Школа: влаштування і наука

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем dArt, 2 Серпень 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. RubenRybnik

RubenRybnik Well-Known Member

Відповідь: Дитина в школі і все що з цим пов'язано.

а я не категоричен:) хочешь ходи в школу:)) не хочешь не ходи, просто уверен жизнь интереснее без школы:)
    Мы хотим пожить в Канаде, потом в Новой Зеландии, потом в ГОА:) разве это не интересней?

• Подобається Подобається x 3
  2. Princess

Princess Well-Known Member

а що можете сказати про дистанційну освіту?
    це коли учень вдома, вчитель залишає на сайті матеріали, завдання і т.д. зберігається можливість виконати їх у власному темпі, у зручний час, отримати консультацію вчителя з незрозумілих питань, а також спілкуватись з "однокласниками", які не обов*язково знаходяться в одній школі чи місті, чи й країні.
    теоретично таке навчання може не залежати від класу (вікового), тобто з математики дитина в 5 класі, а з географії - вже в 11. зберігається "контроль" над навчальним процесом з боку батьків, але й вчителі, як більш досвідчені у питанні методики, надають допомогу

• Подобається Подобається x 1
  3. Гелена

Гелена Well-Known Member

моя тема про домашню освіту лишилася на ЛФ :confused:

RubenRybnik, дякую що почали дискусію, ця тема мені дуже цікава :clapping:

п.с. упс... тема тут, але її закинули...

Останнє редагування: 6 Грудень 2008
  4. RubenRybnik

спасибо, я туда запостил пару статей провокационного характера:) очень мне нравится как там мужик рассуждает:) вообще умный он дядька

5. RubenRybnik

Это вообще актуально для детей которые физически не могут прийти в школу, один сервер мог бы решить проблему

6. Tutuka

Tutuka Well-Known Member

Відповідь: Різні погляди на виховання

Моїй малій до школи йти через півтора роки, але мені вже страшно навіть подумати, що там її чекає. Зовсім вже з тою програмою з розуму посходили! Не знаю, як буде потім, але поки що я вважаю, що дитині треба вчити мови, математику, і все, що подобається, а решта - тільки для розвитку чи для вступних іспитів. Ну були у мене всі п"ятірки в атестаті, і що? Треба було через силу зубрити ті ненависні дати в підручнику з історії чи назви столиць всіх країн світу, у тому числі і найбанановіших республік, або сприймати як трагедію четвірку з правознавства, яке мені взагалі не лізло до голови, якщо після школи я вступила до політеху? Де знову ж таки вчила історію, хімію, право та економіку (добре ще, що від географії з біологією позбавили :)) І, до речі, основи того, що ми мучили в школі роками, в інституті примудрилися втиснути в один-два семестри абсолютно без "потєрі качєства", та ще й обходилися ми без підручників, самими тільки конспектами.

• Подобається Подобається x 6
  7. Гелена

Гелена Well-Known Member

кілька дописів про школу при перенесенні з теми "різні погляди на виховання" в цю пропали :sad::sad::sad:
    прошу вибачити мені на перший раз, далі буду уважніша :confused:

8. Myrka

Myrka Well-Known Member

Усім привіт!
    Зараз тема школи мене страшенно мучить.
    Збираю інформацію. Вона часто противоречива.
    Радять піти по вибраних школах і побувати на заняттях у тих вчитілів, котрі будуть брати з вересня 1 класи.
    Зараз думаю про 53 школу.
    Хто що про неї знає. Наразі маю лише три відгуки від знайомих, ось такі: аби потрапити до неї треба дати великий хабар. В районі пр Чорновола, вона вважається найліпша. А викладач, яка в ній працює взагілі вважає за краще нічого не говорити (тобто зашугана).
    Чекаю на ваші відгуки :umbrage:

9. RubenRybnik

надо по веб-камере смотреть трансляцию с урока:)

как школоненависнику мне очень больно читать и знать что такая ситуация в школах, я наверное как ни кто другой волнуюсь за школу:sad:.
    бойтесь не учителей-монстров и взяток, а того что школа и тюрьма это практически одно и тоже. Мне очень понравилось изречение одного из авторов статей про школу и образование. Оно звучит приблизительно так "учиться со скоростью самого тупого ученика в классе" - вот чего надо боятся,

• Подобається Подобається x 2
  10. СОФІЯ -СОНЯ

СОФІЯ -СОНЯ Well-Known Member

Я б в першу чергу питала думку не вчителів, а батьків, діти яких там вчаться. Якщо постаратись, то можна знайти знайомих, які виведуть вас на інших знайомих.:). І не на вулиці, а за філіжанкою кави. Багато цікавого можна дізнатись ніби між іншим...

11. нталька

нталька Well-Known Member

У знайомої дитина в першому класі має проблеми з англійською. Чому? Бо вчителька пропонувала приватні уроки по 35 грн за пів години!!!:cesored: Мама не пішла на таке, і тепер вчителька не пропускає можливості сказати і показати, що дитина ніц не тямить. Я просто шокована таким нахабством!

І заодно хотіла б спитати тут, бо не знаю до якої теми то написати, може хто порадить для такої дитини вчительку англійської за нормальну ціну і нормальної моральності?

12. RubenRybnik

на кол ее посадить на городской площади и сжечь за такое:), если ребенок с бунтарским духом то можно найти другого учителя и попробовать заткнуть рот этой бизнес ввумен .... но такая борьба не для каждого.

13. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Звичайно вчителька - дура, що через те що батьки відмовили їй в приватних уроках показує що дитина ніц не тямить.
    Але в принципі, якщо вона може дитину чомусь таки навчити на приватних уроках, то репетитор завжди коштував від 10 у.е. за годину...... по нинішньому курсу - абсолютно нормально вона просила - 35 грн за пів години. Бо напевно не всяка дитина в першому класі витримає цілу годину спілкування з вчителем один на один.

А ще вирішила додати наступне:. Якщо ця вчителька намагається бути бузнес вумен - то вона сокрше всього запропонувала не тільки одним батькам приватні уроки.... напевно вона всім запропонувала.... або більшості. Треба вияснити це в батьків. Бо якщо більшість відмовилась то виходить що вона мало не половині класу показує що вони ніц не тямлять. А якщо вона уроки запропонувала лише одній чи кільком діткам...... то мабуть таки ці діти не дотягують по англійській мові до загального рівня класу.

RubenRybnik
    , при чем тут вообще бунтарский дух ребенка? Тут про это речи и не было.

Останнє редагування: 12 Грудень 2008
  14. dieSonne

dieSonne Well-Known Member

А ви самі не маєте бажання вчити мову з дитиною? Зараз є безліч цікавих програмок, моржливослей для навчання і гарної літератури, і вам корисно і дитині? Ми кожного вечора буквально 5 хв. слухаємо на комп"ютері різні озвучені тексти класиків, то малий вже такий непоганий словниковий запас має, а ще паралельно німецьку вчимо. Дитина вже у 5 років може розрізнити що англійська, що російська а що українська. Слова в більшості випадків правильно читає латинкою.

15. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Правильно, тому що програма англійської для 1-го класу - це взагалі "Азбука Пупкина в картинках"... там настільки все елементарно і просто, що батьки запросто можуть дитину і самі підтягнути до потрібного рівня.

16. dieSonne

А заодне і самим повчитися :xaxa:. Ми от слухаємо Робінзон Крузо Даніеля Дефо разом, то здається що сюжет знаєш, а там якісь нові дрібнички все почуєш, і заодне словниковий запас розшириш. А ввечері можна казки читати на інших мовах, чоловік читає нам Gutenacht-geschichten, і перекладає, дитина розуміє що інша мова не є якоюсь безоднею незрозумілих слів а цікава і така сама як наша, дитина не боїться її, бере книжку і сама пробує читати, а коли прочитає якесь слово (вміє читати латинкою) то зразу питається що воно означає. Кращого прикладу для навчання ніж покажуть самі батьки дитина не отримає, а якщо батькам легше сидіти цілий вечір в телевізорі а дитина хай собі вчить свої завдання шкільні, ну то тоді і не тільки до репетитора з англійської доведеться йти, а й по ходу до усіх інших. Але це я так, як приклад :) є дітки які і самі гарно вчаться.

• Подобається Подобається x 4
  17. zirka

zirka Well-Known Member

А це часом не школа №4? Бо чула що в четвертій школі, то є загальна практика більшості вчителів.

18. dieSonne

Таке практикують у багатьох школах і не тільки у Львові

19. нталька

нталька Well-Known Member

Школа не 4, а звичайна сихівська. Тому буду вдячна за репетитора з сихова. :)

А от щодо ціни - не погоджуся. Знаю, що багато є від 5 євро за годину. А з маленькими дітьми і то дешевше.

Не знаю чи вчителькавсім таке пропонує чи лише деяким, але у будь-якому випадку не має права таке робити. Я теж вважаю, що таке треба на зборах обговорювати.

А щодо того, щоб мама сама займалась, теж такий варіант розглядається :) буду вдячна за поради по яких саме програмках, книжках чи іншому матеріалу добре вчитися батькам з дітьми такого віку.
    Сама теж зі своїм малюком трохи цікавлюся англійською, писала про це у темах про англійську та про розвиток дитини але чомусь не дуже ця тема популярна. Народе, давайте ділитися тим, як ми займаємось з дітьми - як бавимось, що читаємо, чим малюємо... У відповідній темі, звичайно.:)

20. kati

kati Well-Known Member

скількия років дитині? скільки раз на тиждень хотіл б займатися?

Статус теми:
Закрита.