Школа: влаштування і наука

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем dArt, 2 Серпень 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Tutuka

Tutuka Well-Known Member

Відповідь: Школа. влаштування і наука

Я ще так здивувалася, коли мала почала нотний зошит розмальовувати... :)
    Будете сміятися, але я також планую малу наступного року десь поводити на англійську (не тому, що я така фанатична, а більше для загального розвитку). Дуже вже до них вчителька поблажлива, в основному я сама мушу здогадуватися, яке у них може бути домашнє завдання і пояснювати все малій. А дитина англійську любить і вчити хоче, аж пищить. Добре, я англійську більш-менш знаю, а якщо якась мама взагалі німецьку або французьку вчила?
    Повноцінно вчити її самій у мене просто немає часу, та й з дітьми в компанії буде веселіше. Колись у 44-й школі англійська була на високому рівні (Поліна Максимівна вміла заставити, а Лариса Василівна - пояснити), але ті вчителі вже давно пішли зі школи... :sad:
    В принципі, на початку навчання наша вчителька сказала, що у другому класі буде та сама програма, тому перший рік вона дітей сильно заставляти не буде, але з допису Kljysochk-и зрозуміла, що далі буде та сама ситуація.

Якщо підготовка декілька разів на тиждень, то мало би вистарчити. У нас у школі підготовка була раз на тиждень по 2 години, то мала потім два перших тижні у 1-му класі плакала ревними сльозами, бо боялася, що за нею не прийдуть (але у неї цей бзік мало не з народження), потім звикла, а зараз коли прихворіє, мусимо всі з нашою дільничою включно вмовляти її залишитися вдома. :) Знову ж таки у співробітника малий з 4 чи 5 років ходив чи то 3, чи 2 рази на тиждень на підготовку десь на привокзальній, то до школи потім адаптувався моментально.

Останнє редагування: 22 Лютий 2011
  2. nasturcia

nasturcia New Member

Останній рік в садочку-це не зовсім те, що треба дитині. Бо, здоров"я буде трохи (м"яко кажучи) підзіпсуте адаптацією до "колективу смаркатих", а з лютого-березня, коли у школах почнеться адаптаційне навчання, то всі дітки з групи будуть ходити тільки до обіду, бо з 14.00 чи з 15.30 вже треба бути в школі.
    Отже, Ви стільки років виховували свою дитину, дбали про її розумовий і фізичний розвиток, і я не думаю (практика підказує),що тепер не дасте ради підготуватись до школи. Там треба небагато. Ліпше використати цей час на відвідування якихось гуртків естетичного розвитку, малювання, чи ще -чогось подібного. А здорова дитина ліпше буде почуватись і буде менше знати непотребу (всяких висловів, жестів та брехні заради виживання у колективі).

3. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

це все успішно вона тоді пройде у 1 класі.

4. OxankaF

OxankaF Well-Known Member

чесно? шкода мені дітей, які в другому класі вже ходять до репетиторів. Щож тоді буде у класі 5? 9?

5. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

В мене знайомі - дівчинка 2-ий клас, водять до репетитора, вона відмовляється ходити, не хоче.., бо хотіли на танці віддати а вона теж не хоче. То вони кажуть, що як то так, вона нікуди не хоче ходити, як вона вже не хоче, то шо буде потім. Ну короче, насильно водять. Я от теж не розумі, ну не хоче дитина, то нащо заставляти, так просто можна відбити дитині бажання до того...Тож дитині тільки 7 років, нащо так грузити, хай перші три роки адаптується до шкільного колективу, а там можна буде вже щось думати, що дитині подобається, до чого має здібності.
    Якщо подобається, то супер, тільки не на силу, ну і дивитися, щоб не дуже втомлювалася, бо ж то ше така малеча:)

6. Tutuka

Tutuka Well-Known Member

Та ми вже з танцями таке проходили... Просилася сама, ходила з задоволенням, а тут одного разу вчителька крикнула на її тезку, мала вирішила, що то на неї кричать, розплакалася (у неї якраз зараз важкий період після смерті двоюрідного братика) - і все, як відрізало. Я і не заставляю.
    А стосовно англійської - хочу знайти таке місце, де навчання буде більше в ігровій формі, щоб для неї було задоволенням, щоб нових друзів знайшла. Репетитори можуть і до старших класів зачекати, якщо вже будуть потрібні. :)
    Цілком погоджуюся - тут або шукати такого вчителя, якого дитина полюбить, або дати дитині спокій, якщо вже їй ніяк не йде та наука.

Останнє редагування: 22 Лютий 2011
  7. Solomi

Solomi New Member

мене так в дитинстві водили по всяких гуртках, досі то згадую і ненавиджу

а в 12 років сама з подругою захотіла ходити на циркову студію, ходила 3 місяці - подобалось, ходила би і далі, якби не "озабочений - збоченець" вчитель

8. Azusa

Azusa New Member

а чи може хтось щось розповісти про школу "Арніка" і про 34-ту?

9. Solomi

Solomi New Member

а де це таке?

10. OxankaF

в наш час
    катехизація - це дуже добре.

а ми це питання піднімали на зборах, і на класних і на загальних. Після цього, не скажу що їда стала ідеальна, але зміни на краще є однозначно

11. Azusa

Azusa New Member

"Арніка" - то на Комарова, а 34 - це та, що Шашкевича, здається

12. kljysochka

kljysochka New Member

не про репетиторів мова,а гурток англ.мови в Хоткевича.триває 45хв.,сильного грузу нема,але все ж читають,слова вчать,а найголовніше-малий любить!:girl_claping:Мене у свій час перевели у школі до супер-вчительки у 9-му класі,і я вважаю,що запізно!!!!!!!це база,яка залишаєтся на все життя.я проти експрес-методу вивчення мови(по типу-припекло,то погнав і вивчив).то хіба тоді добре,коли потім є постійна практика,а так-і в задоволення,і з користю!!!:girl_cool:
    я більше в шоці від дітей,які нічим не займаются...для загального розвитку треба пробувати побільше різних секцій,шоб дитина мала з чого вибрати,чим справді хоче займатись!:girl_flirt:

13. true

true New Member

Ця школа знаходиться на вул Науковій за магазином "НЕПТУН". Але повторююсь ще раз, що це моє враження, хоча я негативу ще не чула про цю школу. Ми зараз у першому класі і тому потім буде видно... Зараз я задоволена.:girl_cool:

14. Nata

Nata Well-Known Member

15. kljysochka

kljysochka New Member

і ми ще до школи рік ходили,правда тоді в Хелен Дорон.я вважаю,що це правильно і дітей треба задіювати!:girl_claping:

16. OxankaF

Відповідь: Школа: влаштування і наука

репетитори і гурток - це все таки різні речі, хіба ні?
    про гурток анг. мови - я згідна, дуже корисно, але про
    думка залишається таж сама

17. kljysochka

kljysochka New Member

ну а я про шо?:shok:

18. Aster

Aster Well-Known Member

У нас пів-класу ходять до РЕПЕТИТОРІВ англійської мови. Другий клас. Інакше абсолютно нічогісінько не розуміють, бо программа навчання зара недолуга, розрахована на те, що батьки знають англійську і вдома постійно займаються з дітьми.
    І я б теж наймала репетитора, якби не знала мови. Дитина на уроці і по книжках, що їм видають, абсолютно нічому сама не навчиться. :sad: :sad:

19. OxankaF

дивно, мої вчаться, без репетиторів. Може, від вчителя залежить.:girl_in_dreams:

20. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

я не згідна. Мова йде про початкову школу. Тому тут важливо
    І тоді буде результат. Мало хто із 7-8 річних дітей добровільно, без постійного контролю ( навіть "напосідання") батьків буде регулярно займтися вдома. До систематичності треба привчити. І заняття з репетиторами:
    - привчають до необхідності сиситематичних занять;
    - компенсують небажання або неможливість батьків регулярно займатися з дитиною вдома самостійно.
    У моєї коліжанки дитина теж займається з репетиторм з англійської , починаючи з 2 класу- мама там майже цілодобово на роботі. Друга- регулярно платить по 100 грн у тиждень звичайній вчительці у школі, аби вона контролювала щоденне виконання усіх домашніх завдань . У них це своєрідний вихід із ситуації, компенсація домашнього контролю за навчанням.

Статус теми:
Закрита.