Школа: влаштування і наука

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем dArt, 2 Серпень 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. ola-lyola

ola-lyola Well-Known Member

Відповідь: Школа: влаштування і наука

Маю питання до мам першачків - скільки Вам задають додому читати додаткової літератури? Який об'єм і як воно виглядає?

2. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

нам минулоріч майже щодня задавали прочитати казку за власним вибором, а потім на уроці- переказати. Вчителька влаштовувала між дітками своєрідне змагання: у кожної дитинки на стіні був прикріплений малюнок для розфарбовування. За кожну переказану казку дитинка замальовувала якусь частинку свого малюнку. Перемагав той, хто перший замалював свій малюнок.

3. Tutuka

Tutuka Well-Known Member

У нас подібне було, але якось за місяць-другий ентузіазм пропав, наприкінці вчителька вже відбивалася від моєї гіперстаранної дитини, яка все підходила і переказувала, і переказувала, а так читали одиниці.
    А за об"ємом - будь-яка казка або оповідання на 2-3 сторінки.

4. Colombina1982

Colombina1982 Well-Known Member

Будь-ласка, поділіться своїми враженнями про СШ №5 ім. Іванни та Іллі Кокорудзи, СШ 51 ім. Франка, та Гімназію міжнародних відносин. Дякую.

5. SOLODKA

SOLODKA Well-Known Member

Маю велике прохання до батьків,чиї діти вчаться у 3 класі..Моя донечка у 2013 році піде до першого класу.. Вагаюсь ,куди віддавати..Живемо біля Львова..тому однозначно потрібно буде возити..тільки куди??Розглядаємо варіанти-Сихів-Володимира Великого-Наукова...Зі всіх шкіл цього напрямку найкращ:girl_in_dreams:і відгуки про школу №2.,гімназію на Симоненка та Сихівську гімназію..От тепер постає питання Вчителя.Хто якою інформацією володіє про вчителів цих навчальних закладів-поділіться.:girl_bye:.

6. bioland7

bioland7 Well-Known Member

а чому саме розглядаєте цю школу як варіант?

Теж озадачилася цим питанням, теж малий має іти наступного року в школу, шукаю в цьому ж районі.
    Напишу коротко свої враження від шкіл, де я на днях побувала.
    Приватна початкова школа "Калинка". Дуже все сподобалося, затишні класи (в класах навіть дивани є),кількість дітей від 5-10 в класі, опалата за місяць достатньо висока, але це не основне. Вважаю, що все таки після тепличних, фактично домашніх умов в цій школі, коли дитина потрапить в звичайний клас, буде мати шок і доведеться психологічно адаптовуватись до нових умов.
    2.а школа - Школа Радості (на Пулюя). Звичайна школа, 30 або більше дітей в класі.
    Однозначно моя дитина туди не піде, бо як побачила туалети,які мають напевне по 30 років давності, зрозуміла, що садок в який ми ходимо (№37) просто рай:)
    3. Школа "Світанок" - звичайна школа, ніякої особливої думки не сформувала.

Розглядаю як варіант пошуку школи "на вчителя", тобто іти туди, де буде добрий вчитель перших класів,але поки що такою інформацією не володію.

Ще хочу заїхати в школу "Джерельце" хоча у всіх відгуки чую нейтральні або негативні, хочу взнати за хороших вчителів в цій школі. і ще №28,якщо не помиляюся, хоча вона не в цьому районі (на Підвальній), зате спеціалізована німецька.

Буду дуже вдячна,якщо ще хтось поділиться інформацією щодо шкіл в цьому районі бажано з поглибленим вивченням англ і німецької мов (у Франківському р-ні).

7. нталька

нталька Well-Known Member

скажіть, будь ласка, а скільки оплата за місяць?
    А гімназію на Симоненка не розглядали як варіант?

8. Made in USSR

Made in USSR Well-Known Member

то номер 8. але початкова школа знаходиться на Довбуша. на Підвальній дітки вже від 5 класу. але якщо Вам важливий зовнішній вигляд школи то певно не варто. приміщення старезне і похмуре. з вчителів перших класів знаю тільки Бобровську Ірину Михайлівну. дуже хороша вчителька, здається цього року має набирати першачків.

9. bioland7

Зовнішній вигляд немає взагалі значення, але от що стосується особистої гігієни - то так має значення, бо вважаю що багато-багато років можна було б зібрати кошти щоб поміняти сантехніку, яка ще допотопна радянска

нам не цього року, а в наступному, але все одно дякую за інфо.:)

зі всіма борами-поборами набігає до 1500 грн в місяць.

мабуть не розглядала поки що, бо спершу хотілося б в початковій школі бути, а пізніше б в класичну гімназію планували б.
    Можете залишити свої відгуки про цю гімназію?

10. Made in USSR

за мого навчання там поробили ремонти в туалетах, але та краса жила недовго((

11. сніжна

---------- Додано в 16:28 ---------- Попередній допис був написаний в 16:21 ----------

---------- Додано в 16:55 ---------- Попередній допис був написаний в 16:28 ----------

з хорошим вивченням німецької мови і досить сильна школа- це гімназія на Симоненка ( колишня 85), але тут не вивчається англійська мова. Якщо хочете школу із сильним викладанням німецької та пристойним рівнем англійської- це 8 школа ( на Підвальній, а початкова на Довбуша). "Джерельце" зараз закінчує дитина моєї співробітниці- наскільки позитивними їх були відгуки 2-3 роки тому ( саме вона мені дуже рекомендувала її тоді), настільки розгублені і негативні зараз , коли стає питання іншої школи і потрібен відповідний рівень знань.
    моя подруга-освітянка з Франківського р-ну категорично її не радила. Можете спробувати 5 школу- тут ангілійська викладається на непоганому рівні і немає таких "понтів" як у гімназії міжнародних відносин. Але чи викладається тут німецька і на якому рівні- не підкажу.

12. Ольга

Ольга Well-Known Member

власне серед знайомих батьків чула негатив лише про гімназію на Симоненка і таких неприємних історій не було ані в школі Радості, ані в Світанку.
    (історії про неймовірну зверхність вчителів, приниження перед усім класом, поділ дітей і тд...).

13. CaddyV

CaddyV Well-Known Member

теж чула подібні відгуки, коли стикнулася з питанням вибору школи.

14. Galya

Galya Well-Known Member

А про 46 школу ніхто не знає нічого? Вона теж в тому районі

15. ola-lyola

ola-lyola Well-Known Member

Я думала що це не важливо, як вибирала школу навіть не задумувались над тим, який має бути санвузол, бо в нашій школі туалети є в кожному класі, спеціальні, дитячі, маємо навіть окрему роздягалку, їдальну для класу, і це все акуратне, новеньке, можливо тому що це все в класі і за цим пильнують, Тому якось навіть не звертала уваги, поки не побачила туалет у 15 школі, ми туди на танці ходими - ШОК. Зі стін стирачать якісь обрізані труби, об які легко вдаритись головою, біля умивальників величезна чорна бочка з водою, першак я думаю запросто міг би туди звалитись. На стіні червоною фарбою криво написано - "Не пити воду з крану". Сам туалет - як з фільму жахів, одної дверки немає, решта страшні, деревяні, перекошені без натяку на те, що їх можна закрити, стіни розмальовані...
    І подумала - навіть якщо б у цій школі були суперові вчителі, я б через той туалет дитину туди б не дала.

16. Neytasa

Neytasa Well-Known Member

Як би це не смішно у мене зі своєї школи найгірші і найяскравіші спогади про туалети....навіть зараз подумала і почула цей невиносимий запах у всіх коридорах, ці страшні обшарпані сан вузли, особливо де молодші класи, де треба на пальчиках ходити, бо потім ноги будуть мокрі, самі розумієте в чому... двері не закриваються, вода не включається- жах! Для своєї дитини я цю школу навіть не розглядала, не дивлячись на те, що пройшли роки і могло щось змінитись, бо підсвідомо маю відразу, хоч там вчителі дуже сильні рахуються.... Напевно в дитячому віці все сприймається набагато яскравіше і кожна дрібниця може залишити враження на все життя... от тепер ця школа в мене асоціюється з жахливим сан-вузлом, а не з щасливим дитинством.... :)

17. bioland7

в нас така ж ситуація в садочку, любо глянути на все:), тому мабуть після нього дивитись на жахливий стан санвузлів в школах не можу, і не розумію чесно кажучи таких директорів шкіл,які не спромоглися за багато років зібрати кошти з батьків на оновлення санвузлів.

18. сніжна

якщо порівнювати 46 і 66, які є поряд, то 46 вважається сильнішою набагато. Але, тут дуже специфічна директор, яка формує педколектив ( про її специфічність і зверхність говорять навіть колеги-освітяни з ін. шкіл) , і яка дуже прискіпливо відноситься до прийому дітей до школи. Коли моя коліжанка два роки тому обійшла усі школи в цьому р-ні у пошуку для своїє дитини, лише у 46 директор прямо сказала, що " а я ще подумаю. чи ваша дитина мені підійде". Минулого року в цю школу записувався наш товариш ( його батьки вирішили давати у повних 7. а не 6 років)- його записали ( вірніше. прийняли. бо там була співбесіда комісії з 3 вчителів), але батькам теж не сподобалося зверхнє відношення директора.

19. Donata

Donata Active Member

Ви дуже категоричні у висловлюваннях. Школи є державними установами, те, що вони не фінансуються на належному рівні, або те, що це фінансування розсмоктується по дорозі, це окрема тема. А директори не мають права вимагати, збирати кошти з батьків, бо це підсудна справа, батьки можуть добровільно допомагати фінансово, і далеко не всі це хочуть і мають можливість робити. Коли підете в школу і спробуєте щось зібрати з батьків, на потреби класу навіть, то думка у Вас зміниться.
    Щоб поремонтувати санвузли у школі, потрібна дуже велика сума, це не пара тисяч гривень.

20. Made in USSR

коли я вчилась то наш директор спромігся.але все відбувалось так: була поїздка в Німеччину, ми оплачували візи і дорогу, потім нам то повертали німці. так от ту суму батьки вирішили віддати школі на ремонт туалетів. була зібрана сума щось біля 3 тис грн., на той час (13 років тому) пристойна сума. за них зробили ремонт в дівчачому туалеті. поставили нові унітази. двері, умивальники, величезне дзеркало. сушки для рук і різні ще штучки. все було чудово, той туалет був як музей. але з часом все то розбомбили. таке враження що діти якісь дикі чи що. чи може то робилось за принципом: не моє, не шкода. вони ж не здавали гроші на ремонт, його зробили силами 30 дітей з цілої школи. за кілька місяців туалет став таким самим як і до ремонту...от така історія.

Статус теми:
Закрита.