Школа: влаштування і наука

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем dArt, 2 Серпень 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Aster

Aster Well-Known Member

Відповідь: Школа: влаштування і наука

В нас є. :sad:

2. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

А що то за урок? Яка його суть?
    В нас взагалі другий адаптаційний тиждень, діти йдуть аж на 2й урок, і мають тільки три уроки - з 9.15 до 12.00
    Імовірно з наступного тижня вже на 8.30

3. LuBimaya

LuBimaya New Member

так, в нас недобір. Але й тести пройшли не всі, незважаючи на це. Кожен рік по різному.

Що саме Вас цікавить конкретно? Бо "хто що чув" то буде зіпсований телефон. ;)

---------- Додано в 14:27 ---------- Попередній допис був написаний в 14:25 ----------

В нас з цього вже по 5 уроків. До 13.05.
    А д/з нам таки не задають і не будуть до кінця 1-го класу, крім англійської. Там хіба віршики вчити. і в прописах їм дозволяють розмальовувати пройдені сторінки, щоб вдома не нудьгували.

4. Mandarinkapelsinka

Mandarinkapelsinka New Member

Ну, на рахунок якості освіти я вже не сумніваюсь... Мене більше цікавить саме відношення вчителів до дітей, про "розумні" межі, так званих, батьківських внесків на ремонт, на канцтовари, тощо. На якій стадії там облаштування басейну? Чи є для першачків група продовженого дня і якійсь гуртки/секції? Ну, ось щось таке наразі :))

5. solomka

solomka Active Member

В нас був такий урок в другому півріччі 1-го класу. Це звичайний урок, тільки починається він раніше. В нашій школі зазвичай заняття розпочинаються о 9 год., з того часу рахується перший урок. А нульовий розпочинався в 8.15. Цей урок ставили по розкладу так рано, бо інакше не виходило скласти узгоджений графік з іншими вчителями і щоб не був 6-тий чи 7-мий урок. Нам це було нормально, але коли в школі навчання на 8.30, то приводити дитину на 7.45 трошки важкувато.

6. LuBimaya

LuBimaya New Member

Все залежить, в який клас/кабінет ви потрапите. Якщо кабінет більш-менш облаштований (вікна, меблі т.д.), то батьки сплачують 250 грн раз на рік в фонд школи (літній ремонт, охорона тощо) і 150 грн в семестр в фонд класу (день вчителя, Миколая, НР, ялинка, канцтовари, прибирання класу т.д.). Решта - якщо є необхідність ремонту, або заміни меблів здається додатково. Але тільки першачки. Потім, коли переходять в наступні класи, кошти на ремонт виділяються з фонду школи (збираються ті ж самі 250 грн, робиться ремонт, якщо залишається - здається в фонд)
    Ми потрапили в кабінет, де меблі не мінялися з дня заснування школи. Попередні батьки зробили вікна і освітлення. Ми - стінку, збирали по 350 грн.

Басейн у відмінному стані, там зроблено капітальний ремонт, сучасні очисні системи і т.д.

Група є, але якщо працюють двоє з батьків. Бо групи переповнені, і така постанова надійшла з управління освіти в цьому році.
    Щодо секцій - на базі школи займається колектив "Тріумф" - танцювальна аеробіка, акробатика - чемпіони України, лауреати багатьох фестивалів, переможці конкурсів, зокрема і за кордоном. Також є і танцювальний гурток, музичний, всілякі спортивні секції (баскетбол, карате, плавання тощо), на рахунок образотворчого точно не знаю.

7. Annjutka

Annjutka Well-Known Member

В нас отой "нульовий" урок - це щось типу класної чи виховної години... І уроків вже по п"ять крім понеділка і п"ятниці.. І домашні завдання з першого дня.. Сьогодні забирала малу, то була дуже змучена, поки доїхали додому капризувала. Наші мами теж не задоволені, бо після вихідних взагалі важко прокидатися, а тут майже на годину раніше.. Хоч би для першачків відмінили - вони не всі взагалі розуміють що в школі роблять, а тут ще та "виховна" чи як там її..

8. LuBimaya

LuBimaya New Member

мда, я теж не дуже розумію, для чого такі уроки в першому класі.

9. Ascorbinka

Ascorbinka скептик-романтик

а в нас щодня по 5, забираю 12.45, і уроки щодня.

Малий сьогодні навідріз відмовився робити уроки, я і історії розповідала, і чоловік дзвонив... вже встигла накричати, чим довела до сліз і його і себе, потім годину заспокоювала. Молодший вже давно аналогічне завдання виконав і побіг гуляти, а ми зійшлись на тому, що уроки писатиме з татом. Щось я не пригадую ситуацій, де б не змогла знайти важелі впливу на свою дитину,і так від цього погано-препогано.

10. Nata

Nata Well-Known Member

Пошукайте санітарні норми, там чітко вказано на котру годину першачки повинні іти до школи (не пригадую, здається 9:30).

11. Donata

Donata Active Member

в нас уроки поч. о 9:00 (2-й клас), але в першому класі були ранкові зустрічі на 8:30 (розвивальний клас, то вони були обов"язковими), перший урок поч. о 9:00, а в 9:30 вони вже ходили снідати.
    Не бачу проблеми приходити на 8:30, якщо вчасно лягати в 9 вечора. Ми ще влітку поч. перебудовувати свій режим, щоб не було сонного царства зранку.

12. LuBimaya

LuBimaya New Member

В нас теж так, хоча Сашці явно важко привчитися, бо по натурі вона як і я - сова. Але знає, що важко піднятися в 7-й, тому лягає в 21.00-21.30, ну і вплив вчительки своє дає.

13. Annjutka

Ксюша теж лягає о 9.00. Встає о 7.00 і дуууже важко. Чому - не можу зрозуміти. Як на мене того часу що вона спить достатньо, аби самій встати і не тріпати нерви собі і всім навколо.
    Про домашні завдання - окрема тема. До школи ми з нею часто і багато розмовляли на різні теми, і вона знає багато з шкільної програми лише тому що нам було цікаво "вчитися" під час таких розмов. Зараз вона знає про будову людини, для чого є кров і органи, про планети, як змінюється день і ніч і чому, ну всяке таке. Вчителька була дуже задоволена нею на пеших уроках. Не скажу що вона аж така старанна, але дуже всім цікавится і легко запам"ятовує. Пройшов лише тиждень в школі і я не впізнаю своєї дитини.. Вчора ледве стримувалася аби не нагримати на неї. Дуже боюся неправильною поведінкою відбити бажанна до навчання.. Сіла робити домашнє завдання - нудиться, робить аби як, не аккуратно, слухати не хоче.. Я розумію що це, напевно, адаптація до нових умов, а як себе вести - не знаю. Поки що намагаюся не виходити з себе.. Вона завжди багато малювала - може годинами сидіти з альбомом, а оті пару нещасних паличок з зошита не може себе заставити зробити.. Дуже шкода. Мені в початковій школі було цікаво і все виходило без зайвих зусиль, і я чомусь вирішила що і з донькою буде саме так.. Чоловік сміється з того всього й каже що був таким як вона.. Надіюся треба трохи почекати щоб усе встало на свої місця і не спішити

14. Ascorbinka

Ascorbinka скептик-романтик

аналогічно, мені коліжанка порадила розслабитися, бо таке буде тривати ще мінімум місяць, а нормально писати дитина зможе після нового року:girl_flag_of_truce:
    Моє дитьо вчора мало жахливий день, навіть авторитет татка не допоміг з домашньою писаниною. Я потім взяла простий олівець і позначила в лінійці найважчі фрагменти, аби він спочатку їх обводив, а потім тільки дві крапочки для орієнтиру, зробив все за 20 хв і пішов спати. Питається, не могла я додуматися раніше?
    Можливо я забагато наголошувала на "синочку старайся, синочку акуратно" і отримала зворотню реакцію? може не треба акцентувати на важливості навчання ?

15. Annjutka

Мала намагалася писати ще до школи. Звичайно, з помилками, але досить довгі слова на 8-10 букв. Таке враження що саме шкільні завдання не "йдуть". Я теж дотримуюсь думки що варто зачекати і допомагати їй пережити той місяць-два поки звикне.

16. kitka

kitka Well-Known Member

Оце я так приговорювала, коли старший пішов у перший клас. Він писав, а я сиділа поряд з тримісячною Данусьою на руках. То був якийсь жах, бо писалося довго, нудно і з плачами. А тепер, коли Дануся пішла до школи, то я вже інакше на то всьо дивлюся. Кажу, йди напиши два рядочка, а потім відпочинь. І йду з кімнати, а не стою над душею)))). Всьо ся пише і навіть дуже акуратно. Навіть якщо котрийсь гачок кривий занадто, то кажу, що він не дуже альо, але "зате всі інші, а особливо цей - ну просто ідеальний ")))))).
    Одним словом, звикаємо. Інколи питає, чи то ще довго ходити:girl_in_dreams:. Кажу, та он Ромчик вже сьомий рік ходить, і ще не вивчився:xaxa:. Мусимо набратися терпіння, дівочки, бо інакшого способу ще не придумали)))). Будуть вони писати, .... нікуди вони не дінуться. Вересень - то не показник))). І жовтень - тоже)).

17. ola-lyola

ola-lyola Well-Known Member

І в нас аналогічно - дягаємо 9.30, встаємо з 7.30 до 8.00. Цілий серпень я її привчала лягати швидше, що було важко, бо в серпні ще світло, і то не допомогло, ледве встає. А зранку її ще треба встигнути погодувати, то взагалі повний аут - яка їда, як воно ще спить (в нашій школі сніданку нема - лише обід і полуденок).
    Щодо домашнього завдання - тут я наразі відпочиваю - в нас після обідньої прогулянки домашнє завдання ролять в школі з вихователем, це в них називають закріплювати матеріал, деколи вдома хіба треба почитати. Але коли робили влітку завдання на літо - то в мене нерви невитримували, воно нило, неакуратно малювало відрізки і казало мені, що я нічого не розумію як треба розвязувати задачу, деколи я аж йшла в другу кімнату, щоб не почати верещати на дитину, бо зривался. Не уявляю як би робила це кожного дня...
    Я думаю з часом у вас виробиться якийсь підхід, якій буде впливати на Вашу дитину. В мене улюблений прийомчик, коли не хотіла читати/писати - я казала - добре, давай закривай книжку, іди бався, а в школі вчителька завтра похвалить інших учнів, а вкінці року усі дітки будуть гарно читати самі книжки, а тобі мама казочки читатиме, а я думала ти сама хочеш навчитись, щоб самій читати про сонячних зайчиків, вона супилась і відкривала книжку.
    Можливо це і заборонений прийом, але діяв:girl_haha:

18. Ука

мені Лідка вчора те саме видала. При тому, що тиждень часу сама вбігала до хати і сідала за уроки, - навіть її улюблене молоко "мам, потім, я перше уроки зроблю". А вчора ледве домучила ті палички

19. CaddyV

CaddyV Well-Known Member

У нас з паличками було аналогічно, з радістю почала писати коли вже пішли букви, склади. А до того ну ніяк, казала що прийшла в школу не для того щоб якісь закарлючки писати :girl_cool:, а щоб вчитись.

20. Ука

А що далі?

Статус теми:
Закрита.