Школа: влаштування і наука

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем dArt, 2 Серпень 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. natka75

natka75 Well-Known Member

Відповідь: Школа: влаштування і наука

Мабуть за рік до вступу треба вже думати , в яку школу плануєте ходити.
    Теж задумалась над цим, через рік мій малий теж школярик і я б хотіла почути відгуки про початкову школу 75школи , що на Караджича, хто водить туди своїх дітей, яких вчителів можете порекомендувати? Чи там якісь вступні тести, чи просто запис у директора?

2. Сонечко

Сонечко New Member

Поділіться, будь-ласка, інформацією (враженнями) про школу № 81 на Мазепи. На наступний рік хочу туди віддавати донечку. Чула, що там конкурс потрібно пройти. Яких вчителів могли б порекомендувати, а до яких краще не потрапляти?

3. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

Цьогоріч Львівщина знову на 2 місці по Україні по кількості випускників, які на ЗНО набрали найвищий бал ( 200). Попереду- лише столичні випускники. У самому м.Львові 77 таких випускників. На першому місці- випускники фіз-мат ліцею ( 15 учнів. з яких 13 мають 200 балів саме по математиці), по 4 "200-бальника" мають Сихівська гімназія та спец. школа№2; по 3- Класична гіманізя та гімназія ім. Симоненка. А всього на Львівщині 115 випускників отримали найвищі бали на ЗНО

4. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

дівчатка, підкажіть-то мус щодень піджаки носити в школі,бо розумію, що діткам то не дуже комфортно,тому комплектую ще альтернативні варіанти - джемпер, безрукавка, кардиган. Але просто не знаю,чи дозволятимуть таке носити часто?

І друге - що купуєте на змінне взуття..даєте туфлі,бо я щось тапки і піНджак важко уявляю....

5. Яруська

Яруська Well-Known Member

То, залежить від школи:girl_yes: В старшого школі вимагали форму але в старших класах більшість все-одно не носила, а в молодшого школі не вимагають, хіба по святах і то перевага вишиванці.

6. Donata

Donata Active Member

в нас форма обов"язкова, вчителька трохи "дзьобала", якщо вільний стиль. Але піджак постійно не носили, залишали в класі. В сина мусить бути чорний низ та зелений верх, але не обов"язково костюмом, в нашому є жилетка, то її практично пост. і носили, а піджак по понеділках на загальну лінійку.
    Оскільки штани від форми такої якості, що не витримують шкільних буднів довго (катання по паркету і т.п.), то в нас були чорні класичні джинси, на холоднішу погоду утеплені вельвети.
    На рах. взуття, то в давала на зміну тапки-зетполи, щоб нога відпочивала, а не цілий день у туфлях чи кросівках (навіть змінних, нога може потіти, в тапках легше). На уроках вони сидять, а на перервах літають, я зручність поставила вище "сочітаємості".

7. Oddly

Oddly Well-Known Member

я давала туфельки, а в зимову пору - босоніжки (бо ганяють дуже, і щоб нога не потіла), а босоніжки ми носимо ортопедичні, тому це добрий варіант на перезувне.

8. ola-lyola

ola-lyola Well-Known Member

В нашій школі форма обовязкова, піджачки висять на спинках крісел і вдягають на гімн і на уроки, на перерві багають так. А після уроків переодягаються у змінний одяг, а форму в шафку на вішак,
    Тапочки зетполівські темно-сині під форму, дітки і так за партою сидять, не видно. Головне щоб підошва не слизька, бо наші так гяняють по класу, що страшне.

9. Solomi

Solomi New Member

ми купували на пл. Петрушевича, але тільки тому що в нашій гімназіїї такий вигляд має мати форма

якби можна було купити будь яку, то тільки польськув бутіку на Шуварі, носиться і виглядає на 100 % краще ніж українська

---------- Додано в 10:53 ---------- Попередній допис був написаний в 10:51 ----------

ми так само і лише за шкіру,
    бо ті гумові тапки - балетки найгірше для шкіри ступні

10. Rosynka

Rosynka Well-Known Member

Непогана школа, хороші вчителі. Це спец. школа, тому конкурс таки є, бо завжди бажаючих більше, ніж набір. Але там нічого страшного для більш-менш кмітливої дитини нема, звичайні завдання на пам'ять-логіку-увагу.
    Щодо вчителів, краще дізнатися, хто набиратиме класи (тобто цього року мають четверті), і тоді вже конкретно про цих чотирьох взнавати.

11. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

у нашому місті з цього н.р.відкривається новий приватний заклад- міжнародна школа Альберта Ейнштейна. ось випадково сьогодны натрапила на їх сайт. Сума оплати- вражає ( рахунок іде на тисячі дол. за рік)+ цікавим є їх реєстраційна заява, де обов язково вказується інформація про стан здоров ядитини. включаючи щеплення і дається згода на застосування при необхідності адміністрацією визначеного переліку медикаментів (6. Цим я уповноважую AEIS призначати наступні побутові препарати:
    Ліки:

Цікаво, чи багато учнів вдасться набрати вже на цей навчальний рік саме у нашому місті?

12. Annjutka

Annjutka Well-Known Member

Так, в 84 школі. Клас з посиленним вивченням англійської мови. Вже є 17 діток :girl_claping:

13. smal

smal Member

Цікаво дізнатись від матусь учнів початкових класів та педагогів, яку тривалість виконання домашніх завдань ви вважаєте прийнятною для учня 1-2 класу (той факт, що домашні завдання у 1 класі не повинні задаватись, скромно опустимо). Наприклад, мами дітей, які закінчили 2-й клас школи №53, кажуть, що вони роблять домашні завдання із своїми дітьми до 4-х годин. :khomyak::eek:

14. Leila

Leila Well-Known Member

Дівчата .а в анс є темка про те в якому віці давати дітей до школи в 6 чи 7 років? Бо дискутуємо зараз з чоловіком на ту тему. і не знаю як краще буде зробити.

15. dieSonne

dieSonne Well-Known Member

це залежить наскільки в дитини добре розвинена увага і моторика. Якщо дрібна моторика добре розвинена а дитина уважна, то дитина легко впорається з завданнями до 2 -ох год. часу. Діти довго роблять уроки через те, що швидко втомлюються, їм дуже важко тримати увагу та й болить рука яка не звикла писати. Ми закінчили 2-клас, завдань задають не мало, з віршиком на пам'ять, замальовками-англійськими, правилами і математикою вкладаємося в 2 год. В першому класі вистачало 30 хв. і до 1 год. якщо з англійської задавали пісеньку.
    треба по малому дивитися, якщо йому легко в колективі, він уважний, посидючий, то можна і в 6.

16. LuBimaya

LuBimaya New Member

В нашій школі психолог казала, що фізично дитина готова до школи, якщо вона з легкістю може доторкнутися правою рукою лівого вуха через голову.
    щодо психологічної готовності - вартує звернутися до психолога, імхо.
    нам минулий рік так порадили, ми на віддали раніше, бо вона реально була дитячнішою ніж зараз. На 1 вересня їй буде 6,9 і вона реально готова йти до школи.

17. Олька

Олька Well-Known Member

Я в свій час також вагалася, і хоч Катя була повністю готова, я все таки віддала її в 6 років і 10 місяців. Вона зараз найстарша в класі, але я зовсім не шкодую про свій вибір, якби там не було, але їй набагато легше, ніж дітям на рік молодшим, особливо це відчувалося в першому класі.

18. мамочка

мамочка Well-Known Member

19. нталька

нталька Well-Known Member

ага, і мають бути намальовані всі 5 пальчиків. А я ось досі малюю великий палець окремо і решту 4 нерозділено. Ще не готова. :))

20. Мар'яся

Мар'яся Moderator Команда форуму

9 років тому такого "чудіка" дали намалювати моїй сестрі (теж ніби чи дитина готова до школи). Їй вже майже 7 було. Психолог за голову хапалась від того шедевру. Мама його досі зберігає. І там тре було чітко перемалювати кількість ґудзичків, відтворити форму голови і т.д., намалювати під лінійку квадратики і ше якась біда. Я, мабуть, б досі не підійшла б під ті критерії готовності. То все умовності. А як тось не вміє малювати. то що, в школу не візьмуть?

Статус теми:
Закрита.