Школа: влаштування і наука

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем dArt, 2 Серпень 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Lady

Lady Well-Known Member

Відповідь: В яку школу віддати дитину.

53 спеціалізована англійська школа, мій брат вчився у цій школі але не довго, за деяких обставин ми його перевели в іншу школу. Пам"ятаю у нього в класі було 40 дітей, не було вже куди парти доставляти. Дійсно навчальна програма в цій школі сильніша і тяжча ніж в інших школах але в результаті рівень знань у дітей більший. Також моя подруга закінчила цю школу, зараз знає досконало англійську мову.

2. нталька

нталька Well-Known Member

Дуже сподіваюсь, що Ви це не про мене. Бо шкільне викладання я знаю не лише з теорії, а й з практики. І все що пишу - то мій власний досвід, або досвід моїх колег.
    Повірте, що дууже багато тих, хто вчиться у ВУЗі не уявляє своєї майбутньої роботи. Тут багато причин і основна, що вибір за дитину роблять батьки. А стажування та практика часто дуже далекі від того, що робитимеш ти після закінчення ВУЗу. Знову ж таки кажу так тому, що маю багато знайомих студентів колишніх і теперішніх.
    А батьки таки винуваті, що не навчили своїх дітей поваги до інших чи просто дружелюбності. І не дали дитині робити свій вибір у старшому віці.
    .
    А які ж мають бути вчителі?

• Подобається Подобається x 5
  3. Redhotchilly

Redhotchilly Well-Known Member

завдання школи і вчителя- НАВЧИТИ ДИТИНУ ВЧИТИСь!

тут вже згадувалось за 53 школу, я теж там вчилась. В мене були чудові вчителі, які мене саме навчили ВЧИТИСь... але в цій школі ДУЖЕ важливо якраз знати, хто є добрим вчителем, особливо це стосується англійської мови.

а процес навчання не закінчується ніколи. :)

На жаль, зараз школа дуже зіпсулась через теперішній статус ("престижності")...

4. volk

volk Well-Known Member

А Ви впевнені в тому, що всі вони будуть працювати за спеціальністю? Якщо людина вчиться на зварщика, то вона точно знає, що буде зварщиком. Якщо людина вчиться на прикладній математиці, чи іноземних мовах, - то поле діяльності може бути доволі широке, - то і є вища освіта. Тому-то потрібно думати і пробувати раніше, ніж отримаєш диплом.
    Робота в школі і робота десь на виробництві чи в офісі - це різні речі. Навіть у ВУЗі викладач може мати препоганий характер, але бути прекрасним викладачем, - в школі це вже проблема.

Когось, може, і не навчили, але переважно діти апріорі на вчителя не дивляться "скоса" і не ставляться вороже. Батьки часто не розуміють вікових особливостей дитини, але коли цього не розуміє вчитель - це вже біда. Тоді він не вчитель, а стороння людина.

По-перше він мав би бути мудрим. Терплячим. Розуміти психіку дитини, розуміти, чого від дитини потрібно вимагати, а що їй просто не під силу. Не кожному дано, але хотілося б також щоб вчитель не тупо начитував програму а, орієнтуючись на клас, сам вирішував, в якому порядку і як подавати той чи інший матеріал. Ну, і деякі інші, про це вже писати не буду.

Золоті слова! Вчитись - одне з найцікавіших занять, я завжди наголошую своїй дитині, що відсидіти в школі - це непогано, бо спілкуєшся зі своїми однолітками, але головне, для чого ти ходиш в школу, - це взнавати щось нове і вчитися тим новим користуватися, це і означає чогось навчитися. І цей процес не припиниться ніколи, бо навіть дорослі теж вчаться, тільки вже не за партами.

• Подобається Подобається x 4
  5. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

школа св.Софії почала приймати документи на наступний рік. Кого цікавить - не прогавте, зі свого досвіду знаю, що місць менше, ніж бажаючих їх зайняти. Потрібно мати копій свідоцтв про народження і хрещення та медичну довідку (можна донести пізніше).

• Подобається Подобається x 2
  6. Chortenia

Chortenia Well-Known Member

ого, стільки народу позакінчувало 53 школу, а коли ви закінчували, може, ми очно-заочно знайомі?

Ще трошки про школу - у нас тки було 37 людей в класі. Забагато, скажу вам. Добре, що хоч на англ. поділялися на три групи. І тут багато чого залежало від вчителя. Скажімо, з наших 3 груп англ., одна завжди відставала у знаннях. До іншої (не до нашої) част оприїжджали гамериканські і викладали країнознавство. І т.д.

Чесно кажучи, не знаю, чи я б зараз дала туди дитину свою. Чисто з психологічної точки зору.

7. Натася

Натася Well-Known Member

я пішла після 9-го в 1996 р., а мій клас закінчував в 1998 р.

в нашій групі так і було - країнознавство викладав Степанчик (так ми ніжно називали Стіва:)) зі штатів - уроки виключно на англійській - було класно!

8. нталька

Ну, звісно, у багатьох завжди винен хтось інший! :sad:

Та це ж і батьків стосується! і тут не може бути :
    .

9. Ука

Тут не зовсім так. Вчитель - на то вчився, то є професійні знання, володіти котрими він зобов'язаний

• Подобається Подобається x 4
  10. нталька

Не плутайте вчителя і психолога.
    Та й батькам не завадило б повчитися психологїї, щоб розуміти своїх дітей.

11. Ірена

Ірена Well-Known Member

:eek: відколи то вчитель не зобов"язаний бути психологом?

• Подобається Подобається x 1
  12. volk

volk Well-Known Member

В чому винний? Вчитель зобов"язаний бути в деякій мірі дитячим психологом. В деякій мірі, - інакше в школі йому робити нічого. Саме тому вчитель - це вихователь. Це для пересічних дітей. Для особливо важких існує професійний психолог.

Так що, не всім дітей заводити, і в школу не давати? Ви не плутайте теорію з демагогією.

Додано через 9 хвилин
    Нормальним батькам про це нагадувати не потрібно. А що робити батькам, які вже навчені, і які бачать, що вчителі в школі (особливо молоді) самі поступають непедагогічно. Вчити вчителя? Так це ж оп"ять дискусія...
    Мушу, однак, засвідчити, що мав такий випадок.
    Вчителька зі стажем проводить батьківські збори. Тема "дитяча агресивність". Говорили-балакали... Перецитували все, що тільки можна. І головне, - чим батьки молодші, тим більше вони як ті півники з курочками, співають. А в самих - одні проблеми... Мене вже мало шляк не трафив. Я потім кажу - Не перетворюйте збори у демагогію. Я прийшов, мене цікавлять конкретні питання. Ми з вами не володіємо практичними знаннями в цій галузі настільки, щоб вести конструктив. Давайте запросимо психолога, і не будемо вбивати наш з вами час, бо його не у всіх багато.
    Що Ви думаєте? На наступних зборах був психолог. Це вже було конкретно. І присутність вчителя, думаю, теж була доречною.

• Подобається Подобається x 3
  13. нталька

Я за відповідальне батьківство. Ось і все. А Ви?

Додано через 3 хвилини
    підтримую ваш такий підхід.
    і вже просто цікаво, психолог допоміг?

14. volk

volk Well-Known Member

Дозволю собі навести ще один приклад, дарма, що не шкільний.
    Коли я вчився у ВУЗі, ми здавали залік з теми "цифрові автомати". Сама начитка і практичні відбувалася на останніх парах, і ми, студенти, замучені, часто їх прогулювали, та й слухали неуважно. Більше того, шуміли і заважали викладачу, а нас було одночасно 2 групи... Викладала в нас жіночка,- маленька, кругленька, Людмила Михайлівна, і перекрикувати всіх, при цьому ще й щось пояснюючи, їй було надзвичайно важко. Важко було в такій обстановці й зрозуміти, що вона пояснює. Тим не меньше, заняття відбувалися.
    Що було потім? Потім був залік. І на залік вона "відірвалася". Яле як? П"ять задач, конспекти, підручники, - все що хочеш, всім можна було користуватися. Час - необмежений. Ніякі хабарі :shutup: , ніякі квіти - коньяки не проходили. Культурно, з гумором, з посмішкою, з щирою доброзичливістю вона вздрючила всіх, хто пропустив три і більше занять.
    Я просидів зраня до шостої вечора, але цифрові автомати я знав ліпше, ніж свою біографію. До речі, це мені не раз відгукнулося потім.
    Дякую Вам, шановна Людмила Михайлівна, бо Ви були педагогом.

В школі, особливо в молодших класах, такий номер не проходить, але на те є педагог, на то він є вчителем, щоб не він йшов на поводу в дітей і їхніх батьків, а батьки бачили в ньому людину, якій можна довірити свою дитину, принаймні не час перебування в школі, а для дітей він був авторитетом, а не "тою шмаркачкою".

Додано через 9 хвилин
    І я! :cowboy: :)
    Що будемо робити з безвідповідальними?

Допоміг, психолог є психолог. Я просто не знав, що відповісти на деякі питання дитини стосовно її перебування в школі.

15. Boris_Kiev

Boris_Kiev Well-Known Member

Ось тут розташування "заголовків" підказує рішення:

В яку школу віддати дитину = = 37ма ШКОЛА

16. Олька

Олька Well-Known Member

Точно! Найкраща школа у Львові!!!!!!!

17. Lady

Lady Well-Known Member

Згадалась одна фраза з фільму "Ірония судьбы или с легким паром" ,не пам"ятаю її дослівно, але там приблизно було сказано-"Що помилки лікарів обходяться людям дуже дорого, а помилки вчителів обходяться не менш дорого" ( якщо хтось пам"ятає цю фразу в оригіналі то напишіть :) )

І так і в нас, від наших лікарів ще пізніше щераз лікуватись треба, і бувають такі вчителі для яких їхня професія - просто джерело заробітку і це все на дітях відображається.

18. Ука

Підтримую. Але погодьтеся, що відповідальніші батьки, то прискіпливіше і вимогливіше вони ставлятся до вчителя, котрому так чи інакше змушені делегувати частину своїх прав з виховання власних дітей. Ну, або вчити їх вдома самотужки - є й такі.

Додано через 1 хвилину
    Коли ще я там вчилася, в класах було по 42 учнів. Як зараз? Приміщення там невелике...

19. volk

volk Well-Known Member

А як Вам 52-га?

20. Олька

Олька Well-Known Member

Не знаю! Я вчилась в 37-ій! А 52-га це де?

Статус теми:
Закрита.