Школа: влаштування і наука

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем dArt, 2 Серпень 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Aster

Aster Well-Known Member

Відповідь: Школа: влаштування і наука

Ну що тут сперечатися? Вчителі є дуже різні, є дуже різні школи, є дуже різні зарплати. З/п вчителя більше 3 тисяч - це все-таки велика рідкість. Не можна порівнювати вчительку з великим стажем і ступенем (та з купою уроків на тижні) з більшістю не таких титулованих вчительок, яким дирекція не дає багато годин на тиждень, хоч як би вони не хотіли брати більше. І премії не у всіх школах виплачують. І репетиторами далеко не всі мають можливість бути. Середньостатистичний вчитель (а саме про нього і треба говорити) заробляє мало. На жаль.

---------- Додано в 02:29 ---------- Попередній допис був написаний в 02:28 ----------

А деякі жінки взагалі не працюють, і купляють собі брендові речі за астрономічні гроші. Хіба то показник того, скільки вони заробляють? Скорше, показник того, наскільки вдало вони вийшли заміж .:) :) :)

2. нталька

нталька Well-Known Member

Пробачте за оффтоп, але, Fechka,

3. Bogdanka

Bogdanka Well-Known Member

ой яка то НЕПРАВДА, якщо це стосується офіційної ЗП загальноосвітньої школи
    якщо ми говоримо про приватну школу, то думаю ЗП там різні, теж не є сильно високі
    між іншим: моя цьоця завуч кафедри пропедевтики дитячих хворіб, кандидат медичних наук, зі стажем роботи поза 20ть років і дві товаришки, які вчителювали дууууууууууууже голосно сміялись. Спеціяльно зачитала їм вчора допис. ЗП у моєї цьоці в районі 2300 грн.;)
    Сніжна, Вас надурили, або "примріяли", або додали до своїх оф зп додаткові доходи, бо практично 4000 грн, кхм, думаєте вчителі би страйкували постійно?
    Дані, які написала Любімая, дуже правдиві. Близько 4000 тисяч має серед освітньо-медичної сфери точно хірург з досвідом роботи більше 20 років, вищою категорією і спеціальними навиками, є цілий ряд визначень. Наскільки я знаю, то мамина товаришка, директор школи казала колись, що її зп і зп заслуженого вчителя України одинакові, по законодавство всюди вчора переглянула, і на саті ВР і в лізі і в НАУ, ніде таких сум нема, про яку Ви написали.

4. LuBimaya

LuBimaya New Member

абсолютно вірно. я два роки пропрацювала секретарем в директора школи, і можу впевнено сказати на 100%, що його зарплата (на руки) була біля 2600. Це з тим, що він мав години і факультатив.
    Більше нього в школі не отримував ніхто. Для порівняння з/п завуча з іноземної мови, яка й мала ще 10 чи 12 годин була 2200.

5. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

А зарплата вчителя, що тільки прийшов в школу після універу, то копійки. Особливо коли немаєш повного навантаження і факультативів і т.д. Я ходила два роки на роботу, яка по отплаті була більше як хоббі. Але мені та робота подобалась. В школі насправді не так легко працювати коли ти тільки вливаєшся в то русло. Чого тільки педколектив може бути вартий. Та і діти не завжди білі і пухнасті). Ну але то не причина ставати злюкою-бобром і вчити тільки тоді, коли тобі за то щось занесуть. Взагалі того не розумію.
    З переваг роботи вчителем... Більше часу на власних дітей, нормований робочий тиждень, велика відпустка.

6. LuBimaya

LuBimaya New Member

підтримую!

7. Rosynka

Rosynka Well-Known Member

8. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

Ой, Олю, не кажи...ти ж не знаєш, якою "кров"ю" зароблені ці гроші...вони ж не падають з неба-те ж репетиторство потребує часу, сил, підготовки і вимагає відповідальності і результату..чи ти думаєш, що вчителям глибоко накакати, чи навчив він ту чи іншу дитину, чи вступила/не вступила вона...таких одиниці, яким все по цимбалах...

9. LuBimaya

LuBimaya New Member

купа-купезна зошитів!!!!

---------- Додано в 15:38 ---------- Попередній допис був написаний в 15:37 ----------

а що, треба ходити як бомж?

10. Fechka

Fechka Member

Бо не відчувала покликання до такої професії.
    Я не написала, що ця професія халявна.
    Можливо. На моєму шляху зустрічались вчителі з добрими зарплатами.
    Тому склалось таке враження.

ПЕРЕКОНАЛИ.

11. LuBimaya

LuBimaya New Member

ех, у всіх би були ті добрі зарплати...
    а скільки крім того всього клопоту відповідальності у вчителів. купа! може статися що завгодно, і докажи потім, що ти не верблюд.
    Якось був випадок, попросився малий в туалет. ну як не пустити, коли дитина дуже проситься. пішов. 10-15 хвилин немає. вчителька йде шукати. А він виявилось захотів ще й пити і пішов в їдальню, йшов з третього поверху, послизнувся на сходах, впав і розбив чоло. це могло статися з ним і на перерві. короче в кінці винуваті всі. і класний керівник, що не пояснила як сходами ходити, і вчителька, що з уроку відпустила, і директор, що сходи слизькі...

12. CaddyV

CaddyV Well-Known Member

Власне хорошого результату, бо будеш непідготовленим належним чином репетитором - не будеш мати клієнтів.

А ще ж і своїх дітей доглянути, і чоловікові увагу приділити :))

13. Fechka

Fechka Member

В моєму випадку вчителька не впустила, дитина(1 клас)- попісялась. Ридала. Я в шоці. Їй- соромно, діти сміються. До школи відмовлялась йти.
    Виходить дитина -винна, треба було терпіти.

Всі ми маємо якусь відповідальність. У когось вона більша у когось менша.

14. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

я це узяла не "зі стелі", а навела реальні приклад трьох вчителів трьох загальноосвітніх шкіл ( дві - держ.звичайні, одна- держ. гімназія) і вказала конкретно при якому стажі, при якому завантаженні і категорії так є ( тобто це фактично "граничні розміри". Тут не враховане ще класне керівництво, бо усі троє не є класними керівниками. Звичайно, що це оклад, який вони отримують не на руки "чистими" грошима. Але так є. Тому не треба треба голослівно говорити, що мене або я обдурюю. Справді, оклад вчителя залежить від багатьох факторів і у кожного вони різні- той же стаж, та ж к-ть навантажень, та ж категорія і наявність вчених ступенів і т.п. Я зараз не обговорюю взагалі зарплату вчителя, тому що це надзвичайно відповідальна робота. І для мене, справжній вчитель ( той, який "живе школою і дітьми", а не просто відбуває уроки аби відбути)достойний вищої зарплати. Мене обурює той факт, що вчителів у нас завжди відносять до найбіднішої категорії населення ( як, зрештою і лікарів).

---------- Додано в 14:23 ---------- Попередній допис був написаний в 14:16 ----------

я зазначила, що це оклад- тобто на руки вони отримують менше з урахуванням відрахувань обо вязкових соц. внесків.

---------- Додано в 14:30 ---------- Попередній допис був написаний в 14:23 ----------

15. нталька

нталька Well-Known Member

Ну ви даєте! Навели кіпішу, а виявляється написали те, що вони на папері отримують. А різницю вам вже показали. Реальних таких грошей на руки не отримують вчителі, то навіщо ж ви таке пишете?! Ви свідомо вводите людей в оману!

У мене тут колега недавно показував довідки з бугалтерії. Йому треба було на субсидії. Там пише - зарплата 3 тис (з чимось, але я не пам"ятаю детальніше), а на руки він отримує 1 700 грн. Є різниця? Чи за ті примарні 1300 різниці людина може купити реальні продукти?

16. сніжна

погоджуюся: будь-яка робота- це відповідальність. І кожна людина, яка йде на ту чи іншу посаду- це чудово усвідомлює. Я , наприклад, не хочу працювати у школі по одній банальній причині- вчитель- це та людина, яка реально має "жити" школою і учнями. Бо це- його сфера відповідальності. Бо вчитель- це не професія, це покликання. Погодимося, що далеко не кожен вчитель має до цього справді бажання і покликання. Одна з моїх коліжанок, успішно пропрацювавши 8 років у школі ,пішла працювати у приватну фірму, де досягла гарного кар єрного зростання. На запитання: чому вона пішла зі школи ( сім я у неї була досить забезпечена, тобто це був не матеріальний фактор), вона відповіла, що "велика радість бачити десятки задоволених оченят вдячних учнів, але вона не відчуває того покликання "бути справжнім вчителем".А просто "відбувати години"- не для неї.
    Стосовно того, що у вчителя є ще своя сім я, якій він повинен приділити увагу- звичайно, але у працівника будь-якої іншої сфери діяльності теж є сім я. Але більшості керівників це не хвилює: усі сімейні справи залишаємо за порогом офісу. Людина, влаштовуючись на ту чи іншу роботу, знає на що йде. А робота з дітьми потребує повної самовіддачі. Вибачте мені за те, що зараз я напишу, але дуже часто буває так, що найкращими вчителями є ті жінки, які або узагалі не заміжні, або з тих чи інших причин у їх сім ї немає діток. Вони тоді живуть школою. У мене у самої колись була перша вчителька, якій було біля 40 років і вона була самотньою. Усі її випуски були найсильнішими класами, а діти її любили безумовно, бо вона знала, чим живе кожен учень. Одна з моїх коліжанок щасливо заміжня багато років, але діток немає. Вона теж реально живе школою- з нею діти об їздили вже десятки цікавих місць , вона постійно вишукує чим їх зацікавити поза межами уроків , розробляє сценарії свят і т.п. Ми з нею не можемо спокійно прогулятися містом, щоб не зустріти щоразу хоча б кілької її колишніх чи теперішніх вихованців, які радісно хочуть поспілкуватися на ті чи ін. теми.

17. LuBimaya

LuBimaya New Member

добре, що людина не зациклюється на собі, і якщо не склалося в особистому житті, віддає всю себе учням і школі. А у мене була вчителька математики, яка теж була одинока жінка під 40, яка жила з батьками. То такої мєгери світ білий не бачив.
    Зачасту буває як раз навпаки. Людина, що не задоволена свої життям не бачить радості всюди.

18. сніжна

це я кіпішу навела? :girl_smile:Написала, що це з\п. На підприємстві з\пл офіційно теж є більшою , ніж на руки отримують.Скільки отримують реально- я теж написала для зацікавлених.. Я констатувала один факт, а кіпіш вже роздувала не я. І вже зазначила, що вчителі достойні високих з\пл, бо вони відповідають за найдорожче- діток.І мені прикро, що їх відносять ( та й самі нерідко вони так звикли), що це "бідна" верства населення. Я говорила лише про стереотип, який склався у суспільстві, а "чужі гроші вже порахували інші"

19. Bogdanka

Bogdanka Well-Known Member

:girl_crazy::girl_crazy::girl_crazy: між брутто і нетто як правило різниця огого. Грубо: де 3900, а де 2750 троха так нічо відрізняється, нє? Ну але то так, стверджую з точки зору роботодавця і сестри, яка працювала бухгалтером в садочку і школі св. Софії колись;)

це про яке підприємство написано? і де хтось стверджував, що оклад "на папері" і фактичний не відрізняються? Відрізняються, і кому від того тепло? вперше зустрічаю, що хтось "написане" видає за фактичне;) ІМХО
    а що багата? скільки відсотків є директорами/завучами/заслуженими вчителями? і якого віку ті вчителі?
    сніжна, все в житті відносно, працювала офісним менеджером в трьох великих компаніях, а мама все життя в державній установі. Ой як то все відрізняється:)

20. Colombina1982

Colombina1982 Well-Known Member

Як згадаю свою вчительку в 3-му класі (1-2 навчалася в іншій школі), то мені плакати хочеться. Рідкісна зараза. Хоча і з великим досвідом, і самотня, ніщо від роботи не відволікало. Може, і шкода, що не відволікало - менше би дітей (та й батьків) колупала.

А в старших класах мала просто чудову керівничку, правда вона за 3 роки вийшла заміж і пішла в декрет.. Але весь цей час, незважаючи "влаштування особистого життя" вона залишалася чуйною, активною і небайдужою до учнів. І це не заважало їй бути Вчителем і викладати свій предмет на належному рівні.

То все дуже відносно і не завжди залежить від сімейного стану.

100%. Згадала свої заняття з математичкою - практично ті ж завдання, що й у класі, виконувала самостійно, мінімум пояснень, нічого для себе нового не уяснила і не відкрила, але замість несправедливих 3-ок вже пішли 4 і 5. Це вже не репетиторство, а трата часу і грошей, а з боку вчительки - шантаж оцінками, на який повелося чимало батьків. Позаймалася 2 місяці, та й досить. А вчительці знову раптом ставити 3-ки залишки совісті не дозволили :).

Цікаво, які можливості репетиторства у вчительки праці, фізкультури, зарубіжної літератури? Ні, можливості підробітку знайти можна, але не порівняти з математиками, вчителями української-іноземної і істориками, з якими готуються до ЗНО. Тому не треба казати, що всі вони такі загребущі :).

Статус теми:
Закрита.