Шлюб

Тема у розділі 'Філософські та релігійні посиденьки', створена користувачем Галюня, 3 Жовтень 2008.

1. Dzvinkalviv

Dzvinkalviv New Member

Відповідь: Як добитися, щоб коханий розлучився із першою дружиною.

ну 30% є, що взяли шлюб за 2-3 роки після одруження. Мої батьки обвінчалися на 17 році сімейного життя

2. Яруська

Яруська Well-Known Member

Відповідь: Як добитися розлучення з дружиною, з якою давно не проживає

Дуже багато. Та і ми теж взяли шлюб десь на 15 році спільного життя.:girl_in_love:

Та от власне, в моді...А мода як відомо, баришня мінлива.

3. Gossip

Gossip Member

От і я над тим задумалась "Чи багато таких "... знаєтаки таки є такі "не модні :girl_cool: ...
    а от на днях дізналась, що хороший знайомий розійшовся зі своєю дівчиною... і то за 2 неділі до ШЛЮБУ- сказав... НЕ можу... і НЕ хочу псувати собі і комусь життя!!! не моє... вибач!!!

в нареченої вся сімейка в шоці :girl_cray: готові прибити його!!!!
    а я вважаю, що він неймовірно ЧЕСНА людина, що йому вистарчило сміливості признатись в тому... а не ШЛЮБУВАТИ бо так модно, а пізніше бігти в ц. Юри і подавати на УНЕВАЖНЕННЯ! :girl_claping: МОЛОДЕЦЬ!!!!!

---------- Додано в 14:09 ---------- Попередній допис був написаний в 14:07 ----------

мало хто це взагалі помічає :girl_in_dreams:

4. ola-lyola

ola-lyola Well-Known Member

І я задумалась...в мене не те що серед знайомих - серед родини (включаючи тройо-чотириюрідних) немає...

5. kira lv

kira lv Member

Відповідь: Шлюб

І в нашій родині також і мода тут до нічого. Мої батьки брали шлюб в 5-ій годині ранку (ото романтично:girl_in_love:) бо тато був інженер:girl_haha:. В маминій сім"ї їх було семеро + двоюрідних братів і сестер 19 в мене, ні одного!!! розлучення. Всі живуть разом далеко не один рік та й деякі двоюрідні племінниці в мене вже заміж повиходили. Так що не завжди шлюб то мода

6. Galin Max

Galin Max Member

я в шоці від тих людей, що вибирають церкву для шлюбу зогляду на те, яка вона гарна, щоб потім фото гарні були. Їм нема різниці, який буде священик, що буде говорити, що церемонія буде тривати 20 хв, бо в черзі ще 10 пар... Прото заради красивої картинки

7. vikad

vikad New Member

З одної сторони - чим він думав, коли заручався. А з другої - добре, що хоч зараз подумав, а не тоді, коли пізно буде. Бо коли люди одружилися - вони не мають розлучатися, незалежно від того чи брали шлюб - чи ні. Єдиною причиною для розлучення є зрада одного з шлюбних портнерів. Коли Ісус Христос жив на землі люди, розводилися, як і зараз, і причини були різні на те. Священники часто розлучали без серйозної причини (їсти погано зготувала і т.д.), то Ісус сказав їм: "Також сказано: Хто дружину свою відпускає, нехай дасть їй листа розводового. А Я вам кажу, що кожен, хто пускає дружину свою, крім провини розпусти, той доводить її до перелюбу. І хто з відпущеною побереться, той чинить перелюб."Матвія 5:31,32

8. solomka

solomka Active Member

Мене цікавить питання шлюбу з іноземцем (римо-католиком). Моя знайома хоче брати з таким чоловіком шлюб в греко-католицькій церкві. Які для цього портібні документи від нареченого: свідоцтво про хрещення, довідку, що він не брав шлюб в тій країні де він живе чи ще щось? Бо для реєстрації в органах РАЦСу проходить довга процедура: документи відправляються в Київ на апостиль, потім в ту країну звідки наречений і т.п. А як зі шлюбом?

9. jylanda

jylanda занууууда

В нас була така ситуацiя, то привезли свiдоцтво про хрещення, також про те, що не брали шлюбу в iншiй краîнi i ще священик з парафiî чоловiка проводив з нами науки, вiдповiдно приготував документ про це для священика з церкви в Украîнi. Можливо ще можуть щось просити, тому найкраще побалакати з священиком який буде давати шлюб.

10. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

А підтвердження цих слів можете навести?
    Тобто, якщо когось одружили обманом, силою або шантажем, то має все життя жити з такою людиною, бо одружилися?

То треба йти до церкви питатися.

11. Gorda

Gorda Well-Known Member

Я теж таких ніколи не зрозумію. Зі свого особистого досвіду, я зробила висновок, що люди, які власне так чинять (заради гарних фото), не дуже часто ходять до церкви. Можливо це не завжди так, нікого не хочу звинуватити, але так у мене склалось враження, судячи з усіх людей, хто запрошував мене на весілля.

12. vitek

vitek Member

В мене була така ситуація, і я б не сказала, що були якісь особливі складнощі.
    Спочатку треба визначитись з церквою чи костелом, і там Вам розкажуть, які документи вимагаються.То все збирається за один день.

13. LoradeGray

LoradeGray Member

Дівчата, можливо це оффтоп, але дуже хочу розповісти про те як ми ходили в католицьку церкву домовлятися за науки і шлюб. Це все проходить в Новояворівську. Церква нова- правлять лише монахи. Домовилась я з сестрою, яка проводить науки перед шлюбом- ну і ми прийшли з коханим. Проходить процедура "питання- відповідь"І тут я кажу їй, що ми живемо разом.. Скільки осудження було в очах жінки. (Я коли вийшла просто ридала) :sad::sad::sad: Я сама не дуже релігійна людина, . Плюс надавала кучу тем які я маю вивчити. Я не знаю де то все читати, коханому важко на тему релігії зі мною говорити, а більше звернутись немає куди- інтернету не довіряю, а питати у сестри не можу. :8: Я завжди думала, що місія церкви пояснити, повернути людину на "путь истинный", може я і не права і не маю права взяти шлюб, якщо не знаю того всього? Плюс сказали взяти документ про хрещення, а на місці церкви де мене христили стоїть автошкола. Подзвонила в сусідню церкву (православна, там ніби збереглись якісь архіви), а там коли дізнались, що я шлюб планую брати в католицькій церкві вилили відро бруду- сказали, що я іновірка, заплямувала ім"я своїх батьків, які мене в православ"я віддали і ніц мені не дадуть, якщо я шлюб не візьму в їхній церкві.:no:
    Я просто заплуталась. Коханий каже "всьо буде гуд". А я дійсно хочу шлюб, і хочу, щоб він був чистий і не заплямований нічим.

14. Montmartre

Montmartre Well-Known Member

Плюс сказали взяти документ про хрещення

В мене свого часу також була така проблема. Хрестили нас з сестрою в дома, ще в совєцкім саюзі, священника аж з Городка кликали. Свідоцтв ніяких не давали...

В такому випадку можна привести до Пробоща 2-х свідків ваших хрестин (хресні батьки, бабусі дідусі...) і вони під присягою засвідчують що ви були хрещені, на основі цього робиться запис в книзі (такому собі реєстрі хрестин) і все :girl_claping:

15. Freitag

Freitag Active Member

Чоловіка хрестили вдома, а мене в Успенській церкві, однак запис про це не зберігся. Отець, що мав нас вінчати, попросив просто принести письмове свідчення наших хрещених батьків.

16. LoradeGray

LoradeGray Member

Мені дали бланк в якому має поставити підпис мої хрещені батьки. Але проблема в тому, що бабуся писати не зможе їй 90 років, а вона моя хресна і тьотя, вона інвалід- теж не напише. Живуть в Миргороді. І все... Хресного в мене немає. Кажуть мені знайомі, щоб сама підписалась, але я не хочу з брехні починати...

17. Мар'яся

Мар'яся Moderator Команда форуму

І добре робите. Поговоріть про це з священиком. Пригадую, на передшлюбних науках в якоїсь пари була така ж проблема, то свідчили рідні батьки, здається.

18. LoradeGray

LoradeGray Member

Дякую. Обов"язково поговорю. А якщо батько не був присутній, він зможе свідчити?

19. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Її реакція неправильна, звичайно, в тому плані, що не треба осуджувати, а треба пояснити. Якщо ви з коханим не просто "живете разом", а "співживете разом", то вам це треба припинити, якщо підхід до шлюбу маєте серйозний.
    Знаю пари, які жили в одному помешканні, але не мали інтимних стосунків (так вирішили, бо ставилися до шлюбу дуже серйозно). Хтось може скептично посміхнутися, прочитавши, але я не маю підстав тим людям не вірити.
    І знаю отців, які спокійно сприймають, коли пари приходять і говорять, що живуть разом, і так само спокійно кажуть, що якщо пара хоче взяти шлюб, то має для цього зробити відповідні кроки.
    Якщо люди не є християнами, то для чого їм шлюб тоді?
    Якщо є бажання, то все можна знайти. І того, хто розкаже, і того, хто скаже, що і де почитати.
    Так, але того, хто шукає, а не хоче використати Церкву, як бюро послуг. Насильно ніхто нікого не буде наставляти.
    Не те що не маєте права, просто, поки ви не знаєте, на що йдете, чим воно є і що означає, вам не варто брати шлюб. Почніть із вивчення віри, обряду, а вже тоді думайте про те, щоби брати шлюб, якщо свою думку не зміните. Особливо, якщо ви щиро пишете

20. LoradeGray

LoradeGray Member

Так склалися обставини, що ми вирішили жити разом (це більш фінансова сторона). Інтимні відносини ніяк до того не відносяться. Я знаю ставлення церкви до того питання.
    Згідна на всі 100%. Я шукаю і дещо знайшла. Але дещо і втратила. Наприклад молитви я знала на рос. мові і релігійні терміни також. Я дійсно стараюсь і шукаю.
    Я пробую знайти відповіді на свої питання, я ходила і спілкувалася з сестрами, та в ході бесіди я розуміла, що втрачаю розуміння (вибачте за каламбур) і ми говоримо на різних мовах.
    А невже для шлюбу замало того, що ми кохаємо один одного, хочемо прожити все життя разом і цей союз був не просто штампом у паспорті? Невже мало того, що ми хочемо, щоб Бог, який сотворив нас, став частиною нашого життя, і благословив шлюб дітей своїх? Невже знання, чи незнання всього церковного являється основним критерієм відбору людей, які мають право претендувати на шлюб? Мені замало вивчити, я хочу дійсно зрозуміти і зробити правильні висновки.