Шлюб

Тема у розділі 'Філософські та релігійні посиденьки', створена користувачем Галюня, 3 Жовтень 2008.

1. Natalia

Natalia Well-Known Member

Відповідь: Шлюб

Невже людина не стає тієї віри, якою її хрестять? Змінити потім можна, при бажанні, але ж не просто - сьогодні тут, а завтра там. Чи як ви це розумієте?

2. Nata

Nata Well-Known Member

Та не йдеться ж про мусульманів :). У нас купа церков були православними, а стали греко-католицькими, то що?
    Мене взагалі дома хрестили (потай), священник був греко-католиком, але в той час правив у православній церкві :).

• Подобається Подобається x 1
  3. Nastynya

Nastynya Well-Known Member

А ми відходили науки у Сихівській церкві. і дуже нам та справа сподобалась, з нами і священник, і медсестра і психолог говорили! Я навіть думала може то ще раз походити послухати, бо дуже цікаво! Дало нам це, правильне усвідомлення слова Подружжя, що воно в собі несе і що означає. За науки нічого не платили, нас теж відмічали, а ми ніразу і не пропускали, тим більше в церкві відчуваєш себе дуже захищенно і спокійно!!! Крім того,що відмічали також просили свідоцтва про хрещення, і нічого дивного в тому не бачу, і я також носила на оповіді до своєї церкви. церемонія вінчання теж була у цій церкві, і нам одразу священник за тиждень казав, що пожертва на церкву є добровільною і хто не має, не хоче може не давати, а про дяків казав, якщо не дати за тобою будуть йти;))) ,але теж жартома казав, бо все що не дається, тільки з власного бажання!!! На сповідь радили піти, але ми і самі хотіли, адже ми вступаєм в нове життя, де немає Я, а є МИ, і Ми хотіли ввійти в це нове життя чистими перед Богом і засвідчити акт дарування одне одному себе, перед Богом, церквою і всіма присутніми на нашому святі!!!Тому я за науки!!!

• Подобається Подобається x 8
  4. Natalia

Та я про те саме. Може незрозуміло написала.

5. Nata

Nata Well-Known Member

Знаєте що мене дивує, що люди, котрі вступають у шлюб нарікають на бюрократію, правила і т.п., але ніхто чомусь не скаржиться на те, скільки бюрократії треба перейти, щоб отримати штамп у паспорті (який для мене особисто нічого не значить) :).

• Подобається Подобається x 6
  6. Natalia

Особисто я ніякої бюрократії перед шлюбом не побачила. Ті уроки для нас самих були дуже цікавими, наштовхували на роздуми про важливість даного кроку в житті, повчали до взаємної любові. Після тих уроків виходили з піднесеним настроєм. Мені здається, якби зараз ходили на якісь такі уроки, то ніяких недорозумінь взагалі не було б в сім"ї (хоча в нас дуже хороші стосунки).
    Вважаю, що шлюб повинні брати дійсно віруючі люди, які усвідомлюють на який крок вони йдуть і що це означає. До цього треба бути готовому.
    А у нас в більшості випадків шлюб - данина моді, як штамп в паспорті, а не священний ритуал. Хотіла б я помилятись...

• Подобається Подобається x 5
  7. Marianka

Marianka Well-Known Member

Я поважаю думки усіх присутніх тут дівчат, але з однієї сторони думаю для багатьох людей шлюб - це своєрідна формальність (типу подруги брали шлюб, брати, сестри, батьки...) і я теж буду брати шлюб в церкві. Усвідомлення того, що ти отримуєш благословіння Господнє думаю в них немає. Більше тут спрацювало правило - Всі так робили, значить так треба.
    Щодо мене особисто я намагаюся знайти в цьому питанні золоту середину. Я віруючу людина, але не дуже люблю коли починають навязувати релігійні переконання, думки..
    Для мене особисто не є зрозумілим речення написане вище - До цього треба бути готовому - це як морально, фізично, психологічно? Адже справа як на мене далеко не в цьому, справа в життєвій мудрості, в підтриманні психологічного здорових відносин, своєрідній чистості..здатності жити в мирі і йти на компроміси і ще в багатьох цінностях які є фундаментом для міцної сімї. І для мене важливо щоб обоє людей це розуміли.
    Адже можна бути віроючою людиною, готуватися, ходити на науки але не розуміти сімейних принципів..І що тоді, рано чи пізно прийде момент, коли навіть віруючі люди розходяться, бо неможуть разом співіснувати.
    Для мене все ж таки головна є мораль, щирість та чесність перед людиною за яку я маю намір вийти заміж. Коли совість моя буде чистою перед ним, і я відверто зможу сказати собі так це саме та людина, яку я люблю і зроблю все можливе, щоб наші сімейні відносини були здоровими, в цю мить я і отримаю благословіння Господнє..
    Я особисто немаю нічого проти наук, які проводять в церквах, звичайно є люди, яким ці науки потрібні..але це немає перетворюватися ні в якому разі в бізнес, тобто люди повинні самі обирати потрібні ці науки їм чи ні, а не шукати церкви де є науки, а де немає..

8. Nata

Nata Well-Known Member

Не можу погодитися. Ви коли ідете, до прикладу, на права здавати, ви ж не вибираєте потрібно вас вчити їздити чи ні.

Можна довго дискутувати, але дівчата дуже правильно написали: потрібно піти на науку хоч раз, щоб зрозуміти насільки це потрібно й корисно :).

А щодо оплати, не знаю, ми ходили на науки 6 років тому в ц. Михайла, нам ніхто не казав нічого платити.

• Подобається Подобається x 3
  9. ckorpionsha

ckorpionsha Well-Known Member

Я в неділю була за куму, хотіли малу хрестини батьки в ц. Андрія,то там сказали,що хресна православна не може нести малу до хреста. Похрестили в ц. Юри. Я православна, а хресний греко-католик. Були на науку перед хрестинами в ц.Юри. Цікаво було і корисно. Особливо мені сподобалось як там казали:"Передайте хресні батькам щоб не чіпляли на дітей ніяки червоні нитки чи щось подібне - або ми віримо в Бога, або ми віримо в забобони".

Ми хотіли брати шлюб в ц.Юри,нам відмовили бо ми не греко-католики,хоч мій батько римо-католик(угорець), а я хрещена в православній.

10. Natalia

Якщо вже так не зрозуміло і треба уточнити, то так, треба бути морально до цього готовим.
    Крім того, коли ми ходили на науки то за це нічого не платили. Науки допомагають зрозуміти що таке шлюб - для цього туди і ходять. Ви спочатку поцікавтесь більше, а потім робіть висновки.

• Подобається Подобається x 2
  11. Marianka

Дещо як на мене не доречне порівняння, тут власне мається на увазі хочу я здавати на ті права, чи ні ВЗАГАЛІ..тобто йдеться про свідоме бажання людини, і це її вибір особистий..так само із науками, якщо я вважаю, що можу спокійно обійтися без них, то чому в людини нема вибору - хочу ходити, або не хочу ходити. Це має бути добровільне бажання та згода обох людей..хтось відчуває в них потребу, а хтось не дуже, різні пари, різні відносини, хтось має на це час, а хтось його немає ніколи, або для людей, які зустрічаються наприклад 8-9років, наскільки це є суттєво, 8-9років зустрічань погодьтесь то є дуже багато, деякі одружені пари розлучуються швидше набагато..

12. Natalia

Соррі за оффтоп, але Marianka, а ви з Настінкою не знайомі? У мене таке враження, що я читаю дописи Nastinka.

13. Marianka

Морально готовим треба бути вже тоді коли ви даєте відповідь своїй половині "Так я вийду за тебе заміж..." нерозумію до чого готуватися морально, мені здається, що це просто перебільшення треба готуватися морально до шлюбу..:umbrage: Просто в нас я бачу різні відношення до самого поняття шлюбу як такого, чим більше люди зустрічаються разом (7-10років) тим більше я зауважали відношення до весілля і шлюбу інше, ніж у пар які зустрічаються менше..На рахунок висновків, я їх для себе ще не зробила, для цього є форум тут, де кожен може висловати свою думку і за допомогою власного досвіду та переконань переконати опонента.

14. Marianka

Ні не знайома :) Але в будь-якому разі дівчата, дякую вам за дописи, в деяких питаннях, вони стали мені корисними

15. Natalia

А це для вас не означає бути готовим морально???
    Думаю, ми з вами поговоримо на цю тему, коли ви поживете декілька років у шлюбі. :)

• Подобається Подобається x 2
  16. Marianka

Дякую Наталя за ваші відгуки. На рахунок прожиття у шлюбі досвіду в мене як такого нема, лише збираюся але моїх 8 років спільних зустрічань і проживань пройшли недаремно. Мораль приходить з досвідом і віком, а зовсім не з 10 чи 14 днями наук в церкві, хоча я не важаю, що науки є не потрібні, це є уроки, які для когось відкривають нові знання, для когось їх закріплюють, я вела до того, що науки мають бути добровільними, справа не в тому безкоштовні вони чи платні, справа в тому, що кожна людина має сама визначитися буде вона ходити на них чи ні

17. Natalia

Кортше кажучи, трохи про різні ми речі говорили. Але ще одне питання. Ви почали зустрічатись у 8 років з своїм бойфрендом чи трошки неправдиво вказали вік на форумі?

18. Marianka

Якщо вам дійсно цікаво скільки мені років - пішов 25 рік. Плюс я не неправдиво вказувала свій вік, якщо я залажу в мою панель керувння - дата мого дня народження відображається вірно, через перегляд мого профайлу рік народження 92, що є невірним, з цього можна зробити висновок про баг на форумі

19. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

Маріанка ви ще зовсім не готові до шлюбу. Те що ви говорите це підходить для РАГСУ.

20. Ksani

Ksani Well-Known Member

Як можна визначитися з тим, про що Ви не маєте чіткого уявлення ?

• Подобається Подобається x 3