій???

це звичайно офтоп, але мене це питання турбує......

Останнє редагування: 28 Жовтень 2008
  12. Андріана

Андріана Well-Known Member

Я взагалі не роблю різниці між католиками і православними, головне шо християни, я на службу раз в ту раз в ту церкву ходжу,і взагалі, хрестили мене в ц.Воздвиження Чесного Хреста, колись це була православна церква, потім стала католицькою , вже в католицькій брали шлюб і хрестили дитину, ось так все перемішалося

• Подобається Подобається x 4
  13. Montreal-ka

Montreal-ka Well-Known Member

Я з чоловіком вінчалася в церкві Пресвятої Богородиці (саме той, як ви пишете, біля пам*ятника Грушевському).
    Раніше відгуків про цю церкву я не чула (не місцеві:confused:), але вже після весілля почула, та й сама вже все побачила. Андріана має рацію : то є конвейер! Вінчання 20 хвилин, читає отець дуже швидко і скорочено. Постійно підганяли, "те робіть швидше, те подайте і швидше -швидше". Було трохи ніяково, тому що для мене велике значення мало вінчання!
    Пожертва була церкві. Здається, 200 грн за церемонію + жіночка, що продає свічечки хотіла 2 рази забрати мій шлюбний букет (!). Я спершу подумала, що мені почулося, але потім коли ми вже виходили з церкви, вона "приємно" попросила віддати мій шлюбний букет (поставить в церкві за наше щастя). Я його міцно прижала до себе і сказала, щось типу того "робіть зі мною що хочете, а свій букетик я не віддам". В кінці - кінців мій чоловік віддав їм великий букет білих троянд, які мені щойно після вінчання подарували :umbrage:

14. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

А нам повідомили на заняттях що буде стояти ваза у яку молодята мають покласти квіти до ікони. І оскільки ми це вже знали то і поклали там квіти які нам в церкві подарували гості.

15. молекула

молекула Well-Known Member

Мда...ми також у цій церкві брали шлюб...Не радила б комусь цю церкву! В мене склалось таке враження,що це просто напросто економічка чтруктурна одиниця, яка заробляє непогано на шлюбах. хрестинах і тому подібне...Церемонія мені сподобалась, спокійно (без поспіху), і гарно...але от та жіночка про яку визгадуєте, це просто жах...Ми були записані на певну годину..Так вона без черги і запису впхнула перед нас якусь пару, і видно було що батько молодого за це додатково розраховувався! :bazar: Так і сказала нам, що є пара, яку я мушу десь ''втикнути''...Така поведінка мені страшно несподобалась!

16. odree

odree Well-Known Member

От і я не розумію чому туди йде так багато молодят. Була там 2 рази в житті і не залишилося жодного позитивного враження.
    Перший раз була ще у далекому 1995. Тоді ми з мамою прийшли помолитися за здоров"я тата, який попав в лікарню з інфарктом. Відбувши службу мама пішла поставити свічки, які мала з собою, так ця жіночка, що продавала свічки, почала сваритися, кричати і ображати нас, сказала, що Богу не угодно, щоб ми свої свічки ставили, і потім погасила свічки, повитягувала і покидала на землю.... В скількох церквах я була, бачила коли люди приходили зі своїми свічками і ніхто не робив такого скандалу..Другий раз була цього року в вересні на шлюбі своєї племінниці. Конвеєр ще й який. Ще попередня пара не встигла вийти, як та жіночка почала наших молодят запрошувати. Все відбулося надзвичайно швидко. Не було відчуття урочистості, піднесення. Священник дозволяв собі ухмилки....
    Складається враження, що головний намір - заробити якомога більше грошей, а не відданість і служіння Богу.

17. kati

kati Well-Known Member

а я щось не зрозуміла про яку церкву йдеться.....біля пам. грушевському, є церква святої покрови, ми там сина хрестили,....мені сподобалось, звичайно процедура не надто довга, так би мовити скорочений варіант, але все інше добре.....
    Це ми про одну церкву говорим чи про різні?

18. odree

odree Well-Known Member

Напевне, там поблизу здається тільки одна церква.

19. Montreal-ka

Montreal-ka Well-Known Member

Так,саме про цю церку святої покрови :rolleyes:

20. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

Особливо там є цікавий священник з борідкою сивою, моя подруга там брала шлюб, популярна та церква через те, що не потребує додаткових навчань зі сторони молодят, бо в Домініканському ми ходили майже місяць, а там прото запис, так от священик той бувший партієць, на вінчанні в моєї коліжанки був явно на підпитку, бо то було чути до свідків, процедура дійсно триває хвилин 20 то з входом і виходом, паралельно ще дві пари з гостями кричать по своїх справах - одним словом, жах повний, я б туди не пішла, імхо.