Школа: влаштування і наука

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем dArt, 2 Серпень 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Жемчужинка

Жемчужинка Well-Known Member

Відповідь: Школа. влаштування і наука

Зараз всюди таке.

2. Jupiter

Jupiter Well-Known Member

Відповідь: Чи є на форумі батьки школяриків з 84 школи?

Туди ходять половина дітей з моєї групи на підготовку. Якихось конкретних відгуків не чула, бо з батьками на цю тему не говорила, а діти всі в 0захваті від того, що вони вже "ходять в школу":crazy::crazy:
    Чула, щоб туди потрапити, треба або звернутися дуже заздалегідь, або дати на лапу. Ще знаю, що там вимагають дуже багато, а дуже міцних знань не дають. Ну але це необ"єктивні чутки. Не зважаючи на це, мої 2 сусідів там вчаться. З досить "прілічної сім"ї": не те щоб крутелики, але дуже інтелігентні і авторитетні люди. Дітки у них чемні, розумні, спокійні. Сусідка каже, що ніколи туди з пакетиками не ходить, то син і донька вчаться на 4-5, це по совковським оцінкам. Коротше, "хорошисти". А хто носить щось, то відповідно і має вищі оцінки. Чи це так добре і справедливо? Судіть самі.

• Подобається Подобається x 1
  3. Jupiter

Jupiter Well-Known Member

Відповідь: Чи є на форумі батьки школяриків з 84 школи?

Ну знову ж таки підкреслю, що це я написала чутки. А як є насправді - не знаю. Діти моїх співробітників з садка ходять в ліцей Оріяна. Там кажуть спокійніше психологічно і дітям, і батькам.
    Гімназія ніби престижніше, а ліцей спокійніше.:confused:

4. Жемчужинка

Жемчужинка Well-Known Member

А підкажіть,будь ласка,шкільні рюкзаки яких фірм хорошої якості?

5. Тетянка

Тетянка Well-Known Member

Прочитала всю гілку - -ну нам ще до школи зарано, але хочу вставити свої 5 коп. - - мій чоловік закінчував фіз-мат ліцей, знання дуже високі - - всі бігали в універі по допомогу.ще й заробляв собі цим, поки вчився. Особисто я закунчувала гімназію, але не у Львові. Вона вважалась найкращим закладом міста, де були зібрані найкращі вчителі. Гімназія з року в рік займала майже всі призові місця на обласних олімпіадах. Вчителський колектив дійсно дууууже хороший, всі патріоти своєї справи! Низький уклін їм за це! У мене були настільки високі знання, що перший курс універу був заввиграшки - - багато чого я знала у більшому обсязі, ніж давала універ.програма. Крім того у нас в гімназії був розподіл з 10 класу - - з економічним ухилом і математичним. Ну і посилене вивсчення 2-ох мов. В результаті, я найкраще знала мову в себе на курсі в майбутньому, та й взагалі почувалась трохи зазнайкувато - -я ж знала набагато білше.Потім те пройшло. : гімназія ставить дуже високі планки і до дитини - - ти весь час у конкурентній боротьбі, все вгору й вгору.А це не кожному під силу...У нас з класу батьки забрали потім 5-6 дітей, їм було заважко......По-друге бвльша завантаженість. Це тепер, будучи дорослою, я все те оцінила, а дитиною жаліла себе - - сусідські дівчата все надворі, а я за книжками...Переваги дитина оцінить ой як нескоро! Не можу сказати, що зовсім не було вільного часу - - він був. Якби була можливість я б віддала свою дитину в гімназію! Гімназія більш дисциплінує, діти всі дуже культурні, ніяких матів, неповаги....Весь час якісь заходи були! Я подолала свою сором"язливість виступаючи перед великою аудиторією, а це складно..так що дорогі батьки, робіть висновки! Мабуть (оскільки моя гімназія не у Львові) віддам синочка у звичайну школу а після 8 - - у фіз.-мат. ліцей. Чоловік задоволений був своїми шкільними роками....

• Подобається Подобається x 2
  6. Хомуся

Хомуся Well-Known Member

Я вже питалась в паралельній гілці про першу сихівську гімназію :o. Може тут є батьки школяриків цього закладу. Поділіться інформацією : чи хороша початкова школа і наскільки академічною є гімназія взагалі?:):rolleyes:

7. амелі

амелі Well-Known Member

Моя коліжанка водить туди сина ( хлопчик вже в 3 класі).Початкова школа-залежить до якого вчителя потрапиш.На рахунок академічності-каже,що тяжко сказати зараз,батьки особливої різниці між нею і звичайною школою в рівні знань не бачать. Це просто хороша звичайна школа.

8. Макарена

Макарена Well-Known Member

На 100% з вами згідна. От ви кажете, що оцінили це все пізніше, а коли вчились чи бунтували ви проти цієї завантаженності, і як батьки вас переконували? Справа в тому, що старший син має здібності, але немає великого бажання. Тобто він робить все, вчить, але не більше, особистої зацікавленності та прагнення до більшого нема.
    Може хтось порадить, як розвивати в дитини вміння ставити перед собою цілі та їх виконання?

9. Тетянка

то не батьки заставляли...а бажання встигати за іншими дітьми в класі, не бути гіршою.....Батьки ВЗАГАЛІ не конролювали моє навчання, сказали, що вже велика, значить велика. Велике значення в класі має дух суперництва. Повторюсь, це була гімназія, а не школа....На жаль, в школі це менш виражено....В результаті я закінчила з однією четвіркою 11 клас. Майже весь клас мав такі високі оцінки. З трвйками ніхто не закінчив.Ті хто не міг тягнути високу планку, йшов у звичайну школу. Ставали там майже відмінниками...Настільки високі були знання й вимоги. Щодо вашого сина - - ви основне не добийтесь зворотнього ефекту....Знаю, багато хто з батьків моїх друзів в школі практикували гроші з а оцінки, але не впевнена ,чи це хороший метод...Хоча декому помагало.

10. Макарена

От мене і цікавить розвиток "духу суперництва", бо відповідь:"Ну і що?", "Ну ні, то ні"...Чи його як нема, то й не буде? Маю надію, що ми ще маленькі, доростем до свідомого віку, то й тоді, але все ж не хочеться прогавити.
    До речі мене батьки теж не контролювали, а от я якщо не подивлюсь у зошит дитини, то піде з "нашкрабаним" домашнім завданням...

11. Хомуся

Хомуся Well-Known Member

Так ніби про мого сина сказано. Памятаю в садочку говорили ,що проблем з ним не буде. Це був звичай ний садок, але в групу ходило не більше 12 дітей. В першому класі справді не було . Вчитися було цікаво.Власне проблемки були зовсім іншого характеру : я не встигаю, не виходить , мене не питають...:8: Не знала як заспокоїти. Але зараз зовсім інше: це мої уроки, зроблю пізніше, я і так добре в класі знаю, є гірші..:8: І це при тому ,що вчителька чудова. Хочу малого перевести в іншу школу. АЛЕ як його знову зацікавити школою (бо щось більше в дома цікаво, але це не уроки, їх щодня вчити не треба).

12. Тетянка

але загалом вчиться добре? Якщо він дійсно не останній в класі ,то в чому проблема? Це дійсн ойого уроки, яка різниця, коли їх робити.Ви ж теж не завжди щос ьхочете робити.Ліпше вибрати інший час, якщо дозволяє.:). Я, напрклад, теж дууууже не любила ,коли мені казали:"А ти уроки зробила?" (не батьки)....

13. Irus'ka

Irus'ka Well-Known Member

По чула схвальні відгуки про Класичну Гімназію у Львові. Чи хтось знає таке ж про цей заклад?

14. Хомуся

Хомуся Well-Known Member

Це все так,але...Може я вже така навіжена мама, і не тільки мама, та всі ми чогось очікуємо. У мому випадку малий вже в 2 роки знав половину алфавіту, причому його ніхто не заставляв навіть навпаки (це не вихвалялки:shy:.). Я в школі теж не дууууже хотіла робити домашні завдання, в школі було цікавіше.І моїм батькам, як тепер мені, кажуть, що класна краща за домашню. Але що легко дається переважно так само легко забувається. Тай річ не лише в школі.Відношення до навчання в подальшому може перейти і на відношення до роботи, etc:umbrage:

15. Тетянка

То Ви наперед панікуєте.Все буде добре! Мій синок ще замалий до школи, може, як прийде час, я теж такі питання буду ставити і панікувати ?:xaxa::xaxa:

16. Хомуся

Хомуся Well-Known Member

Так-так я така:ninja::xaxa:::xaxa:.Але паніка вже небезпідставно прогресує, тому і прошу допомоги.:)

17. Макарена

Воно то все так, але якщо не дивитись, не контролювати, то діти (звичайно, є свідомі навіть дуже малі діти) відчувають вседозволенність або, якщо ними не дуже перейматись, то вирішують, що дуже дорослі та можуть приймати самостійні рішення, які не завжди будуть правильні. "Дитина - це потік, а батьки - це береги" - і я цілком з тим погоджуюсь. Згідна, що нікому не подобається постійний контроль, але він мусить бути.
    Може хтось з власного досвіду поділиться, як батьки впливали на якість знань, що сприймалося, а що було зайвим? До якого віку опікувалися уроками? І ще мені здається, що з хлопчиками зовсім по-іншому, ніж з дівчатками...

18. Myrka

Myrka Well-Known Member

Привіт усім!
    Може хто чув про приватну школу «Престиж» ?
    Вона маленька на Панча, в дитячому садку розташована.

А також цікавить 53 школа і школа св. Софії

19. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

В мене брат закінчував, але давно, коли вона ще чоловічою була.
    Тоді там була дуже сильна гуманітарна оосвіта - мови, суспільні науки. І викладачі були сильні. Як зараз не знаю, але теж починаю приглядатися до неї.

20. VIKI

VIKI Well-Known Member

Я в 7 чи 8 класі підписала з батьком угоду :xaxa:, за якою він зобов'язувався платити мені за 5 та 4, а я йому відповідно за 2 та 3. "5" коштувала десь 50 коп. Ну це було весело :xaxa:.Власне я не впевнена, що практикуватиму такий метод зі своєю малой, однак він має кілька переваг: стимулює навчальний процес, батьки вкурсі усіх оцінок, свої зароблені кишенькові.

• Подобається Подобається x 4
Статус теми:
Закрита.