Школа: влаштування і наука

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем dArt, 2 Серпень 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Tutuka

Tutuka Well-Known Member

Відповідь: Як дитину встроїти у школу

Підкажіть мені відсталій, чи ще набирають дітей з семи років?
    У моєї малої день народження аж наприкінці листопада, зрозуміло, що у неповних шість років її не приймуть (та я і сама не віддам), а от у неповних сім з семилітками могла би йти спокійно. Тим більше, що вона досить висока, боюсь, що між тими шестилітками буде як біла ворона.

2. Nastyusha

Nastyusha Well-Known Member

А як на рахунок англійських шкіл (4, 53) ?

3. tanchyk

tanchyk хочу миру в Україні

Відповідь: Як влаштувати дитину до школи

Підкажіть мені відсталій, чи ще набирають дітей з семи років?
    У моєї малої день народження аж наприкінці листопада, зрозуміло, що у неповних шість років її не приймуть (та я і сама не віддам), а от у неповних сім з семилітками могла би йти спокійно. Тим більше, що вона досить висока, боюсь, що між тими шестилітками буде як біла воронанаскільеи я знаю набирають лише класи-шестиліток, але ваша доця спокійно йде з шестилітками. Вороною дитина не буде, так як таких діток є у класах доти. І дуже часто буває, що шестилітки вищі за семиліток. Так що не переживайте.

Додано через 51 секунду
    навчіть мене виділяти цитату, бо щось я торможу конкретно.

Додано через 3 хвилини
    на рахунок англійських шкіл, то я б вам радила раніше звернутися в ту школу з документами, особливо, якщо ця школа не відноситься до вашого району. Так як в англійських школах зазвичай дітей не бракує, але це таож без грошей. Основне вчасно записатися.

Додано через 5 хвилин
    Дивись:Дітей у класах досить.

• Подобається Подобається x 3
  4. Nastyusha

Ок, а які документи потрібні на поступлення в школу?

5. tanchyk

це я мушу уточнити, але для початку зверніться в потрібну вам школу, вам все пояснять. Здається медичну довідку з поліклініки і св. про народження (копію). Просто, якщо дитина в 2009 році в вересні йде до шоли то в вересні - грудні 2008 вам треба вже записатися. Так як з березня 2009 вже починається підготовка.

• Подобається Подобається x 2
  6. lotr_an

lotr_an Well-Known Member

яка в біса підготовка? де мої 7 років? прийшов у серпні - запитали віршик і скільки буде 2+2 і сказали: берйом! (колишня СШ №4).

а тепер ПІДГОТОВКА. може незалежне тестування ще введуть: в школу, дит. садок і яслі (тестові питання типу - в памперс можна накласти до: 0,5 кг, 1, кг, 2 кг.).

дурдом.

• Подобається Подобається x 8
  7. Гелена

Гелена Well-Known Member

підготовка це добре
    а де підготовка до підготовки? :)

8. Nastyusha

Завжди важко було віддати дитину до тої школи, пам"ятаю мої батьки намучались поки мене влаштували. А прийомна комісія яка була........:crazy: як зараз пам"ятаю.....:borat:чоловік вісім за квадратним столом і всі шось хочуть.
    І перед першим вересням були підготовчі курси. Хоча читати і рахувати я вміла з 4 років;)

• Подобається Подобається x 6
  9. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Мене майже так вiддали - менi в жовтнi було 6, ну а в вереснi ще 5. У 1987 р. мусiли робити "дзвiнок" щоб до трийцi семої прийняли до 6 рокiв. Мене разом з моїм класом дали в нульовку, i ми там ходили рiк, а на другий клас перейшли в школу. Наш паралельний клас на той час були першачки, ну i звичайно малявки по нашим розрахункам, але потiм коли ми пiшли в 4й клас, то вони перескочили з 3го в п'ятий i ми зрiвнялись.
    До чого це я? Можете вiддати в 5р. якщо 6 скоро. Лiпше бути наймолодшим, нiж найстаршим на мою думку.

Додано через 2 хвилини
    У мене здається була перевiрка, перевiряли чи можу вимовити гортанне французьке "Р", дивились як я вмiю писати, ще питали всяку всячину. I таки я ходила на пiдготовку до школи, букви писали, цифри писали iтд.

• Подобається Подобається x 4
  10. lotr_an

lotr_an Well-Known Member

я в 1992 р. "вступав" - не ходив на підготовчі.

так школа була крутенька. чогось то вона мене навчила :)

11. Гелена

Гелена Well-Known Member

в нас середня освіта обов'язкова, як можуть не взяти до школи???
    навіть без підготовки мусять брати

Додано через 4 хвилини
    а, то певно перевірють чи все нормально з дитиною? чи може ходити в звич школу, а не якусь спеціальну?
    я щось такого не пам'ятаю, хоча я в садок не ходила і на підготовку теж
    читати вміла вже добре, а про решту теж не пам'ятаю

Додано через 6 хвилин
    дитина не готова до школи в 5 років, імхо
    я би ніколи не дала в 5 років

• Подобається Подобається x 6
  12. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Ото мова в наших вчителів...
    Але чого я нарікаю. Сама ж покинула.
    От лиш вразило якось. Дуже вразило.
    Чи працюю в школі, а вчитель то різні поняття?

13. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Прошу звернути увагу на цiле речення
    Якщо iти в школу в вереснi, коли 5 рокiв, а через мiсяць чи два виповнюється шiсть.

Все нормально з дитиною? Тобто чи не вiдстала?
    Я не думаю що я виглядала на вiдсталу дитину щоб мене так перевiряли. Я впевнена що кожного хто записувався в спецiалiзовану школу проводили через елементарний тест.

14. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

В нас радять дітей які виховувались вдома і не ходили до садочку літом перед початком школи приводити на підготовчі заняття. Але це лишень в нашій приватній школі. В загально-освітніх беруть з певного віку, а там буває так що дитина запізнюється на цілий рік лише тому що в неї день народження випав днем пізніше а ніж дозволя закон штату/міста.

15. Tutuka

Tutuka Well-Known Member

Наскільки я знаю, в нашу 44 школу дитину, молодшу 6 років, не приймуть, навіть якщо у неї день народження через два тижні. А тут майже три місяці.
    Та й шкода дитину... Нехай ще рік погуляє. Може вона ще в мене вдасться - я також в першому класі була одною з найвищих, а в одинадцятому - другою з кінця (та й то через раз з другою такою самою мінялись, щоб не ображатись)... Хочеться вірити, що до татових 1.90 з хвостиком таки не доросте... :)

• Подобається Подобається x 3
  16. zirka

zirka Well-Known Member

Якщо цікавить думка практиків, хто щойно через це пройшов, можу розказати.
    Моя дитина з 1 вересня іде до школи. Обирати школу потрібно починати з лютого. В деяких школах документи приймають на весні. Школа Св.Софії (наприклад) приймала документи тільки 1 день (2 квітня). В школи з різними мовами обов'язково є тестування дітей (типу вступних іспитів до інституту). В цьому році можу стверджувати тестування проводилося в 57, 28, 4, Джерельце.
    А виглядає це так: сидить приймальна комісія з 4-5 дорослих чужих людей, а перед ними на стільці сидить маленька дитинка і відповідає на запитання (вік, адреса, більше-меньше, додати, відняти і т.ін), мама звісно також присутня (позаду в кутку).
    Тестування проводиться в ті школи, до яких великий попит, щоб можна було відсіяти. Там де є тестування, там є місце для корупції (це стосовно "на лапу").
    Для початку з документів потрібна ксерокопія свідоцтва про народження дитини і заява від батьків. Потім вже треба буде занести медичну довідку (2 форми) - це все.
    Стосовно віку: в законі написано, що приймають до школи дітей ПЕРЕВАЖНО з 6 років, і як запевнила мене Заступник начальника управління з проектування, координації та розвитку освіти, начальник відділу, головний спеціаліст, юрисконсульт - не взяти дитину якій за 2 місяці виповнить 6 років - не мають права, це знову ж таки місце для корупції

• Подобається Подобається x 8
  17. Гелена

Гелена Well-Known Member

так, я звернула, просто вважаю, що краще все-таки віддати до школи пізніше
    наші вчителі коли мали класи шестирічок і семирічок казали, що краще давати в сім років, бо за той рік дитина змінюється, підростає і більше готова до школи
    а шестирічки ще більше бавитися хочуть :)
    звичайно діти є різні, а таке враження було у вчителів в загальному від класу
    та я ж не про вас кажу! я про сенс перевірки зробила невірне припущення
    я припустила що так перевіряють всіх дітей при прийомі в в будь-яку загальну школу, хоча я такого не пам'ятаю
    вибачте, за непорозуміння :)

18. Chortenia

Chortenia Well-Known Member

Наскільки я знаю, то у 53 школу (я там вчилася) є якісь тестування чи то співбесіди. Щось таке. Коли я йшла в ту школу (правда в 3 клас), нічого такого не було, правда усі дивувалися, як нас з братом тато записав в ту школу без "лапи". Як в інших школах - не знаю.

П.С. Розумію, що не до цієї гілки, але Настюша - дійте не встроюють, і навіть не вбудовують, їх влаштовують.

Танчик, а на рахунок гроші переказують. І, мабуть, ніхто нікого не "хватає", правда?
    Ви ж учитель, хіба не так?

П.П.С. Лілю, перенесіть, якщо не до теми, але не втрималась - око ріже.

19. tanchyk

Не зрозуміла?

20. Tutuka

Tutuka Well-Known Member

Моїй малій зараз чотири з половиною, вже давно знає всі букви, недавно навчилась будувати склади, трошки вміє рахувати, знає десяток англійських слів і цифри до десяти (причому англійською краще, ніж українською), але думаю навіть через рік ще не буде готова до школи - просто стільки не висидить. Вони ще в такому віці некеровані - підозрюю, що моє чудо просто посеред уроку може куди-небудь підірватись або почати приставати до вчительки з питаннями (дуже вона у мене комунікабельна). :)
    Не так давно моя однокласниця хотіла віддати малого в англійську школу (ту, що у районі Джерельної, тепер гімназія), то їй таку суму заспівали "на потреби школи" як при вступі, так і потім щомісячно, що вона відразу заспокоїлась, вирішила дати ще на рік дитині спокій, а потім записала малого до рідної 44 (тоді можна було з семилітками), каже, що задоволена - там зараз нова директриса, тримає порядок.
    Так що і ми туди, думаю на початку наступного року піти переговорити, що там і як. :)
    До речі, у тій англійській гімназії вчаться діти моєї сусідки. Розповідала, що зараз там вводять нову форму, шиє те синтетичне чудо якесь одеське підприємство (здається), причому коштує це щастя 300 гривень - це якщо пощастить, і дитина "стандартна", що буває рідко, а хочете підігнати розмір - платіть 700 гривень.

Статус теми:
Закрита.