Школа: влаштування і наука

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем dArt, 2 Серпень 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. нталька

нталька Well-Known Member

Відповідь: В яку школу віддати дитину.

Часто так і є. Моя знайома минулого року давала дитину в перший клас і підбирала для неї вчительку (щоб підходила вимогам мами і тд.) Вчителька була хороша енергійна, вимоглива, любила дітей, і вони її. В той клас черга була, та і є. Дитина була одною з кращих в класі і все було б добре, але дуже переживала за навчання, допізна вчилася, постійно стрес. Тут просто мама не подумала до кінця, що підбирати треба не для себе, а для дитини. На наступний рік перевела доцю до простішого вчителя, з меншими вимогами. І доця не стала гірше вчитися, чи менше знати, але зі здоровям стало набагато краще. Просто ще треба свою вимогливість співставляти з можливостями та й просто темпераментом дитини.:)
    А от щодо обзивання батьками вчителів, лікарів чи будь-кого у присутності дітей, мені здається, що тут явно батькам культури бракує.

• Подобається Подобається x 3
  2. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

не плутайте вимоги до вчителя з вимогами до дитини. я би в подібній ситуації не шукала інший клас, а коригувала ставлення дитини до навчання та організацію праці і, можливо, обговорила б з учителем обсяг навантаження, якщо він об'єктивно завеликий. Міняти клас - то не рішення в такій ситуації

3. volk

volk Well-Known Member

На куті Гоголя - Городоцька.
    А 37-ма це де?

4. Олька

Олька Well-Known Member

А 37-ма це на вул. Солодовій біля Винниківського базару.

5. нталька

Діти різні по характеру і темпераменту. Мій брат, наприклад, ще з садочку переживав, щоб не спізнитись, прокидався рано і будив маму і нічого не можна було зробити (скорегувати). Такий він був аж занадто відповідальний і переживаючий, такий він і зараз. Лише зараз це все в собі тримає.
    А щодо обговорення з учителем обсягу навантаження, то звиняйте, одним підходить, іншим ні, тут не будеш кожному різний обсяг домашнього давати.
    І тут якраз зміна класу хороший вихід. Тепер дитина потрапила в ту атмосферу, яка їй підходить. А є такі діти, кому треба, щоб було швидко, багато, дух суперництва.
    Не можу 100-відсотково стверджувати, але думаю було б добре в класи дітей ділити по рівню розвитку.

6. Ука

а чому б і ні? Навіщо дитині, котра добре читає, задавати додому букварик? ЩО шкодить одним дати десяток легких прикладів, а іншим - 5 із зірочкою? Так але ж то потурбуватися про це потрібно...
    Зміна класу хороший вихід, якщо класи формувалися за таким принципом, в чому я сильно сумніваюся. А як в цьому контексті вирішується проблема зміни колективу, друзів?

Додано через 1 хвилину
    Одним словом, як не крути, а все впирається в професійність і мотивацію вчителя...

А от із мотивацією, то вже окрема і дуууже сумна тема.

7. нталька

У мене колись була група дуже різних по рівню розвитку діток. З них кілька ну особливо розумних. І ці дітки завжди просили: ну дайте нам ще домашнього; а що нам на канікулах робити? Були ж і такі, якім важко навіть читати було. І мені було надзвичайно важко, оскільки дати всім різні завдання не проблема, але от всіх потім перевірити непросто. Одні нудьгують - залегко, інші відключаються - заважко чи зашвидко, ше інші в силу свого темпераменту просто непосидючі...
    От знову думаю, що по рівню тре діток ділити.
    Мотивувати повинна держава. Це одне. І ще одне - це прагнення учнів до знань і видимий результат в майбутньому. Повірте, для мене саме це було основним. І як хотілося іти туди, де стараються.:)

• Подобається Подобається x 7
  8. Ука

і по рівню, і класи маленькі мають бути.
    мотивацій є багато різних. і від держави в тому числі. але не тільки.

9. volk

volk Well-Known Member

Я Вас обіцяв здивувати, а здивувався в черговий раз сам.
    Ось сьогодні малому задали в школі задачку з математики, 2- клас
    "Степашка с Филей приготовили 8 л морса. С помощью трехлитровой и двух пятилитровых банок они разлили весь этот морс поровну. Как они смогли это сделать?"
    Гейдман, Івакіна, Мішарина
    Математика. Підручник для 2-го класу початкової школи. Друге півріччя.
    Стор 95 вправа 8

І завтра він піде в школу з виконаним завданням. Як Ви думаєте, якби я з дитиною не займався, - чи мала б моя дитина що робити в школі?

• Подобається Подобається x 1
  10. Mariya

Mariya Well-Known Member

АШОТАКОЄ?

Нармана задачка, би діти знали, що 5-3=2 і 2+2=4, і 8:2=4. Ніц в ній надзвичайного і заважкого для дитини в другому класі не бачу.

• Подобається Подобається x 5
  11. volk

volk Well-Known Member

:D :D :D
    Це все діти знають, питання в тому, ЯК переливаючи з банки в банку, отримати ПО 4 л в двох. А це дитина у 8 років САМА не зробить. Ну, пересічна дитина, не вундеркінд.:)
    Це по-перше. По-друге, скільки ж часу вона буде цю задачку розв"язувати? А задають не по одній задачі, а по три-чотири.
    А інші уроки? От і виходить, що без уваги батьків дитина вчитися не може.
    То ДЕ дитина вчиться - в школі чи вдома?
    А якщо ще музика, а якщо ще спорт?
    Тепер інше - чи доцільно витрачати час на завдання, які дитина САМА зробити не може? Можливо, краще витратити цю годину на табличку множення-ділення, яка однозначно стане в пригоді, ніж маринувати дитину всякими банками-морсами, яких вона і не запам"ятає і не зрозуміє? Марнування часу. Батьківського в тому числі.

Додано через 17 хвилин
    А про який клас іде мова?
    Ех, здібні діти Вам попались:) Ми зі своїм самі займаємось все літо, щоб не забув те, що знав...

Це питання комплексне... Коли я сьогодні дивлюся на те, як діти вчать англійську мову... Я маю на увази абсолютно безсистемний підхід... А це спричиняє в дитини два зовсім неправильних стереотипи. Перше - що мову без репетитора вивчити неможливо. Другий - що мову вивчити неможливо в принципі. Від себе додам, чи можна сказати, що людина знає іноземну мову, якщо вона не вміє читати і писати? Напевно, ні.

12. Chortenia

Chortenia Well-Known Member

Я так і не зрозуміла, чим ви мене хотіли здивувати.
    У мене тоді виникає зустрічне питання, а ви хочете віддати дитину до школи і забути про її навчання, і щоб вона приходила звідти мудра? Якби у вчителя була тільки ваша дитина, я б тоді зрозуміла, а так - дивно.
    І нічого страшного, що ви допомагаєте і пояснюєте свої дитині, я пам'ятаю, як бігала до тата питатися, яка частота струму, бо нам таких даних не давали, і я не дуже знала, де то шукати. І нічого, повторюю, страшного в тому не бачу

13. Lady

Lady Well-Known Member

Звичайно нічого страшного якщо батьки додатково допомагають своїй дитині. Також пам"ятаю як тато мені з фізикою допомагав. Після того як він мені все цікаво пояснював мені цікавіше стало на уроках фізики слухати і розв"язувати задачі.
    Велике значення має як вчитель вміє подати свій предмет, тому що не всі діти одинаково сприймають що їм говорять.Є вчителі які вміють доступно все подати і зацікавити всіх своїм предметом, а є навпаки. Пам"ятаю у нас в інституті була одна викладачка, яка мала своєрідний метод викладання, дуже монотонно вела лекцію, в мене після її пари завжди голова боліла.
    Також кожна дитина по різному розвивається, хтось швидше хтось повільніше, хтось на уроці схватує все на льоту, а комусь і потрібно додатково позайматись, але це не означає що хтось дурніший з дітей, ні в якому разі. :no:
    Якщо моя дитина буде щось не розуміти по якомусь предмету але я буду знати що вчитель у нього хороший, я не буду казати що хтось винний а просто допоможу своїй дитині і все. :)

• Подобається Подобається x 4
  14. Ука

тю, якщо на вашу думку це задача - маринування банками, то мені шкода Вашоої дитини, якщо Ви цю думку при ній висловили. Цій задачі ціни нема, особливо в порівнянні з табличкками множення, котрі до 10-го класу самі вивчаться (перевірено). А знаєте чому? Бо це задача, котра вчить думати! В нас час в програмі таких практично не було. Хіба на математичних гуртках.
    Свого часу мої батьки так і зробили, за що я їм тільки вдячна. Бо я навчилася вчитися. А до батьків зверталася по допомогу, коли в тому дійсно виникала потреба. Зі своїми стараюся так само робити.

• Подобається Подобається x 5
  15. volk

volk Well-Known Member

Якщо не заглиблюватися, то я хотів би, щоб табличку множення дитина вчила в школі. І ще я хотів би, щоб дитина мене не питалася, що означає "four" з англійської. Тому що як пишуться цифри буквами вони не вчили, а завдання - прочитати написане і відповісти.
    Це зокрема...

Я пишу про свою дитину, а не "взагалі".
    А Ви?

16. Nastyusha

Nastyusha Well-Known Member

Як влаштувати дитину до школи

Моєму сину в наступному році буде 6 років, і от в мене назріли такі питання -
    Як відбувається сам процес встроєння в школу? Скіко і кому тре дати і чи взагалі треба; за який час ДО треба домовлятися; які документи подаються? Взагалі мене цікавить як той процес весь проходить.
    Буду вдячна за будь-які поради:)

17. Гелена

Гелена Well-Known Member

Відповідь: Як дитину встроїти у школу

та я думаю, що в багатьох держ школах є недобір, дітей не так багато як раніше :)
    хіба би ви якусь круту школу вибрали ;)
    думаю, що проблем з прийняттям до школи нема, та й платити нема за що, я такого навіть не чула
    невже я помиляюся???

18. Nastyusha

Nastyusha Well-Known Member

Просто я порівняла з тим що щоб в садок встроїти то тре обов"язково "на лапу" дати.... Може я помиляюся і в школу задарма діти йдуть? :)

19. Гелена

Гелена Well-Known Member

наскільки я знаю - так, задарма
    але почекаємо, що скажуть інші, бо я свого досвіду у влаштуванні до школи ще не маю :)
    мене ця тема теж цікавить, хоча ще зарано :)

20. tanchyk

tanchyk хочу миру в Україні

Настюша працюю я в школі і можу твердо сказати, що жодних грошей, за те щоб дитина пішла в школу НЕ ТРЕБА! Як вже було сказано, дітей у школах не хватає. Вчителя самі просять щоб дитину віддали саме у їх клас. Це їхні години, а відповідно і гроші. завжди набирається на один клас першачків менше ніж очікується,і один вчитель залишається без класу, от і боряться за дітей.

• Подобається Подобається x 9
Статус теми:
Закрита.